Laptopu nasıl kullanmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
Laptopu nasıl kullanmalıyım?
Beyler bayanlar şimdi laptop alıcam ama geçen forumda batarya ile ilgili değişik kullanım tipleri gördüm ben bu bilgisayarı nasıl kullanıcam çok seyahat etmem ama haftada 1 kuzenime giderim neyse evdeyken ben bu laptopun bataryasını çıkarıp fişe takılı çalıştırmalımıyım yoksa batarya takılı fiş takılımı çalıştırmalıyım yoksa batarya takılıyken fişe takmıyımmı nasıl kullanmalıyım geçen batarya olmayınca akım dengelenmezmi ne ona benzer birşey okumuştum şuan kullandığım laptop şarjı takılı değil fişe takılı durumda çünkü bataryanın ömrü bitti siz nasıl kullanıyorsunuz riskleri neler?:emzik:

ugur1000

ugur1000

Üye
kardeş batarya hurafeleri adlı konuma bir baksaydın... bak şimdi bataryadan bahsedelim 1. bataryayı %0 a kadar bitirme %40 da enaz şarja tak vve asla aynı döngüde şarj etme yani sürekli %40,3 de değil zamanla %40 - %50 %30 gibi farklı oranlarda şarj et illa bitirmen şart değildir %90 da bile şarj edebilirsin . 2= pili ağır (crysis fln filan) oyun oynarken ısındıgı içn çıkar ama başka zamanlar çıkarma birde bilgisayarı 1+ ay kullanmayacaksan %70 şarj oranında pili çıkar maximum 40 C de sakla başka sorun varmı ?

ANIL

ANIL

Admin
kısaca şöyle özetleyeyim;

1 haftadan uzun süre pili kullanmayacaksan takma...

pili iyi korumak istiyorsan 2-3 gün ara ile kullanman lazım bazen %20 kullan bazen%80 sonra tam dolum yaparsın...

ne yaparsan yap pil ömrü pek uzamaz...

ugur1000

ugur1000

Üye
ben dediğim tavsiyelerle 2 yıldır kullanıyorum battery bar ın gösterdiği yıpranma %30 ara sıra bitirerek düşürebiliyorum ama kimyasal bir yıpranma söz konusu değil :)

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
Yani anladım sayılır ben 1 ay kullanmama yapmam sorun yok pili bitmeden şarj edicem tamamdır oyun oynarken pili çıkarıcam yani diyelim oyuna giricem bilgisayarı başlat menüsünden kapadık fişini çektik sonra bataryayı çıkardım fişe taktım oyuna böyle başlıyım yani doğru anlamışmıyım?

ugur1000

ugur1000

Üye
aynen öyle ama sadece kasan oyunlarda

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle ama sadece kasan oyunlarda
Nasıl yani diyelimki gta 4 açtım very highda ama kasma yok o zaman kalsınmı çıkartıyımmı? ağır oyun sonuçta

- - - Eklendi - - -

neyse ben kasan oyun olacağını sanmam kasarsa mediuma alırız ondada kasarsa low a alırız ama onda da ısınıyosa çıkarırım bataryayı oyuna öyle girerim :D

ugur1000

ugur1000

Üye
sen kasmayı boşver bataryanın çevresi ısınıyorsa çıkar tamaaam :)

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
Tamamdır anladım batarya ısınıyomuş galiba kaynama deniyodu ömrü kısalıyomuş ondan sonrada tamam bataryanın çevresi sıcaksa çıkarıcam. :D

The East

The East

Üye
şarjı dolu iken fişe takma bataryanın ömrü biter fulle bataryayı çıkar fişten oyna (elektrik falanda gece giderse açarsın :DDD)

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
Ben fullerim ama oyun sürekli oynıycağım için azaldığını görmem aniden kapanır bozuldu diye kalp krizi falan geçiririm ben oneo sende tarihi eser soğutucu varmı :D en iyisi ben bataryayı oyun oynarken çıkarıyım sadece genel olarak batarya çıkık kalsın yada ben bataryayı hiç takmasam nasıl olur? :D

The East

The East

Üye
olurmu bu :D laptopun arkasına koy soğutsun :D

ugur1000

ugur1000

Üye
10 liraya bir soğutucu alırsan hiç çıkarma bataryayı ;)

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
10 liraya bir soğutucu alırsan hiç çıkarma bataryayı ;)
50 liralık bi tane varda onu annem kulllanıyo şuan almış bulunmaktayım mini test yaptım şarj takılı değilken intel ekran kartındayken maximumda kasıyo highda hafif ama şarja takınca alayını açıyo şarjda oynamamın bi zararı varmı gerçi çok ısındı bende kapattım oyunu şimdi iniyo ısısı doğal mı şarjdayken oynamak ama şarjda değilken kasıyo neden şimdi bataryayı çıkarıcaktım ama kapadım oyunu sıkıldım save indircem :D

ANIL

ANIL

Admin
batarya dolu iken bir sakınca olmaz fakat batarya dolum yapıyorsa oyun oynamanı tavsiye etmem daha çok ısınır kapalı şarj edebilirsin...

ugur1000

ugur1000

Üye
ve ısının sonu patlama :(

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
Şuan şarj takılı ama batarya yok yine ısınırmı patlama falan diyen var cihaz kendini kapamazmı?

ugur1000

ugur1000

Üye
batarya patlar dedim off :D baş şimdi mesala crysis in son sürümünü oynuyorsun ve şarj % 30 doluyor eğer oynamaya çok devam edersen ısınır yani şarj olurken pc yi uykuya al yada kapat şarj olunca prizde oynayabilirsin ama bataryayı sakın çıkarma anakartı yakarsın bu vakalar çok oluyor tmm anladınmı özelte şarj olurken pc yi açma şarj dolunca napacaksan yap önceki cevaplarımı unut !!!! :D

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
batarya patlar dedim off :D baş şimdi mesala crysis in son sürümünü oynuyorsun ve şarj % 30 doluyor eğer oynamaya çok devam edersen ısınır yani şarj olurken pc yi uykuya al yada kapat şarj olunca prizde oynayabilirsin ama bataryayı sakın çıkarma anakartı yakarsın bu vakalar çok oluyor tmm anladınmı özelte şarj olurken pc yi açma şarj dolunca napacaksan yap önceki cevaplarımı unut !!!! :D
Şuan şarj takılı değil bi problem olurmu diyosun :D ama ben daha önce hiç senin dediğin gibi kullanmam gerektğini duymadım anakart ne alaka hem?

Joker.

Joker.

Üye
yanınca anlarsan benimki yanmıştı bi ara

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt