Android'li Cihazlarda Pil Ömrünü Uzatma Metodları - Rambo_FT'nin Yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Android'li Cihazlarda Pil Ömrünü Uzatma Metodları - Rambo_FT'nin Yöntemleri
Telefonu ilk aldığım zamanlar Android'e alışma sürecindeydim ve şarjı çabuk bitiyordu. Kısa zamanda sistemini anladım ve aşağıdaki metodları uyguladım. 1 haftadır bu metodları kullanıyorum, telefonun şarjı Wi-Fi sürekli açık olmasına rağmen ortalama 2 gün gidiyor.

İşte pil ömrünü uzatma metodları:

1) Ev ekranına GPS, Bluetooth, Wi-Fi gibi özellikleri hızlıca açıp kapatabileceğimiz bütün widgetleri ekleyin. Sony Ericsson Xperia Pro'da şöyle yapılıyor: Ev ekranındaken Menü tuşuna basın ve Ekle > Widget'lar'a girin. "Açık/kapalı" yazan widgetlerin hepsini ev ekranlarındaki boş bölgelere yerleştirin.

Bu widgetler sayesinde telefonda hangi özellik gereksiz yere açık hepsini görebilir ve tek dokunuşla kapatabilirsiniz.

2) Ayarlar > Sony Ericsson > Kullanım bilgisi > Kullanım bilgisi gönder önündeki işareti kaldırın.

3) Ayarlar > Konum ve güvenlik > Kablosuz ağ kullan, GPS uydularını kullan seçeneklerinin önündeki işaretleri kaldırın.

4) Ayarlar > Hesaplar ve senkronizasyon > Otomatik senkr. aktifleştir ile mail adreslerinizin önündeki işaretleri kaldırın.

5) Ayarlar > Kablosuz özelliği ve ağlar > Mobil ağlar > Veri etkin önündeki işareti kaldırın, Veri dolaşımı'nı kapatın, Ağ Modu'nu Yalnızca GSM seçin.

Ben bu şekilde, ekran ışığı zaman aşımı 2 dk., parlaklığı %60 ve Wi-Fi sürekli açık olduğu halde telefonu aktif kullanırsam 1 gün tam yetiyor bana. Normal kullanımda 2. günü görüyorum.

Not: Metodlar Sony Ericsson Xperia Pro Android 2.3.4 GingerBread yüklü telefon üzerinden anlatılmıştır. Telefondan telefona farklılık gösterebilir.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve frk uzn

muratvemine

muratvemine

Üye
Saolasın bi deneyim bakalım, şarj 1 gün gitmiyo yahu gün içerisinde 2 kez taktığım oluyor.

• Beğen
Tepkiler: gs_1991_apo ve Silinen Üye 94869
GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
güzel olmuş sağol :)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Silinen Üye 94869
Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
:tşk:

• Beğen
legolas29

legolas29

Üye
Teşekkürler. :oke: neo v de deneyeceğim

• Beğen
hotlock

hotlock

Üye
Android de sarjın uzun olmasını istiyorsanız 2 şey yapmanız lazım
1 : 3G yi mutlaka kapatın
2 : Kullandığınız Romla uyumlu kerneller yükleyin sarjınız en az %30-40 arası uzayacaktır. Gerisi boş pek bir etkisi olmaz :oke:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
PriZm

PriZm

Üye
birde ekleme yapayım.

telefonunuz rootlu ise;
play store'dan set cpu adlı programı indirin.
Governor modunu Power save moduna alın.böylecek telefon çok azda olsa yavaşlayacak ama şarj daha uzun gidecek.

bu arada ekran ışığını olabildiğince en düşükte tutmaya çalışın.sık ışık değişmeyen ortamlarda otomatik ışıklandırmayı kapatın.çünkü ışık sensörüde şarj yiyor :)

• Beğen
İncİnat

İncİnat

Üye
:tşk:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
1 madde unutmuştum, 5. maddeyi ekledim konuya.

BarcinSurmeli

BarcinSurmeli

Üye
dostum teşekkürler ama bunları kapattıktan sonra ne yapayım ben bu telefonu :)

JOURNALIST

JOURNALIST

Üye
3G'yi kapatmayı mantıksız buluyorum, EDGE kullanacaksam ben niye aldım bu telefonu. Diğer dediğin maddeler ise telefonu aldığım günden beri olan şeyler veya yaptıklarım. Yüzde 5'in üzerinde farketmiyor

PriZm

PriZm

Üye
3G'yi kapatmayı mantıksız buluyorum, EDGE kullanacaksam ben niye aldım bu telefonu. Diğer dediğin maddeler ise telefonu aldığım günden beri olan şeyler veya yaptıklarım. Yüzde 5'in üzerinde farketmiyor
sadece gerçekten kullanacağın zaman 3g yi açarsın ne var bunda? :)

• Beğen
Tepkiler: hotlock
legolas29

legolas29

Üye
Biraz haklı gibi ...

kraldost

kraldost

Üye
s3 ün batarya performansı berbat bir gün bile gitmiyor:((

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
dostum teşekkürler ama bunları kapattıktan sonra ne yapayım ben bu telefonu :)

Gerektiğinde açarsın. Bende sadece Wi-Fi gerekiyor ve sürekli açık. Diğerleri, örneğin GPS sürekli açık ne yapacağım ben? Konu başlığına dikkat ettin mi? Kişisel yöntemler bunlar. Zorla kapat demedim.

- - - Eklendi - - -

Kerizliğe vurma istersen. Ben kullanmadığın özelliği kapat dedim ve zorlamıyorum. Sen "Ben keriz miyim satın aldığım özelliği kapatayım" demeye getiriyorsun. Ben nereden bileyim sen EDGE almışsın. Kişisel yöntemlerim, zorla uygulattırmıyorum.

avcitalip

avcitalip

Üye
üst konu olsun bence bu konu

• Beğen
avcitalip

avcitalip

Üye
böyle önemli konular gereksiz konular yüzüne arkalara gidiyor ondan sonra konu ölüyor...

• Beğen
hotlock

hotlock

Üye
niye kapatim diyen arkadaş yeni sanırım en başta bnde oleydim zamnla anlıyorsun :)

Üst Alt