power sıkıntısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ismailorhan06

ismailorhan06

Üye
    Konu Sahibi
power sıkıntısı
arkadaşlar geçen gün gıgabyte H67MA anakart ve i5 2500 işlemci aldım . işlemci boştayken çıldırtacak şekilde ıslık sesi geliyor . Ama systemstres açtığımda CPU%100 olduğunda ses kesiliyor..yani yüksek ihtimal power kaynaklı bir ses bu ıslık sesi..650W power alsam bu sıkıntımı çözermi..lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkürler

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
power la bır alakası yok...
O ıslık sesı ıslemcı fanının hızı dustugunde cıkarttıgı bır ses olabılır. Veya kanatlardan bırı egilmıs ıse yavas hızda ses yapabılır..

Sımdıkı powerın kaç watt.
Ekran kartı kullanıyor musun.
Yoksa ıslemcının onboard ekran kartınımı kullanıyorsun..

---------- Eklendi @ 13:59:56 ---------- Yazıldı @ 13:58:21 ----------

kasayı acıp ıslık sesının tam olarak nerden geldıgını bulabılır mısın?

ismailorhan06

ismailorhan06

Üye
    Konu Sahibi
power la bır alakası yok...
O ıslık sesı ıslemcı fanının hızı dustugunde cıkarttıgı bır ses olabılır. Veya kanatlardan bırı egilmıs ıse yavas hızda ses yapabılır..

Sımdıkı powerın kaç watt.
Ekran kartı kullanıyor musun.
Yoksa ıslemcının onboard ekran kartınımı kullanıyorsun..
işlemci fanını farklı 2 kişi söktü taktı özenle ama ses hala vardı..şuanki 300W ekran kartıda asus HD5570..bu konularda acemiyim biraz.idare edin:)

2 gündür kasanın içinde yatıyorum..ama anladığım kadarıyla işlemcinin olduğu kısımdan geliyor..ayrıca tüm fanları durudrup denediğimde ses hala gelmeye devam ediyor..hdd yide değiştirdiğim halde:)

pasha14

pasha14

Üye
Power işlemci fanına yeteri kadar elektrik vermese eğer , fanda dönerken takılmalar olabilir bence başka bir sorun var.

ismailorhan06

ismailorhan06

Üye
    Konu Sahibi
Power işlemci fanına yeteri kadar elektrik vermese eğer , fanda dönerken takılmalar olabilir bence başka bir sorun var.
işlemciye voltaj düşük gittiği içinmiş..enerji saving modunu nasıl kapatabilirim..gigabyte H67-MA?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
biosa girip yapman gerekir.
yada anakart CD si içinde programı varsa ordanda yapabilirsin :oke:

ismailorhan06

ismailorhan06

Üye
    Konu Sahibi
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sımdı bios dedıgımız yer anakarttan anakarta farklılık gosterıyor... Sız en ıyısı anakart CD ne bakın orda program vardır buyuk ıhtımalle oradan ayarlarsınız

ismailorhan06

ismailorhan06

Üye
    Konu Sahibi
tmm en sonunda çözfüm sorunu..biostan energy saver ı kapattım .şuan tek sıkıntım işlemci stok fanım.. onada sessiz bişey bulursam süper olacak:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt