Turkcell T20 mi, Samsung Galaxy Y mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O-Xan

O-Xan

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell T20 mi, Samsung Galaxy Y mi ?
Merhabalar,
Symbian'ın artık efsaneleştiğini düşündüğüm için ve sıkıldığım için Android sistemine terfi etmek istiyorum. Zaten Android işletim sistemi de bayağı hoşuma gidiyor.
Şimdi benim bütçeme uygun iki telefon var. Daha doğrusu 24 ay taksit ile ayda 20 tl'ye bu iki telefon'dan birisini Turkcell'den alabilirim.

Kafamı karıştıran bi kaç soru var iki telefon arasında.

Turkcell T20'nin çok gereksiz Turkcell uygulamaları var bir de uygulama yüklediğin'de sadece telefon hafızasına yükleniyormuş, hafıza kartına atılmıyormuş diye duydum.

Galaxy Y de ise ekran kalitesi biraz düşük. Turkcell T20 daha canlı ve kaliteli gösteriyor, Galaxy Y ise onun önüne geçemiyor.

Kamera bakımından T20: 5mpx. Galaxy Y: 2mpx

İşlemci bakımın'dan fazla bir bilgim yok. Ama iki telefon arasın'da kaldım. Sizce hangisi daha güçlü? Yani Benim yükleyeceğim binlerce uygulamayı hangisi daha rahat kaldırır, kullanım ve işlemci, hız bakımın'dan hangisi daha iyi ?

''zeus''

''zeus''

Üye
Öncelikle , bu mantıklı bir soru .. Evet artık symbian sıkıyor , benide sıkıyor bende android e geçmek istiyorum... Turlkcell T20 bence GalaxyY den kötü çünkü telefon birkere turkcell damgasını almış ... TurkcellT20 ekran renkleri ve kamera bakımından yüksek olabilir ama Galaxy nin önüne hiçbir şekilde geçemez , kısacası ben Galaxy Y diyorum , gerçekten memnun olursun ve iyi bir seçim yapmış olursun. Ama şunu söyleyeyim ki , bu iki telefon arasından Galaxy y benim tercihime göre iyi olabilir ama genel olarak düşünürsek, ben samsung u tercih etmem. Sana şöyle söyleyeyim illa kafanda varsa alman gereken galaxy y olacaktır. Ben seni anladım , T20 sana göre bir telefon değil , istediklerini tam olarak yapamassın :oke:

Birde '' HTC Wildfire S '' buna bak istersen her ikisinden kat kat iyi ve android işletim sistemine sahip , yanılmıyorsam 400 - 500 tl civarı birşey olacaktı..

( TURKCELL T20 ALMA PİŞMAN OLURSUN )

---------- Eklendi @ 14:26:00 ---------- Yazıldı @ 14:20:14 ----------

aslına bakarsan T20 iş adamları için , android ve dokunmatik telefonları kullanmaya alışkın olmayanlar için basitleştirilmiş , android tabanlı cihazdır..

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
Galaxy Y kullanamdım hiç bilmiyorum ama T20 hiç önermem.Arkadaşım daha yeni aldı T20.Türkcell'in içine doldurduğu bi sürü gereksiz program yüzünden telefonda hafıza denilen bişey kalmamış.Ve o uygulamalarda kaldırılamıyor.Anca yeni rom atmak lazım.Bu seferde garanti dışı kalıyor telefon.Doğru düzgün hiç bişi kuramıyor arkadaş telefona.Turkcell'in kendi rom'unda radyoda yok.Bandrol parası vermemek için radyoyu bile kaldırmış üçkağıtçılar.Anca ayrı radyo programı kurmak lazım radyo dinleyebilmek için.Kamerasıda sözde 5mp.Ama Vga kamera kadar kalitesi anca var.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
turkcell t20 ye sakın bulaşma derim. memnun kalan 1 kişi görmedim :ehe samsung galaxy y al.

O-Xan

O-Xan

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Y de rahat bir Android kullanımını sunar mı? Yani uygulama içeriği çok mu?

---------- Eklendi @ 00:47:31 ---------- Yazıldı @ 00:44:01 ----------

Birde '' HTC Wildfire S '' buna bak istersen her ikisinden kat kat iyi ve android işletim sistemine sahip , yanılmıyorsam 400 - 500 tl civarı birşey olacaktı..

Bu telefon keşke Turkcell kampanyasında olsa da babamın Faturalı hattından taksitle alsam :) Olmassa kredi kartına falan bakıcam, bir araştırayım.

eRDiiL

eRDiiL

Üye
galaxy y ram olarak biraz daha iyi ve artı olarak radyosu var

O-Xan

O-Xan

Üye
    Konu Sahibi
Radyosunun olması güzel, elbette işime yarar ama başka artı yönleri var mı ? Uygulamalar'da hangisi daha hızlı olur ?

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
Dostum başka ne gibi artıları vardır bilmiyorum ama bence her yönden zaten t20'den kat kat iyidir.Bulaşma bence hiç t20'ye.Yetersiz hafıza uyarısından illallah edersin.Yada telefona rom atmak zorunda kalırsın.Bu seferde garanti dışı kalır.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
kardeşim turkcell t20'yi bedava verseler alma !

eRDiiL

eRDiiL

Üye
Radyosunun olması güzel, elbette işime yarar ama başka artı yönleri var mı ? Uygulamalar'da hangisi daha hızlı olur ?

galaxy y'nin rami daha iyi olduğu için mantıken uygulamalarda da daha rahat çalışması lazım

O-Xan

O-Xan

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler önerilerinize. Bir de ben Samsung'un bu telefonu diğer Androidlerine göre kısıtladığını düşünüyorum. Doğru mudur?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaslar herseyden önce operatör cihazlarından uzak durmanızı öneririm

---------- Eklendi @ 13:12:28 ---------- Yazıldı @ 13:11:05 ----------

operatör cihazı alıcaksanızda kutu içeriklerine iyi bakın derim çünkü şarz aletinden baska birşey çıkmayabilir

---------- Eklendi @ 13:14:03 ---------- Yazıldı @ 13:12:28 ----------

bu cihazlar o operatöre özel yapılır ve kısıtlı cihazlardır tam performans almak için custom rom atmanız gerekir buda garanti dışı demektir

Waveman

Waveman

Üye
T20 al orjinaline dön turkcell adına bişey kalmaz tek sorun buysa sorun çözüldü :)

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
O-Xan

O-Xan

Üye
    Konu Sahibi
Bugün Vodafone'de HTC Explore'ye baktım o da ayda 20 tl civarı bir şey. Çok güzel ve çok sağlam telefon. HD Çekimi var. Amoled çizilmeyen dokunmatik ekranı. Tasarımı ve sistem tasarımı da bir hayli hoş. Turkcell anca çin malı, kalitesiz telefonları kendi markasın'da üreterekten müşterisin'den inanılmaz bir kar payı yapmaya devam etsin.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
yorumlarımda turkcell t20yi kötüledim doğrusu duyduklarımı söledim ama bugün arkadaşım almış test ettim güzel telefona benziyor alabilirsin yani :oke:

O-Xan

O-Xan

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşı'nın telefonunu ne kadar test edebilirsin ki. Önemli olan onu bir ay kadar kullanıp görmen. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt