4g ile lte aynı şey degil lte 4g şebekesini destekler fakat 4g ltenin bütün özelliklerini desteklemez telefonlarınızın özelliklerine bakın quad band yazar yani 4g ama lte bir yonga setidir donanımsal bişeydir yani
zaten şu an için 4g ye gerek yok turkcell in 3g altyapısı abd deki 4g den daha yüksek hızlara imkan veriyor yanılmıyorsam 83mbps hıza kadar destekliyor o yüzden nokialarda çıkan 3.5g de speedtestte 25mbps hız ölçülebiliyor
O değilde bu 3g ile 3.5g arasındaki fark nedir ?
desteklese bile 3g yi kullanan yok ki ;=) kaldı 4g si ben bir defa 3g görüşme yaptım karşımdaki adam da ya 3g li tlf olmuyor yada çekmiyor
arkadasım aynı seyi söylemişiz 4g quad band degil derken yanılmadıgına eminmisin benim bildigim GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 bunlar 1g 2g 3g 4g bant genişliklerini ifade eder
bu bantlarda HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100, Destekleyen operatörlere göre LTE/4G
---------- Eklendi @ 22:56:33 ---------- Yazıldı @ 22:51:08 ----------
papakudioflu
zaten şu an için 4g ye gerek yok turkcell in 3g altyapısı abd deki 4g den daha yüksek hızlara imkan veriyor yanılmıyorsam 83mbps hıza kadar destekliyor o yüzden nokialarda çıkan 3.5g de speedtestte 25mbps hız ölçülebiliyor
öyle bir şey yok. 4g'nin desteklediği hız en az 100 mbit. turkcell'in de destek verdiği 3.5g yani HSDPA ise 84 mbit'e kadar çıkabiliyor. tekrar söylüyorum. yanlış biliyorsunuz, lte 4g'ye bağlı bir teknoloji. lte 4g şebekesi üzerinden çalışır.
ayrıca benim mesajıma cevap niteliginde yazdıgın bu satırların benim mesajımla alakasını da anlayamadım nasıl birşey yok bir bak bakalım alıntı yaptıgın mesajla cevabının alakası varmı sanki ben 4g ile lte aynı şey demişim gibi yazmışsın
http://www.maxicep.com/cep-telefonl...ptigi-basin-toplantisiyla-basladi-626485.html
---------- Eklendi @ 14:22:45 ---------- Yazıldı @ 14:21:26 ----------
o zaman bu konuyu bir incele turkcellden bir yetkilinin hürriyet gazetesine verdigi röportajda söylemiş
4G denemelerinden daha hızlı olabilir 3G şu anda, ama altyapı olarak çıktığı zaman 4G, 3G'den çok daha hızlı olacak...
ona şüphe yok tabii ki 4g daha hızlı olması lazım benim bahsettigimve senin öyle birşey yok dedigin turkcell 3g altyapısının abd deki 4g den hızlı oldugu dikkatli okuduysan adam net bir şekilde bunu söylemiş
Turkcell denemeler esnasında 100Mbps'lik modemler kullandı. 4G LTE teknolojisi yaygın olarak 100Mbps modemlerle birlikte kullanılıyor.
(( 3G hızlarında da 84Mbps'ye erişmek için çalışmalarına devam eden Turkcell, Steve Wozniak'ın Turkcell 3G hızının ABD'deki 4G'den daha hızlı olduğuna dair ifadelerine vurgu yapıyor. Ayrıca 3G alanında Turkcell ülkemizde 168Mbps hızına ulaşacak altyapıya sahip tek operatör olduğunu açıkladı
Adam hiç bir teknik hız ölçme yapmamış, kendisinin tahminini söylemiş. Haberi inceledim. Ben onun dediğine katılmıyorum. Turkcell 3G testlerini özel laboratuarlarda yapıyor (gerçi her firma aynını yapıyor). O yüzden alınan sonuçların yüksek olduğu kanaatindeyim. 3G kullananlara sorsak 10'u geçtim 7-8 mbit sonuç alan bile olmayacaktır tahminim.
Abi boşuna elini yorma klavyene yazık . Ne kadar anlatırsan anlat ; her zaman kendi dedikleri doğrudur (!)
ben dün bir speedtest ss paylaşmıştım konuyu bulursam linki eklerim buraya 25.6mbps n8 3,5g
Abi boşuna elini yorma klavyene yazık . Ne kadar anlatırsan anlat ; her zaman kendi dedikleri doğrudur (!)
resmi gören bir kardeşim burada mevcutmuş mesela inanmayanlar için koymak istedim merak ediyorum resme de fake diyen kaç kişi çıkacak
bence destekler bu s60v3 bi telin ekran görüntüsü ve anladığım kadarıyla n73
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
http://www.maxicep.com/windows-phone-os/ve-lumia-800-kullanmaya-basladim-ilk-goruslerim-627981.html
---------- Eklendi @ 14:57:33 ---------- Yazıldı @ 14:56:44 ----------
linkteki konunun 7.sayfasında mobilim o yüzden resim ekleyemedim
http://www.maxicep.com/windows-phone-os/ve-lumia-800-kullanmaya-basladim-ilk-goruslerim-627981.html
---------- Eklendi @ 14:57:33 ---------- Yazıldı @ 14:56:44 ----------
linkteki konunun 7.sayfasında mobilim o yüzden resim ekleyemedim

O program hızı yanlış ölçüyor. Mesela evde kullandığım 6 Mbit ADSL hattıyla ölçüm yaptım ve sonuç şöyle çıktı:
Bilgisayarda bile ulaşamadığım hız![]()
![]()