Symbian belle vs Adroid multitasking ve hız....

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye

ölü bir sistem bulunduran donanımı düşük cihazlarla döşenmiş android cihazları karşılaştıracağınıza aynı kulvardaki meegoyla karşılaştırsanız :hmmm
çünkü burası symbian forumu ve konu başlığı symbian vs android mutitasking :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
N8'in kullandıgı efektler çok agır o yüzden uygulama açılıslarında biraz agır kalıyor efektleri kapatsa fark kalmaz daha da hızlı girebilir.
Ayrıca Arc S kamera açılırken bekleme yapmıyor,Arc olmasın sakın o cihaz çünkü onda öyle bi bekleme sıkıntısı vardı :hmmm

escape72

escape72

Üye
arkadaşlar dert ettiğiniz işe bakın alın bir tane 3310 gerektiği yerde oyun oynayın gerektiği yerde ceviz kır çivi çakmaya yarar :)

Yigit Reyiz

Yigit Reyiz

Üye
Meego da bir tane telefon var. Ondada 1 gb ram var. Tabi multitasking muhteşem olacak. Android içinse düşüncem şu:
Çok hızlı bir şekilde geliştiği için stabil değil. Symbian ise ben kendimi bildim bileli var ve sürekli kademeli olarak gelişti. Yani daha bir 3 yıl falan Android alınmaz. Zaten 3 yıl daha var olcak bir işletim sistemi olduğunu pek sanmıyorum. Windows Phone inşallah geçer onu. Bir de Meego'yu geliştirsinler. Symbian tarih oldu artık.

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap

yaww bi nokia savuncaz diye yalan söylemeye ne gerek var. Symbian dahamı başarılı :zuhaha: eline hiç android telefon almamış gibi konuşuyorsun:)

- - - Eklendi - - -

androidçiler oyun ve uygulamalarla ilgilendikleri için bunu izlicek zamanı olmaz

- - - Eklendi - - -

karşılaştırmayı yapan adamda yanlış yapıyor. İkisinede aynı anda basması lazım. Symbiana daha önce basmasına rağmen android daha hızlı. en çok angry birdste anlaşılıyor:D

nokia yı neden savunayım? ben doğruları savunuyorum. multitaskingte symbian daha başarılıdır. adam testi beceremiyor. symbian olan cihaz 680 MHz, android olan 1.4 GHz istersen o kadar fark olsun değil mi? elime emin ol senden fazla telefon geçti. iphone, htc, nokia samsung hepsini kullandım ve kullanıyorum. ama nokia yı tasarımı ve symbian hoşuma gittiği için kullanıyorum. dahili uygulamaları kaliteli ve bana yeterli. ben buna bakarım. ha sen beğenmezsin o ayrı mesele. ben teknolojiyle uğraşan bir kişi olarak söylüyorum bunları. sadece kendi aldığım veya arkadaşımın elindeki telefonu kurcalayarak tecrübe kazanan biri olarak değil.

demek zamanları olmaz. doğru... saniye başı oyun ve uygulama yüklüyorlar.

SilentOne

SilentOne

Üye
multi tasting olarak symbian süper ona birşey demiyorum androidin daha çok gelişmeye ihtiyacı var

doctorrr

doctorrr

Üye
Meego da bir tane telefon var. Ondada 1 gb ram var. Tabi multitasking muhteşem olacak. Android içinse düşüncem şu:
Çok hızlı bir şekilde geliştiği için stabil değil. Symbian ise ben kendimi bildim bileli var ve sürekli kademeli olarak gelişti. Yani daha bir 3 yıl falan Android alınmaz. Zaten 3 yıl daha var olcak bir işletim sistemi olduğunu pek sanmıyorum. Windows Phone inşallah geçer onu. Bir de Meego'yu geliştirsinler. Symbian tarih oldu artık.
yahu 4 çekirdekli 1.5 ghz işlemcili 1 gb ramli telefonların yapamadıklarını yapıyor n9 :ah neyin kafası bu birader bam güm girme lafa az araştır en azından gir google a bak :ah

- - - Eklendi - - -

çünkü burası symbian forumu ve konu başlığı symbian vs android mutitasking :)
tabi yaa :dry:

MasteLaa

MasteLaa

Üye

yaww bi nokia savuncaz diye yalan söylemeye ne gerek var. Symbian dahamı başarılı :zuhaha: eline hiç android telefon almamış gibi konuşuyorsun:)

- - - Eklendi - - -

androidçiler oyun ve uygulamalarla ilgilendikleri için bunu izlicek zamanı olmaz

- - - Eklendi - - -

karşılaştırmayı yapan adamda yanlış yapıyor. İkisinede aynı anda basması lazım. Symbiana daha önce basmasına rağmen android daha hızlı. en çok angry birdste anlaşılıyor:D
Bak sana kısaca şöyle açıklayayım..Elinde bir çift çekirdek telefon var buna Android yüklersen mi daha hızlı olur yoksa Symbian mı ?
Fanatik olmaya gerek yok ayrıca her şey oyun değil..İnsanlar oyunun dışında da bazı özellikleri işine yarıyor bunu belirteyim..Nokia veya diğer telefon bir alakası yok körü körüne bir şeyi savunma objektif ol..Şimdi karşılaştırma yazardır hız ve stabillik karşılaştırmasını ama yazdıkların ile alakası yok başka alemde gibi yaşmışsın ki yazdığın kişi de senin 2 katın yaşında biraz üslubuna dikkat et..

TransformerS34

Üye

Bak sana kısaca şöyle açıklayayım..Elinde bir çift çekirdek telefon var buna Android yüklersen mi daha hızlı olur yoksa Symbian mı ?
Fanatik olmaya gerek yok ayrıca her şey oyun değil..İnsanlar oyunun dışında da bazı özellikleri işine yarıyor bunu belirteyim..Nokia veya diğer telefon bir alakası yok körü körüne bir şeyi savunma objektif ol..Şimdi karşılaştırma yazardır hız ve stabillik karşılaştırmasını ama yazdıkların ile alakası yok başka alemde gibi yaşmışsın ki yazdığın kişi de senin 2 katın yaşında biraz üslubuna dikkat et..

Biraz kısa olmadımı bu yorum :hmmm

Ayrıca katılıyorum :good:

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Arkadaşlar Bu tür tartışma konularında Lütfen Ama Lütfen kırıcı ve incitici sözlerden kaçının.Bilginizi paylaşın.

caglar b

caglar b

Üye
symbian vs android dediler ya gene birbirine girmiş millet

Polymath

Polymath

Üye
symbian bir telefonda 1gb ram 4 cekirdekli bir işlemci olsa bırakın arc s i galaxy S3 u testlerde 2 ye katlar 3 e boler karesini alir. Ayni sekilde iosta oyle. android kullananlar sistemin ne oldugunu bilmiyor mu? 2 bin tl veriyorlar birakında oyun uygulama olsun. Oyun uyguluma hariç dunyanın en kotu isletim sistemi androiddir

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
symbian bir telefonda 1gb ram 4 cekirdekli bir işlemci olsa bırakın arc s i galaxy S3 u testlerde 2 ye katlar 3 e boler karesini alir. Ayni sekilde iosta oyle. android kullananlar sistemin ne oldugunu bilmiyor mu? 2 bin tl veriyorlar birakında oyun uygulama olsun. Oyun uyguluma hariç dunyanın en kotu isletim sistemi androiddir

meego da oyle :)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
yok onun androidin multitaskingi yok symbianın multitaskingi diye sidik yarıştıracağınıza, açın n9 un inceleme videolarını izleyin yok yok gidin bi tekno mağazaya, inceleyin 70-80 uygulamayı birden açıp hala nasıl yağ gibi aktığını görün nasıl hızından bişey kaybetmediğini... piyasada gelmiş geçmiş hiçbir sistem meego gibi optimizasyon harikasının eline su dökememiştir dökemez ram kullanımı ve multitasking mevzusunda...android denen o yere göğe sığdırmadığınız çakma linux hala hayvan gibi donanımlarla (4 çekirdekli 1.5 ghz işlemci) tek çekirdekli 1 ghz işlemcili bir cihazın yapabildiklerini yapamıyorsa eğer...:ah

aynen katılıyorum. Doğru söze ne hacet.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
karşılaştırılamaz bile androidinki ezer geçer

keşke videoyu izleseydin de ne olduğunu görseydin o_O

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Arkadaşım angry birds te önce sony ye sonra nokia ya sonra tekrar sony ye dokunuyor. Arada yarım saniye var. Açılıştaki ekranlarda farklı bekleme süreleri sonrasında Nokia 00:56 da play tuşunu getirirken Sony 00:59 da anca reklamını açıyor ;) İyi izle sürelere dikkat et bence ;)

- - - Eklendi - - -

Arc ın multitasking şekline bakarsanız operada açılış sayfasını bile neredeyse sıfırdan açmaya çalışmış. Peki bir sayfaya girmiş olsalardı sayfa yüklenmeden iki cihazda da tarayıcı arka plana atılsaydı ne olurdu?
Burda anlaşılması gereken şu, sistemlerden birisi arka plana atılan programın çalışmasını sürdürmesine izin veriyorken diğeri uygulamanın son halini hafızada bir yere not alıyor ve tekrar girilmeye çalışıldığında o hafızadaki kayda göre uygulamayı tekrar başlatıyor. Bilen bilir windows un da bekleme modu vardır. Son açık pencereleri ve o anki diğer işlemleri hard diske yazar. Cihaz tekrar başlatılırken bu kayıtlara göre devam ettirilir. Ancak kesinlikle o modda işlem devam etmez.
Kim hangisini daha rahat kullanıyor ise onu tercih etmelidir ;)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

:oke: Şimdi bunları yazdıkya biz Symbian fanı oluruz onlar objektif olurlar :kop:

mcnpl4

mcnpl4

Üye
adam hacker dikkat edin :ehe

Üst Alt