Herşey Sağlam Görüntü Yok Çıldırcam!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
Herşey Sağlam Görüntü Yok Çıldırcam!
merhaba öncelikle,
sorunum vasat birşey yapamıyorum çevremdeki elektronikcilere sordum bilemediler son kez maxicep ailesine sormak geldi. Sorun şu, geçen gün işlemcinin pinini kırdım işlemcide koku oluştu sordum işlemci yanmış dediler.Sorun pinin kırılmasından oluşmuş,neyse yeni işlemci aldım bu seferde aynı sorun bilgisayara görüntü falan gelmiyor hani açılışta bip sesi gelir ya o da yok.herşey sağlam görünüyor.mesela
-işlemci takılı olmayınca powere basılı tutunca bilgisayar kapanmıyor ama işlemci takılı iken powera basılı tutunca bilgisayar kapanıyor.
-hddlere elektrik geliyor çalışıyor ama hdd lambası sürekli yanık kalıyor
-anakart lambası yanıyor
-bilgisayar açtıktan sonra cd-rom çalışıyor
ama bir türlü ne görüntü geliyor ne de bios hatası oluyor.sorunum bu arkadaşlar lütfen fikirlerinizi esirgemeyin . .

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
ek olarak,
-anakart usblere elektrik geliyor fare ve klavyede ışık var. .
. .kaç senedir bilgisayarla ilgileniyorum ama bu tür bir sorunla karşılaşmadım..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yapman gereken kasayı kucaklayıp Bılgısayarcıya gıtmek.
rıza tespıt cıhazları var kasaya takıp bulurlar sorunu :oke:

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
kaldığım yerde olsa beklemezdim saniye be kardeşim, senin bu konu hakkında yorumun yok mu tahmini ne olabilir yani. Anakart yanmış olsa bu yukarıda yazdıklarım gerçekleşir miydi.?

pasha14

pasha14

Üye
Aldığın işlemci son cıkan işlemcilerden ise eğer , kartına uyumlu bi işlemci takıp biosu güncellemen gerekiyor biosu güncelledikten sonra işlemci çalıscaktır.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Aldığın işlemci son cıkan işlemcilerden ise eğer , kartına uyumlu bi işlemci takıp biosu güncellemen gerekiyor biosu güncelledikten sonra işlemci çalıscaktır.

bu sorun muhtemel.
Ben aynı ıslemcıden almıs dıye dusundum.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi

maalesef işlemci eski yeni işlemci getirttim çalışmadı sanırım arıza ana kartta. ben de yedek ana karttan sistem kurdum mecburen

---------- Eklendi @ 03:36:36 ---------- Yazıldı @ 03:34:50 ----------

bu sorun muhtemel.
Ben aynı ıslemcıden almıs dıye dusundum.

aynı işlemci değilde uygun işlemciyi buldum soketler pinler uyumlu çalışmadı biosu da güncellemedim pc e görüntü gelmiyor ki.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
maalesef işlemci eski yeni işlemci getirttim çalışmadı sanırım arıza ana kartta. ben de yedek ana karttan sistem kurdum mecburen

---------- Eklendi @ 03:36:36 ---------- Yazıldı @ 03:34:50 ----------

aynı işlemci değilde uygun işlemciyi buldum soketler pinler uyumlu çalışmadı biosu da güncellemedim pc e görüntü gelmiyor ki.

pın ve soketın aynı olması o ıslemcı o anakartta calısacak dıye bır cıkarım yapmaya yetmez..
Anakartın destek lıstesınde yoksa o ıslemcı calıstıramazsınız :oke:

onurovski1988

onurovski1988

Üye
Tek sorun görüntü gelmemesi mi ? okadar derine inmeden sırayla başka bir monitör,vga kablosu varsa power anakartı değiştirip test etmelisin yoksa sorunu çözene kadar çok zaman kaybedersin. Tandığın birilerinde var ise bilgisayarcıyada gitmene gerek yok işlemcin ile uyumlu bir anakart bulup ayrı ayrıda başka kasalarda test edebilirsin.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi

pın ve soketın aynı olması o ıslemcı o anakartta calısacak dıye bır cıkarım yapmaya yetmez..
Anakartın destek lıstesınde yoksa o ıslemcı calıstıramazsınız :oke:

amd sempron 2800+ ve amd sempron 3000+ AM2 soket 940 pin . . uyumunu bulamadım calısması muhtemel demişlerdi. bu yedek pc sadece çözüm arıyorum olmazsa da can sağlığı. .

---------- Eklendi @ 02:06:58 ---------- Yazıldı @ 02:04:16 ----------

Tek sorun görüntü gelmemesi mi ? okadar derine inmeden sırayla başka bir monitör,vga kablosu varsa power anakartı değiştirip test etmelisin yoksa sorunu çözene kadar çok zaman kaybedersin. Tandığın birilerinde var ise bilgisayarcıyada gitmene gerek yok işlemcin ile uyumlu bir anakart bulup ayrı ayrıda başka kasalarda test edebilirsin.

monitör denendi -sağlam
ancak uygun anakart bulunamadı aynı anakarttan bir daha var ama elektriği verince kendiliğinden açılıyor baktım işlemciyi takıyorum ısınma yok iki anakartta çöp sanırım .s

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt