Tekrar anlatıyorum
Sigaranın gelişi 3 TL olsun satışı 5 TL, kar 2 TL olur. 5 TL kasaya giriyor ve bir paket sigara satılıyor. 95 TL para üstü aynen gidiyor kasayla alakasız şekilde yani zarar 100 TL üstü diyenlerin hepsi yanlış oluyor bence. Sonra Pastaneciye 100 TL veriyor tamamı zarar oldu. 2 TL karı çıkart 98 TL zararda bu bakkal yani 95 TL + Sigaranın Maliyeti 

Koptum şu anTekrar anlatıyorum
Sigaranın gelişi 3 TL olsun satışı 5 TL, kar 2 TL olur. 5 TL kasaya giriyor ve bir paket sigara satılıyor. 95 TL para üstü aynen gidiyor kasayla alakasız şekilde yani zarar 100 TL üstü diyenlerin hepsi yanlış oluyor bence. Sonra Pastaneciye 100 TL veriyor tamamı zarar oldu. 2 TL karı çıkart 98 TL zararda bu bakkal yani 95 TL + Sigaranın Maliyeti
![]()
Tamam o zaman cevap o dur
ona bakarsan gel işi iyice gerçeğe yakın olarak hesap edelim sigara karı en düşük olan maldir %5 max kar konularak satılır yani adam 99.8 tl zararda
Sen ve Gökhan' ın yaptığı da doğru ancak sigaranın maliyetini hesaba katmıyorsunuz bence.İşte adam 5 TL kazanmıyor bütün gerçek orda yatıyor karı ne kadar sigaranın maliyeti ne bunlar önemliTeferruata girmeyin kdv mdv de hesaplarsınız simdi siz
Adamcık 5 lira kazandı,sonra bundan sadece 100 lira gidiyo ve ettigi zarar 95 lira gerisini düsünmeyin.
Ayrıntısız cevap 95 TL, Ayrıntılı cevap 95 TL + Sigara maliyeti hadi iyi geceler 
5tl sigara + 95 tl para üstü + pastahaneciye 100 tl = 200 tl
5tl sigara + 95 tl para üstü + pastahaneciye 100 tl = 200 tl
Hayııır adam toplamda 5 lira kazandı degil mi? Evet.
Sonra paranın sahte oldugu anlasıldı ve pastaneciye verilen parayı kendi karsıladı pastaneciye 100 lira verdi.
100 lirası gidiyor sadece ama 5 lira da kazandı.
100-5 = 95 tl zararı var.
hayıır.
hayıır.
Sahte parayı her zaman sahte olarak düşün.
Yani 0 gibi bir şey olarak düşün etkisiz ve geçersiz.
Sahte para karsılıgında pastaneci normal 100 lira veriyor yani adamın kazandıgı 5 lira pastanecinin parası.

sigarayı satış fiyatından satıyorsanız zarar ederken satış fiyatıyla zarar edersiniz.Adamın kasasına giren para 5 lira çıkan para 100 lira.Dolayısıyla 95 lira zarar ediyor olay bu kadar basit.