Vodafone 2G Hızı??

Sponsorlu Bağlantılar

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone 2G Hızı??
Arkadaşlar malum bildiğiniz gibi telefon 3G modundan iken tel çok şarj yiyor. Ve hattınız Vodafone olunca da tel bol bol frekans değiştirip durur. Bu durumda da hem görüşmelerde ses kalitesi düşer hem de telin pil ömrü azalır. Üstelik benim bildiğim kadarıyla Vodafone 2G çekim gücü 3G'den daha fazla.
Şimdi arkadaşlar ben hem pil gücünden tasarruf etmek için hem de daha iyi çeken bir şebeke kullanmak için 3G modunu kapatıp sadece teli 2G modunda kullanmak istiyorum ama bu sefer de internet hızı azalacak benim :(
Sizce arkadaşlar Vodafone 2G net hızı ile 3G arasında çok fark var mı? Ben cepten interneti genellikle haber okumak, forum ve facebook için kullanıyorum.
Bu durumda 3G'yi feda etmeye değer mi??

• Beğen
Tepkiler: 'h716043'

'h716043'

'h716043'

Üye
cepnet varsa pek bişey değişmez bence ama başka türlü 3g ile dakikada 18 mb dosya inerken 2g ile dakikada 1 mb iniyor aradaki farkı anlamış olursun artık

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Tabi bir yanımda mademki 3G'yi kullanmayacaksan neden 3G'li telefon aldın demiyor da değil yani :D
Acaba sadece 3G modunda mi kullansam :)

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Telefondan telefona fark edebilir fakat ben şahsi görüşüm genel düşünülecek olursa 2G ile 3G arasında bariz fark sadece vodem de hatrı geçer bir fark oluşturur. Yoksa telefonda kullanırken belki bir nebze fazla bekletir ama bence büyük bir sorun teşkil etmez.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
cepnet varsa pek bişey değişmez bence ama başka türlü 3g ile dakikada 18 mb dosya inerken 2g ile dakikada 1 mb iniyor aradaki farkı anlamış olursun artık

Yok Cepnet kullanmıyorum, aylık 5yüz mb kotalı kullanıyorum.
Acaba 3G kullanmazsam artıları mı çok olur eksileri onu merak ediyorum aslında?

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye

Yok Cepnet kullanmıyorum, aylık 5yüz mb kotalı kullanıyorum.
Acaba 3G kullanmazsam artıları mı çok olur eksileri onu merak ediyorum aslında?

Aslında bu soru senin bulunduğun bölgedeki duruma bağlı birşey. 3G deli gibi şarj yer ama sen 2G çok çok yavaş diyorsan elbette bu şarj olayını göze alacaksın. Fakat sen 2G de az bekletiyor 3G ye dersen bence o zaman 3G kullanmaya değmez.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Telefondan telefona fark edebilir fakat ben şahsi görüşüm genel düşünülecek olursa 2G ile 3G arasında bariz fark sadece vodem de hatrı geçer bir fark oluşturur. Yoksa telefonda kullanırken belki bir nebze fazla bekletir ama bence büyük bir sorun teşkil etmez.

Ben de şahsen buna yakın düşünüyorum ama işte o dediğin biraz bekletme olayı ne kadar olur yani acaba sabrımı zorlayacak kadar olur mu? Biliyorum zamanla ona da alışılır ama işte bir yanım daha hızlısı varken niye eziyet çekiyorsun diyor ama diğer yanımda telin pil gücünü ve biraz da olsa daha iyi çekim gücü diyor işte bunlardan hangisi ağır basarsa onu tercih ederim. Bundan dolayı siz değerli forum üyelerinin fikirlerini almak için konuyu açtım.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye

Ben de şahsen buna yakın düşünüyorum ama işte o dediğin biraz bekletme olayı ne kadar olur yani acaba sabrımı zorlayacak kadar olur mu? Biliyorum zamanla ona da alışılır ama işte bir yanım daha hızlısı varken niye eziyet çekiyorsun diyor ama diğer yanımda telin pil gücünü ve biraz da olsa daha iyi çekim gücü diyor işte bunlardan hangisi ağır basarsa onu tercih ederim. Bundan dolayı siz değerli forum üyelerinin fikirlerini almak için konuyu açtım.

Valla benim için şarj daha önemli bir konu şuan kullandığım telefonda zaten 3G özelliği yok fakat 5800 kullanırkende 3G yi sadece heves için kullanmışımdır oda çok kısa :) Çünkü şarjım yarı yarıyadan dahada az gidiyordu 3G modunda ...

phasan

phasan

Üye
2g kullan

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
vvodafon zaten sen 4gde kullansn 1g hızındaa net veriyor

'h716043'

'h716043'

Üye
vvodafon zaten sen 4gde kullansn 1g hızındaa net veriyor

cepte oupeng(mod) ile 7.2mbs kullanıyorum 3G ile 2G ile ise tam bi işkence indirme yapmak gerekiyor genelde 2G ile 150mb bi dosya 2.5 saat sürüyor 3G ile ise 15 dk sürüyor 15 dk damı daha az şarj gider 2.5 saatte mi gider sen hesapla

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bugün itibari ile 3G modunu kapatıp teli 2G modunda kullanmaya başladım hatta şu an bu yazıyı da Edge hızında internet ile yazıyorum. Bir kaç gün böyle kullanacam bakalım 2G hızında çok büyük bir fark olacak mı? Ve benim telin şarj olayı nasıl olacak onu hesap ettikten sonra artı ve eksi yönleriyle sizinle paylaşacam :oke:

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi

cepte oupeng(mod) ile 7.2mbs kullanıyorum 3G ile 2G ile ise tam bi işkence indirme yapmak gerekiyor genelde 2G ile 150mb bi dosya 2.5 saat sürüyor 3G ile ise 15 dk sürüyor 15 dk damı daha az şarj gider 2.5 saatte mi gider sen hesapla

Arkadaşım 150 mb'lık dosya diyorsun da ben zaten aylık 5yüz mb cepten kotalı internet kullanıyorum yani öyle büyük dosyalar ile işim olmaz benim şu ana kadar indirdiğim en büyük dosya 12-13 mb olmuştur. Zaten bu kadar dosyayı indirirken o kadar büyük bir zaman kaybı olacağını düşünmüyorum ama yine de verdiğin bilgiler için :tşk:

'h716043'

'h716043'

Üye
gezmde sorun olmaz ben genelde büyük dosya indiririm en büyüğü ise 1.6 gb olanı idi

46maraz

Üye
2g ile pek değişen birşey olmuyo tavsiyem opera mini gibi bir tarayıcı kullan kardeşim aynı kaliteye yakın zaten belirtmişsin tek faceye giriyorum haber okuyorum demişsin . . .

phasan

phasan

Üye
Arkadaşlar malum bildiğiniz gibi telefon 3G modundan iken tel çok şarj yiyor. Ve hattınız Vodafone olunca da tel bol bol frekans değiştirip durur. Bu durumda da hem görüşmelerde ses kalitesi düşer hem de telin pil ömrü azalır. Üstelik benim bildiğim kadarıyla Vodafone 2G çekim gücü 3G'den daha fazla.
Şimdi arkadaşlar ben hem pil gücünden tasarruf etmek için hem de daha iyi çeken bir şebeke kullanmak için 3G modunu kapatıp sadece teli 2G modunda kullanmak istiyorum ama bu sefer de internet hızı azalacak benim :(
Sizce arkadaşlar Vodafone 2G net hızı ile 3G arasında çok fark var mı? Ben cepten interneti genellikle haber okumak, forum ve facebook için kullanıyorum.
Bu durumda 3G'yi feda etmeye değer mi??

2g kullan sana yeter

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
2g ile pek değişen birşey olmuyo tavsiyem opera mini gibi bir tarayıcı kullan kardeşim aynı kaliteye yakın zaten belirtmişsin tek faceye giriyorum haber okuyorum demişsin . . .

Kardes tavsiyene uydum ve cok makbule gecti. Artik operadan foruma giriyorum ve gercekten 3G hizini aratmiyor.
Hersey icin cok tesekkurler :oke:

onurahmet03

onurahmet03

Üye
Ben avea 3 G İle 1 gb kullanıyodm jette 2g ile 20 mb anca 3g ile 180 Mb sömürüyodu :D

dedeminoglu

dedeminoglu

Üye
Cepneti forum,haber,facebook icin kullanıyorum demişin hocam.bu yüzden 2g yi kullanmak en mantıklısı bence...

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar benim 3 günlük Vodafone 2G kullanım raporu:
Ilk olarak şunu açıkça söyleyeyim öyle şarj olayında ciddi değişiklik olmadı çünkü hemen hemen eskisi gibi her akşam teli yine şarj ediyorum. Tel 3G modunda iken ful batarya toplamda aralıksız 4.5 saat internete giriyor iken bu süre tel 2G modunda iken 5 en fazla 5.5 saat oldu.Ama uzun süre internet bağlantısında batarya ısınması baya azaldı.
Ikinci olarak, telin evdeki çekim gücü eskiye göre nispeten az da olsa artış gösterdi. Tel 3G modu açıkken şebeke 2-3 kademe iken 2G modunda 4-5 kademe hatta bazen 6 kademe yani ful bile oldu. (Artık bunun sebebi Vodafone 2G frekansları 3G'ye göre daha mı güçlü yoksa tel 2G'de çalışan daha yakın bir baz istasyonunu çekiyor bilemedim arada kaldım. Sizce hangisi olabilir?)
Üçüncü olarak, internet hızında öyle beni acayip rahatsız edecek derecede bir düşüş olmadı. Zaten opera miniden forum'da dolaştığım zaman internet hızı 3G'yi aratmıyor dersem yalan olmaz. Ama bu da bir gerçek bazen Vodafone'da internet kopma noktasına geliyordu o da beni sinir ediyordu ama bi bu durum kadar da iyi gününe denk geliyordum internet takır takır çalışıyordu bazen 3G'yi kapattığıma inanmıyordum yani şu anlık 2G'yi kullandığıma pişman değilim.(Tabi bölgesel olabilir bu durum)
Son olarak ise arkadaşlar ve belki de en önemli konu benim için, tel 3 gündür 2G modunda ve evin içinde yaptığım sesli görüşmelerde ses kalitesinde dikkat çekecek kadar artış oldu. Yani 3G'de iken evde yaptığım sesli görüşmelerin 10'unda 6-7 tanesi sorunlu ise bu 2G modunda 3-4 tane oldu. Ses kalitesinde yaklaşık %30-40 oranında artış oldu. Bunun sebebini de telin tek bir frekans ayarlı olduğunu ve bu sayede sürekli frekans değiştirmediği için sağlanan sinyal sürekliliğine bağlıyorum.
Arkadaşlar benim gözlemlerim bu kadar umarım bu bilgiler faydalı olmuştur.

Takipçi Satın Al

Üst Alt