Nokia'da tırpan harekatı! :(

Sponsorlu Bağlantılar

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Tartışmaya ne gerek var ya yarım saattir..Yok bilmem Lumia lar az satmış bu daha fazla satmış..Lumia lar şu anda kaç ülkede satışa sunuldu ki fazla satış yapmasını bekliyor arkadaşlar..Ben şu anda Samsung veya Android e laf atmıyorum yanlış anlamayın sakın..Android gerçekten şaheser bir İşletim sistemi ama üzülerek şunu da belirteyim kesinlikle stabil bir sistem değil..Lumialar ile çıkış yakalayacağını düşünüyorum Nokia nın .. Şunu da kabul edelim Samsung bu aralar Nokia yı solladı.. Ama şunu da unutmayalım ki insanlar ihtiyaçlarına göre telefon alıyor..
Bir de Amazon da satış rekoru kırılmış bana ne Amazon'dan demişti .. Şunu söylemek istiyorum Amazon=Alış-Veriş..

Kesinlikle bu tür konularda tartışma yaşamayın arkadaşlar..Kimse kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değil..Çok sıradan cümleler kullandım belki ama herkesin görüşü kendine :)

pRime.

pRime.

Üye
İnternet tarayıcısındaki önbellek, Symbian N8'de sanal RAM benzeri bir özellik kullanıyor ve hayır önbellek sanal RAM değil. Tarayıcıdaki önbelleği de biz C'den E'ye alabiliyoruz zaten CFW yaparken.

Sanal RAM değil ki bu, bildiğimiz kanlı canlı fiziksel RAM olarak kullanabilmek.

Bootloader konusunda o kalıp dosyasını da birleştirebilsem düzenlenmiş UBOOT gelecek, bunun üstünde çalışıyoruz zaten. Bu projeleri yapamazsını da gayet güzel demiştin, ben de sana cevap yazmıştım hatta. Onun üstüne de şöyle demiştin 'DailyMobile'den o kadar kişi beceremedi siz mi becereceksiniz?' :) Aksini iddia etme lütfen.

yapamayacağınızı hala iddia ediyorum aksini niye iddia edeyim ki? dailymobile'e bak bakalım kimler nelerle uğraşmış adamlar symbian'ın altını üstüne getirdiler. sadece cortex işlemcilerde çalışan hx patcher bile n8'e portlandı her ne kadar overclock kısmı işe yaramamış olsa da.

he bu arada normal hafızayı tamamen fiziksel hafızaya dönüştüremezsin. n900'deki sanal ram gibi olur en fazla
ki o da symbianda var.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Del Rey

Del Rey

Üye

rambo ile konuştum ben o konu kapanırken. böyle bir şey söylemedi kendisi

işte nedenini açıkla madem bu kadar iç içesin nokia ile bilmen lazım senin neden fp1 alamadığımızı. zaten beklediğim yok, cfw ile zaten kanıtlanacak bunlar. ben diyorum ki donanım gayet yeterli.

meego ya yatırım yapılmadığı için bağımsız geliştiricilerin çabasıyla çıkıyor uygulamalar ama belli ki sen onlara bakmamışsın bile daha iyi diyebildiğine göre. "n9 uygulamalarından güzel" demek hiçbir dayanağın olmadan konuşmaktır kardeşim.

o vertu gerçek bile değil, sadece birisi ortaya atıyor herkes atlıyor bu gerçek mi diye.

Nokia tarafından verilmiyor FP1, bu kadar. Hiç de gidip sormadım neden FP1'i vermiyorsunuz diye. Tekrar diyorum, adımı yalancıya çıkartma istersen sana e-postaları gösterebilirim. İlk buluşmamızda hatta Nokia'nın sponsor olduğu Amy Winehouse konserine gidecektim, rahmetli yapamamıştı o konseri.

Herhangi bir Metro UI uygulaması çok daha güzeldir. En azından evimdeki güvenlik kamerasını Lumia'dan izleyebiliyorum, IE kullanmadan istediğim bir siteye kayıt olup, güvenlikli şifremi de kaydedebiliyorum, oturum açabiliyorum. İstersen devamını da söylerim.

Polymath

Polymath

Üye
Samsung 4 cekirdek yapti da nooldu? gereksizmis bilmem neymis deyip bazi ulkelerde 2 cekirdek yaptilar. WP android gibi donanimi mahveden bir sistem degil. O yuzden gerek yok 4 cekirdege. WP8 2 cekirdekli olucaksa yeter de artar bile.

Bak diyorum ki ben 4 çekirdek gereksiz olabilir ama herşey gerekli olan şeyi koymak değildir. Yani 4 çekirdekli telefon kulağa çok iyi geliyor değil mi ? İşe yaramasa bile Pazarda iş yapar. Bir telefonu Quad Core diye pazarlamak var diğerini Dual core diye pazarlamak var. hadi sen bilinçli kullanıcısın. Ama başka bir adam gider telefoncuya. Telefoncu derki bu telefon çift çekirdek, diğer telefon 4 çekirdek efendim der. 4 çekirdekli telefon daha iyi der telefoncu, adam gider onu alır. Bu en basidi ilgi çekmektir. Anlamadığım daha bunu kaç kez açıklayacağım. Ayrıca Samsung heryerde 4 çekirdek. Sadece Ram olarak 1 gb olarak geldiği söyleniyor. Güney Korede bu rakam 2 gb ram

pRime.

pRime.

Üye
Nokia tarafından verilmiyor FP1, bu kadar. Hiç de gidip sormadım neden FP1'i vermiyorsunuz diye. Tekrar diyorum, adımı yalancıya çıkartma istersen sana e-postaları gösterebilirim. İlk buluşmamızda hatta Nokia'nın sponsor olduğu Amy Winehouse konserine gidecektim, rahmetli yapamamıştı o konseri.

Herhangi bir Metro UI uygulaması çok daha güzeldir. En azından evimdeki güvenlik kamerasını Lumia'dan izleyebiliyorum, IE kullanmadan istediğim bir siteye kayıt olup, güvenlikli şifremi de kaydedebiliyorum, oturum açabiliyorum. İstersen devamını da söylerim.

benim iddiam ortada, aylardır neden bir gelişme gösteremediniz madem bootloaderı kırıyoruz diye orda burada yazıp durdunuz? bir ara android kuracağız da dediniz de sonra o post kayboldu nedense face sayfandan.

şimdi de lumia kullandığını mı söylüyorsun? dur tahmin edeyim, onu da nokia gönderdi değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Polymath
Del Rey

Del Rey

Üye
yapamayacağınızı hala iddia ediyorum aksini niye iddia edeyim ki? dailymobile'e bak bakalım kimler nelerle uğraşmış adamlar symbian'ın altını üstüne getirdiler. sadece cortex işlemcilerde çalışan hx patcher bile n8'e portlandı her ne kadar overclock kısmı işe yaramamış olsa da.

he bu arada normal hafızayı tamamen fiziksel hafızaya dönüştüremezsin. n900'deki sanal ram gibi olur en fazla
ki o da symbianda var.

İşte sonra da diyorsunuz ki neden gizlendiniz, neden paylaşmıyorsunuz? Neden paylaşalım böyle yaparsanız? Hadi diyelim ki paketledik onu bunu Flash attık 1.000 kere denedik olmadı, ne olur? Bootloader'ı kırmak için uğraşıyoruz, yaptıklarımızı şimdilik paylaşmamak en azından moral bozan yorumlardan uzak tutmaya yarıyor.

Symbian'da olan tam olarak Sanal RAM bile değil. Page file adı verilen başka bir sistem. Benimle son satırdaki yazdıkların gibi en azından yararlı olacak şeyler söylesen ikimiz arasında da problem çıkmayacaktır emin ol.

- - - Eklendi - - -

benim iddiam ortada, aylardır neden bir gelişme gösteremediniz madem bootloaderı kırıyoruz diye orda burada yazıp durdunuz? bir ara android kuracağız da dediniz de sonra o post kayboldu nedense face sayfandan.

şimdi de lumia kullandığını mı söylüyorsun? dur tahmin edeyim, onu da nokia gönderdi değil mi?

Facebook sayfasından öyle birşey sildiğimi hatırlamıyorum ben. Proje hâlâ devam ediyor, çocuğun biri gelmiş bizi kandırmaya çalışıyor, onu bile ben fark ettim düşün artık. Ki, bu dediğin Bootloader, öyle he dediğin anda kırılabilen birşey değil. Kaç hafta biz sırf makale/bilgi okumakla geçirdik zamanımızı.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

bu resmi bir satış değil. adamlar sadece nokia'nın tüm hizmetlerini değiştirdiler buna telefon hizmeti de dahil. yakında resmi anlaşma ile satışı duyrulur. ayrıca ben size inanacaksınız diye zorlamıyorum hünkarım neden öyle diyorsun ki şimdi?

Hayır sadece inandığımı belirttim.Yani orada öyle söyleyince yanlış anlaşılmasın o paylaştığın (basından olan) okuyup düşününce gerçekten Microsoft'un mobil dünyayı da kendi buyunduruğu altına almaya ve efendi olmaya çalıştığını anladım.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
Del Rey

Del Rey

Üye
Bak diyorum ki ben 4 çekirdek gereksiz olabilir ama herşey gerekli olan şeyi koymak değildir. Yani 4 çekirdekli telefon kulağa çok iyi geliyor değil mi ? İşe yaramasa bile Pazarda iş yapar. Bir telefonu Quad Core diye pazarlamak var diğerini Dual core diye pazarlamak var. hadi sen bilinçli kullanıcısın. Ama başka bir adam gider telefoncuya. Telefoncu derki bu telefon çift çekirdek, diğer telefon 4 çekirdek efendim der. 4 çekirdekli telefon daha iyi der telefoncu, adam gider onu alır. Bu en basidi ilgi çekmektir. Anlamadığım daha bunu kaç kez açıklayacağım. Ayrıca Samsung heryerde 4 çekirdek. Sadece Ram olarak 1 gb olarak geldiği söyleniyor. Güney Korede bu rakam 2 gb ram

Bir de şöyle düşün, aynı başka adam telefoncuya gider. Biri 4 çekirdekli, diğeri 41 MP kameralı der. Aynı adam bana göre 41 MP olanı tercih eder. Nokia da gayet güzel ilgi çekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Nokiafanboy
MasteLaa

MasteLaa

Üye

Güney Kore de 2 gb ram deniliyor ve sadece bununla kalıyor dostum..Sadece bir haberdi..Böyle bir şey olacağını sanmıyorum..Eğer olursa Samsung kullanıcıları isyan eder zaten..

pRime.

pRime.

Üye
İşte sonra da diyorsunuz ki neden gizlendiniz, neden paylaşmıyorsunuz? Neden paylaşalım böyle yaparsanız? Hadi diyelim ki paketledik onu bunu Flash attık 1.000 kere denedik olmadı, ne olur? Bootloader'ı kırmak için uğraşıyoruz, yaptıklarımızı şimdilik paylaşmamak en azından moral bozan yorumlardan uzak tutmaya yarıyor.

Symbian'da olan tam olarak Sanal RAM bile değil. Page file adı verilen başka bir sistem. Benimle son satırdaki yazdıkların gibi en azından yararlı olacak şeyler söylesen ikimiz arasında da problem çıkmayacaktır emin ol.

- - - Eklendi - - -

Facebook sayfasından öyle birşey sildiğimi hatırlamıyorum ben. Proje hâlâ devam ediyor, çocuğun biri gelmiş bizi kandırmaya çalışıyor, onu bile ben fark ettim düşün artık. Ki, bu dediğin Bootloader, öyle he dediğin anda kırılabilen birşey değil. Kaç hafta biz sırf makale/bilgi okumakla geçirdik zamanımızı.

canım sen bana inanbileceğimiz nitelikte somut bir şeyler göster ben buradaki yazılarımın hepsini sileceğim söz. ama bunca zamandır ortada bir şey yok. gizli gizli diyip duruyorsunuz. senin son satırlarda yazdıkların kimi bilgilendirecek çok merak ediyorum artık bırak bu oyunu Erdem.

çok iyi hatırlıyorum hatta buraya link bile atılmıştı ama artık linke tıklayınca o sayfaya ulaşılamıyor.

makale okuyoruz laflarıyla insanları ezme, senden kat kat bilgili insanlar var bu forumda.

sana telefonları kim veriyor onları açıkla bakalım.

Del Rey

Del Rey

Üye

O mesajdan Lumia kullandığımı nasıl çıkarttığın ayrı bir muamma.

boyabatlı

boyabatlı

Üye
arkadaşlar herkes çıkıp bilmeden konuşuyor symbian da 512 ram da kalan 270 mb mbolurken birde android e bak 30 mb 701 ve galaxy wonder aynı ram aynı işlemci nokia uçuyor wonder bazen kasıyor

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye

ne demek istedigini anliyorum. ama 4 cekirdek islemcili telefonun fiyati da cok olur. ama Nokia telefonlara bakarsan bir kac telefon haric (n9, 800, 900, 808) tum telefonlar alt ve orta segment telefonlari. dusuk fiyat. Nokianin da guzel yani bu. Nokianin sgs3 ile ayni fiyata olan hicbir telefonu yok. sadece telefonlari daha yuksek fiyata satmak ve senin dedigin gibi ilgi cekmek icin kullanilan gereksiz bir sey. 4 cekirdek gerektiren oyun yok zaten simdilik.

pRime.

pRime.

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Yahu pRime ile Symbian Türkiye,birbirinizi yiyorsunuz.Erdem,insanları kandırıyorsan vazgeç.Serdar Abi,onu ifşa etmekten n'olur vazgeç.
Kabul ediyorum bilgilerinizi paylaşmanız ve tartışmanızı okumak zevkli ama gözlerim bir acayip oldu lütfen artık.:kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Del Rey

Del Rey

Üye
canım sen bana inanbileceğimiz nitelikte somut bir şeyler göster ben buradaki yazılarımın hepsini sileceğim söz. ama bunca zamandır ortada bir şey yok. gizli gizli diyip duruyorsunuz. senin son satırlarda yazdıkların kimi bilgilendirecek çok merak ediyorum artık bırak bu oyunu Erdem.

çok iyi hatırlıyorum hatta buraya link bile atılmıştı ama artık linke tıklayınca o sayfaya ulaşılamıyor.

makale okuyoruz laflarıyla insanları ezme, senden kat kat bilgili insanlar var bu forumda.

sana telefonları kim veriyor onları açıkla bakalım.

Ben sana neden şimdilik vereyim, herşey deneme aşamasında üstelik. Düzenlenen ekern.exe'yi versem içini açıp bakacak mısın?

Hangi link söyler misin? Android kurduğumuzu hiçbir zaman söylemedik. Sx1'de Linux çalıştırdığını söyleyen arkadaş vardı, onun yalan söylediğini de ben ortaya çıkarttık.

Makale okkuyoruz laflarıyla ezildiğini falan mı hissettin? Çünkü kimseyi ezmek gibi bir niyetim yok. Her tarafı nükte dolu sorularına cevap veriyorum.

Söyle ÖM gönder, ben de sana e-postalarımı göndereyim. Milletin ortasında neden göstereyim?

Del Rey

Del Rey

Üye

:)
buradan çıkarttım. :)

Bana alışamamışsın. Orada demek istediğim, 'herhangi bir Lumia'dan alır da izleyebilirim' demek. Ben böyle lafları çokça kullanıyorum, beni tanıyanlar bilir. Sen de N9 çıkmadan önce N9 uygulamaları paylaşmışsan belki demişsindir.

- - - Eklendi - - -

Yüklem-özne uyumu süper.

Fizikçi ile 2 ders üst üste aynı ortamda bulun da seni göreyim :D Adam 'Sen nasılsınız?' diyor yani ne yapayım :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt