yeni pc acil lazımmmm

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

huaweı

Üye
    Konu Sahibi
yeni pc acil lazımmmm
merhaba ben 5,6 yıl önce aldıgım crea markapc var artık herşeyde takılıyor samsung nc110 netbookda var ama masaüstünde oyun daha güzel oluyor öncelikle eski pc nın özellikleri
intel p4 3.06
512 mb ramddr2 667mhz
224 intel gma 950 gpu
80 gb hdd
anlayacagınz baya eski
şimdi şöyle bir pc düşünüyorum aynı kasaya monte edicem hdd ve dvd rom kalacak
amd athlon x2 250
anakart da bu
ASUS M5A78L-M LX AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz (O.C.) VGA Anakart(99 tl)
ram sorun değil 4 gb 40-50 tl civarında
ekran kartını ise daha karar veremedim param yok malum ögrenciyiz ama (ati 5450,ve civarında 60-70tl arası kart)çok abartı oyun oynamıcam
hdd (kendimde olan sata yı kullanıcam dvd rom da var 350 w psu var 12v 18a verebilen
bana maliyeti 350 tl olan bir pc lazım daha davsiyelriniz varsa ekleyip çıkarıcam bu arada (vatan computer tercihimdir)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
350 tl ye hangi parcalar

----------Eklendi @ 02:15:22 ---------- Yazıldı @ 02:03:54 ----------

760gm-p23 fx
athlon II x2 250
HD 5570
4 gb 1333 ram

futbol123

futbol123

Üye
ekran kartını 128bit yapmanı tavsiye ederim güncel oyunları oynamıyorsan eski oyunlar oynuyorsan gts san. vice city nfs carbon.. cs 64bit ekran kartı yeter.

huaweı

Üye
    Konu Sahibi
350 tl ye hangi parcalar
----------Eklendi @ 02:15:22 ---------- Yazıldı @ 02:03:54 ----------

760gm-p23 fx
athlon II x2 250
HD 5570
4 gb 1333 ram

bendee hdd ve dvd rom var ama anakart intel destekli
anakart işlemci ram ve e.kartı alıcam ama önce işlemci anakart ram alıcam ekran kartını 2 ay sonra falan

----------Eklendi @ 15:33:29 ---------- Yazıldı @ 15:32:23 ----------

Tehlike ";4343119]ekran kartını 128bit yapmanı tavsiye ederim güncel oyunları oynamıyorsan eski oyunlar oynuyorsan gts san. vice city nfs carbon.. cs 64bit ekran kartı yeter.[/QUOTE] öncelikle tşkler gta san 640 480 oynuyrm p4 ile hiç sarmıyor artık gta 4 düşünüyorm işlemci yeter büyük intimal ram 4 gb olacak[COLOR="Silver' Alıntı:
----------Eklendi @ 15:35:28 ---------- Yazıldı @ 15:33:29 ----------

[/COLOR]şu anda bende 225 tl var 300 yaparm 1 ay aya kalmaz tavsiyelerinizi bekliyor amd oluck ama

futbol123

futbol123

Üye
bendee hdd ve dvd rom var ama anakart intel destekli
anakart işlemci ram ve e.kartı alıcam ama önce işlemci anakart ram alıcam ekran kartını 2 ay sonra falan

----------Eklendi @ 15:33:29 ---------- Yazıldı @ 15:32:23 ----------

öncelikle tşkler gta san 640 480 oynuyrm p4 ile hiç sarmıyor artık gta 4 düşünüyorm işlemci yeter büyük intimal ram 4 gb olacak

----------Eklendi @ 15:35:28 ---------- Yazıldı @ 15:33:29 ----------

şu anda bende 225 tl var 300 yaparm 1 ay aya kalmaz tavsiyelerinizi bekliyor amd oluck ama
gta4 ağır bir oyundur ekran kartının ve işlemcinin iyi olması gerekiyor.İşlemcini intel dual core g620 yapman lazım amd x2 den daha iyi bir işlemci

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tmm yukarda yazdıgım parcaları al vatan bılgısayar ındırımdeyken hemen bugun al.
760gm-p23 FX
athlon II x2 250
4 gb tek modul 1333mhz ddr3 ram...
Al tak bunları...
Sonra sımdıkı ıslemcını anakartını ve ramını satarsın 2. Elden bıraz daha para olur...
Ekran kartınıda alacagın zaman yıne gelırsın buraya ekran kartındada yardımcı olurum.

Zaten yukarda yazdıgım anakartta dahılı ekran kartıda var suan elındekı ıntel ekran kartından ıyıdır o.. Ekran kartı alana kadar ıdare eder senı... Anakarttakı onboard ekran kartıyla gta sanandreas felan 1024x768 orta ayar sorunsuz oynarsın...

----------Eklendi @ 15:52:47 ---------- Yazıldı @ 15:47:23 ----------

[QUOTE=" Tehlike ";4343355]gta4 ağır bir oyundur ekran kartının ve işlemcinin iyi olması gerekiyor.İşlemcini intel dual core g620 yapman lazım amd x2 den daha iyi bir işlemci[/QUOTE]

o kadarda ezme berke x2 yı..
Benım dandık e6750 overclocksuz bf3 te kasmıyor... Yeterlı x2 250...
Hadı yetmedı desen anakarttta otomatık overclock var 270 sevıyesıne overclock olur..

• Beğen
Tepkiler: huaweı
futbol123

futbol123

Üye
tmm yukarda yazdıgım parcaları al vatan bılgısayar ındırımdeyken hemen bugun al.
760gm-p23 FX
athlon II x2 250
Al tak bunları...
Sonra sımdıkı ıslemcını anakartını ve ramını satarsın 2. Elden bıraz daha para olur...
Ekran kartınıda alacagın zaman yıne gelırsın buraya ekran kartındada yardımcı olurum.

Zaten yukarda yazdıgım anakartta dahılı ekran kartıda var suan elındekı ıntel ekran kartından ıyıdır o.. Ekran kartı alana kadar ıdare eder senı... Anakarttakı onboard ekran kartıyla gta sanandreas felan 1024x768 orta ayar sorunsuz oynarsın...

Hadı yetmedı desen anakarttta otomatık overclock var 270 sevıyesıne overclock olur..
dual core g620 almalı sandy bridge teknolojisi var.İşlmciye yük bindiği zaman 4 çekirdek olarak çalışıyor hızıda artıyordu sanırım

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
peki hangi anakartı alacak...
Ustelık adam AMD ıstıyor..

huaweı

Üye
    Konu Sahibi
Tehlike ";4343466][URL="http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-h61m-p21-(b3)-h61m-p21-intel-h61-(b3)-soket-1155-ddr3-1333mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=54707' Alıntı:
VATAN COMPUTER - MSI - H61M-P21 Intel H61 (B3) Soket 1155 DDR3 1333MHz VGA Anakart - Anakart[/URL] anakart bu olmalı arkadaş bilir intel olmassa amd alır

tşkler de ben amd alıcam ilerde phenom filan alırsam çok pahalı değiller bnde ki netbok da intel bide bu amd ıı x2 met ediyorlar bir sorum daha olucak
l-lemiera sen anakartı kaç paraya aldın birde iyi mi o anakart

----------Eklendi @ 17:23:00 ---------- Yazıldı @ 17:20:40 ----------

760gm-p23 FX
athlon II x2 250
Al tak bunları...

birde bi şey rica edicem win7 ise puanlamadan kaç alıyr senin sistem bnde asus dan vazgeçtm msi ekran kartından dolayı

futbol123

futbol123

Üye
tşkler de ben amd alıcam ilerde phenom filan alırsam çok pahalı değiller bnde ki netbok da intel bide bu amd ıı x2 met ediyorlar bir sorum daha olucak
l-lemiera sen anakartı kaç paraya aldın birde iyi mi o anakart

----------Eklendi @ 17:23:00 ---------- Yazıldı @ 17:20:40 ----------

birde bi şey rica edicem win7 ise puanlamadan kaç alıyr senin sistem bnde asus dan vazgeçtm msi ekran kartından dolayı
netbook un işlemcisi berbattır.Pc ile kıyaslama bile.

huaweı

Üye
    Konu Sahibi
Tehlike ";4343877][COLOR=DarkRed][SIZE=3] netbook un işlemcisi berbattır.Pc ile kıyaslama bile.[/SIZE][/COLOR][/QUOTE] yok bendeki atom n570 p4 solluyor her şekilde çift çekrdek çünkü onu geçelm de ben intel almam intel deki işlemcini aynısı amd de yarı fiyatına[COLOR="Silver' Alıntı:
----------Eklendi @ 19:19:19 ---------- Yazıldı @ 18:30:45 ----------

[/COLOR]işlemci olarak da amd athlon ıı x3 e karar verdim anakart asus ram de 4 gb kıngston ekran kartı o7b olanı kullanıcam da işlemci 95 w çok değil mi

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeş x3 e para yetmez.. :ehe
anakart bakımından benım yazdıgım msi anakart asustan daha stabıl daha performanslıdır...
Ustelik 95 watt amd fx serısi islemcilerıde destekliyor.

asus ucuz modellerde cıvıtıyor bıraz. Stabılıte dusuyor...

Hangı parcalara karar verdın ???
Daha guzel bır sıstem toplaman ıcın yardımcı oluyorum..
Yoksa sen gıder vatan bılgısayarda sorarsın onlarda 225 lıraya 3 parca onerırler....

huaweı

Üye
    Konu Sahibi
anakart bakımından benım yazdıgım msi anakart asustan daha stabıl daha performanslıdır...

Yoksa sen gıder vatan bılgısayarda sorarsın onlarda 225 lıraya 3 parca onerırler....
ben amd athlon x2 250 ye karar verdim x3 athlon kafamı karıştırıyor ama onun watt ve cache düşük ilerde phenom alırım
anakart sorundegil orda vatana gidince işlemciye uygun olanı sorarım onlar verir de ram markası önemli mi 37 yede var 47 yede hngisi alim

----------Eklendi @ 13:45:36 ---------- Yazıldı @ 13:44:15 ----------

senın pc ye windows 7 kaç puan veriyor

----------Eklendi @ 13:52:58 ---------- Yazıldı @ 13:45:36 ----------

son olarak şunları düşünüyorum
amd athlon x2 250
MSI 760GM-P23 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHz DVI&VGA(ekran kartı o/b ama idare eder)
4 gb ddr3 1333 mhz ram
80 gb samsung hdd(eski pc nın hdd sı onu takıcam sata)
psu (powerman 350w 12 v 18a veriyor)
kasa crea
dvd rom ide onu kullanamıcam

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
format atacagın zaman usb den format atabılırsın...
Bu parcaları ben kullanmıyorum.. Wındows puanı hakkında bısey dıyemem ama o puanıda fazla dıkkate alma.. Pek gercekcı degıl cunku....

Gelelım anakarta.
760gm p23 fx anakarta en yuksek 95watt ıslemcı takabılırsın....
Yanı bırcok phenom II x4 işlemciyi kaldırmaz... Onun yerıne fx6100 takabılırsın mesela 95watt cunku...

Anladın degılmı ram konusunda
kingston 4gb 1333mhz tek modul ram alabılırsın...

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
X2 130tl----hd5570 olabilir ekran kartı bunla gta4,crysis falan oynarsın.anakart asus tavsiye ederim.

huaweı

Üye
    Konu Sahibi

asus deme bana ucuz modellerde asus cıvık bır model :aha:
ben karar verdim msi anakart(eğer varsa vatan bostancı da yoksa asus)
4 gb ram 1333mhz
amd athlon ıı x2 250 alıcam hem cache yonunden hemde 3 ghz iyi p4 2 katı gücünde

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap

asus deme bana ucuz modellerde asus cıvık bır model :aha:

Bir kalemde Harcadın Asus'u hocam:ah.

Şaka bir yana fiyat Performans konusunda MSI başarılı bir marka:oke:. Yüksek fiyatlı Asus modellerine söyleyecek lafım yok fakat düşük segmentte Asus hayal kırıklığı yaratabiliyor.

covar

covar

Üye
dostum o kasa ile oyun falan oynayamazsın en fazla 1 sene gider sana yada hic gitmez yaww 350 watt psu hd 5770 takamazsın sen x2 250 işlemcide fazla gitmez ileriye yüksek bi ekran kartı aldığında darboğaz yapcak oyun oynamak istiyosan pc de sen vede performans bir kasa icin 1500 tl gözden cıkartman şart ama o parcalaro ofis internet icin götürür seni bunları neden biliyosun sorarsan önceden öle bi sistemim vardı ona denk sayılır ben bilirim şuan imzamdaki sistemi kullnıyorum tam bi oyun canavarı böle bi sistemin olsun 3 yıl rahat gidersin hemde cok rahat parayı 1 kez vercekesin rahat etsin kafan demedi deme :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...