Firefox, Chrome, Opera Uzun Kullanma/Test Sonucu Yine Firefox'a Döndüm

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Firefox, Chrome, Opera Uzun Kullanma/Test Sonucu Yine Firefox'a Döndüm
Ve tekrar Firefox'a geri döndüm. Düşüncelerimi şöyle açıklayayım:

Google Chrome: Hızlı fakat kasıyor. Hızlı olmasından ötürü Firefox kadar geniş ve kullanışlı bir tarayıcı değil. Mesela HTML 5'in nimetlerinin bazılarını desteklemiyor. Ör: Dosyaları sürükleyip-bırakarak upload yapmak.

Opera: Hızlı ve kasmıyor. Ancak sitelerdeki scriptleri desteklemiyor. Mesela HTML 5'in nimetlerinin bazılarını desteklemiyor. Ör: Dosyaları sürükleyip-bırakarak upload yapmak. Ayrıca MaxiCep'te yazı yazıp yarıda bırakıp sayfadan çıkmak istersek uyarı sorgusuyla karşılaşmıyoruz.

Firefox: Hızlı, kasıyor ama çok geniş bir tarayıcı. Bir çok özellik mevcut ve HTML 5'in bütün özelliklerini destekliyor. Aynı zamanda hiçbir işlemi yarıda bırakmıyor. Hatta, bir sayfa dolusu yazı yazdınız diyelim. Yazıyı "Gönder"e basarak göndermeye çalıştınız fakat sayfa açılmadı ve yazınız gitmedi. Hemen "Geri" tuşuna basarak geri gelebilir ve yazınızı görebilirsiniz.

Benim için kazanan Firefox oldu. Çok uzun bir deneyim sürecinden sonra Firefox'a geri dönmenin mutluluğunu yaşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer ve erkanaymak

SHS

SHS

Üye
doğru yolu bulmuşun :D

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Sağol :D

dogukandurak

dogukandurak

Üye
İnternet exploer hızlandırmak için orbit adlı programı kullanmanızı öneririm.

futbol123

futbol123

Üye
en iyisi ve hızlısı google chrome :pro:

atakan25

atakan25

Üye
2 yıldır chrome kullanıyorum

Mert045

Mert045

Üye
chrome en güzeli :D

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
PC'LErinizn Donanim Sorunlarindanda Olabilirr .! Hemen Koskoca Firefoxu Satmayinn :)

Ben 3 Senedir Kullaniyorum Ne Zaman Guncellemesi Ciksa Yuklerimm Eklentilerimede Bisey Olmazz :)

Kinq Firefox .! ;)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
PC'LErinizn Donanim Sorunlarindanda Olabilirr .! Hemen Koskoca Firefoxu Satmayinn :)

Ben 3 Senedir Kullaniyorum Ne Zaman Guncellemesi Ciksa Yuklerimm Eklentilerimede Bisey Olmazz :)

Kinq Firefox .! ;)

Ben Firefox 2.0'dan beridir kullanıyorum. Kaç sene olmuş sene hesapla. Biliyorum, sorun donanımdadır diyerek sorunun formatlarla da giderilemeyeceğini söylüyorsun. Sana kanıtlayayım:

- Olasılık 1: Firefox en az çift çekirdek gerektiriyor ve AMD-Intel işlemcilerle uyumlu değildir. YANLIŞ. AMD Phenom II X4 N950 ve Intel Core i5 2500K işlemcilerle denedim.
- Olasılık 2: Çok RAM istiyor. YANLIŞ. 4GB belleklerle denedim.
- Olasılık 3: Windows 7 Service Pack 1 gerektiriyor. YANLIŞ. Service Pack 1 yüklü Windows 7'de denedim.
- Olasılık 4: Hard diskin özellikleri yetersiz ve birleştirilmemiş. YANLIŞ. 5400 RPM 16MB ve 7200 RPM 32 MB tamamen birleştirilmiş disklerde denedim.

Kasma sorunları Firefox 4 ile ortaya çıktı ve hâlâ devam ediyordu. Bu mesajımda Chrome'a geçmekte şüphesi olanların tüm şüphelerini giderecektir.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Benim Eski Su Koca Monitorlu 512 MB Ram Olan 40 GB HDD Olan HP COMPAQ Adli Tarih Makinemde Firefox 10 Sorunsuz Calisiyorr :)

Sana Sirf Mozillayi Kotulediqin Icin Kullandiqim Ekran Kaydediciyi Acip Firefoxu Test Edeceqim Ustelik 4 Tanede Eklenti Kuruluu ..

CHROME
Iyidir Bende Kullandm Fakat Firefox Gibisi Yokk (Bence)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bırakın millet aydınlansın :D

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
place3461

place3461

Üye
bu google chomeyi bende bir deneyeyim yahu herkes öve öve bitiremedi..google chomede ayarlarda mutlak şunu yap dediğiniz bir şey var mi?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Var. Özellikle Mozilla Firefox kullanıcısı isen geçtikten sonra ayarlarına gözat derim. Aklımda değil şuan hangi ayarları yaptığım.

place3461

place3461

Üye
Var. Özellikle Mozilla Firefox kullanıcısı isen geçtikten sonra ayarlarına gözat derim. Aklımda değil şuan hangi ayarları yaptığım.

hmm bakacağım turbo felan gibi bir şey mi var

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Operada var. Turbo için eklenti edinebilirsin ben kullanmıyorum.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Firefox'u başlangıcından beridir kullanıyorum, çıldırttığı zamanlarda oldu. Unutamayacağım tek şey ise IE'nin zulmünden kurtarmıştı bizleri. Stabilitesi için ayalamalar gerekiyordu çok önceki sürümlerde, fakat şu an memnunum. Gerek hızı, gerek stabilitesi ve özellikle eklentileri. Kadim dostum Firefox.(h)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Firefox'u başlangıcından beridir kullanıyorum, çıldırttığı zamanlarda oldu. Unutamayacağım tek şey ise IE'nin zulmünden kurtarmıştı bizleri. Stabilitesi için ayalamalar gerekiyordu çok önceki sürümlerde, fakat şu an memnunum. Gerek hızı, gerek stabilitesi ve özellikle eklentileri. Kadim dostum Firefox.(h)

Katılıyorum :oke: Belki Chrome bir yerde açık verirse Firefox'a geri dönerim. Özlemedim değil :)

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Katılıyorum :oke: Belki Chrome bir yerde açık verirse Firefox'a geri dönerim. Özlemedim değil :)

Chrome kolay kolay açık vermez gibi. Arkasında babası Google var. Mozilla yine iyi mücadele veriyor.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Doğru diyorsun. Geride kalmak istemiyor. Bu çabası taktire şayan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt