Vodafone şebeke frekansları neden böyle???

Sponsorlu Bağlantılar

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone şebeke frekansları neden böyle???
Arkadaşlar samsung jet kullanıyorum ve yaklaşık 3 hafta önce Avea'dan tekrar eski operatörüm Vodafone'a geçtim ve yine aynı sorun devam ediyor :(
Sorun ise:
Vodafone internette dolaşırken veya görüşme yaparken tel sürekli frekans değiştiriyor. Örneğin birini aradığımda 3G+ olan şebeke görüşmeye geçer geçmez önce G oluyor sonra E oluyor bazen ekran boş ve sadece şebeke göstergesi oluyor bu da görüşme kalitesini düşürüp sesin kesik kesik gitmesine neden oluyor ya da internete girince ilk başlarda 3G+ olan internet hızı arada 3G'ye düşüyor bazen bağlantı kopuyor ve E(edge) hızına düşüyor bundan dolayı da telin şarji ölüyor. Mesela ben Avea'da iken şarjim 1.5 veya 2 gün gidiyordu ama Vodafone'a geçtiğindem beri şarj bir gün zor dayanıyor.
Çözüm olarak telin 3G modunu kapattım bu seferde internet hızı çok düşüyor insanı öldürüyor sadece 3G modunu devreye sokarsam bu seferde heryerde 3G çekmiyor.
Yani kısacası arkadaşlar Vodafone baz istasyonları çok değişken buda kaliteli görüşme ve uzun pil ömrü sağlamıyor

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Başka bu sorunu yaşayan veya farkeden arkadaşlar var mi?
Onların var mi bir çözüm önerisi??
Yoksa Vodafone bu gidişle çok batarya öldürür :)
Mesela
2 saat internete girdik telin arkası frekans değiştir değiştir ısındı ateş gibi oldu

lord1902

Üye
Vodafone kullanan 3.5G desteklı her telefonda aynı problem var hala cogu baz ıstasynu 3g desteklemyor

askim822

askim822

Üye
bu bir sorun değil özellik arkadaşım. aynı olay bendede var ama bu bir problem değil ki. siz sesli arama yaparken 3.5G den EDGE dönüyor ki bu bant sesli görüşme için. 3,5G ise veri aktarım ve görüntülü konuşma frekansi. eğer istemiyorsanız şebeke ayarlarindan sadece 3?G seçin. ama bundsda çoğu terden iletişim alamazsiniz

yakup_281

yakup_281

Üye
yaw benimde şarjım hiç dayanmıyor acaba bu yüzden mi?

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
bu bir sorun değil özellik arkadaşım. aynı olay bendede var ama bu bir problem değil ki. siz sesli arama yaparken 3.5G den EDGE dönüyor ki bu bant sesli görüşme için. 3,5G ise veri aktarım ve görüntülü konuşma frekansi. eğer istemiyorsanız şebeke ayarlarindan sadece 3?G seçin. ama bundsda çoğu terden iletişim alamazsiniz

Hayır arkadaşım yanlış biliyorsun.
Ben Turkcell hat da kullandım ve şebeke 3.5G olunca görüşme yapıyordum hiç 2G'ye geçtiğine şahit olmadım hep sabit 3.5G çekiyordu, çok nadir 2G'yi gördüm. Sonuçta 3G çok geniş bir iletişim frekansı yani hem konuşma hem görüntülü görüşme hem de hızlı internet demek oluyor.
Senin dediğin gibi olursa o zaman telini sadece 3G modunda kullananların hiç sesli görüşme yapamaması gerekiyor :)

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
yaw benimde şarjım hiç dayanmıyor acaba bu yüzden mi?

Büyük ihtimal ondan diye düşünüyorum.
Çünkü sonuçta tel sürekli frekans değiştirince kendini o banta uyarlamak için çok enerji harcıyor bu da pil ömrünü kısaltıyor.
Mesela örnek vereyim:
tel 3G'de iken baz istasyonuna saniyede 6 sinyal gönderiyor, 2G'de iken ise 2 saniyede 1 sinyal gönderiyor. Artık sen hesap et.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Bence Vodafone 2G baz istasyonlarının çekim gücü çok güçlü ama 3G bantı çok zayıf bu yüzden de tel sürekli bu bantlar arasında gidip geliyor bundan dolayı bir istikrar yok diye düşünüyorum yanılıyor muyum??

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Koskoca forumda binlerce insan dolaşıyor benim bu konuma net bir açıklık getiremedik ki konuyu kapatalım :D

phasan

phasan

Üye
ben dede aynı sorun var

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
ben dede aynı sorun var

Sorun 3G'li telefonların çoğunda var ama çözüm yok. Ya bizim millet umursamıyor ya da farkında değiller :)
Vodafone bu sorunu çözecek gibi durmuyor galiba :D
Ey Vodafone duy sesimi!

cardanadam

cardanadam

Üye
baz istasyonunda bir problem olabilir müşteri hizmetlerini arayarak kayıt yaptır konturol etsinler

----------Eklendi @ 20:42:41 ---------- Yazıldı @ 20:42:24 ----------

baz istasyonunda bir problem olabilir müşteri hizmetlerini arayarak kayıt yaptır kontürol etsinler

phasan

phasan

Üye
baz istasyonunda bir problem olabilir müşteri hizmetlerini arayarak kayıt yaptır konturol etsinler

baz istasyonunda bir problem olabilir müşteri hizmetlerini arayarak kayıt yaptır kontürol etsinler

pek sanmam

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi

Ben de pek sanmıyorum çünkü zamanında bu sorunu dile getirdiğimde bir çözüm bulacaklarına direk telefonuma laf attılar bozuk diye halbuki diğer iki operatörü de kullandım hiç böyle bir sıkıntıyı yaşamadım.
Bence Vodafone müşteri hizmetleri ile bu sorun çözülmez malum müşteri temsilcilerinin kalitesi ortada

phasan

phasan

Üye

Ben de pek sanmıyorum çünkü zamanında bu sorunu dile getirdiğimde bir çözüm bulacaklarına direk telefonuma laf attılar bozuk diye halbuki diğer iki operatörü de kullandım hiç böyle bir sıkıntıyı yaşamadım.
Bence Vodafone müşteri hizmetleri ile bu sorun çözülmez malum müşteri temsilcilerinin kalitesi ortada

cok haklısın

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Turkcell in bu konuda da birinciliği vardı haberi bulamadım şuan ama baz istasyonunda en kısa bağlantı süresi Turkcell deydi zaten telefonunda bazla bağlantısını ayrıntılı gösteren kişiler farkeder Vodafone de mesaj gönderilir ama tekrardan bir kaç kez daha bazla bağlantılı kurulur Turkcell de böyle birşey yok ve hafife alınacak bir durum değil çünkü Turkcell ile kıyaslanırsa TUrkcell 1 mesaj süresi kadar harcadığını düşündüğümüzde Vodafone 2 mesaj sinyali harcıyor kaba tabirle bir hesap yaparsak 100 SMS attığımızda şarj biterken Vodafone de 50-60 Sms atıldığında şarj düşüşü olur yani baya farkeder bu çünkü Vodafone normalde beklerkende arada gereksiz bir bağlantı kuruyor...

----------Eklendi @ 00:07:22 ---------- Yazıldı @ 00:05:35 ----------

Sadece başlığı okuyarak yorum yazdım konu biraz daha farklıymış :)

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Aynen öyle dostum :oke:
Ben de tam bunu anlatmak istiyorum ve bu sorun da sadece mesaj göndermede değil internet ve sesli bağlantılarda da oluyor ama sözümüzü duyan bir yetkili yok ki :(
Peki dostum madem Turkcell bu teknolojiyi kullanabiliyor o imkana sahip de bir dünya devi olan Vodafone neden bu soruna çözüm bulmuyor sonuçta teknoloji çağındayız bu baz istasyonlarının kalitesini artırmak bir dünya devi olan Vodafone için çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Haksız mıyım yani??

• Beğen
Tepkiler: S.c.k.N
S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Aynen öyle dostum :oke:
Ben de tam bunu anlatmak istiyorum ama sözümüzü duyan bir yetkili yok ki :(
Peki dostum madem Turkcell bu teknolojiyi kullanabiliyor o imkana sahip de bir dünya devi olan Vodafone neden bu soruna çözüm bulmuyor sonuçta teknoloji çağındayız bu baz istasyonlarının kalitesini artırmak bir dünya devi olan Vodafone için çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Haksız mıyım yani??

Dostum bana kalırsa Vodafone fiyat olarak Turkcell den çok avantajlı olsa da iyi niyetli bir şirket olduğunu düşünmemekteyim. Vodafone istatistiklerine bakarsanız girdiği bütün ülke pazarlarında 1. yıl sonunda lider konuma gelmiştir bu gidişatı bir tek Türkiye'de sağlayamadı. Ki uzun sürede sağlayamayacaktır. Vodafone en az masrafla vasatla iyi arasında bir iletişim sağlamak tabi fiyatlarda uygun olacak bu şartlarda ve pahalı olan Turkcell müşterisini çekmek tabi bunun yanında müşteri hizmetleri gibi birçok alana masraf yapmayı çokta istemiyor. Vodafone adını politikasında yürütüyor Vo (Voice) - da (data) - fon (phone) yani sadece bunları sağlıyor iyi yada kötü olması çokta önemli değil. Eğer sağlam alt yapı + kaliteye önem verseydi fiyatıda o oranda arttıracaktı fakat bu durumda kimse tercih etmezdi Turkcell varken müşteri çok çekemezdi fiyatı düşürerek kaliteden vazgeçti politikası bu.

Şuan mobil imza bu devirde Vodafone de yok. 128 sim kart dahi bulamıyorsunuz Vodafone'de.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Yani dostum kalite asla ucuz olmayacak diyorsun boşuna bekleme :D
Biz de ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözünü mü icraata geçirelim :D

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Yani dostum kalite asla ucuz olmayacak diyorsun boşuna bekleme :D
Biz de ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözünü mü icraata geçirelim :D

Mahalesef öyle :) Turkcell biraz daha uygun şekilde sms ve konuşma süresi verse hiç düşünmeyeceğim. 10 TL 5 bin sms her yöne ve günlük kısıtlamadan verse birde 20 TL ye 100 TL verse her yöne tarifemden konuştursa kesinlikle Turkcell e geçerim sonuçta bu şartlarda 30 TL kontörüm gidecek şuan Vodafone de aylık 25 TL gidiyor zaten 5 TL fark için Vodafone yi çekmemiş olurdum :)

Üst Alt