Telefon sadece Avea da çekmiyor?????

Sponsorlu Bağlantılar

valadeut

Üye
    Konu Sahibi
Telefon sadece Avea da çekmiyor?????
-Arkadaşlar geçen yıl samsung f 480 almıştım spot olanından;
-1 yıllık kullanım süre zarfında hep VODAFONE hat kullanmıştım, Avea nın yıkılan paketini duyunca ona geçtim ama şimdide telefonu kullanamıyorum sorun şöyle ki;
-Telefona Avea hattımı taktığımda eğer 3g(umts) modu kapalı olduğunda tel çekmiyor sınırlı servis yazıyor ya da avea yazsa bile çekim gücü tek diş bile yok. Ancak 3g modu açık olduğun telefonla işlem(arama,mesaj,internet v.s ) yapabiliyorum ama her yerde 3g yok . Teli tekrar vodafone ve turkcell hatlarla denedim onlarda çalışıyor. Bunun sebebi ne olur diye araştırdığımda avea nın diğer iki operatörden farklı olarak 1800 mhz bandını kullandığını öğrendim ve çekim gücü düşük olan tellerde çekmiyormuş.

**Kısaca sorunum F480 nin 1800 mhz lik bandın anteninde sorun var. Çözümü var mıdır nasıldır?**

gölgee_65

gölgee_65

Üye
Arkadaşım ben de geçen yıl spot samsung jet aldım ve benim telde Vodafone'da sorunlu idi Avea'ya geçtim düzeldi fakat sorunun nedenini hala anlayamadım maalesef. umarım sorunun çözülür.

valadeut

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım ben de geçen yıl spot samsung jet aldım ve benim telde Vodafone'da sorunlu idi Avea'ya geçtim düzeldi fakat sorunun nedenini hala anlayamadım maalesef. umarım sorunun çözülür.
hocam senin vodafone sorun yapınca Turkcellde de yapıyor mu? eğer turkcell de yapıyorsa senin telinde 900 mhz lik bandında sorun vardır. Benim kinde vodafone, turkcell çekiyor avea çekmiyor; avea 1800 mhz bandında iletişim sağlıyor nasıl çözüleceği hakkında bilgim yok. Satsak adam gibi parada vermezler spot almasak, iyi telefon kullanmakta haram oluyor bize. Spot alınca da böyle sorunlar çıkıyor :(

gölgee_65

gölgee_65

Üye
hocam senin vodafone sorun yapınca Turkcellde de yapıyor mu? eğer turkcell de yapıyorsa senin telinde 900 mhz lik bandında sorun vardır. Benim kinde vodafone, turkcell çekiyor avea çekmiyor; avea 1800 mhz bandında iletişim sağlıyor nasıl çözüleceği hakkında bilgim yok. Satsak adam gibi parada vermezler spot almasak, iyi telefon kullanmakta haram oluyor bize. Spot alınca da böyle sorunlar çıkıyor :(

Yok hocam benim Turkcell'de sorun yoktu sadece Vodafone'da kapalı alanlarda çekim gücü azalıyordu ve ses genelde karşı tarafa kesik kesik gidiyordu. Fakat şu da vardı Turkcell ve Vodafone çekim gücü benim telde 2-3 diş olduğu zaman başka tellerde özellikle nokia modelinde ful ya da fula yakın çekiyordu fakat Avea'da şu an çekim sorunu çok az ve genelde ful çekiyor ama şebekesi benim çok oynuyor yani ful olan gösterge aynı yerde 2 dişe kadar düşüp tekrar çıkabiliyor.

valadeut

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bugün boş bir günümdeydim ve sokağa çıktım, cadde boyu elimde tel avare avare dolandım. Tel 1800 mhz de yani avea edge de çekiyor mu diye; evet çekiyor lanet olası ama bizim sokağa girdiğim anda sinyal falan kalmıyor hepsi gidiyor. telefonun çektiği son noktayla bizim evin arası 100 metre, herkesin avea hattı bizim evde çekerken benim ki çekmiyor anladım ki antenle ilgili bir sorun bir çaresi yok mu bu işin?

gölgee_65

gölgee_65

Üye
bir tel tamircisine göster büyük ihtimal şebeke antenini değiştirip veya onarıp verir sana. ama işinin ehli olan biri olsun :oke:

15097

15097

Üye
sorun operatörde yani aveada

Üst Alt