Namaz kılanlara terörist muamelesi yapmak çirkin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

UndeRqRo.uNd

Üye
    Konu Sahibi
Bazı gazete ve televizyonlarda Bağcılar Lisesi'nde namaz kılan kız öğrencilere ilişkin çarpıtılarak yapılan haberler tepkilere sebep oldu.
[imga=right]http://medya.zaman.com.tr/2007/06/02/kupur.jpg[/imga]
Namaz kılan öğrencilerin suçlu gibi gösterilmesine tepki gösteren sivil toplum örgütleri, "Namaz kılanlara terörist muamelesi yapılması çok çirkin." görüşünde hemfikir oldu.
Türkiye'de namaz kılan insanlara terörist muamelesi yapıldığını belirten Kamu- Sen Başkanı Şehmus Kanat, "Namazın bir suçmuş gibi gösterilmesi üzüntü vericidir. Ülkenin dini duygularıyla oynamak kimseye fayda sağlamaz." dedi. Memur-Sen Şube Başkanı Sait Uçar da, bazı okullarda uyuşturucu içildiğini, kumar oynandığını ve fuhuş bile yapıldığını belirterek, "Medya bu tür olayları çıkartması gerekirken, maalesef yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkenin namaz kılan insanları ile uğraşmaktadır.
Bu tür görüntüler tamamen bir kısım medyanın oyunudur." diye konuştu. Mardin Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ da, Türkiye'de medya şarlatanlığı ile karşı karşıya kalındığını savundu. İletişim Gazetesi sahibi Rıdvan Fidan ise medyanın, çıkarları için istediği gibi hareket ettiğini dile getirdi. Şeyhmus Edis, Mardin

irun

irun

Üye
Hocam çok haklısın, tamamen katılıyorum.. ama bu tür konular sitede gereksiz gerginliklere yol açıyo hep..

Şimdi bu başlığı görünce yine mantar gibi fake tipler türeyecek..
Forumla ilgisizliği mesaj sayılarından belli, tartışma adabından yoksun kişiler, nedense bu tarz konuların en aktif üyeleri oluyo birdenbire..
Art niyetlilerin ekmeğine bal sürmeyelim..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ne yazıkki olayları bir kıyamet alâmeti nezdinde abartmayı seven bir medyamız var. Özellikle son günlerde ülke içi bölücülüğü artık PKK değil de medya yapıyor resmen ..

Okulda namaz kılmak her ne kadar Anayasa kurallarının ihlal edildiği bir olay olsa da olayın bu kadar büyütülmemesi gerekirdi; Anayasa kurallarını çiğneyen binlerce vatandaş, TC tarihinde de onlarca parti var; ama hiç biri Anayasa kurallarını ihlal ediyor diye bu kadar aşağılanmadı.

Bu ülkede Anayasa kurallarını koruyacak bir kurum var; gerekeni onlar yapıyor zaten de medya niye aşağılıyor bu insanları? Bir de Türkiye'nin AB'ye girmesi gerektiğini yırtına yırtına söyleyen Medya Birliği olunca medyanın tavırları saçmalık, hatta dengesizlik hatta ve hatta beyinsizlik oluyor.

Honda-VTI

Honda-VTI

Üye
Çocukların namaz kılmalarına kötü gözle bakan medya sigara ve alkol kullanmalarına iyi gözle bakar herhalde.:sinir

UndeRqRo.uNd

Üye
    Konu Sahibi
Eski darbelere bakıldığında öncesinde çarpıtılmış, yalan haberlerin zemin hazırlandığı görülüyor durum bundan ibaret.

Dindar kesimi istemeyenlerin oyunlarından biri.

Kuzen

Arkadaşlar namaz kılmayı tabiiki kimse engelleyemez ve kılanlara kötü muamele edemez.Yalnız şu da vardır ki okullar birer medrese değildir.Orda eğitim ve öğretim vardır.Namaz kılmak için uygun yerler ev veya camidir, okul değildir.

Midea Rubenis

Üye
Arkadaşlar namaz kılmayı tabiiki kimse engelleyemez ve kılanlara kötü muamele edemez.Yalnız şu da vardır ki okullar birer medrese değildir.Orda eğitim ve öğretim vardır.Namaz kılmak için uygun yerler ev veya camidir, okul değildir.

tamamen katılıyorum :spr okul mu cami mi ? Hedef ne ? yine dinimizi neyüdüğü belirsiz din düşmanlarının yaptığı okulda namaz kampanyasıyla rencide edildiğini görüyoruz. Kendisini dinci sıfatına sokupta her türlü haltı yiyenler yine iş başında.

Dediğim gibi çocuklarımıza zorla namaz kıldırmaya çalışan zihniyet dinimizi işlemiyor aksine rencide ediyor aşağılıyor.

Unutulmamalıdır ki Allah'ın bile namaz kılmayana karışmadığı dinimizde bir kul bu tür yobazlıklar yapamaz, bu dinimize de aykırı bir davranıştır. Okullarda zorla namaz kıldırtan zihniyeti şiddetle kınıyorum.

Lisede iken biyoloji hocam Cuma günleri öğle arasında Cuma Namazını kılmaya giderdi bizde giderdik ama kimse kimseyi zorlamazdı.

Okul = Cami ??? 1=2 ??? ne farkı var ???

Midea Rubenis

Üye
Eski darbelere bakıldığında öncesinde çarpıtılmış, yalan haberlerin zemin hazırlandığı görülüyor durum bundan ibaret.

Dindar kesimi istemeyenlerin oyunlarından biri.

Dindar ??? parçalayalım din dar ??? (din darlaştırılıyor???)

Biz müslümanız dindar değiliz dini darlaştıran bir kavramın arkasına ancak dini kendi emellerine kullanacklar yaparlar. Dindar Cumhurbaşkanı olacak diye TBMM başkanı din ve dar ı TC Cumhurbaşkanlığına yapıştırıyor. Dediğim gibi biz Müslümanız dindar değil, Menemende Kubilay'ı acımasızca şehit edenler dindardı müslüman değil.

O yüzden dindarların dinimizi dar bir geçite sürükleyip ülkede bölücülük faliyetleri sergilediği şu günlerde seneler önce Türbanı siyasallaştıran ve genç kızlarımızın türban takamadığı ve buna sebep olan dinci geçinen soytarılar şimdide dindar kelimesini siyasallaştırıyor. Bir kaç sene sonra dindarlar (dediğim gibi di ve dar bunlar uyuşmazlar) siyasete alet edilenler olacağı için onlarda Türbanın yediği darbeyi yiyecekler.

Biz müslümanız dindar değil.:oku

SALVADORE

SALVADORE

Üye
tamamen katılıyorum :spr okul mu cami mi ? Hedef ne ? yine dinimizi neyüdüğü belirsiz din düşmanlarının yaptığı okulda namaz kampanyasıyla rencide edildiğini görüyoruz. Kendisini dinci sıfatına sokupta her türlü haltı yiyenler yine iş başında.

Dediğim gibi çocuklarımıza zorla namaz kıldırmaya çalışan zihniyet dinimizi işlemiyor aksine rencide ediyor aşağılıyor.

Unutulmamalıdır ki Allah'ın bile namaz kılmayana karışmadığı dinimizde bir kul bu tür yobazlıklar yapamaz, bu dinimize de aykırı bir davranıştır. Okullarda zorla namaz kıldırtan zihniyeti şiddetle kınıyorum.

Lisede iken biyoloji hocam Cuma günleri öğle arasında Cuma Namazını kılmaya giderdi bizde giderdik ama kimse kimseyi zorlamazdı.

Okul = Cami ??? 1=2 ??? ne farkı var ???
1) sen gazeteleri tersindenmi okuyorsun yoksa haberleri tersindenmi dinliyorsun zorla kim kime namaz kıldırıyor çocuklar kendi istekleriyle tenefüs sırasında namazlarını kılıyorlar
2) ALLAH cc namaz kılmayana karışmıyor demişsin peki bir ögretmen sınav yaptırdıgı ögrencilere sınav yaptıgı sırada karışıyormu tabiki karışmaz ALLAH cc da namaz kılmayana karışmaz bu dünya sınav dünyası şunuda hatırlatayım kabirde ilk sorulacak soruda namazdır namaz sorusundan geçemezsen diger sorular sorulmayacak zaten her halde anlamışsındır koçum

Midea Rubenis

Üye
1) sen gazeteleri tersindenmi okuyorsun yoksa haberleri tersindenmi dinliyorsun zorla kim kime namaz kıldırıyor çocuklar kendi istekleriyle tenefüs sırasında namazlarını kılıyorlar
2) ALLAH cc namaz kılmayana karışmıyor demişsin peki bir ögretmen sınav yaptırdıgı ögrencilere sınav yaptıgı sırada karışıyormu tabiki karışmaz ALLAH cc da namaz kılmayana karışmaz bu dünya sınav dünyası şunuda hatırlatayım kabirde ilk sorulacak soruda namazdır namaz sorusundan geçemezsen diger sorular sorulmayacak zaten her halde anlamışsındır koçum

1) Ben senin hedef tahtan değilim. Her lafıma kurduğum her cümleme siyaset tavrı ve diliyle yorum yapma

2) Sadece dinci geçinen kesimin haberlerini okursan benim haberleri tersten vs şekilde okuduğumu yorumlarsın, bu gayet normal bir durum olur senin için. Bugün öğlen starda bu konuyu tartıştılar ve orada sürekli vurguladılar, zorla kıldırılan namaz ve karşı çıkan bir öğrenci doğrudan soyutlanan bir öğrenci ve sonrasında şikayetçi olan veli

3) Hedef tahtanı değiştir senin neci olduğunu biliyoruz hangi taraftan olduğunu da biliyoruz yaptığın yorumlar dinci geçinen kesime laf söyleyenleri doğrudan hedef takınan yorumlar sürekli meseleleri siyasi tartışma platformuna taşıma çalışmalar. Çocukça davranıyorsun yaşın küçük bunu cümle alem biliyor.

4) Siyaset yapmak yasakmış üye olurken okudum sen okumamışsın git oku

ayrıca çocukluk yapmanın bilmediğin haberleri bilen kişiler olduğu zaman yargılamanda hatta, git önce adam gibi haberi doğru öğren öyle gel konuş ama yargılamadan önce mutlaka haberi adam gibi öğren tabi sen dindarcı olduğun için sizin yaptığınız her türlü açıklıklar ortaya çıktıkça kuduruyorsunuz aynı başbakan gibi baktı çıkmazda kuduruyor :ehe

POWER

POWER

Üye
Hocam çok haklısın, tamamen katılıyorum.. ama bu tür konular sitede gereksiz gerginliklere yol açıyo hep..

Şimdi bu başlığı görünce yine mantar gibi fake tipler türeyecek..
Forumla ilgisizliği mesaj sayılarından belli, tartışma adabından yoksun kişiler, nedense bu tarz konuların en aktif üyeleri oluyo birdenbire..
Art niyetlilerin ekmeğine bal sürmeyelim..
Öylede oldu dimi dostum...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ben bu yazıyı gazetede okudum tamamen ve haksız olduklarını düşünüyorum.

Neden derseniz? Okula öğrenciler eğitim almaya gidiyor, namaz kılmaya değil. Namaz kılmak isteyen veya ayin yapmak isteyen (hristiyan öğrenciler açısından) okula gelmesin o gün. Okul saatinde dışarı çıkıp camiye veya kiliseye gitmek bence yanlış. Çünkü orası eğitim kurumu ve eğitim için gidiliyor. Giriyorsan bunları yapacan fazlasını değil..

Birde şu açıdan bakalım hristiyan öğrenciler olsaydı topluca ayin yapsalardı bi odada aynı şekilde karşılanır mıydı? Devletin okulunda din elden gidiyor şu oluyor bu oluyor denirdi.

Ben okula eğitim için giderim din veya başka birşey için değil. Böyle şeylerin okulların içinde yer almasına karşıyım dolayısıyla.

Bu konu yüzünden dersanede hocaylada tartıştık. Malum Fettullah amcanın dersanesine gidince. :(

Midea Rubenis

Üye
Öylede oldu dimi dostum...

ön yargılı olmak baştan kaybetmektir. benim mesaj sayım 20 olabilir bu fake olduğum anlamına gelmez bunu söyleyenlerin amaçlarıda bellidir hedefleride. Fikirler ve düşünceler aynı olmayabilir ama aynı değil diye salvadore nin yaptığı gibi aşağılayıcı ve hedef gösterici doğrudan sataşma unsuru içeren cümleler kullanılmayacağı gibi babanızın yeri olmayan bu sitede babalıkta taslayamazsınız. İnsanlara iftirada atamazsınız. üyelik tarihim: 07.05.07 ve sürekli nete girebilen bir insan değilim malum üniversitede finaller başladı.

Unutulmamalıdır ki iftira atan şahıslar nedense canla başla dini savunuculuk yapıyor ben dinciyim ve böyle davrananlara destek çıkıyorum diyor birde dünyanın sınavdan ibaret olduğunu savunanlar, iftira atanlar dinen şuç işlemiyor mu ?

İnsan hayatı sınavdır ama o sınavda herkes kendi kendisine sınavdır, bir başkasını bağlamaz zorla namaz kıldırtamazsınız zorla zina yaptırtamazsınız zorla içki içtirtemezsiniz bunlar hep aynı kapıya çıkar. Zorla ve ifitira ile düşüncelerini karşı tarafa kabul ettirme çabaları bunu yapanın sadece acizliğinden ileri gelir.

Aciz olmayın adam gibi adam olun iftira atarakta kendinizi küçük durunmlara düşürmeyin:yuru

Birde konu başlığında şöyle yazıyor;

evinde yada camide namaz kılana bu ülkede kim terörist damgasını yerleştirmiş. Bir kimse namazını tuvalette kılabilir mi ? Allah bunu yasaklamıştır. Uygunsuz yerlerde namaz kılınamaz. Karşında birisi zina yaparken onların yanında namaz kılanabilinir mi ? Hayır kılınamaz. Kılan olursada millet ne der ? Yaw ben dün tuvalette namaz kıldım dese bir arkadaş size ne dersiniz ? Aynı şekilde okullarda da namaz kılınmaz, çünkü amacı namaz kılmak olan bir yer için açılmış değildir okullar. Bilimide yobazlaştırma çabası içine girdiler bunu bile yapıyorlar. Unutulmamalıdır ki okulda namaz kılan bir öğrenci ile kılmayan bir öğrenci arasında doğacak olan uçurum tehlikelidir balık baştan kokar misali dinimizi oyuncak haline çevirenler elbette gerekli şekilde cezalandırılacaklardır. Allah yukarda görüyor işitiyor bunu yapanlara en büyük cevabı verecek O dur.

SALVADORE

SALVADORE

Üye
1) Ben senin hedef tahtan değilim. Her lafıma kurduğum her cümleme siyaset tavrı ve diliyle yorum yapma

2) Sadece dinci geçinen kesimin haberlerini okursan benim haberleri tersten vs şekilde okuduğumu yorumlarsın, bu gayet normal bir durum olur senin için. Bugün öğlen starda bu konuyu tartıştılar ve orada sürekli vurguladılar, zorla kıldırılan namaz ve karşı çıkan bir öğrenci doğrudan soyutlanan bir öğrenci ve sonrasında şikayetçi olan veli

3) Hedef tahtanı değiştir senin neci olduğunu biliyoruz hangi taraftan olduğunu da biliyoruz yaptığın yorumlar dinci geçinen kesime laf söyleyenleri doğrudan hedef takınan yorumlar sürekli meseleleri siyasi tartışma platformuna taşıma çalışmalar. Çocukça davranıyorsun yaşın küçük bunu cümle alem biliyor.

4) Siyaset yapmak yasakmış üye olurken okudum sen okumamışsın git oku

ayrıca çocukluk yapmanın bilmediğin haberleri bilen kişiler olduğu zaman yargılamanda hatta, git önce adam gibi haberi doğru öğren öyle gel konuş ama yargılamadan önce mutlaka haberi adam gibi öğren tabi sen dindarcı olduğun için sizin yaptığınız her türlü açıklıklar ortaya çıktıkça kuduruyorsunuz aynı başbakan gibi baktı çıkmazda kuduruyor :ehe

1) kendini tahta olarak görüyorsan doktora git
2) yazıları oku kim siyasi yazılar yazıyor görürsün
3) kimin yaşı küçük belli oldu sen üniversiteye hazırlan
4) ben boşuna yazmadım yazıları tersinden okudugunu dikkatli oku iftirayla ilgili bir tek kelime varmı

Midea Rubenis

Üye
1) kendini tahta olarak görüyorsan doktora git
2) yazıları oku kim siyasi yazılar yazıyor görürsün
3) kimin yaşı küçük belli oldu sen üniversiteye hazırlan
4) ben boşuna yazmadım yazıları tersinden okudugunu dikkatli oku iftirayla ilgili bir tek kelime varmı

3 nolu maddende yazmışsın

herşey 3 nolu yazında belli oluyor, çünkü ben üniversitede okuyorum finaller başladı dedim tabi sen üniversite nedir bilmediğin için final kelimesinide anlamakta kavramakta zorlanıyorsun. Kısacası öss yi kazanalı yıllar oldu.

Anlamakta ve algılamakta sorunlar yaşadığın için hem siyaset yapıyorsun hemde benim yaptığımı iadda ediyorsun gazete okumuyorsun haberi iyi dinlemiyorsun haber hakkında yorumda bulunma küstahını bile kendinde bulduğun gibi beni küçük düşürme saygısızlığında da bulunma çabası içindesin.

Saygısızlık üstüne saygısızlık yaptığın gibi yağ gibi üste çıkma çabanda boşuna sana tavsiyem önce doğru düzgün otur ve yazılanları doğru düzgün oku sonra tekrar oku hatta yetmez sana tekrar tekrar oku ben üniversitede finaller başladı diyorum sen üniversiteye hazırlan diyorsun bu noktadan sonra bebek gibi davrandığın ortada yaşın kaç senin 12-13 mü çünkü öyle algılanıyor.

Önce saygılı olacaksın adam gibi adam olmayı öğreneceksin sonra adam gibi yorum yapana adam gibi uslubla saygısızlık yapmadan yorum yapacaksın en başından beri senin taraftan değilim diye beni her yazımda aşağılayıcı mesajlarınla rencide etmeye çalışıyorsun ama şuanda olduğu gibi daha öncesinde de madara oldun.

Adam gibi adam olan her zaman kazanır, sen önce adam gibi adam nasıl olunur git öğren sonra gel yorum yap. Saygısızlık yaparak karşındakine kendi fikir ve düşünceni kabul ettiremeyeceğin gibi saygıda bekleyemezsin hem madara üstüne madara olursun sana abi tavsiyesi olsun. Önce adam gibi otur oku iyice oku ki üniversitede finallere giren üniversite öğrencisini tutupta öss ye hazırlanan biri gibi algılama.:ehe

Ozan

Ozan

Admin
Arkadaşlar her konuda böyle birbirinize gircekseniz yasak mı koyalım yani lütfen herkes konuyla ilgili yorumunu yaparken, birini hedef almayarak yapsın. Birinin mesajını alıntı yaparak verilen cevaplar, boş yere hem bizi hem sizi geriyor. :polis:

* Bu tip konularda hep aynı kişileri görüyor gibiyim.
Takipteyim ve aynı şey birkaç kez daha tekrarlanırsa daha ciddi tepki vericem.

Lutfen buranın sorun istemedigimiz bir forum oldugunu unutmayın.

Dini tartışmalar, millyetçi tartısmalar yapılacaksa, hepsinin ayrı bir forumu var, oralara gidebilirsiniz :nono:

POWER

POWER

Üye
Arkadaşlar her konuda böyle birbirinize gircekseniz yasak mı koyalım yani lütfen herkes konuyla ilgili yorumunu yaparken, birini hedef almayarak yapsın. Birinin mesajını alıntı yaparak verilen cevaplar, boş yere hem bizi hem sizi geriyor. :polis:

* Bu tip konularda hep aynı kişileri görüyor gibiyim.
Takipteyim ve aynı şey birkaç kez daha tekrarlanırsa daha ciddi tepki vericem.

Lutfen buranın sorun istemedigimiz bir forum oldugunu unutmayın.

Dini tartışmalar, millyetçi tartısmalar yapılacaksa, hepsinin ayrı bir forumu var, oralara gidebilirsiniz :nono:
Nega kesinlikle katılıyorum bu Forum siyasi bir forum değil çok alakasız şeyler konuşuluyor...we lütfen birdaha siyasi bir konu açmayalım...

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulda ibadet etmek isteyen öğrencilerle ilgili 1977 yılına ait bir genelgesinin olduğu ortaya çıktı. Talim Terbiye Kurulu'nda 13 Aralık 1977 tarihinde karara bağlanan genelgeye göre okullarda okul yöneticileri ibadet etmek isteyen öğrencilere yardımcı olmak zorunda.

Süleyman Demirel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin Milli Eğitim Bakanı Nahit Menteşe zamanında bütün valiliklere dönemin müsteşarı Abdurrahman Demirtaş imzasıyla gönderdiği genelgede şöyle deniyor: "Bazı öğrenci velileri bakanlığımıza zaman zaman yaptıkları müracaatlarında ibadet etmek isteyen çocukları için okul müdürlüklerince gereken kolaylıkların gösterilmesini talep etmektedirler. Bilindiği gibi din ve vicdan hürriyeti Anayasa'mızın 19. maddesi ile teminat altına alınmıştır. Bu itibarla bakanlığımıza bağlı okullarda ders saatleri dışında ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilere okul idarelerince mümkün olan kolaylıkların gösterilmesi gerekmektedir. Bilgi ve gereğini rica ederim." Bakanlığın Anayasa'ya atfen verdiği emir 1982 yılındaki Anayasa'nın 24'üncü maddesi olarak aynen korunuyor. Okul yöneticileri Anayasa'nın 24'üncü maddesindeki din ve vicdan hürriyeti ile ilgili amir hükümler gereği okullarda mescit açabiliyor.

irun

irun

Üye
''Ben demiştim'' demekten hiç hoşlanmıyorum ama ben demiştim. mantarlar aramıza döndü..:ah

''Hannibal'' filminde çok güzel bir replik var, diyor ki; '' tilki herzaman tavşanın kokusuna koşar, ama yardım etmek için değil.'' dolayısıyla bir ''mantarsever''seniz ve onları daha sık görmek isterseniz tavşan kokusu çıkaran bu tür konuları daha sık açmalısınız. yoksa forumda tartışmaya ve gerilime yol açmayacak normal konularda onları görmeniz imkansız.. :bilmm

Yok bir mantarsever değilseniz, onlardan kurtulmak istiyorsanız, yapacağınız şey onlara cvp vermemek. hatta sizin mesajınızdan alıntı yapsa bile cvp vermemek. başka çözüm yok. Mantar dediysek daha çok ayak mantarı gibi yani, bir kere bulaşınca kolay arınamıyosunuz..

Banlamak derseniz, onlar zaten daha önce banlanmış, ama kovulduğu yere tekrar dönecek dercede kalın bir yüz derisine sahip, sabıkalı üyeler. Buda çözüm olmuyor..

Bosh bosh konuşup banlanıp, fake niklerle geri dönenlerden, artık sizinde mideaniz bulandıysa, tek yapacağınız cvp vermemek, yoksa arınamazsınız.. Atalarımızn ne demiş; ''ite bulaşma, çalıyı dolaş.'' ataları dinlemekde fayda var.. :ok2:

Konuyla ilgili de; bir insan müslüman olabilir, olmayadabilir. dindar olabilir, olmayadabilir. hiç önemli değil, sonuçta insan insandır. asıl önemli olan dindar değil kindar olmamak. Çünkü kin, önce içinde durduğu kaba zarar verir..

Burada ki herkesin kendine göre az çok dini bilgisi vardır, kimse kininden ağzı köpürerek konuşanlardan din dersi alacak değil.. bırakınsınlar dini imanı geçtim, önce insan olsunlar..:spr

Honda-VTI

Honda-VTI

Üye
''Ben demiştim'' demekten hiç hoşlanmıyorum ama ben demiştim. mantarlar aramıza döndü..:ah

''Hannibal'' filminde çok güzel bir replik var, diyor ki; '' tilki herzaman tavşanın kokusuna koşar, ama yardım etmek için değil.'' dolayısıyla bir ''mantarsever''seniz ve onları daha sık görmek isterseniz tavşan kokusu çıkaran bu tür konuları daha sık açmalısınız. yoksa forumda tartışmaya ve gerilime yol açmayacak normal konularda onları görmeniz imkansız.. :bilmm

Yok bir mantarsever değilseniz, onlardan kurtulmak istiyorsanız, yapacağınız şey onlara cvp vermemek. hatta sizin mesajınızdan alıntı yapsa bile cvp vermemek. başka çözüm yok. Mantar dediysek daha çok ayak mantarı gibi yani, bir kere bulaşınca kolay arınamıyosunuz..

Banlamak derseniz, onlar zaten daha önce banlanmış, ama kovulduğu yere tekrar dönecek dercede kalın bir yüz derisine sahip, sabıkalı üyeler. Buda çözüm olmuyor..

Bosh bosh konuşup banlanıp, fake niklerle geri dönenlerden, artık sizinde mideaniz bulandıysa, tek yapacağınız cvp vermemek, yoksa arınamazsınız.. Atalarımızn ne demiş; ''ite bulaşma, çalıyı dolaş.'' ataları dinlemekde fayda var.. :ok2:

Konuyla ilgili de; bir insan müslüman olabilir, olmayadabilir. dindar olabilir, olmayadabilir. hiç önemli değil, sonuçta insan insandır. asıl önemli olan dindar değil kindar olmamak. Çünkü kin, önce içinde durduğu kaba zarar verir..

Burada ki herkesin kendine göre az çok dini bilgisi vardır, kimse kininden ağzı köpürerek konuşanlardan din dersi alacak değil.. bırakınsınlar dini imanı geçtim, önce insan olsunlar..:spr

:alkis:alkis:alkis:spr

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt