Kardesim ya da abim bak öncelikle benim hukuk okumamın bununla bir alakası yok.Takinti yapmış sende.Konu nerden benim hukuk okumama geldi anlamadim.Aziz Yildirimin suçlu olduğunu ben değil savcı söylüyor.Zaten sen de söylüyorsun adı üstünde savcılık iddianamesi.Savcı devletin avukatı gibidir.Devlete,toplum huzuruna zarar veren veya onlar icin tehdit oluşturan kisileri dava eder.Hakimde nihayetinde suçlu olup olmadığına karar verir.Simdi ben bu davanın hakimimiyim,savcisimiyim?Serbestce yorum yaparım.Tarafsiz diye takımda mı tutamayacağız?Peki sen klavyeye basıp gitmiyor ne yapıyorsun?401 sayfayı mı okudun?Herseyin yeri ve zamanı var.Kumsala takım elbiseyle gidilir mi?Simdi hakimler,savcılar duruşmada bir cübbe giyer:
Cübbelerin Şekli
Madde 4- Hâkim ve savcıların, resmi kıyafeti (Şekil 1) de görülen tipte siyah parlak kumaştan yapılmış, geniş kollu, düğmesiz cübbedir. Bu cübbelerin yakalarından başlamak üzere ön kısımları ile iki kol ağızlarında ve sert yaka kısmının iç ve dışında,
a) Ceza mahkemelerindeki hâkimlerle savcı sınıfından olanlar için kırmızı,
b) Hukuk mahkeme ve mercilerindeki hâkimler için yeşil,
c) İdari yargı hâkimleri için gri renkli,
astar bulunur.
Savcı sınıfından olanlar ayrıca cübbenin ön yüzünde, sağ omuzdan sarı bir düğme ile başlayış göğüs orta kısmı hizasında biten ve sarkık bir şekilde duran sarı simden yapılmış geniş örgü kordon takarlar.
Cübbelerin Yakaları
Madde 5- Cübbe yakaları sert ve dik olup üzerine,
a) Adli yargıda mahkeme başkanı ile ağır ceza cumhuriyet başsavcısı, idari yargıda ise bölge idare mahkemesi başkanı unvan ve sıfatını taşıyanlar için (Şekil 2) de belirtildiği gibi tüm yakayı çeviren defne dalı biçiminde sarı sırma,
b) Adli yargıda diğer hâkim ve savcılarla, idari yargıda diğer mahkeme başkanları ile bölge idare mahkemesi üyeleri için (Şekil 3)'deki gibi yakanın sadece üst ve yan kenarlarına defne dalı biçiminde sarı sırma,
c) İdare ve vergi mahkemeleri üyeleri için de (Şekil 4) deki gibi yakanın sadece üst kenarına defne dalı biçiminde sarı sırma,
işlenir.
Hah iste bu cübbeler siyahtir.Siyah olması hakîmin tarafsızlığını ifade eder.Defne dalı devleti belirtir.Simdi soruyorum ben cübbe mi giydim?Bazi forumlarda(daha cok hukuk forumlarında)giriş yaparken bir yazı belirir."Foruma girmeden önce lütfen cübbenizi giyiniz diye."O forumda üyelere dahi hitap ederken sayın ifadesini kullanmalısınız yoksa size kimse cevap dahi yazmaz.Maxicebe girerken cübbemizi giymiyoruz.İspat ve kanıtın aynı şey olmadıgını söyle anlatayım.Kanit demek bir olay hakkında elinizdeki somut bilgidir.İspat belirli bir durumun doğru ya da yanlış olduğunun karsı tarafa anlatilmasidir.
Bu kadar uzun yazmamın sebebi dogrudan beni,okuduğum bölümü konuyla alakasız olmasına rağmen işin icine katmanız.Siz de mesleğinizi ya da okuduğunuz bölümü söyleyin ona göre uydururum ben de birseyler.