Android'li Cihazlarda Pil Ömrünü Uzatma Metodları - Rambo_FT'nin Yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

ZaZuM

ZaZuM

Üye
deneyim bakalim

turker10

turker10

Üye
bu tavsiyelerde bende
1- juice defender o açaıp kapatma dediğin olayı kendi otamatik yapar bence en önemli madde :)
2- ekran ışığını en düşüğe %10 alın bence gündüz hariç açmaya gerekte yok dışarda olur zorlanırsanız gündüz açarsınız %100 buda çok önemli
3- arkaplan çok önemli benim gibi sade siyah fon resmi kullanabilirsiniz
4- benim tel s2 ve kernel değiştirme şansınız varsa speedmod kerneli ısrarla tavsiye ederim şarj konusunda birebir ;)
5- juice ile beraber şu advanced task manecerlerden birini kullanın ikisi çok etkili oluyor özellikle screen shot'tu galiba o özelliği aktif edin ekranı kapatınca arkaplan uygulamalarını elinden geldiğince kapatıyor buda önemli en çok şarjı arkaplan çalışanları yiyor kullanmıyorken data ve wifinin kapalı tutulmasının sebebi de bu açıkken arkaplanda bütün programlar açılıyor.
6- son olarak s2 ve rom yükleyenlerden tek derdim şarj başka bişey istemem diyenlere EPSİLON v2 romu öneririm 1 günse 2 gün gitmeye başlar bu dediklerimi de yaparsanız...;);)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
enes122

enes122

Üye
yaw Allah belasini versin su androidin download yaparken bile 2g ile yapiyorum ama illa sarz yicek ya kafasina gore biseylereden yiyo bazen acaba bunlar slk slk telefon degiselim bataryasi iyi degil diye dusunelim diye bataryada bi şase mi koyuyolar telefon kapaliyken bile sarz gitsin diye :D bu arada neden bunlari.kapatayim diyen arkadas harbi kerizlige gerek yok isinde calisirken neden 3g gps in acik.olsun ben calisirken.bazen ucak.moduna bile aliyorum sarz gitmesin diye :D
ha bide arkadaslar bence bununda etkisi var mesela ayni ozellikli iki telefona bi turkcel bide avea hat takin aveali daha cabuk bitiyo sebebi ise kullandigi sebeke dalgalarinin kalitesiz olmasiymis. vede mesela telefonum t20 haritalar olsun nfc olsun bu gibi isime yaramayan ama.arka planda calisan uygulamalari herhangi bi root uninstallerle freeze yapiyorum calisamiyolar ihtiyacim.oldumu da unfreeze hem ramden kazaniyorum hemde gereksiz batarya harcanmasinin onune geciyorum bence bu son yazdigimida ust mesaja ekleyin cok etkisi var
saygilar benden

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
konu gittikçe daha faydalı hale geliyor :alkis:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
KayraBey

KayraBey

Üye
Ben pil gitmesin diye ana ekran sayısını 1 yapıyorum.gereksiz hiçbir widgeti ekrana koymuyorum.ekran ışım en düşüktedir.sürekli ram temizliği yaparım.

PriZm

PriZm

Üye
Ben pil gitmesin diye ana ekran sayısını 1 yapıyorum.gereksiz hiçbir widgeti ekrana koymuyorum.ekran ışım en düşüktedir.sürekli ram temizliği yaparım.
ram temizliği yapmak pek mantıklı gelmiyor bana.(gingerbread için konuşuyorum)çünkü temizledikten bir süre sonra o uygulamalar yine çalışmaya başlıyor ve çalışmaya başlarken cpu daha fazla kullandığından şarjı kısaltıyor.

bunu şöyle düşün.araba ilk çalıştırılırkenmi daha çok benzin yer yoksa giderkenmi? :D

doctorrr

doctorrr

Üye

ram temizliği yapmak pek mantıklı gelmiyor bana.(gingerbread için konuşuyorum)çünkü temizledikten bir süre sonra o uygulamalar yine çalışmaya başlıyor ve çalışmaya başlarken cpu daha fazla kullandığından şarjı kısaltıyor.

bunu şöyle düşün.arabailk çalıştırılırkenmi daha çok benzin yer yoksa 70 km~ giderkenmi? :D
adam haklı beyler :D hacım sen mevzuyu koparmışın ya :D

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
TheMadness

TheMadness

Üye
Aynısını yapıyorum

Deleted.

Üye
deleted

Son düzenleme:
PriZm

PriZm

Üye

adam haklı beyler :D hacım sen mevzuyu koparmışın ya :D
Android benden sorulur:ehe

- - - Eklendi - - -

Advanced Task Manager kullanıyorum, otomatik kapatma açık 1 dakikaya ayarlı, yani dakika başına arkaplanda çalışan uygulamalar kapanıyor. Telefonu ilk açtığımda kapanıyor. Ekrana sürekli "9 tasks killed, 150M Ram avaible" gelir. Yani görev yöneticisinden yaptığınızın aynısıdır. Bir arkadaş yukarda bahsetmiş gingerbread'da kapananlar tekrar açılıyor diye, bu program sayesinde öyle bir dert te kalmıyor.

iyide o program uygulamaları öldürdükten bir 5 saniye sonra yine çalışmaya başlıyorlar :D daha sonra advanced task manager yine öldürüyor ve bu sürekli tekrarlanır ;)

KayraBey

KayraBey

Üye
Bu işin çözümü yok vesselam uğraşmayalım bence :)

Deleted.

Üye
deleted

Son düzenleme:
turker10

turker10

Üye

bunu şöyle düşün.araba ilk çalıştırılırkenmi daha çok benzin yer yoksa giderkenmi? :D
ama şurda yanılıyorsun işte eğer ki wifi yada datayı açtıysan arkaplanda çalışan 10-15 tane program açılmış olabilir ram temizliğiyle bunu 2-3 e düşürürsün sonra 2-3 program kendiliğinden açılmış olsa bile toplamda olur 6-7 program ama temizlik yapmasan bu 6-7 ile 10-15 arası değişir çalışan program bence temizlik yapmak çok çok çok önemliii... go yu kullananlara go task manager ve go poweri kullanmasını tavsiye ederim widget ile ekran kapatmadan ikisinede basar temizlemiş olursun ve o zamanla alışkanlık haline geliyor... tabi çok büyük farkta beklemeyin ama azda olsa genede hem şarja hem tel ömrüne katkısı olur bunların ;)

PriZm

PriZm

Üye
ama şurda yanılıyorsun işte eğer ki wifi yada datayı açtıysan arkaplanda çalışan 10-15 tane program açılmış olabilir ram temizliğiyle bunu 2-3 e düşürürsün sonra 2-3 program kendiliğinden açılmış olsa bile toplamda olur 6-7 program ama temizlik yapmasan bu 6-7 ile 10-15 arası değişir çalışan program bence temizlik yapmak çok çok çok önemliii... go yu kullananlara go task manager ve go poweri kullanmasını tavsiye ederim widget ile ekran kapatmadan ikisinede basar temizlemiş olursun ve o zamanla alışkanlık haline geliyor... tabi çok büyük farkta beklemeyin ama azda olsa genede hem şarja hem tel ömrüne katkısı olur bunların ;)
amma uzun yazmışsın be kardeş dur hele :D sen bir benim dediğim gibi yap.yani 1 gün boyunca advanced task manageri pasif hale getir.sonraki gün aç yine herzaman kullandığın gibi kullan.bakalım sonuç nasıl olacak;)

çalışmasından iyidir. sanki. değil mi :D

:ah mantıklı bir örnek verdim orda daha ne :ehe :D sence sürekli açılıp kapanan uygulamalarmı daha çok işlemci yer yoksa beklemede cache alınmış uygulamalarmı? :D

turker10

turker10

Üye
amma uzun yazmışsın be kardeş dur hele :D sen bir benim dediğim gibi yap.yani 1 gün boyunca advanced task manageri pasif hale getir.sonraki gün aç yine herzaman kullandığın gibi kullan.bakalım sonuç nasıl olacak;)

valla o konuda o kadar çok deneme yaptımki inan android ile ilgili bırak kullanıcıyı üretici bile o kadar deneme yapmamıştır :) yani sonuç olarak dediğime sonuna kadar katılıyorum bence sen benim dediğimi bir dene :ehe

PriZm

PriZm

Üye
ben almayayım benim öyle programlara alerjim var :D

şaka bir yana bana gerek yok çünkü ics kullanıyorum :)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Teşekkürler Hoca Dehhani...

turker10

turker10

Üye
ben almayayım benim öyle programlara alerjim var :D

şaka bir yana bana gerek yok çünkü ics kullanıyorum :)

bende gıcık oluyom ekstra programlara ama faydası olunca malum kullanılıyor ve bende 5 aydır ics kullanıyorum faydalı yani :oke:

Üst Alt