Son Tuğra V1.1 OFW Edition | 5800, C5-03, 5235 | Mükemmel HIZ + Stabillik | 25 Eylül 2012

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
N97 (RM-505) için iş bitmişir arkadaşlar son Testlerimde tüm karakterler çalışır haldedir ! Hayırlı uğurlu olsun ! :oke:
Sıra N97Mini de ! :sarıl:
Emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürler:op:
N97 C6 portlarında Çok sorunlu olmasına karşın desteğini bizden esirgemeyen Furkana da ayrıca teşekkürler ! (h)

Link: (Anıl'a bu link yolla Furkan)

Furkan ayrıca atığın "StaticFeatures.dll" de hala FM Transmitter çalışmıyor. Ekran parlaklığı hassas yapılabiliyor. Ilgilenirsen sevinirim :ağlarım:

Edit;
Semih sana attığım dosyada Ekran titreşimi çalışıyor. Klavye Testleri için ayrıca 5 kere attım cfw'ye ekran titreşim modunu 5inde de çalıştı. Neyse sıkıntı yok V2 ile kullanırsın benimkiler denemeydi :)

Edit 2;
Arap klavyesi bulunan N97 kullanan arkadaşımız varsa bunu deneyip sonuçları bana yazarsa çok sevinirim :)

Çok şükür, N97 klavyesini kurtardık (2. yazışım :D). Bende emeği geçen herkesi kutluyorum. İşte bizler birbirimize destek olursak sorunlar çözülüyor böyle :good:

Özellikle Eray, senin birden çıkıpta testlerimize dahil olman diğer N97 sahiplerini de düşünmeye sevketti. Gerçek bir ekip gibi çalışarak sonuca ulaştırdın bizleri. Kutluyorum :alkis

FM Transmitter için sana FM Transmitter düzeltme modunu (kendim yaptım hiçbir yerde yok) özel mesajla göndereyim. Onu incele bi. İnceleme işini iyi beceriyorsun.

---------- Eklendi @ 23:15:00 ---------- Yazıldı @ 23:14:24 ----------

furkan :ağlarım:

---------- Eklendi @ 23:04:35 ---------- Yazıldı @ 23:02:24 ----------

sımdı bıde kod değiştirip uygulacam ya belki calısır. sen n97 ıcın ne yaptıysan miniyede aynısını uygulayabılır mısın

Tahmin etmiştim. Senin telefonun kökeni farklı olmasa çok daha güzel olurdu :)

DoomOcculta

DoomOcculta

Üye

sımdı bıde kod değiştirip uygulacam ya belki calısır. sen n97 ıcın ne yaptıysan miniyede aynısını uygulayabılır mısın

Tahacım zaten biliosun Mini dosyalarından çözüme ulaştım. Senin yapman gereken tek şey ordaki 505'i 555 yapıp uygulaman ve denemen açıkcası aklım almıyor Mini dosyaları ile Mini de çalışmamasını
ayrıca senin klavye qwerty klavyemi? başka dilden harfler varmı? telefonu nerden aldın? bunları bi yazarsan sevinirim

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Tahacım zaten biliosun Mini dosyalarından çözüme ulaştım. Senin yapman gereken tek şey ordaki 505'i 555 yapıp uygulaman ve denemen açıkcası aklım almıyor Mini dosyaları ile Mini de çalışmamasını
ayrıca senin klavye qwerty klavyemi? başka dilden harfler varmı? telefonu nerden aldın? bunları bi yazarsan sevinirim

Şu N97 Mini fiziksel klavye sorununu çözüme ulaştıran İngilizce kılavuz sayfasında, şöyle bir yazı var:

ecom, srfs ve Ptikeymappings dosyalarını direkt OFW'den CFW'nize çekerseniz klavyeniz düzelir ancak sanal klavyeyi kaybedersiniz. İşte buradaki kılavuzun amacı da sanal klavyeyi kaybetmeden çözüme ulaşmaktır.

yozgatpc

yozgatpc

Üye
nezaman çıkacak bilgisi olan ?

DoomOcculta

DoomOcculta

Üye

Çok şükür, N97 klavyesini kurtardık (2. yazışım :D). Bende emeği geçen herkesi kutluyorum. İşte bizler birbirimize destek olursak sorunlar çözülüyor böyle :good:

Özellikle Eray, senin birden çıkıpta testlerimize dahil olman diğer N97 sahiplerini de düşünmeye sevketti. Gerçek bir ekip gibi çalışarak sonuca ulaştırdın bizleri. Kutluyorum :alkis

FM Transmitter için sana FM Transmitter düzeltme modunu (kendim yaptım hiçbir yerde yok) özel mesajla göndereyim. Onu incele bi. İnceleme işini iyi beceriyorsun.

Teşekkür ederim Furkan bu ekip için nezaman istenirse elimden gelen herşeyi yaparım bilesin
Mesajını bekliyorum hemen denerim onuda :)

Yalnız "Onu incele bi. İnceleme işini iyi beceriyorsun" bu çok iydi kopardın beni resmen :kop:

M. tAHA

M. tAHA

Üye
evet qwerty klavye.baska dilden harf yok ınternette arattıgınızda cıkan ne ıse o :)

bide arkadaslar bende olmaması aklınızda soru ısaretı olusturduysa baska test edecek bırıyle anlasabılırsınız sorun değil.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ben kaç defa OFW'den dosyalar çekip Taha'ya ilettim, test etti. Sorun aynen devam etti.

M. tAHA

M. tAHA

Üye
bu arada eray onu 555 yaptıgımda telefon acılmıyor

semihh95

semihh95

Üye
,d guzel gelısmeler var sıra mını de tıtresım sp2 de hallederız sorun degıl,
fm werıcı onemlı oda cozulurse ıyı deneme varsa elımden geldıgınce bende buralardaym

DoomOcculta

DoomOcculta

Üye

Şu N97 Mini fiziksel klavye sorununu çözüme ulaştıran İngilizce kılavuz sayfasında, şöyle bir yazı var:

ecom, srfs ve Ptikeymappings dosyalarını direkt OFW'den CFW'nize çekerseniz klavyeniz düzelir ancak sanal klavyeyi kaybedersiniz. İşte buradaki kılavuzun amacı da sanal klavyeyi kaybetmeden çözüme ulaşmaktır.

Bende Dailymobile'dan şöyle bi bilgi edindim Furkan;

For N97 Classic (OFW) Users, even if you were able to integrate QWERTY (peninputgenericvkb.dll) in ECOM,
still, QWERTYs would not appear if you use the original StaticFeatures.dll.
You might wanna use a StaticFeatures.dll from 5800 (which contains QWERTY) but you will lose
FM Transmitter capability.

çeviriye gerek yok sanırım anlaşılır yazılmış ama istenirse çeviririm
özetle 5800'ın StaticFeatures.dll'i kullanılırsa FM Transmitter'ı kaybedersiniz diyor.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
O yüzden sana StaticFeatures'i verdim. Ama başka dosyalarda çakışıyor o yüzden olabilir.

Bir de biraz daha çevirirsek yazdığını, adam N97 OFW'sinden çekilen StaticFeatures dosyasının da sanal klavyeyi yok edeceğini söylüyor. Benim yaptığım yama da ikisi de çalışıyordu :good: Fiziksel klavye sorunluydu.

M. tAHA

M. tAHA

Üye

Konuda yazıyor. 15 mayıs'a kadar çıkabilir.

---------- Eklendi @ 23:29:41 ---------- Yazıldı @ 23:29:03 ----------

ecom-2-0 dosyasını hex editörle açıp en son satırını da 555 yapman gerekiyor.
ben onu beceremedım ya

ertosun

Üye
Teşekkür ederim Furkan bu ekip için nezaman istenirse elimden gelen herşeyi yaparım bilesin
Mesajını bekliyorum hemen denerim onuda :)

Yalnız "Onu incele bi. İnceleme işini iyi beceriyorsun" bu çok iydi kopardın beni resmen :kop:
benim tel amerikan. senin en son verdiğin dosyayı yükledim.
ikinci karakterler sorun devam ediyor.
mesala "z" ye uzun basınca "(" yerine "!" çıkıyor.
"x" e uzun basınca")" yerine "?"
"m" e uzun basınca "!" yerine "ç"
.....
çıkıyor.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
.....
çıkıyor.

Eray sorun yaşamadığına göre Türkiye kodlu N97'ler sorun yaşamaz. ABD için ABD tarzı Türkçe ROM'dan dosyalar alınmalı.

• Beğen
Tepkiler: DoomOcculta
semihh95

semihh95

Üye
tıtresım kapanıp acınca calıstı tek fm werıcı kaldı o zaman

DoomOcculta

DoomOcculta

Üye
.....
çıkıyor.

Fix Linkini verdiğim mesajda belirttim TR Region için'dir diye :)
Yani benim gibi Türkiye'den alınan cihazlar içindir
Diğer cihazlar için cihazın Region'una uygun dosyalar üzerinden işlem yapılmalıdır !

Takipçi Satın Al

Üst Alt