Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye

Evet.Akrabam bile Galaxy S'in İphone 4'ten iyi olduğunu iddia ediyor.Gelmiş bana hikaye anlatıyor.En çok şuna gülmüştüm ama ''Bunda Barkod Okuyucu var İphoneda varmı olum?'' :D
Bazı yönlerden üstün.internet mesela.

ayrıca habriden o barkod olayı ne ya :D

aleranol

aleranol

Üye

Evet.Akrabam bile Galaxy S'in İphone 4'ten iyi olduğunu iddia ediyor.Gelmiş bana hikaye anlatıyor.En çok şuna gülmüştüm ama ''Bunda Barkod Okuyucu var İphoneda varmı olum?'' :D
:oha:
:kop::zuhaha::kop::zuhaha::kop::zuhaha::kop::zuhaha::kop::zuhaha:

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye

kamera güzel ekranın boyutu güzel işletimi güzel ama en önemli şeyleri çok kötü.Ekran dpi si berbat clearblack olmadan wp yi hissedemezsin deniliyor. Ve en önemlisi pili LUMİA 900 ile kıyaslayınca çok yetersiz öyle bir telefon için :( yoksa tercihim titan 2 olabilirdi.
Henüz fiyatlarınıda bilmiyoruz birşey söylenmedi.900 Hayal kırıklığı gibi birşey oldu.Umarım 27 Şubatta bombalar gelir

• Beğen
Tepkiler: ShimSegh
NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
İyi de Ferhat bu test Android yüklü cihaz olan Samsung Galaxy S2 ve iPhone 4S'le de denendi ki. iPhone 4S onda da yenildi. Yani bu vidyodaki gibi iPhone'un camları çatlak dolu iken Samsung Galaxy S2'de bir şey yoktu. Sizlere şunu söyleyeyim Symbian'ın güzellikleri vardı evet kabul ama eskidendi. Şimdi değil. Evet ben Nokia 603 kullanmadım,YouTube'daki vidyolarına baktım. Bana arayüz olarak direk Android'i hatırlattı. Ben 5800'da Nokia'dan kazık yediğimi düşünüyorum. Bizleri "iPhone Killer" diye pışpışlayarak almaya teşvik ettiler. Hala telefonun fiyatı Mediamarkt'ta 580 küsür TL. Ben de dahil bir çok kişi 5800 kullanırken bu telefona nasıl Android yüklenir diye konu arıyorduk. Üstüne N9'a Android yüklenmesi başarılı bir şekilde gerçekleşebilmişti. Ama ben hiç bir yerde görmedim Android bir cihaza Symbian nasıl yüklenir diye? Diyeceğim o ki, her şey zamanında güzeldi. Nokia'nın bile Symbian adını kullanmak istememesi, 2016'ya kadar sadece güncellemelere destek vereceğini açıklaması zaten her şeyi açıklamıyor mu? iOS kullanan ve Android kullananlar arasında bile hala hangi işletim sistemi daha iyi tartışmaları sürüyor. iOSçular Siri'yi örnek gösteriyor, Androidciler Flash Player Desteği vb cevaplarla sürekli tartışıyor. Senin telefonuna baktığımı söylemiştim. Akıcı gibi duruyor menüler. Ama benim 5800 kullandığım zamanda ben Nokia ve Symbian'dan soğudum. Bu kadar. Bazı arkadaşlar "vefa" diyor. Bana ne Nokia babamın şirketi mi ne vefası? Ben paramı vererek almışım zaten onların bana hakkı geçmedi ki vefa olsun.

Nokia uzun zaman desteğini Symbiandan çekmez. Çünkü satın alıp para harcadığı bir şeyin üzerinde durur. Symbian hiçbir android cihaz a yüklenemez çünkü yazılımı kırmak ve entegrasyon neredeyse imkansız bu yüzden kimse yüklemekle uğraşmıyor. Bu arada 5800 ilk çıktığı zamanlarda android diye saçma bir akın yoktu. Yanlış anlamayın Android saçma demiyorum akınına saçma diyorum...

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Merhaba Arkadaşlar her zaman Symbian mı ? Android mi? dediğimizde etrafımızdaki insanlar bilip bilmeden genel olarak sağdan soldan ne duyuyorlarsa onu söylüyorlar. Bu konuya bir açıklık getirelim.

1. Konu Nokia Symbian la tek başına savaşan bir firma yani yazılımı kullanan tek firma. Ama android şu an serbest piyasada neredeyse 7 firma tarafından kullanılıyor bu Android in mükemmel olduğunu mu gösteriyor? Tabiki hayır o 7 firmanın çaresiz Google a bağımlı olduğunu gösteriyor. Herhangi bir mağaza, Telefoncu, Site V.b gittiğimiz zaman bize Symbian kötü androit al abi çok hızlı diyorlar(sadece wiget ekranı tabi :) ) genelleme olarak düşünürsek Nokia kendisini satan telefonları ile büyük bir firma Android li cihazlar (samsung, LG, General mobile, Sony Erricsson, HTC, Turkcell, huwaei v.b) gibi cihazlardan hepsinde Android olduğu ve satıcının elinde kaldığı için size o cihazı savunacak. bütün markalardan elinde olduğu için Nokia tek kalıyor ve kendisini satacağını en son biliyorlar.

2. Konu Symbian işletim sistemi yazılım olarak geride kalmış bir işletim sistemi değil unutmayalım ki Android deki olan hemen hemen bütün uygulamalar Symbian da da var. Eğer cep telefonunu sadece oyun makinası olarak görmüyorsak ki cep telefonunu PSP ile karıştıranlar var (Örn: Geçenlerde bi abimiz geldi SII gibi bir cihaz getirdi dünyanın en iyi cihazı filan diyor tabi satın aldı birde o aldıya kazık yemez o :) bunun gibi bir cihaz yok filan diyor 1700 verdikten sonra bende ateşli savunurum çok mükemmel filan diyor tabi peki dedim abi mükemmel olacak neyi var dediğimde bana fruit ninja gibi bir oyun açıyor. :) bende abi sen 1700 Tl. yi karpuz kesmek için mi verdin dediğimde o günden sonra bir daha benimle konuşmuyor.)

3. Konu yazılım evet arkadaşlar Android ilk alındığında çok mükemmel çalışıyor (wigget ekranı ve menü de) peki bir kaç ay sonrası ?

4. Konu Ram konusu hiç android kullananlar yazılımın ne kadar ram kullandığını kontrol ettiler mi? Şahsen Evo 3D de kontrol ettiğimde 756 Mb toplam 586 Mb kullanımda geriye kalan free görünüyor defalarca farklı cihazlarda farklı mağazalarda farklı modellerde kontrol etti bana savunmayın Galaxy S kullandım.

5. Konu uygulama konusu Allah aşkına Allah ın adını anıyorum her android kullanıcısı milyonlarca uygulamadan bahsediyor. Bu uygulamaların kaç bin tanesini kullanıyorsunuz telefonunuzda 643.951 uygulama yüklü olan arkadaş varsa ondan özür diliyorum tabi. Ve android mağazada olan bir çok uygulama Nokia mağazada da var(genel olarak kullandığımız Whatsupp, Nimbuz, Shazam, Opera, Msoffice v.b).

6. Konu Android tek bir firmadır(Google). Hiç bir cep telefonuna ait değildir ve ona özel değildir. Android mağazaya uygulama yazıp atan developer arkadaşlar biraz Symbian a da çalışsa(tabi Nokia onlara dünyanın parasını yedirmiyor reklamlarını yapsın diye) Android i ezer Symbian.

7. Konu Virüs anlatmama gerek yok sadece şunu söyleyeceğim 2011 yılında mağazasındaki virüs artışı H3 olarak kaydedildi.

Şöyle bir açıklık getireyim senin sözlerine :)

1-Symbianı sadece Nokia kullanmıyor.Nokia Symbianın %47sine sahip ayrıca Symbianlı telefonu olan 6 marka var kardeşim.Android çıktıktan sonra Nokia hariç diğer markalar Androide yöneldi ve satış patlamaları oldu Nokiada ortada kaldı öyle.Android piyasadaki en açık işletim sistemidir ayrıca googleye mahkum felan değildir eğer googleyi beğenmiyorsan giriş sayfanı değiştirebilirsin dostum:oke:Telefoncunun android demesinin sebebi Android cihazların 2. elleri çok daha değerli çünkü.Nokia N8 1000 TL sıfırı 650 TL 2. eli ne anladın şimdi.Git bir HTC modeli seç örneğin Incredible S 2. eli en en fazla 250 TL iner.Telefoncu cebine dost sistemi satmak ister değil mi?

2-NEEEEEE!!!! Androiddeki tüm uygulamalar Symbianda var mı??:kop:Siz symbian bölümünde tintin için can atarken Androidde Infınıty blade,tap tap revenge gibi oyunlar gezerken sen operayı nimbuzzu uygulama sanıyorsun.Onların çoğu zaten marka tarafından önceden yüklenmiş olarak geliyor.Ayrıca Galaxy S2 piyasadaki en güçlü 4. ekran kartına sahip telefondur.Fruit ninjayı 2007 model iPhone de açıyor :D

3-Ne oluyor sanıyorsun birkaç ay sonrası.Telefon mu çöküyor :D ?

4-HTC Evo 3Dde 1 GB ram var dostum.Yazılım 250 MB gibi bir ram yiyor.Eline almadan konuşma bence.Geriye kalıyor 750 civarı ram.Senin 701 gibi cihazlar orjinalden zaten 512 MB ramli.

5-Android marketteki uygulamaları bu uygulamalar sanman ne kötü.O saydığın uygulamalar telefonun kendisinden geliyor zaten:ahOviye gir arat bakayım.Infınıty Blade,Tap tap revenge,garage band diye. :)

6-Google çalışanlarına en çok maaşı veren dünyanın 3. markası.Hangi keriz developer 20.000 dolar maaş yerine Symbianda 5.000 dolar maaşa çalışır ki :) :)

7-Forumda android kullanan arkadaşlara sor bir tane virüsle karşılaştılarmı bakayım.Madem virüsü Carier IQ firması sürüyor.Android markette uygulama developerlerinden o yapımcının uygulamalarını indirmezsin.Virüs bulaşan varmı söylesin bakayım :)

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye

Bazı yönlerden üstün.internet mesela.

ayrıca habriden o barkod olayı ne ya :D
Safari'denmi?Şu an en iyi ve en hızlı mobil tarayıcı kabul ediliyor.Ama ICS'den sonra Chrome geldi ve neler oldu bilmem.Barkod olayında zaten ben yerlerdeydim :D

• Beğen
Türe

Türe

Üye
Barkod okuyucu olmayan telefon eziktir filan ! :kop2:

eses2658

eses2658

Üye
Nokia uzun zaman desteğini Symbiandan çekmez. Çünkü satın alıp para harcadığı bir şeyin üzerinde durur. Symbian hiçbir android cihaz a yüklenemez çünkü yazılımı kırmak ve entegrasyon neredeyse imkansız bu yüzden kimse yüklemekle uğraşmıyor. Bu arada 5800 ilk çıktığı zamanlarda android diye saçma bir akın yoktu. Yanlış anlamayın Android saçma demiyorum akınına saçma diyorum...

Nokia şirketi açıkladı 2016'ya kadar destekleyeceklermiş Symbian'ı. Evet Symbian işletim sistemine sahip telefonların boot ayarlarının sıkı olduğunu biliyorum ama N9'a yüklendiğini görünce de bu durum düşündürüyor insanı? :hmmm Demek ki Symbian'ın boot ayarlarını aşmaya başarabilmişler ki developperlar,yükleyebilmişler N9'a.

PriZm

PriZm

Üye

Safari'denmi?Şu an en iyi ve en hızlı mobil tarayıcı kabul ediliyor.Ama ICS'den sonra Chrome geldi ve neler oldu bilmem.Barkod olayında zaten ben yerlerdeydim :D

hayır.galaxy s internette daha hızlı.flash player olmasına rağmen.karşılaştırmalara bakabilirsin.Chrome ise şimdilik fos :D flash desteği yok :D

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Ahaha barkod okuyucu mu ??

Java telefonlarda bile var o :D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

hayır recent apps da değildi.görev yöneticisinden baktığımda en fazla 25 tane açmıştım.

ayrıca resmi olarak çıkmasını beklemeye gerek yok.ayrıca android 4 ün resmi çıkan telefon sayısı yok denecek kadar az olmasına rağmen piyasada %1 değerine ulaştı.bu resmi olarak gelmeyen bir güncelleme için çok büyük bir rakam.

ayrıca benim kullandığım sızıntı ics değil.google İcs nin kaynak kodlarını indirmeye sunmuştu.Xda daki developerlarda hemen galaxy s e uyarladılar.

o zaman bizim 8 aydır sızıntı olarak kullanılan belle yi gingerbread ile karşılaştırmamıza niye itiraz ediyordun ki az önce :S o belleyi de nokia sızdırdı sonuçta çinliler yapıp sızdırmadı yani ve şuan güncel resmi sürümü de yayınlandı
yine dediğim gibi beni ilgilendiren birşey değil isteyen istediği sürümü istediğiyle karşılaştırsın beni bağlamaz ama biraz adil olun. bakıyorum da herkes herşeyi kendisine göre yorumluyor gerek yok herkes tercihini kendi kullanımına göre yapsın kimse kimseyi kandırmasın her kullanıcının telefon kullanım şekli farklıdır

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4368425]Ahaha barkod okuyucu mu ??

Java telefonlarda bile var o :D
[/QUOTE]
Biliyorum :D Köşeye sıkıştığını anlayınca ne dediğini bilemedi galiba :ehe

• Beğen
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

Biliyorum :D Köşeye sıkıştığını anlayınca ne dediğini bilemedi galiba :ehe

Düşünüyorumda iOS 6da masaüstü olur mu acaba :D

Macbookdaki işletim sistemi gibi :DD (Tabi bize nah gelir)

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4368443]

Düşünüyorumda iOS 6da masaüstü olur mu acaba :D

Macbookdaki işletim sistemi gibi :DD (Tabi bize nah gelir)
[/QUOTE]
3Gs'e 4 Senedir destek veriyorlar yeter artık :D Gelmez bence.O zaman mahvetmiş olurlar.Öyle bir şey yapmaz apple.

• Beğen
PriZm

PriZm

Üye
o zaman bizim 8 aydır sızıntı olarak kullanılan belle yi gingerbread ile karşılaştırmamıza niye itiraz ediyordun ki az önce :S o belleyi de nokia sızdırdı sonuçta çinliler yapıp sızdırmadı yani ve şuan güncel resmi sürümü de yayınlandı
yine dediğim gibi beni ilgilendiren birşey değil isteyen istediği sürümü istediğiyle karşılaştırsın beni bağlamaz ama biraz adil olun. bakıyorum da herkes herşeyi kendisine göre yorumluyor gerek yok herkes tercihini kendi kullanımına göre yapsın kimse kimseyi kandırmasın her kullanıcının telefon kullanım şekli farklıdır
tmm karşılaştır kardeşim ne diyeyim.sadece biri Official güncelleme biri ise Google'ın İcs yi indirmeye sunmasından olur

neonxx

Üye
yaşasın symbian

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
bence saçmalamasan. Gir şu anda haberler bölümüne 2009 yılında Nokia Symbainı tamamen satın aldı diye birşey var
2.ben bütün uygulamalar var demedim konuyu saptırma.
3.Bir kaç ay sonrası çöküyor filan demedim yine sallamışsın Ölümcül kasıyor.
4. Hemen hemen her gün Evo3D yi iş arkadaşımda var kullanıyorum. ve ne olduğunu biliyorum bana yine boş konuşmuşsun. Asıl sen bir kontrol et
5. Arkadaşım yine saçmalıyorsun yine saçmalıyorsun
6. Developer dediğin insanlar direkt Google da çalışmıyor bilip bilmeden konuşma.
7. yine haber sitelerinde araştır. Konu başlığı 2011 android bilançosu H3 virüs artışı.

Söylediklerimi kesinlikle savunuyorum sonuna kadar...

Şuan işim var cevap vereceğim saat 9 gibi gelirim sanırım.Evo 3Ddende foto almaya çalışacağım.

PriZm

PriZm

Üye
bence saçmalamasan. Gir şu anda haberler bölümüne 2009 yılında Nokia Symbainı tamamen satın aldı diye birşey var
2.ben bütün uygulamalar var demedim konuyu saptırma.
3.Bir kaç ay sonrası çöküyor filan demedim yine sallamışsın Ölümcül kasıyor.
4. Hemen hemen her gün Evo3D yi iş arkadaşımda var kullanıyorum. ve ne olduğunu biliyorum bana yine boş konuşmuşsun. Asıl sen bir kontrol et
5. Arkadaşım yine saçmalıyorsun yine saçmalıyorsun
6. Developer dediğin insanlar direkt Google da çalışmıyor bilip bilmeden konuşma.
7. yine haber sitelerinde araştır. Konu başlığı 2011 android bilançosu H3 virüs artışı.

Söylediklerimi kesinlikle savunuyorum sonuna kadar...

%483 virüs artışı,ve bana hiç virüs denk gelmedi.ilginç..:hmmm

Üst Alt