Symbian Belle'den Android'e geçtim..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alaStar

alaStar

Üye
    Konu Sahibi
Symbian Belle'den Android'e geçtim..
*Android'e girişi Lg Optimus Black P970 İle yaptım.Geçiş nedenin sadece ve sadece uygulama ve oyun bolluğu.
*İlk izlenimim çok karışık ve kontrolünüz de olmayan bi sistem olduğu .
Symbian da kontrol bendeydi ve telefona gayet hakimdim.
*Bir iki kurcalamada ram kendiliğinden doluyor her an temizlemeniz gerekiyor Symbianda hiç temizlemesemde oluyordu sorun yoktu.
*bunun haricinde uygulama denizine düştüm ne indireceğimi şaşırdım fakat ne kadar uygulama indirirseniz telefon o kadar kullanılmaz hale geliyor gibi..
*Aldığım telefon orta seviye bir telefon olmasına rağmen symbian ın orta seviye telefonlarından çok çok kaliteli bi cihaz
*Bir kere ekran kocaman kalitesi hissediliyor ekranın bu seviyede bu kadar kaliteli olması çok güzel Symbian da bu kaliteye en üst seviyede belki ulaşırsınız.
*İnternet deneyimi android de çok hızlı fakat symbianın kendi tarayıcısı çok yavaş ve kasıntı bi tarayıcıydı..
Sonuç olarak bu uygulamalar symbian da olsa ve adobe flash ı tam desteklese, kullanım rahatlığı ve şu ram saçmalığından dolayı Symbian'ı terketmezdim..Belki alıştığımda Android ide sevebilirim ama Şu ram olayı sıkıntı verici..

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
hayırlı olsun :)

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Öncelikle sıkıntılarindan bahsetmissin cok ram yedigi dogru..Aslinda pek multitasking yapmayanlar icin bu yiyilen ram miktari onenli olmuyor desek yeridir her halde sonucta rami bizim icin yiyor :) hayırli ugurlu olsun yeni telefonun alistikca karisik olmadigini anlayacaksin :)

amcalu1

amcalu1

Üye
Optimus black ics aldı mı aldıysa jb alacak mı bide telefonu ne kadara aldın

R.A.M

R.A.M

Üye
kardeşim forumda ram temizleme programları var android bölümüne bak sistemini rahatlatır ram şişirmez

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hayirli olsun sorunlariniza bu bolumde daha kolay cozum bulabilirsiniz.

alaStar

alaStar

Üye
    Konu Sahibi

teşekkürler :)

- - - Eklendi - - -

Öncelikle sıkıntılarindan bahsetmissin cok ram yedigi dogru..Aslinda pek multitasking yapmayanlar icin bu yiyilen ram miktari onenli olmuyor desek yeridir her halde sonucta rami bizim icin yiyor :) hayırli ugurlu olsun yeni telefonun alistikca karisik olmadigini anlayacaksin :)

teşekkür ederim inşAllah öyle olur ama ben çok multitasking yapıyorum :)

- - - Eklendi - - -

Optimus black ics aldı mı aldıysa jb alacak mı bide telefonu ne kadara aldın

ics alaacak deniyor jb yi bilmiyorum ben telefonu ikinci el aldım bayağı incedim tek çizik yok 560 tl

- - - Eklendi - - -

kardeşim forumda ram temizleme programları var android bölümüne bak sistemini rahatlatır ram şişirmez

baktı buldum o programları ama onlarda ayrıca ram i şişirdi ayrıca otomatik temizleme ayarını birtürlü yapamadım birde birşey sormak istiyorum forumda ki oyunlardan yükleyebilmem için root şart mı ?

- - - Eklendi - - -

Hayirli olsun sorunlariniza bu bolumde daha kolay cozum bulabilirsiniz.

Teşekkür ederim

amcalu1

amcalu1

Üye
Root yapmana gerek yok sadece bazı oyunlar ister street ffighter 4 gibi 560 liraya iyi almışsın bende sıfır aldın sandım sıfırı parasını hak etmiyor

SilentOne

SilentOne

Üye
*Android'e girişi Lg Optimus Black P970 İle yaptım.Geçiş nedenin sadece ve sadece uygulama ve oyun bolluğu.
*İlk izlenimim çok karışık ve kontrolünüz de olmayan bi sistem olduğu .
Symbian da kontrol bendeydi ve telefona gayet hakimdim.
*Bir iki kurcalamada ram kendiliğinden doluyor her an temizlemeniz gerekiyor Symbianda hiç temizlemesemde oluyordu sorun yoktu.
*bunun haricinde uygulama denizine düştüm ne indireceğimi şaşırdım fakat ne kadar uygulama indirirseniz telefon o kadar kullanılmaz hale geliyor gibi..
*Aldığım telefon orta seviye bir telefon olmasına rağmen symbian ın orta seviye telefonlarından çok çok kaliteli bi cihaz
*Bir kere ekran kocaman kalitesi hissediliyor ekranın bu seviyede bu kadar kaliteli olması çok güzel Symbian da bu kaliteye en üst seviyede belki ulaşırsınız.

Sonuç olarak bu uygulamalar symbian da olsa ve adobe flash ı tam desteklese, kullanım rahatlığı ve şu ram saçmalığından dolayı Symbian'ı terketmezdim..Belki alıştığımda Android ide sevebilirim ama Şu ram olayı sıkıntı verici..
hayırlı olsun kardeşim bni bilirsin symbianda geçmeyim bnde android aslında karışık değil symbiana ters ve androide ram olayı symbiana gorede ters rami ne kadr dolarsa dolsun kasmz ama arada temizlik yapmak iyidir androidde boş ram gereksizdir symbianda boş ram gereklidir sistemler tamamen ters yani bn symbianda olduqu gibi uygulamaları klasorledi daha iyi oluyor bide belle luncher bulursam tamamdır:D

alaStar

alaStar

Üye
    Konu Sahibi
Root yapmana gerek yok sadece bazı oyunlar ister street ffighter 4 gibi 560 liraya iyi almışsın bende sıfır aldın sandım sıfırı parasını hak etmiyor

haklısın sıfırına 800 900 tl verilmez ama telefon bana kalite bakımından çok yeterli geldi hangi oyunların root istediğini nerden anlarm peki

- - - Eklendi - - -

hayırlı olsun kardeşim bni bilirsin symbianda geçmeyim bnde android aslında karışık değil symbiana ters ve androide ram olayı symbiana gorede ters rami ne kadr dolarsa dolsun kasmz ama arada temizlik yapmak iyidir androidde boş ram gereksizdir symbianda boş ram gereklidir sistemler tamamen ters yani bn symbianda olduqu gibi uygulamaları klasorledi daha iyi oluyor bide belle luncher bulursam tamamdır:D

ben belleden sıkılmıştım launcher a gerek yok ama ram internetten video izlerken gerekiyor o zaman da uyarıyor zaten temizle diye ama keşke kendi temizleyebilse dolduğu anda zaten doğru düzgün multitasking yapılmıyor ram i boşuna dolduruyor :) bu arada bilgi için teşekkürler alışınca zannediyorum sorun olmaz

aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
hayırlı olsun. Ben de ilk geçtiğim zaman ne saçma sistem demiştim. Alisinca güzel oluyor
:-)

lordufuk

lordufuk

Üye
Hayırlı olsun

system32dll

system32dll

Üye
Hayırlı olsun kardeşim htc almamakla da en büyük doğruluğu yapmışsın htc yüzünden senelerdir ızdırap çekiyorum yok bootloader ıydı yok kernelimde wifi çalışmıyodu felan ama lg güzel telefon :oke:

Konuya gelince ram yeme derdi için cihazında sistem uygulaması olarak bir görev yöneticisi felan varmı bak eğer yoksa Marketten ram temizleme programlarından birini indirebilirsin :oke:

aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
Sayın system htc problemleriniz kendi yanlışlarınız yüzünden. Kendi hatalarinizdan dolayı lütfen markayı karalamayiniz.

alaStar

alaStar

Üye
    Konu Sahibi
hayırlı olsun. Ben de ilk geçtiğim zaman ne saçma sistem demiştim. Alisinca güzel oluyor
:-)

teşekkür ederim :)

- - - Eklendi - - -

teşekkürler

- - - Eklendi - - -

Hayırlı olsun kardeşim htc almamakla da en büyük doğruluğu yapmışsın htc yüzünden senelerdir ızdırap çekiyorum yok bootloader ıydı yok kernelimde wifi çalışmıyodu felan ama lg güzel telefon :oke:

Konuya gelince ram yeme derdi için cihazında sistem uygulaması olarak bir görev yöneticisi felan varmı bak eğer yoksa Marketten ram temizleme programlarından birini indirebilirsin :oke:

çok araştırdım alcatel ot 995alacaktım teknosa teknosa dolaştım adamlar resmen telefonu bana satmamaya çalıştı tehşir ürün almak istedim onuda yok servise verdik yok bidaha gelmez dediler en son samsung wonder alayım dedim ikinci el adam 7 de buluşalım dedi sonra sattım teli gelme dedi anlayacağın nasip olmadı ikiside htc yi. asla düşünmedim bu fiyatlarda işlemcileri düşük oluyo bide biraz dediğin gibi sorunları fazla oluyomuş lg yi nette gördüm biraz araştırdım baktım güzel telefon aldım hemen .telefonun kendi ram temizleyicilerini kullanıyorum tavsiyelerin icinde teşekkürler.. :)

- - - Eklendi - - -

Sayın system htc problemleriniz kendi yanlışlarınız yüzünden. Kendi hatalarinizdan dolayı lütfen markayı karalamayiniz.

bu problemleri çok kişide duydum ve gördüm versiyonlarla alakalı yazılımsal problemler uğraştırıyor...

aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
orjinal kullanımda problem yok ki. Millet root yapacağım.Rom yukleyecegim derken işi karıştırıp markayı kotuluyor. Bu da hoş olmuyor.

system32dll

system32dll

Üye
Aldemir Fatih iyi güzel söylüyorsunuz da zaten Allah'ın cezası htc sense çok kötü bir arayüz on dısında da her htc kullanıcısı bilir ki androidi android yapan güncellemeler ve romlardir evet ben bir hata yapmıştım cihazın backupunu da almamıştım ama bu bana ders oldu ve birdaha htc cihaz aalmayacağım

hzzson

hzzson

Üye
bende zamaninda androide cok karsiydim.ama symbiani birakip androide gecince niye eskiden beri gecmemisim diye yakindim.andoid gercekten cok hizli.

SilentOne

SilentOne

Üye
al bndende yak neden zamanında geçmemişim diyorumda root rom olayları symbianda daha rahat root yapıcam birini okuyom farklı diyerini okuyom farklı odinle atıyon dosyalaraı ya supersu çıkmassa ya sarı unlem çıkarsa ya karnal farklı çıkar açılmassa çok karışık geliyor bide vermişiz 1700tl bişi yaparız yakarız flen para bosuna gider diyede çok tırsıyom samsung ne zamn s3den yazılım desteğini çeker ozamn o işlere giricem heralde

alaStar

alaStar

Üye
    Konu Sahibi
orjinal kullanımda problem yok ki. Millet root yapacağım.Rom yukleyecegim derken işi karıştırıp markayı kotuluyor. Bu da hoş olmuyor.

Doğru söylüyorsun ama telefonun kendisini kullanan kişi neden kötülemek istesin bi düşünmekte lazım kendi cihazının değerini mi düşürmeye çalışıyor acaba arkadaş :)

Aldemir Fatih iyi güzel söylüyorsunuz da zaten Allah'ın cezası htc sense çok kötü bir arayüz on dısında da her htc kullanıcısı bilir ki androidi android yapan güncellemeler ve romlardir evet ben bir hata yapmıştım cihazın backupunu da almamıştım ama bu bana ders oldu ve birdaha htc cihaz aalmayacağım

Sende biraz daha dikkatli ol diyecem ama bu root rom işleri filan çok karışık bu android de :)
bende zamaninda androide cok karsiydim.ama symbiani birakip androide gecince niye eskiden beri gecmemisim diye yakindim.andoid gercekten cok hizli.

Android gerçekten dediğin gibi hızlı bi sistem
al bndende yak neden zamanında geçmemişim diyorumda root rom olayları symbianda daha rahat root yapıcam birini okuyom farklı diyerini okuyom farklı odinle atıyon dosyalaraı ya supersu çıkmassa ya sarı unlem çıkarsa ya karnal farklı çıkar açılmassa çok karışık geliyor bide vermişiz 1700tl bişi yaparız yakarız flen para bosuna gider diyede çok tırsıyom samsung ne zamn s3den yazılım desteğini çeker ozamn o işlere giricem heralde

Sorma ben şimdi optimus black v20b ye nasıl root yapacağımı düşünüyorum kara kara anlatımlar mı karışık yoksa cihazı rootlamak mı anlayamadım bende versiyon yükseltıp diğer yöntemlere yönelerek deniyecem root olayını İnş bi sorun çıkmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt