603-700-701-808 Serisinden sonra yeni seri ne zaman gelir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
603-700-701-808 Serisinden sonra yeni seri ne zaman gelir ?
Hepimizin bildigi gibi 4 model mevcut şuan.Peki yüksek işlemcili seri(yani 1.3 ghz üzeri) seri ne zaman gelir sizce ?

Bnece o seri son symbian serisi olacak :)

ANIL

ANIL

Admin
Tarihini bilemiyorum ama gelirse donanım ağırlıklı cihazlar olması gerekiyor. 2013 olabilir belki...

asigsasi

asigsasi

Üye
bundan sonra gelecek telefonlar wp iletişim sistemli olacak ve tarih olarak 5 eylül deniliyor fakat ne kadar doğru bilinmez

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
illaki gelir yeni nesil son symbian cihazalr :)

Symbian Modder

Üye
symbian donna ile çift çekirdeğe geçilecek fakat ondan sonra ne olur bilinmez.işletim sistemine yeni bi arayüz mü kazandırılır yoksam daha gelişmiş bi symbian sürümü gelir bilemicem.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
nfc yi tanıyalım videolarindaki telefonlar gelsin :ehe

aslında fena değiller ama :hmmm

Metin MF

Metin MF

Üye
symbian bizdeki telefonlarla bitmesin artık ya :(

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
2014 de aslında nokia symbianı bırakcak.Fakat 2016 ya kadar symbiana yazılım desteği verecek .Yani bu da demek oluyor ki 2013 son ceyrek de belki anca bazı symbian cihazların çıkması ile iligil haber alırız :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
symbian donna diyor iyi hoş çift çekirdeklere gelecek diyor onada tamam ama uygulamalar oyunlar olmadıktan sonra napacaz onu:hmmm

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
symbian donna diyor iyi hoş çift çekirdeklere gelecek diyor onada tamam ama uygulamalar oyunlar olmadıktan sonra napacaz onu:hmmm

evet orası biraz düşündürücü. Yeni telefon gelecekse 2016ya kadar kimse almaz o telefonları oyun ve uygulamasız. Ya yeni telefonlar la birlikte oyun ve uygulama gelecek ya da hiç telefon gelmeyecek. 2inci si doğru olanı bence :(

MaxipmaN

Üye
seri olarak model çıkmaz

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
hımmm

- - - Eklendi - - -

aslında bir sonra ki seriyi beklemek de yarar var.Donna yı merak ediyorum.701 e Donna gelir mi ? Bence gelmez :)

great14

great14

Üye
Bence gelmesi söz konusu olamaz. Nokia zaten şuan çıkardığı yeni nesil telefonlardan umudu kesmiş ki uygulama/oyun çıkarmıyor bi de son bir seri çıkarırsa bu nokia'nın da sonu olabilir. Hem Carla ve Donna'dan bahsetmişsiniz de Carla = FP1 denilerek verildi. Donna = FP2 sürümüyle birlikte verilecek ve Donna'da yüksek çözünürlük/çift çekirdek işlemcilerden bahsediliyordu. Şimdi iyi diyorlar hoş diyorlar da bizler şuan kullandığımız modelleri neden tercih ediyoruz çünkü fiyat / performans kralı oldukları için 603 için konuşuyorum bu fiyata donanım olarak bu cihazdan iyisi yok symbian belle'nin kullanımı da şahane fakat sadece uygulamamız eksik bi galaxy ace'ye vereceğin parayı nokia 603'e ver. Fakat yeni bir nesil duyururlarsa mesela 1ghz çift çekirdek koysa 480x800 çözünürlük ve ekran boyutu da 4". Nokia'nın huyudur biliriz bu telefonu amiral gemisi gibi gösterip fiyatını 1000 lira üstünde yapar. Fakat böyle bi telefon ile ne yapacağımız kafa karıştırıcı olabilir zaten 2. nesil symbianlar sorunsuz akıcı çalışıyor symbian'da hızlanmaya gerek yok bunu yapcaklarına ilk nesilleri mağdur bırakmasınlar da onlardaki sorunlarla da ilgilensinler malum c6-01 n8 c7 hala satışta. Asıl sorun da burada şuan symbian belle'li 8 tane cihaz var piyasada ve hepsi de satışta. Madem 2016 da symbian sona erecek diyorsun 2016'ya kadar symbian'a desteğini ver bir kaç oyun/uygulama geliştiricisiyle anlaş da o kadar senelik efsane sisteme güzel bir veda olsun. 2016 dediysen de sonuna kadar arkasında dur. Ha nokia'yı biliyoruz durmaz ama ben yine memnunum cihazımdan FP2 alınca daha da güzel olacağına inanıyorum. Sonuç olarak yeni bir seri gelmez çünkü zaten nokia symbian'ı kafasında bitirmiş geçiştire geçiştire bir hal oldular. Ben böyle hem performans bakımından hem de kişiselleştirme ve kullanım bakımından gelişen bir sistemin bitmesi taraftarı değilim. Eğer nokia elini çabuk tutup symbian belle'yi 2 sene önce çıkarsa şuan piyasada ne Apple ne de Android vardı...

• Beğen
Tepkiler: kartal076
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
nasıl yaa? FP1:Carla mı ? Ben FP2 Carla olacak sanıyodum.

Şimdi iyice şalter attı benim

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
nası laa :( fp2 donna mı oluyor ? O ne zaman çıkacak ? fp2 son mu :(

umt07

umt07

Üye
Eskiden şöyle bir kanımız vardı belle sonra carla sonra donna şeklinden 3 farklı işletim sistemi ama bu belle üzerine çıkan fp1 ve fp2 paketlerin özel adları. Sanırm fp2 den sonrada symbian yerini windowslara bırakır. Bana sorarsanız planları şu eylül-ekim-kasım aylarında microsoft adeta piyasaya saldıracak. Bir yandan nokia iş birliği ile güçlü telefonlar girecek bir yandan windows tabletler ve bir yandan herkesin merakla beklediği yenibir ara yüzü olan Windows 8 ortalık karışcak bayağı. Ha yeni bir seri de gelmez belki yeni bir model gelir ilerde. Günümüzde internet kullanımı hat safalarda ve ülkemizde ve özellikle amerika ve avrupa ülkelerinde. Herkes yeni birşey alacağında reklamlara kanmıyor araştırarak alıyor. Ve artık araştıran bir kişi de symbian almaz. Alırsa da yeterli gördüğü için alır.

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
hımmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt