Nokia'nin B plani varmiş!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bazıları nokia yı hemen gözden çıkarmış,bence daha erken.henüz son sözünü söylemedi daha nokia.Nokia ve ms nin neyi nekadar yapabilecekleri,android ve ios la başa çıkıp çıkamayacakları esas wp8 ile belli olabilecektir.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Nokia kendini bataklığa attı şimdi çırpınıyor biri ona ağaç dalı uzatıp çekmez ise hemen olmasada yavaş yavaş batacak..

Kullanıcıları tamamen soğuttu.. MeeGo herkes tarafından sevilmişti adamlar ne idüğü belirsiz WP için Canavar gibi Intel'i MeeGo yu sattılar..
Akılsızlığına yan Nokia..
Microsoft alsa bile bi iş çıkmaz

- - - Eklendi - - -

N9 u ilk gördüğümde aha dedim Nokia marka iPhone geliyor.. Çok ümitlendik..
Sonra iptal demezmi.. Daha bu firmanın neyine güveneceksin..
Buraya yazıyorum: WP'yi MeeGo gibi satacak bunlar çünkü satıcı bi firma

- - - Eklendi - - -

Tutmayacağınada adım gibi eminim..
2-3 sene daha bu microsoft tantanası devam eder sonra Nokia ya kamera işine girer yada köşesine çekilir..

- - - Eklendi - - -

Giriş seviyesi kullanıcılara dokunmatik telefon üreten basit bir firma olmaktan başka bir geleceği yok..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Nokia, bir nevi kumar oynuyor.
Herşeyini Microsoft ve Windows Phone'a bağladı.
Yıl sonunda çıkacak olan WP8'li modeller Nokia'nın akıbetini belirleyecek.

Diğer markalar da WP8'li modeller çıkaracağı için Nokia'nın bir adım önde olmak adına gerek tasarım, gerek donanım, gerekse fiyat açısından cazip ve etkileyici modellerle savaş meydanına inmesi gerekecek.
Şimdilik fırtına öncesi sessizlik.
Ekim ayında yavaş yavaş sis perdesi kalkmaya ve Nokia'nın gidişatı belli olmaya başlar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
6-7 eylül tarihlerinde nokianin bir etkinligi var orada bişeyler duyurulabilir. Yoksa ces2013 beklenebilir. Nokia boyle bir modeli ses getirecek bir etkinlikte duyurmak isteyecektir o yuzden ya eyluldeki etkinlikte duyurulup ekim kasim aylarinda piyasaya surulur ya da ocak ayinda yapilacak olan ces2013 fuarini bekleyip ayni ay icinde cihaz satişa cikarilacaktir.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
6-7 eylül tarihlerinde nokianin bir etkinligi var orada bişeyler duyurulabilir. Yoksa ces2013 beklenebilir. Nokia boyle bir modeli ses getirecek bir etkinlikte duyurmak isteyecektir o yuzden ya eyluldeki etkinlikte duyurulup ekim kasim aylarinda piyasaya surulur ya da ocak ayinda yapilacak olan ces2013 fuarini bekleyip ayni ay icinde cihaz satişa cikarilacaktir.

Sanki CES 2013'ü bekler gibi geliyor bana.
Ama o zaman da tanıttığı cihazları hemen satışa sunulabilir mi orasını bilemiyorum.
Cihazlar genellikle tanıtımı yapıldıktan 2-3 ay sonra satışa sunuluyor ki HTC vb markaların 2012-Ekim ayında piyasaya müdahil olacağını varsayarsak, 2013 Mart-Nisan ayları Nokia için epey geç bir hamle olur sanki.

doctorrr

doctorrr

Üye
geriye bir tek symbian kalıyor heralde bu b planına saçma gelebilir ama bilemem :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
neler olur neler olmaz belli degil ama nokiadan tasarim olarak şuphem yok kameradan yana da bir sıkıntı oluşacagini sanmiyorum. Zaten wp platformu icin en guzel ve kullanişli uygulamalar bunlara navigasyon da dahil nokianin. Bence cok guzel cihazlar cikaricak nokia. Aslinda bluetooth ile dosya gonderimi ve menude klasor oluşturma konusunda nokia 3-4 ay once de bir anket duzenlemişti. Bence wp8li nokialarda bunlar da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
doctorrr

doctorrr

Üye
inişallaaaahh :D

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
Bana göre B planı Nokia Air videosunda gördüğümüz arayüz ve ya işletim sistemi. her neyse artık. Meltemi olabilir.

NUD

NUD

Üye
Arkadaşlar Nokia batıyor gibi bir saçmalık olamaz neden diyecek olursanız hala akıllı telefon classmanında birsürü patent i var sadece apple cihazları için 2012 yılı için 601 milyon$ alan bir firmanın Samsung, HTC, Sony, LG gibi firmalardan aldığı patent ücretlerini bir düşünün. Dünya piyasasında apple ın aktif 2012 de 3 modeli var ya diğerlerinin :)

lolaman

lolaman

Üye
Android ile aralarında kan davası var bence yoksa çoktan geçmesi lazımdı.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
hele de microsoftla boyle bir ortakliktan sonra android imkansiz.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Nokia için herzaman 3-4 plan vardır yedekte ve Nokia asla batmayacak.

"Şimdi Windows Phone neden?" diyecek olursanız Windows büyük bir firma işletim sistemi yeni ve arkasındaki destek muhteşem. Ayrıca kendi atlarını rahatca koşturabilecekleri bir alan. Bu yüzden plan a windows phone.

Plan b bana göre MeeGo. Çünkü Wp tutmazsa hazırda bekleyen güzel ve fazla - si veya eleştirisi olmayan bir işletim sistemi. Uygulama sıkıntısını kaldırırlarsa Plan B MeeGo.

Diğer plan ise Android e geçmek olabilir. Bu nokianın elinde olan bişey. "Androide geçiyorum" dese kimse hayır diye eleştiri yapamaz Google da böyle büyük güçlü bir firmayı asla bırakmaz.

Son plan Meltemi. Yapılmadı ama temelleri atıldı.

klongs

klongs

Üye
meego artık olmaz meegonun başındaki istifa etti meego yerine tizen olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt