Nokia N70 Kilitlenme, resetleme Sorunu, Yardım ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
wax

wax

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N70 Kilitlenme, resetleme Sorunu, Yardım ?
Öncelikle herkeze selam arkadaşlar.

Nokia n70 kullanıyorum s60 uygulamalarından ramazan aktan adlı kullanıcıdan bi ara power mp3 indirmiştim. Daha sonlaraları sorun yaratmaya başladı mp3 programımı bilmiyorum fakat hafıza kartına format attım ve programı sildim ama sorun haala devam ediyor. Sorun ise telefon sürekli kilitlenmekte ve kendi kendine reset atmakta reset attığında da ekrana Hacker Ramazan Aktan geliyor ve ok yazısı geliyor oka basıtıgımda normal olarak açılıyor bu sorunu soft format atarak düzeltmek mümkünmüdür büyük arızalara yol açarmı acil olarak yardımlarınızı bekliyorum. Ramazan aktan isimli kullanıcıyada kesinlikle güvenmemenizi tavsiye ediyorum.:bann:

ecel54

ecel54

Üye
Hard format at duzelir. Virus hafiza kartindan telefon hafizasina gecmistir

Kiziltilki1

Kiziltilki1

Üye
benim teldede hacker ramazan musallat oldu. Forumdaki antivirus programiyla hallettim. Ama ben 6630 kullaniyorum. Format atmadim. Kimseye Tavsiye etmem. Format demek buyuk uraslarla kendi tarzimiza gore program Oyun muzikle doldurdugumuz verileri katletmek demektir. Onca veriye yazik etmeyin. Bilenden tavsiye almak lazim. Format Son care olmalidir.

yunus5055

yunus5055

Üye
Bakın arkadaşlar .. Öncelikle Format öyle korkulacak ve tele zarar veren türden birşey değil .. Aksine yararlıdir .. Zaten oyunlarimiz vs dosyalarımız hafıza kartında olduğu için onlar silinmez .. Sadece rehber , menü düzeni , ayarlamalar vs sıfırlanır ... Bu ayarlamalar yapılmış dosyalar tel hafızasında zaten mevcut ... Formattan önce hafıza kartına yedekleyin ..

---------- Eklendi @ 14:05:32 ---------- Yazıldı @ 13:55:11 ----------

... Şimdi gelelim asıl olaya ... Ekrana gelen o Ramazan yazısını sağlayan sadece tek bi dosya türü vardır .. O da " .exe " dosyası ... Bir dosya yönetici programıyla ( şiddetle xplore kullanmanızı tavsiye ederim ) iki hafızayida bi gözden geçirin ... E/sistem yada C/sistem in içinde en aşağıda .exe uzantılı dosyalar olmalı ... Ama sizinki herzaman açıldığına göre sistem/app klasorundede dosyası olması gerekiyo ... Iki hafızanında içine bakın ve ramazan .exe gibi bi ismi olan dosyayı önce sistem dışına taşıyın .. Sonra zıpe taşıyin ve oluşan zıp i de silin ... Bu işlemi iki hafızadaki dosyalar içinde uygulayın ... Sorun %90 çözülecektir ... .exe dosyaları çokta güçlü değil :) ... Virüs programlarına güvenmiyorum çünkü kafasına göre dosya siliyorlar ... Geçenkinde ultramp3.App yi virüs olarak kabul etti ...

---------- Eklendi @ 14:11:14 ---------- Yazıldı @ 14:05:32 ----------

Ha son birşey daha soylim :) ... Virüs bulunduğunda başka dosyalara bulaşmaması için tüm dosyalarınızı salt okunur özellikli olarak ayarlamanizi tavsiye ederim ... Bu sayede dosya yazmaya korumalı hale geliyo .. Benim yükleyici dosyalarının tümü değiştirilemez ve silinemez konumunda ... Tabiki istediğim zaman ufak bi ayarla silebiliyorum :) ...

---------- Eklendi @ 14:16:48 ---------- Yazıldı @ 14:11:14 ----------

... Ama bide şu var n70 de format biraz sorunlu oluyo onu kabul ediyorum :) ... Şu an Benim kırmızı tuş uygulamayı kapatıyor ... Hertürlü yolu denedim yani sorun düzelmiyo .. Ama alıştım yani harbiden güzel oluyomuş direk kapatmak :)

Kiziltilki1

Kiziltilki1

Üye
Bakın arkadaşlar .. Öncelikle Format öyle korkulacak ve tele zarar veren türden birşey değil .. Aksine yararlıdir .. Zaten oyunlarimiz vs dosyalarımız hafıza kartında olduğu için onlar silinmez .. Sadece rehber , menü düzeni , ayarlamalar vs sıfırlanır ... Bu ayarlamalar yapılmış dosyalar tel hafızasında zaten mevcut ... Formattan önce hafıza kartına yedekleyin ..

---------- Eklendi @ 14:05:32 ---------- Yazıldı @ 13:55:11 ----------

... Şimdi gelelim asıl olaya ... Ekrana gelen o Ramazan yazısını sağlayan sadece tek bi dosya türü vardır .. O da " .exe " dosyası ... Bir dosya yönetici programıyla ( şiddetle xplore kullanmanızı tavsiye ederim ) iki hafızayida bi gözden geçirin ... E/sistem yada C/sistem in içinde en aşağıda .exe uzantılı dosyalar olmalı ... Ama sizinki herzaman açıldığına göre sistem/app klasorundede dosyası olması gerekiyo ... Iki hafızanında içine bakın ve ramazan .exe gibi bi ismi olan dosyayı önce sistem dışına taşıyın .. Sonra zıpe taşıyin ve oluşan zıp i de silin ... Bu işlemi iki hafızadaki dosyalar içinde uygulayın ... Sorun %90 çözülecektir ... .exe dosyaları çokta güçlü değil :) ... Virüs programlarına güvenmiyorum çünkü kafasına göre dosya siliyorlar ... Geçenkinde ultramp3.App yi virüs olarak kabul etti ...

---------- Eklendi @ 14:11:14 ---------- Yazıldı @ 14:05:32 ----------

Ha son birşey daha soylim :) ... Virüs bulunduğunda başka dosyalara bulaşmaması için tüm dosyalarınızı salt okunur özellikli olarak ayarlamanizi tavsiye ederim ... Bu sayede dosya yazmaya korumalı hale geliyo .. Benim yükleyici dosyalarının tümü değiştirilemez ve silinemez konumunda ... Tabiki istediğim zaman ufak bi ayarla silebiliyorum :) ...

yardimci oldugun ve verdigin bilgiler icin tsk. virus programinda ayarlardan karantina dosyasi kurarsan virus olarak ayikladigi veriyi bu dosyada tutar. önemliyse burdan cikartarak kurtarabilirsin. Direkt veriyi sil ayarlamamak gerekir.

yunus5055

yunus5055

Üye
yardimci oldugun ve verdigin bilgiler icin tsk. virus programinda ayarlardan karantina dosyasi kurarsan virus olarak ayikladigi veriyi bu dosyada tutar. önemliyse burdan cikartarak kurtarabilirsin. Direkt veriyi sil ayarlamamak gerekir.

Karantina olayını biliyorum ... Ama benim orada kastettiğim programların virüsü tanımadaki yanlışlıklari ...

Kiziltilki1

Kiziltilki1

Üye
kurunun yaninda yasta yanar. Onemli olan i$imi gormesi. Ramazan vurusunden kurtardi. Virus programlari belli harf veya kelime guruplariyla bir dosyada virus var yada yok olarak ayirir.mesela .exe uzantili bir vurus varsa program otomatik olarak teldeki bazi .exe uzantili dosyalari virus olarak algilayabilir. Veya elma kelimeleri gecen dosya viruslu olarak tanimlanmissa elmas kelimesi gecen dosyayida elma olarak algilar ve viruslu olarak kabul eder. Yani bize gore yanlis yapti. Fakat pro. Bu sekilde algiladigi icin dogru yapiyor. Virusten kurtardigi gibi onemli verileride kaybetmemize neden olabilir

yunus5055

yunus5055

Üye
O ramazan a ben hiç denk gelmedim .. Bi ara guardian vardı bende .. Onda baya uğraştım ... Onun dışındada öyle uğraştığım olmadı ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt