2. Harddiski çıkarınca hata mesajı verıp sıstem acılmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ismuail

ismuail

Üye
    Konu Sahibi
2. Harddiski çıkarınca hata mesajı verıp sıstem acılmıyor.
Arkadaşlar Şimdi benim bilgisayarımda 2 adet harddisk takılı.biri 160gb diğeri 80gb.bu 80gb olan 8 senelik hdd ve bugün bozuldu içine girdiğim anda bilgisayar kilitleniyor.ama işletim sistemi 160gbde yüklü.bende madem bozuldu çıkarayım o zaman dedim ve 80gbyi çıkarttım.ama oun çıkarınca pc açılmadı insert system disk and press enter dedi.bende geri taktım pc açıldı ama içine girdiğim anda pc kilitleniyor.20-30 snde bir çıt çıt diye ses geliyor harddiskten.şimdi benim anlamadığım işletim sistemi 160gbde yüklü neden 80dbyi çıkarınca pc açılmıyor ? format atmadan bu 80gbden kurtulmanın yolu nedir lütfen yardım edin teşekkür ederim...

pasha14

pasha14

Üye
Çıt çıt diye gelen ses kafa atlama sesi harddisklerin içinde verileri okuyabilmesi için okuyucu kafa bulunur kafa atlayınca da duyulabilir bir ses çıkarır.
Gelelim senin sorununa ''insert system disk and press enter'' sistem diskini takınız uyarısı geliyor yani bilgisayar işletim sistemini 160gblık sistemde bulamıyor tahminim bu yönde. Sistemin 160gb olan harddiskinde olduğundan emin misin ?

ismuail

ismuail

Üye
    Konu Sahibi
Evet kesinlikle eminim

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Eminsen 80gb lık HDD yi çıkardıktan sonra bilgisayarı açınca BIOS ayarlarına gir ve Boot sırasında HDD yi 1.sıraya al.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
80 lık dıskı kurtarabılırısn ama ugraş ıster :D
ölecegıne kurtarmayı dene derım..
Badsector olusmus oraya gelınce okuma kafası atlıyor... Okuyamayınca sıstem kılıtlenıyor..

Bendede olmustu ben duzelttım neysekı.

yaren_70

Üye
Eminsen 80gb lık HDD yi çıkardıktan sonra bilgisayarı açınca BIOS ayarlarına gir ve Boot sırasında HDD yi 1.sıraya al.
Sistem bozuk hdd üzerinden açıyor.Arkadaşın dediği gibi yap yada çıkarmadan diğer hdd yi veya DVD okuyucuyu 1. sıraya alarak kaydedip bilgisayarı tekrar başlat.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt