Küpe Takmak Günah Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

sem_sen

Üye
    Konu Sahibi
Küpe Takmak Günah Mıdır?
başlıkta belirttiğim gibi :)

Enes

Enes

Üye
ben kendi bilgimi söyleyeyim. "Erkeğin kadına kadının da erkeğe benzemeye çalışması günahtır." bunu nasıl yorumlarsın sana kalmış.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
bana göre günah değildir evet erkeğin kadına benzemeye çalışması günah hatta peygamberimiz de lanetlemiştir öyle kimseleri ama takılan amaca bağlı cemil ipekçi gibi olursan tabi günah ama hoşuna gittiği için aksesuar için takıyorsan neden olmasın

Enes

Enes

Üye
dinin günah kavramı senin benim ve ya bi başkasının hoşuna gitme derecesine göre mi belirlenecek o zaman ? sonuçta küpeyi takıyorsun.

marist

marist

Üye
Bence Hem Günah , Hem de Erkek Adama Yakışmaz. Kendi Düşüncem. :oke:

• Beğen
Tepkiler: by*cambaz
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
dinin günah kavramı senin benim ve ya bi başkasının hoşuna gitme derecesine göre mi belirlenecek o zaman ? sonuçta küpeyi takıyorsun.

peki bununla ilgili bir şey yazıyor mu Kuuran-ı Kerim'de ya da bir din büyüğü var mı küpe takmak günahtır diyen ayrıca din büyüğü varsa bile bunu söyleyen hatırlatırım din büyükleri de aralarında anlaşamamışlar her zaman ki mezhepler olmuş...

Del Rey

Del Rey

Üye
Bana göre niyet de önemlidir, sonuçta küpeyi kadına benzemek için takmıyorsun. Beni zorlasalar küpe takmam, çünkü hoşuma gitmiyor. Ancak yalnızca hoş bulduğu için takanları yargılamıyorum.

Enes

Enes

Üye

peki bununla ilgili bir şey yazıyor mu Kuuran-ı Kerim'de ya da bir din büyüğü var mı küpe takmak günahtır diyen ayrıca din büyüğü varsa bile bunu söyleyen hatırlatırım din büyükleri de aralarında anlaşamamışlar her zaman ki mezhepler olmuş...
tamam ona bakarsan kur'an da açıklanmayıp peygamberimizin gösterdiği üzere yapılan şeyler ya da yapılmayan şeyler var. bence peygamberimizin lanetlemesi düşünürsek küpe takılmamalı

doctorrr

doctorrr

Üye
Kanuni Sultan Süleyman a neden küpe taktığını sorduklarında ben Allah ın kölesiyim demiş ki o zamanlar köleler kulaklarına küpe takarlarmış...

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
tamam ona bakarsan kur'an da açıklanmayıp peygamberimizin gösterdiği üzere yapılan şeyler ya da yapılmayan şeyler var. bence peygamberimizin lanetlemesi düşünürsek küpe takılmamalı

işte durum darklı peygamberimiz kadına benzemeye çalışanları lanetlemiş ona göre saç uzatmakta mı günah dediğim gibi bence niyet önemli

karşılaştır ikisini

- - - Eklendi - - -

Kanuni Sultan Süleyman a neden küpe taktığını sorduklarında ben Allah ın kölesiyim demiş ki o zamanlar köleler kulaklarına küpe takarlarmış...

o yavuz sultan selim ve öyle bir efsane var gerçekliği kesin değil

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:oke:...... +1

küpe takmak erkeğin kadına benzeme amacı ile takdığı anlamına gelmez...
aksesuardır.... takıdır.. ne alakası var şimdi... kadına benzemek ile

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
Enes

Enes

Üye
işin adabına kalıyor mesele, saç uzatmak var evet ama bayanlar gibi değil. küpe konusunda hala şüpheliyim

Enes

Enes

Üye
o zaman net bilgisi olan birinden rica ediyoruz söylesin :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

15097

15097

Üye
YAŞAR nuri öztürke sorun :)

Üst Alt