erkek adam küpe takmaz takan erkek toptur
saç da problem yok ki asıl dert küpe..
abi çok kısa ve ayrıntı yok ben de hafız arkadaşıma mesaj sordum ama telefonu kapatacağı tutmuş
o cevap Yunus içindi kardeşim. Küpe için konuya bakın;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

birde bunu oku öyleyse.abi çok kısa ve ayrıntı yok ben de hafız arkadaşıma mesaj sordum ama telefonu kapatacağı tutmuş![]()
hala tam olarak açıklayıcı değil abi erkeklerin kadınlara benzemeye çalışması günahtır yazıyo peki saç uzatmak niye günah değil? Durum karışıkbirde bunu oku öyleyse.
http://www.sorusorcevapbul.com/soru-cevap/fikih/erkeklerin-kupe-takmasi-caiz-midir

erkek adam küpe takmaz takan erkek toptur

Dövme yaptırmakta caiz değildir.İmza dikkatimi çekti de![]()

Karışık olan birşey yok aslında, Peygamber efendimiz zamanında kadın ve erkeklerin saç uzatmalarında bir beis/yanlışlık yoktu. Hatta erkekler başlarını örterdi neden çünkü yaşadıkları yer çöl iklimi ve sürekli toz rüzgarlarına maruz kalıyorlardı bu yüzden tozdan korumak için başlarına sarık baglarlardı. Bu şu demek değildir ki kadın başını örtüyorsa erkek örtemez. Çünkü örtü kadın içindir denilemez bu durum zamanın şartına bağlıdır. Islam hukuku diyor ki küpe kadın için bir takı çeşididir, bu yüzden ki erkeğe yakışmaz o yüzden caiz değildir, görüşüne yer verilmiştir. Çünkü bu durumda erkek kadına benzemiş olacağı için hadise aykırı hareket etmiş olur.
Peygamberimizin konu ile alakalı hadislerinde erkek ve kadınların birbirine benzemesi konusunda onlara lanet etmiştir. Efendimizin bu hadisini şunlar şunlar için değilde genel olarak ele almamız daha doğru olur. Şu zamanda bir bayan saçını uzatıp sarıya boyatsa diğer bayanların ilgisini çekmez değil mi? Ama bir erkek saçını uzatıp sarıya boyatmış olsa kadın erkek herkesin ilgisini çeker ve pekte hoş bir görüntü olmaz.
Tek ıslam bilgini ebu hanife hazretleri değil ki ama. Islam hukukundan kastım alimlerin bir konu üzerinde almış oldukları kararlardır.
islam hukukundan kastın nedir kim söylemiş küpenin caiz olmadığını ebu hanife mi söylemiş abi biraz somut birşey söyle ki inanayım caiz olmadığına
küpe ile saç arasında neden bağlantı kuruyorsun erkeğin saç uzatma şekli ile bayanların uzatma şekli farklıdır . ama küpe küpe yaniebu hanifeyi örnek veriştimkafama hala yatmayan şu bilginlerin toplanıp küpeye caiz değil demeleri ama saç uzatmaya caiz demeleri eğer küpe caiz değilse saç uzatmak ta caiz olmamalı
![]()
böyle saç uzatan bi bayan gördün mü ? erkek böyle uzatır
e mübarek illaki saç uzayacak
tarama şekli kadınlar gibi değil
ben duruşundan bahsettim