Sol Ayak nasıl geliştirilir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Akva96

Akva96

Üye
    Konu Sahibi
Sol Ayak nasıl geliştirilir ?
arkadaşlar evdeki imkanlarla sol ayak nasıl geliştirilir ?

wade_flash.3

wade_flash.3

Üye
Kaslarını geliştirmek istiyorsan dwyane wadenin 2008 yılında yaptıgı idmanlara bak. Uzun uzun açıklarım istersen hareketleri tek tek.

jackalmami

jackalmami

Üye
soru tam anlaşılamıyor ama sol ayakla top sektirip adrese teslim pas çalışmalarıyla geliştirilebilir ama hiç bir zaman alışık olduğun ayak gibi olamaz.

Akva96

Akva96

Üye
    Konu Sahibi
wade sana zahmet açıklarmısın çok yararlı olacak

- - - Eklendi - - -

ayrıca sana da teşekkürler mami :)

jackalmami

jackalmami

Üye
:rica:

stylee61

Üye
sağ ayağının dengesini arttır.

wade_flash.3

wade_flash.3

Üye
Dostum mesela, esneklik için yapılır bu genellikle. Diz kapaklarını kırmadan eğilir ve ellerinle ayağına değmeye çalışırsın. Onu değiştirip sag ayağını yerden 1 veya 2 cm kadar kaldırıp sadece sol ayağının diz kapağı kırmadan eğilip ayağını tutmaya çalış. Bu senin için dengeni geliştirecek. Kas liflerini uzatacak. Hareketlerinde daha yüksek hız ve rahatlık kazanacaksın. Bu sol arka baldır içindir. Sol on baldır ve sol kalca tarafi için ise Çin oturuşu diye birşey vardır. Onu duvara yaslanarak, bel dik göğüs dik sekilde durarak sanki koltukta oturuyor gibi duracaksın ama sag ayağını sol ayak üzerine atacaksın. Zeminin kaygan olmamasına dikkat et. Ayak gücünü aynı zamanda bel ve karın kaslarından da alır. Karın ve bel idmanları mekik ve ters mekik yada dolphin stilinde yüzme de faydalı. Bı hareket daha önereyim. Ayaklarının üzerine yat. Yerde oturur pozisyonda dur ve sonra ayakların üzerine yat. O sekilde mekik cek. Cok zorlar seni. Acayip zorlar. Mekik çekmeden bile durman on baldırını cok yakar. Sonra önereceğim bir hareket daha var. Köprü pozisyonu. Köprü seklinde dur. Yani ters sınav gibi ama ayaklarında ellerinde birbirine paralel olsun. Göğüs kısmın yere paralel olsun. Sonra sol ayağını diz kapağını kırmadan yukarı ve aşağı kaldır indir. Bir hareket daha söyleyeyim. Sol ayağının bilek ile parmak arasında kalan kısmına ağırlık bağla. Sadece bilekten kaldır indir. Parmak uçlarında diz kapaklarını kırmadan zipla ve sonra bunu sag ayak havada tek ayakla yani sol ayakla yap. Topuklarının üzerinde yürü. Bu sana denge katacak. Su, kum icinde kosabilirsin. Kanguru ziplamasi yap. Sol ayağına ağırlık bağla ve tekme at. O sekilde koş. Depar idmanları da yaparsan sol ayağının alt adele kısmı gelişir. Squat var o hareket de cok faydalı. İstersen hareketleri kendim yapıp fotograflayip koyabilirim de, foto nasıl paylaşılır dosya nasıl eklenir bilmiyorum valla. Ben bı pc'ye geçince rapide felan eklerm istersen kardesim. :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Aykalara takılan içi kum dolu agırlıkları kullana bilirisn

bu egzersiz de işe yarayabilir

birde bu var ama:ehe

Üst Alt