Küpe Takmak Günah Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Erkeklerin yuzuk harici ziynet esyasi takmadi haramdir cunku zamanla karakterinde kadinsi hareketlere neden olabilir.
Saat vb gibi birincil gorevi ziynet olmayan aksesuvarlar takmak erkeklere caizdir.
Birincil gorevi ziynet olmayan bir kupe var mi bilmiyorum ama oyle bir kupe cikarsa caiz olur. Kadinlarin kulak delinmesinde beis olmadigini varsayarsak erkekler icin de aynisi gecerli olur.
Sonuc erkegi kadinsi karaktere yonlendirmeyecek aksesuvarlar caizdir bu zamana topluma gereksinimlere gore degisiklik gosterebilir.
işte abi bende onu diyorum eğer kadına benzemek gibi bir amaç yoksa takmasında bir sorun olmamalı

- - - Eklendi - - -

e mübarek illaki saç uzayacak :D ben duruşundan bahsettim :D

:D işte küpeyi de düzgün takılırsa sorun olmaz bence mesela sadece solda küçük bir küpenin zararı olmamalı tabi bazı kadınlar gibi 3-4 delik de olmamalı

Enes

Enes

Üye

işte abi bende onu diyorum eğer kadına benzemek gibi bir amaç yoksa takmasında bir sorun olmamalı

- - - Eklendi - - -

:D işte küpeyi de düzgün takarsak sorun olmaz bence mesela sadece solda küçük bir küpenin zararı olmamalı tabi bazı kadınlar gibi 3-4 delik de olmamalı
ama ziynet eşyası haram altın vb.. buna diyeceksin :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
ohoo o kadar dikkat eden var mı altın zincir falan kullananlar var mesela :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
gerekiyor da haqperest ne dedi eğer kadınsı karaktere yönlendirmiyorsa caizdir sen hiç küpe taktıktan sonra gay olan erkek gördün mü :D

Enes

Enes

Üye
konu sahibi de yok ortalıkta evet :D neyse ben halan karşıyım gerisini bilmiyorum :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
bana göre isteyen taksın istemeyen takmasın neyse böyle uzar gider konu :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
evet öyle yazıyor ama caiz olmama gerekçesi ne erkekte kadınsal karakter oluşturabilir olması eğer oluşturuyosa takana günahtır ama adam taksa dahi yine de erkekliği kaybetmemişse niye günah olsun ben o yorumdan bu sonucu çıkardım :oke:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
KayraBey

KayraBey

Üye
Mübarek ne küpeymiş be :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
harbiden abi ben diyorum zaten daha fazla bu konuyu tartışmayalım diye :D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
evet öyle yazıyor ama caiz olmama gerekçesi ne erkekte kadınsal karakter oluşturabilir olması eğer oluşturuyosa takana günahtır ama adam taksa dahi yine de erkekliği kaybetmemişse niye günah olsun ben o yorumdan bu sonucu çıkardım :oke:
Ama o onun şahsi görüşü kardeşim, sonuçta fıkıhçılar yasaklıyor, sen eğer diyorsan ben onlardan daha iyi bilirim bu işi tamam ben artık susarım.:sır:

uğur e

uğur e

Üye
takmasan iyi olur

Enes

Enes

Üye
bizim hafız cevap verdi :D hocasına sormuş o da. ziynetin haram olduğunu söylemiş. ayrıca "kadına benzemeye çalışan erkek ve erkeğe benzemeye çalışan kadın lanet onların üzerine olsun" örneğini vermiş bu bir ayetmiş ve lanet üzerine olsun cümlesi kilit nokta eğer böyle bir şey varsa karşı çıkılmaması gerektiğini de söylemiş edindiğim bilgiler bunlar :D zaten en baştan beri bunların etrafında dönüp duruyoruz :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
bizim hafız cevap verdi :D hocasına sormuş o da. ziynetin haram olduğunu söylemiş. ayrıca "kadına benzemeye çalışan erkek ve erkeğe benzemeye çalışan kadın lanet onların üzerine olsun" örneğini vermiş bu bir ayetmiş ve lanet üzerine olsun cümlesi kilit nokta eğer böyle bir şey varsa karşı çıkılmaması gerektiğini de söylemiş edindiğim bilgiler bunlar :D zaten en baştan beri bunların etrafında dönüp duruyoruz :)
Fıkıhta bilgi kişiden kişiye değişmez, yoksa herkes kendi anladığı gibi yorumlarsa ortaya ciddi derecede yanlışlıklar çıkar...

Enes

Enes

Üye
Fıkıhta bilgi kişiden kişiye değişmez, yoksa herkes kendi anladığı gibi yorumlarsa ortaya ciddi derecede yanlışlıklar çıkar...
zaten ben de aynı bilgiler geldiğini söyledim :) daha fazla ek bilgi gelmedi anladımdaydı yani

Üst Alt