Pc Neden Bu Kadar Yavaş ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Pc Neden Bu Kadar Yavaş ?
Arkadaşlar benim pc biraz eskisi şuana kadar sadece 1 kere anakart bi kerede power suply değişti 6-7 senedir kullanıyorum

p4 3.00 işlemci
250 gb samsung hard disk
1 gb ddr2 ram
ati radeon x1050 series 512 mb ekran kartı

donanımı yukarıda yazdığım gibi ancak pc çok ağır internet olsun klasör açarken olsun sürekli dönüyor yuvarlak çok kasıyor xp'dede 7'dede böyle format atıyorum yine değişmiyor eskiden bu kadar yavaş değildi format atınca en azından hızlanırdı stabil çalışırdı çok sinir bozuyor doğru düzgün kullanmıyorum bile siteye bile mobilden giriyorum artık yokmu çözümü

skynet

Üye
HDD'nizde virüs olabilir hiren's boot cd'si ile taratıp tekrar kurun windows'u..:oke:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yıne anakartınızda problem olabılır..
Kapasıtorlerı şişip akıntı yaptıysa olabılır.
Harddıskınızde de sorun olabılır.
HDtune proframının tam surumunu bulup yukleyın ve healt kısmına bakın. Sol alt kenarda yesıl yazıyla OK mu yazıyor yoksa sarı yazıyla warning mı yazıyor.

Bırde errorscan bolumunden quick scan kutucugu secmeden tarama yapın. Bu tarama uzun surecektır. 2 saat 3 saat surebılır.
Tarama sonucu o tablodakı kutular yesıl renkle dolması gerekır sırayla.
Test bıtınce fotografını cekıp buraya koyun bakayım

bırde benchmark bolumunden test yapın okuma hızı cıkacaktır onunda resmını koyun. :oke:
cevaplarınızı beklıyorum...

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Çok sağolun yardımlarınız için şuan mobilim eve gidince deneyecem anakartı değiştireli 2 ay falan oldu bundan öncede aynıydı anakarttan kaynaklancağını sanmıyorum virüs programıda virüs bulmuyor hiç ama çok ağır bişe yüklğ olmadığı halde

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
dostum resim ekleyemedim ya ama ilk dediğinde bütün kutular yeşil oldu sanırım sıkıntı yok ikincii dediğinde mavi analiz çizgileri aşağıya doğru grafik çizdi bir de sarı sarı noktalar vardı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
peki o mavi çizgiler çizdigi grafikte sağdaki okuma hızı kaç MB yazıyor...
bide HEALT dediğime bakmadın mı ?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Şuan pcde değilim mbyi hayırlamıyorum ama healt dediğindede sıkınttı yoktu yeşil ok yazıyordu

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
peki o mavi çizgiler çizdigi grafikte sağdaki okuma hızı kaç MB yazıyor...
bide HEALT dediğime bakmadın mı ?
yazılar şöyle

minimum
5.3 mb/ sec

maximum
74.8 mb/sec

average
56.1mb/sec

access time
16.6ms

burst rate
84.5 mb/sec

cpu usage
11.9 mb / sec

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardes testın resmını gormem gerekıyor...
Testı yenıden yap ve resım ekle.

---------- Eklendi @ 22:04:15 ---------- Yazıldı @ 22:01:44 ----------

bırde errorscan da o yesıl kutuların doldugu yer.
Errorscan testi kaç saat sürmüştü ??

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
dostum resim ekleyemiyorum hızlı resim hata veriyor ımagehack.us hata veriyor yapamadım dediğin olay 82 dakika sürdü

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
resıme bakmam gerekıyor ama o grafıgı gormem lazım.
Baska resım sıtelerı bul

---------- Eklendi @ 07:30:48 ---------- Yazıldı @ 07:29:37 ----------

resmi qfs.mobi sıtesıne yukle.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

buyur dostum fotograflar burda

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
harddıskte badsector yok ama o grafıkta hızın dustugu yerlerde okuma sorunları var...
Yanı genel olarak harddıskın de takılmalar mevcut...
Dıskın tamamını ntfs formatında yavaş olarak bıcımlendırmenı onerıyorum... Buyuk ıhtımalle o yavas okuma bolgelerı duzelecektır... Belırgın bır fark hıssedersın...
Bır arkadasımdada aynısı olmustu boyle. Dısk bozuldu.. En son 250gb lık harddıskın 125gb lık bolumu gorunuyordu. Dıyer bolumler hasarlı olarak gecıyordu. cope attı zaten harddıskı...

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
harddıskte badsector yok ama o grafıkta hızın dustugu yerlerde okuma sorunları var...
Yanı genel olarak harddıskın de takılmalar mevcut...
Dıskın tamamını ntfs formatında yavaş olarak bıcımlendırmenı onerıyorum... Buyuk ıhtımalle o yavas okuma bolgelerı duzelecektır... Belırgın bır fark hıssedersın...
Bır arkadasımdada aynısı olmustu boyle. Dısk bozuldu.. En son 250gb lık harddıskın 125gb lık bolumu gorunuyordu. Dıyer bolumler hasarlı olarak gecıyordu. cope attı zaten harddıskı...
tam olarak nasıl yapabilirim sorunsuz bi şekilde ama arkadaşının durumuna düşmek istemem :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

tam olarak nasıl yapabilirim sorunsuz bi şekilde ama arkadaşının durumuna düşmek istemem :)
normal şekilde format atacaksın.
ama format atarken. bütün dosyalar silinecek. C diski D diski felan bütün diskleri yavaş biçimde formatlaman gerekiyor.

çok okuyup yazma nedeniyle harddiskte böyle sorunlar olabiliyor. uzun zamandır format atarken diski biçimlemediysen olur böyle.
harddiski yavaş ntfs formatıyla biçimlendirirsen büyük ihtimalle sorun düzelecektir.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

normal şekilde format atacaksın.
ama format atarken. bütün dosyalar silinecek. C diski D diski felan bütün diskleri yavaş biçimde formatlaman gerekiyor.

çok okuyup yazma nedeniyle harddiskte böyle sorunlar olabiliyor. uzun zamandır format atarken diski biçimlemediysen olur böyle.
harddiski yavaş ntfs formatıyla biçimlendirirsen büyük ihtimalle sorun düzelecektir.
zaten format attığımda biçimlendirerek atıyorum

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
ona dikkat etmedim :hmmm

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
pentium 4 islemci yavas tek cekirdek oldugu icin bence sorun islemcide

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
pentium 4 islemci yavas tek cekirdek oldugu icin bence sorun islemcide

ya ben zaten bu sistemden birşey beklemiyorum 7 senelik emektar ama artık çok kasıyor format atınca bile düzelmiyor eskiden format yiyince canavar gibi olurdu şimdi hep ağır internrte giriyorum kasıyor yuvarlak dönüyor giriyorum mesela maxiye yorumları okuyacam sayfaları indirirken aşağı kasıyor klasörlere girerken öyle örneğin bi uygulama indircem bu siteden atıyorum telefon için tema linke tıklıyorum o kaydetme penceresi açılana kadar kasadan ses yükseliyor anca açıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt