Nokia'nın hali hazırda 1 Ghz'li telefonları var ve fiyatlarıda uygun 0.4 Ghz artırsa ve 1.2 Ghz çift çekirde olsa bence o kadar abartılı olmaz 1.5 Ghz'li çift çekirdekli telefonların olduğu bir dönemde... Ayrıca bu yıl içerisinde 4 çekirdekli telefonların piyasaya sürüleceğide biliniyor...
1 Gb ram N9'da mevcuT niye N8-S''de olmasın? 2 GB rom ise çok fazla bir maliyet getirmez
Ekran 0.4 inc daha büyük olacak yani N9'un ekran ebatlarıyla birebir...
HDMI, Bluetooth ve usb zaten mecburi daha iyiside olabilir...
16 megapiksel Carl Zeiss kamerada çok büyük bir maliyet getirmeyecektir N8'in ilk çıktığı zamanları hatırlayalım 1.400 TL'den bahsediliyordu ama daha ucuza satıldı...
Böyle ir telefonda 1.600 Tl civarında satılır... Tablet akıllı telefon karışımı olan Note ile kıyaslanmasıda komik bana göre![]()

polluxea♪;4214879' Alıntı:harbi bu note nerden cıktı bende anlamadım![]()
Telefon mükemmel özelliklerde ama şebeke bağlantısı yok anca bunu yaparnokia bu şekilde 4 4 lük bi telefon üretmez kardeşim üretse çok iyi olurdu ama o özelliklerden en azından biri eksik olur emin ol

Ya arkadaşım sen 2 gündür resmen benim konulara kafayı taktın...
Kamerasıyla ilgi gören hatta kamerasıyla film bile çekilen böyle bir telefonun diğer markalarda olduğu gibi arttırılmış donanım ve özellikle tekrar piyasaya sürülmesinin iyi olacağını paylaşmanın neresi kötü? (iphone 4S, Xperia arc S vb)
Farkındaysa S^3 forumunda ağırlıklı N8 konular mevcut ve bu telefonu kullananları sayısıda yüksek böyle bir konu açıp duygu ve düşüncelerini öğrenmenin neresi yanlış?
Zaten paylaşılacak çok az şey varken niye forum kirliliği olsu bu?
Bende Nokia c6-01 kullanıyorum ama onunla ilgili açmadım çünkü diğerleriden farklı bir özelliği yok ama N8 öyle değil...
5.3 inc ekrana sahip çift çekirdekli tablet telefon karışımı noteyi yazdığım özelliklerle kıyaslaman sence ne kadar doğru?

Evet bi hesaplıyalım
ha birde hayal kurarken bile mantıklı olmak gerek N9 1.500 tl iken senin bu dediğin telefon 1.600 tl olacak öyle mi sadece gülmek geliyor içimden

Evet bi hesaplıyalım
İşlemci 1 ghz <<>> Eğer 0.2 arttırılıp çifte katlanırsa nokia 400 lira üstüne ekler
Kamera 8mp <<>> Eğer 16 olursa carl zeis midir nedir ondanda koyar 500 tl yükseltir.
Ekran <<>> Büyültünce bi 200 de oradan atar.
Amoled <<>> super amoled olursa üstüne 400-500 arası alır.
Hafıza <<>> Hafızadan da bi 200 alsa
Son olarak <<>> Bluetooth 4.0 yapınca üstüne 74,99 alır.
Dikkat fiyatlarımızda kdv dahil değildir.
Evet beklenen toplam fiyat : 3274,99
Eveeet güzzel fiyat [çok güzel hesaplarım bu arada]
Birde ülkemizin kdv si etti 5 bin tl
![]()
![]()

Arkdaşım hayaller güzeldir ama lg 3 boyutlu kamera çıkarmış telefon çıkarmış nokia ise hala duruyor bu işler akıntıya karşı yürümeye benziyor eğer olduğun yerde durursan akıntı seni gerilere sürükler bu gidişle nokia akıntıya kapılıp gidecek...bahsettiğin telefonu Samsung bile tablet akıllı telefon karışımı olarak hitap ediyor ve tek elle kullanılması çok zor...
Ayrıca o kadar büyük ekran ekstra maliyet getirir...
Benim N8-S diye sizinle paylaştığım ve neden olmasın dediğim telefon N9'la işlemci ve kamera dışında aynı telefon...
Sen N9 1400 TL diyorsun evet o fiyat aralığında bende takip ediyorum...
Bu neden olmasın dediğimiz telefonda ekstra kamera ve işlemci ile 1600 bilemedin en fazla 1700 TL''ye satılabilir.
Nokianın sitesinde dünyanın en iyi kameralı telefonu dediği, filmler diziler çekildiği, siteler açıldığı ve ayrı bir hayran kitlesi olan bir telefonun kamerasında behsediyoruz biz...
Bu kamera N8'İ ayrı kılan ve ilk HDMİ çıkışlı telefon... Neden daha iyisi olmasın? Tasarım olarakta aynısı ama daha ince ve daha büyük ekranlara sahip olabilir.
Yani N8'in o kendine has tasarımından ve havasından ödün vermeyebilir...
Son olarak telefonun piyasaya yaklaşık 1.5 yıl önce çıktı bu dönemde çift çekirdekli telefon yoktu...

Bu arada NFC yi unutmuşsunNokia Lumia 900 1.4 ghz işlemciye sahip N9'da 1 GB ram bulunuyor yani istedikten sonra hayal değil ki bu donanımlar güncel donanımlar...
Ben burada hayalimi sizinle paylaşmak istiyorum adı altında bir paylaşım yapmadım aksine neden olmasın dedim... Olması Nokia ve fanları içinde iyi olur dedim olsaydı şu özellikler yakışırdı dedim ve görüşlerinize sundum...
Teknolojinin içerisinde büyüyen ve çalışan biri olarak ben ne dediğimin farkındayım ama malasef note ile kıyaslayacak kadar yanlış bir tutum içerisine düşüyorsunuz...
Amacım tartışma ortamı oluşturmak değil zevkli ve keyifli düşüncelerimizi ortaya koyduğumuz bir konu oluşturmaktı ama sanırım böyle olmasını istemeyenler var...
Konu sizindir ben çekiliyorum 3000 TL'ye satılır note'den pahalı olur gibi yorumların paylaşıldığı kendi konumda çok fazla dil dökmenin bir anlamı yok...

Bu özellikler anca N15 te olur .

Nokia Lumia 900 1.4 ghz işlemciye sahip N9'da 1 GB ram bulunuyor yani istedikten sonra hayal değil ki bu donanımlar güncel donanımlar...
Ben burada hayalimi sizinle paylaşmak istiyorum adı altında bir paylaşım yapmadım aksine neden olmasın dedim... Olması Nokia ve fanları içinde iyi olur dedim olsaydı şu özellikler yakışırdı dedim ve görüşlerinize sundum...
Teknolojinin içerisinde büyüyen ve çalışan biri olarak ben ne dediğimin farkındayım ama malasef note ile kıyaslayacak kadar yanlış bir tutum içerisine düşüyorsunuz...
Amacım tartışma ortamı oluşturmak değil zevkli ve keyifli düşüncelerimizi ortaya koyduğumuz bir konu oluşturmaktı ama sanırım böyle olmasını istemeyenler var...
Konu sizindir ben çekiliyorum 3000 TL'ye satılır note'den pahalı olur gibi yorumların paylaşıldığı kendi konumda çok fazla dil dökmenin bir anlamı yok...
nokia N devrini kapattı artık bitti piyasada bunda böyle lumia göreceksin 701 gibi sayılar göreceksin bunlar sadece hayal biz burda birleşip totem bile yapsak hayal olarak kalacak. inanın nokia kadar pinti bir şirket böyle bir ürünün altına imza atmaz anca yıl 2017 olur millet 4-5 çekirdeğe geçer nokia hala 2 çekirdek ile bu ürünü ortaya koyar
ben symbian fanıyım koyu bir symbian fanıyım ama gerçekler acıdır
ayrıca kendi konun olabilir ama kendi açtığın konunun patronosun diye bir kaide yok arkadaşım 
ehe hayal guzelde firma yanlis nokia boyle bir telefon yapmaz basinda stphen elop bulundugu surece. Diger firmalarin dort cekirdekli cihazlari yolda zaten.