bu arada neden bunlari.kapatayim diyen arkadas harbi kerizlige gerek yok isinde calisirken neden 3g gps in acik.olsun ben calisirken.bazen ucak.moduna bile aliyorum sarz gitmesin diye
ram temizliği yapmak pek mantıklı gelmiyor bana.(gingerbread için konuşuyorum)çünkü temizledikten bir süre sonra o uygulamalar yine çalışmaya başlıyor ve çalışmaya başlarken cpu daha fazla kullandığından şarjı kısaltıyor.Ben pil gitmesin diye ana ekran sayısını 1 yapıyorum.gereksiz hiçbir widgeti ekrana koymuyorum.ekran ışım en düşüktedir.sürekli ram temizliği yaparım.

adam haklı beyler
ram temizliği yapmak pek mantıklı gelmiyor bana.(gingerbread için konuşuyorum)çünkü temizledikten bir süre sonra o uygulamalar yine çalışmaya başlıyor ve çalışmaya başlarken cpu daha fazla kullandığından şarjı kısaltıyor.
bunu şöyle düşün.arabailk çalıştırılırkenmi daha çok benzin yer yoksa 70 km~ giderkenmi?![]()
hacım sen mevzuyu koparmışın ya 
Android benden sorulur
adam haklı beylerhacım sen mevzuyu koparmışın ya
![]()

Advanced Task Manager kullanıyorum, otomatik kapatma açık 1 dakikaya ayarlı, yani dakika başına arkaplanda çalışan uygulamalar kapanıyor. Telefonu ilk açtığımda kapanıyor. Ekrana sürekli "9 tasks killed, 150M Ram avaible" gelir. Yani görev yöneticisinden yaptığınızın aynısıdır. Bir arkadaş yukarda bahsetmiş gingerbread'da kapananlar tekrar açılıyor diye, bu program sayesinde öyle bir dert te kalmıyor.
daha sonra advanced task manager yine öldürüyor ve bu sürekli tekrarlanır ama şurda yanılıyorsun işte eğer ki wifi yada datayı açtıysan arkaplanda çalışan 10-15 tane program açılmış olabilir ram temizliğiyle bunu 2-3 e düşürürsün sonra 2-3 program kendiliğinden açılmış olsa bile toplamda olur 6-7 program ama temizlik yapmasan bu 6-7 ile 10-15 arası değişir çalışan program bence temizlik yapmak çok çok çok önemliii... go yu kullananlara go task manager ve go poweri kullanmasını tavsiye ederim widget ile ekran kapatmadan ikisinede basar temizlemiş olursun ve o zamanla alışkanlık haline geliyor... tabi çok büyük farkta beklemeyin ama azda olsa genede hem şarja hem tel ömrüne katkısı olur bunların
ram temizliği yapmak pek mantıklı gelmiyor bana.(gingerbread için konuşuyorum)çünkü temizledikten bir süre sonra o uygulamalar yine çalışmaya başlıyor ve çalışmaya başlarken cpu daha fazla kullandığından şarjı kısaltıyor.
bunu şöyle düşün.araba ilk çalıştırılırkenmi daha çok benzin yer yoksa giderkenmi?![]()
amma uzun yazmışsın be kardeş dur heleama şurda yanılıyorsun işte eğer ki wifi yada datayı açtıysan arkaplanda çalışan 10-15 tane program açılmış olabilir ram temizliğiyle bunu 2-3 e düşürürsün sonra 2-3 program kendiliğinden açılmış olsa bile toplamda olur 6-7 program ama temizlik yapmasan bu 6-7 ile 10-15 arası değişir çalışan program bence temizlik yapmak çok çok çok önemliii... go yu kullananlara go task manager ve go poweri kullanmasını tavsiye ederim widget ile ekran kapatmadan ikisinede basar temizlemiş olursun ve o zamanla alışkanlık haline geliyor... tabi çok büyük farkta beklemeyin ama azda olsa genede hem şarja hem tel ömrüne katkısı olur bunların![]()
sen bir benim dediğim gibi yap.yani 1 gün boyunca advanced task manageri pasif hale getir.sonraki gün aç yine herzaman kullandığın gibi kullan.bakalım sonuç nasıl olacak
çalışmasından iyidir. sanki. değil mi![]()
mantıklı bir örnek verdim orda daha ne
sence sürekli açılıp kapanan uygulamalarmı daha çok işlemci yer yoksa beklemede cache alınmış uygulamalarmı? 
amma uzun yazmışsın be kardeş dur helesen bir benim dediğim gibi yap.yani 1 gün boyunca advanced task manageri pasif hale getir.sonraki gün aç yine herzaman kullandığın gibi kullan.bakalım sonuç nasıl olacak
valla o konuda o kadar çok deneme yaptımki inan android ile ilgili bırak kullanıcıyı üretici bile o kadar deneme yapmamıştıryani sonuç olarak dediğime sonuna kadar katılıyorum bence sen benim dediğimi bir dene
ben almayayım benim öyle programlara alerjim var
şaka bir yana bana gerek yok çünkü ics kullanıyorum![]()