Symbian belle vs Adroid multitasking ve hız....

Sponsorlu Bağlantılar

ByKatre

ByKatre

Üye
Symbian multitasking konusunda ezer geçer basılı tut beyaz tuşa değiştir geç :kıskıs:

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
androidin multitasking konusunda zayıflığı var burda bende katılıyorum bir android kullanıcısı olarak fakat bunu bir kavga'ya dönüştürmeden yapabilsek çok güzel olacak 4 yıldır bu sitedeyim ilk geldiğimde symbian kullanıyordum ve geldiğimden beri birileri hep kendi işletim sistemleri savunup kavga çıkardılar artık ben değil maxiailesi bıktı..android her cihazda tam olarak verimli çalışmıyor bu kesin bir bilgidir..fakat oradaki arc s depğil arc modeli ve android 4.0 sürümünde inanılmaz hatalar var eğer 2.3 versiyonlu android olsaydı multitasking'de bile böyle olmayabilirdi. bu arada o cihaz jelly bean güncellemesi alırsa eğer bir daha karşılaştırma yapılmalı çünkü sony firmasına hakaret gibi birşey bu video..

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
İyi güzel de Sony değil mi bu cihazlara ics 4.0 güncellemesini veren? Custom rom mu kullanıyorlar, orjinal rom sonuçta. Sony becerememişse bu Sony ye hakaret de olsun ders de olsun. Neo V yi piyasaya sürerken "ICS güncellemesi alacak" diye sürüyorlar sonra "ICS cihazda sorun çıkartıyor, kullanıcılara yüklemelerini tavsiye etmiyoruz" diyecek!!! Arc da aynı şekilde. Ayrıca "Arc ta 2.3 olsaydı multitasking daha iyi olurdu" gibi yorumlar yapanlara da soruyorum. 2.3 te multitasking mi var recent apps mı?
Şu video için konuşuyorsak N8 güzel iş çıkartmış diyebilelim arkadaş. Hiçbir cihazla karşılaştırılmamış bile olsa videodaki N8 güzel çalışıyor, hakkını yemeyelim ;)

El-CD

El-CD

Üye
Yahu fanlik yapmayin. Androiddekine multitasking diyen adamdan hayir gelmez. Kendim kullaniyorum.

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
symbian'a lafım yok kardeşim bu video'da gerçkten multitasking olarak önde bir cihaz..ama bunu bir kavga'ya dönüştürmeyelim..
İyi güzel de Sony değil mi bu cihazlara ics 4.0 güncellemesini veren? Custom rom mu kullanıyorlar, orjinal rom sonuçta. Sony becerememişse bu Sony ye hakaret de olsun ders de olsun. Neo V yi piyasaya sürerken "ICS güncellemesi alacak" diye sürüyorlar sonra "ICS cihazda sorun çıkartıyor, kullanıcılara yüklemelerini tavsiye etmiyoruz" diyecek!!! Arc da aynı şekilde. Ayrıca "Arc ta 2.3 olsaydı multitasking daha iyi olurdu" gibi yorumlar yapanlara da soruyorum. 2.3 te multitasking mi var recent apps mı?
Şu video için konuşuyorsak N8 güzel iş çıkartmış diyebilelim arkadaş. Hiçbir cihazla karşılaştırılmamış bile olsa videodaki N8 güzel çalışıyor, hakkını yemeyelim ;)

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Tartışma için sebep arıyorsak 2. mesaja baksak yeter :))

alaStar

alaStar

Üye
arkadaşlar arc s o güncellemeyle sorun yapmış olabilir. bende önceden galaxy s vardı onu dayımın oğlunun n8'i ile karşılaştırdık.. galaxy s daha iyiydi. şu anki one x cihazım multitasking canavarı resmen ona girmeme gerek yok.
demem o ki videolara inanmak yerine elinize alın. ben one x'i alırken yerden yere vuruyorlardı. millet iki video izlemiş yorum yapıyordu. ama şu an ben dünyanın en iyi cihazlarından birine sahibim herkesin dediğine göre.
ben multi taskinge çok önem veririm. ve daha iyi olsaydı symbian kullanırdım herşeyi bir kenara bırakıp emin olun.

senin one x özelliğinde symbianlı bi cihaz mı var da biz bilmiyoruz

- - - Eklendi - - -

Helal doğru konuştun :alkis

Hele hele helee :halay3:

doğru söze ne hacet

MaxiZombie

MaxiZombie

Üye
adam hacker dikkat edin :ehe

açtığı konulara ve rütbeye bakılırsa dalga geçilecek birisi değil. Ayrıca kullanıcı adlarıyla dalga geçilmemelidir. Mesela bakın benim kullanıcı adıma MaxiZombie:D Neden ? çünkü filmlerdeki ve oyunlardaki zombiler hoşuma gidiyor. O adamında sevdiği, bildiği birşey vardır. İlk yazdığı mesajda multitasking hakkında bilgisinin az olduğu anlaşılıyor. Ama bu kadar üstüne gitmek gerekmez. Bu tip mesajlar 2 gün önceki gibi tartışmalara ve banlara yol açabilir.:)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
açtığı konulara ve rütbeye bakılırsa dalga geçilecek birisi değil. Ayrıca kullanıcı adlarıyla dalga geçilmemelidir. Mesela bakın benim kullanıcı adıma MaxiZombie:D Neden ? çünkü filmlerdeki ve oyunlardaki zombiler hoşuma gidiyor. O adamında sevdiği, bildiği birşey vardır. İlk yazdığı mesajda multitasking hakkında bilgisinin az olduğu anlaşılıyor. Ama bu kadar üstüne gitmek gerekmez. Bu tip mesajlar 2 gün önceki gibi tartışmalara ve banlara yol açabilir.:)

kötü amaçlı söylemedim. benim kullanıcı adım daha iyi değil :D öyle amacım olsa tavrını eleştirinin mutlaka. tartışma yaratmaya gerek yok böyle konular için. kim bilir kaç tartışma çıktı böyle konularla.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
kötü amaçlı söylemedim. benim kullanıcı adım daha iyi değil :D öyle amacım olsa tavrını eleştirinin mutlaka. tartışma yaratmaya gerek yok böyle konular için. kim bilir kaç tartışma çıktı böyle konularla.

Ne tartışmalar geldi geçti şu Symbian caddelerinden :)))

Kişiler ile değil de konuyla ilgili verilen bilgilere odaklanalım ;) Algıda seçicilik sebebiyle bazen insanlar istediklerini görebiliyorlar malum ;)

Scuderia.

Scuderia.

Üye
Belle daha hızlı daha stabil daha kullanıslı bana göre videodada öyle gözüküyor bence.video için tesekkürler.

enolaguy

Üye
Belle daha hızlı daha stabil daha kullanıslı bana göre videodada öyle gözüküyor bence.video için tesekkürler.
Android donanım olarak çok güçlü cihazlara sahip fakat android mi symbianmı dersen symbianın telefon özellikleri (Arama rehber ve cagrı yönetimi) ve batarya ömrü üstündür androidin ise grafik özellikleri ile hızı daha iyidir.

Belle yi ise farklı değerlendirmek lazım çünkü belle iyi grafik özelliklerine sahip bir donanımlı cihaz üzerinde ( yüksek ekran çözünürlüğü ve bunu karşılayabilecek bir GPU ile )_çalıltırılacak olursa Android ten aşağı kalmaz fazlası olur ama burada Android in marketteki program avantajı yine belirleyici rol oynar diyorym

hardistortion

Üye
arkadaşlar onu bunu bırakın bu hangi cfw?
hepimiz n8 in o kadar hızlı olmadığını biliyoruz.

versino2

versino2

Üye
701 de 34 uygulama açtım çok rahat çalıştı bi 34 daha rahat kaldırır kesin

- - - Eklendi - - -

701 de 34 uygulama açtım çok rahat çalıştı bi 34 daha rahat kaldırır kesin

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
karşılaştırma yanlış bi kere androidin son sürümü symbianın değil fp1 ile olsa daha iyi olurdu ve şuan symbian uygulama ve tarayıcı hariç androidden daha iyi. ben 701 de bu olayı aşmıştım :) buyrun kendi çektiğim video fp1 603-701 izleyin :D
http://www.maxicep.com/symbian-3-genel/fp1-video-multitasking-sov-53-uygulama-629042.html
[video=youtube;gJTNptQdarM]http://www.youtube.com/watch?v=gJTNptQdarM&feature=youtu.be[/video]

pirenuri

pirenuri

Üye
Benim anlamadığım birşey var şimdi siz böyle kendi işletim sisteminizi savunca size para felan mı veriyorlar anlamadım. Tarafsız konuşun b.raz bu konuhakkındaki yorumuma gelirse : symbian gercekten multitaskingte androidi ezer bir örnek veriyim : nokia 701 imde dh2 yi oynuyordum oyunu açık unuttum 4-5 saat sonra geldim (süreyi tam hatırlamıyorum amz gittiğimde öğlendi geldiğimde akşam ezanı okunuyordu) geldim telefonu aldım elime tuş kilidini açtım 3-4 saniye sonra oyun geldi aynı yerden hiç kasmadan devam edebildim. Okuduysanız ne mutlu bana

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Benim anlamadığım birşey var şimdi siz böyle kendi işletim sisteminizi savunca size para felan mı veriyorlar anlamadım. Tarafsız konuşun b.raz bu konuhakkındaki yorumuma gelirse : symbian gercekten multitaskingte androidi ezer bir örnek veriyim : nokia 701 imde dh2 yi oynuyordum oyunu açık unuttum 4-5 saat sonra geldim (süreyi tam hatırlamıyorum amz gittiğimde öğlendi geldiğimde akşam ezanı okunuyordu) geldim telefonu aldım elime tuş kilidini açtım 3-4 saniye sonra oyun geldi aynı yerden hiç kasmadan devam edebildim. Okuduysanız ne mutlu bana

Cok dogru dedin dostum. Ben symbian kullaniyorum ama nokianin iflas etmesi gram umurumda degil. Isimi symbian daha rahat goruyor. Varsin android,ios symbiani ezsin benim umurumda olmaz.

SilentOne

SilentOne

Üye
5yıl symbian ve 5 gündür android kullanıcısı olarak androideki multitasting farkı androidde son kullanılan uygulamalar islem bittiğinde tam kapanmıyor sadece beklemeye alınıyor symbianda arka planda çalısıyor ve atıyorum symbianda 50 uygulama açtın androdiide 50 uygulama açtın symbiada girince 50 uygulama hala dewam ediyor ama androidde dalwik denilen olayda bekletiyor gerekirse uygulama kullanılmıyorsa sonlandırıyor yada ram çok doluluğa ulaşınca taki nezamn android sisteme direk aracı kullanmadan hükmeseder ozamn multitasting olayı gelir bazen benimde cnmı sıkıyor ama androidde altın kural kullanılmayan ram işe yaramaz ram ama suda bir symbdan geçen biri olarak hep ramı temizliyorum lanet olsun alışkanlık :)

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

Üst Alt