Vodafone şebeke frekansları neden böyle???

Sponsorlu Bağlantılar

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Mahalesef öyle :) Turkcell biraz daha uygun şekilde sms ve konuşma süresi verse hiç düşünmeyeceğim. 10 TL 5 bin sms her yöne ve günlük kısıtlamadan verse birde 20 TL ye 100 TL verse her yöne tarifemden konuştursa kesinlikle Turkcell e geçerim sonuçta bu şartlarda 30 TL kontörüm gidecek şuan Vodafone de aylık 25 TL gidiyor zaten 5 TL fark için Vodafone yi çekmemiş olurdum :)

Dostum resmen içimi okumuşsun :)
Benim de şu an beklentim bu zaten forumda senin yazdıklarının bir benzerini de ben de Turkcell bölümünde dile getirdim umarım beklentilerimiz en kısa sürede gerçekleşir biz de çekmeyen Vodafone'u çekmek zorunda kalmayız :D

• Beğen
Tepkiler: S.c.k.N

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye

Dostum resmen içimi okumuşsun :)
Benim de şu an beklentim bu zaten forumda senin yazdıklarının bir benzerini de ben de Turkcell bölümünde dile getirdim umarım beklentilerimiz en kısa sürede gerçekleşir biz de çekmeyen Vodafone'u çekmek zorunda kalmayız :D

Aynen öyle dostum :) geçen gün bende Turkcell e yazdım bunları gerçekleştirin diye ayrıca artık kampanya yerine paketler çıkarın dedim çünkü kampanyalar hep geçiçi tarihli oluyor paketlerse sürekli oluyor. Geri dönüş olarak güzel bir mail attılar ama bakalım zamanla görücez neler olduğunu :)

tempestshine

tempestshine

Üye
Bende 3G yok.2G ile görüşüyorum.Ama 2G ilede bazen hat gidip geliyo .. :blink:

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Aynen öyle dostum :) geçen gün bende Turkcell e yazdım bunları gerçekleştirin diye ayrıca artık kampanya yerine paketler çıkarın dedim çünkü kampanyalar hep geçiçi tarihli oluyor paketlerse sürekli oluyor. Geri dönüş olarak güzel bir mail attılar ama bakalım zamanla görücez neler olduğunu :)

Bekleyelim görelim bakalım. Bu kadar bekledik biraz daha bekleriz ne olacak :D

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Mesela amcamın evi tek katlı kendi halinde müstakil zavallı bir ev ama gel gör ki dışarıda balkonda ful 3G+ çeken Vodafone çok değil 3-5 adım yürüyüp evin içine girince ful 6 kademe çeken şebeke saniyeler sonra 1-2 kademeye düşüyor(bazen 0 kademe sadece şebeke adı duruyor) üstelik 3G'de gidiyor. Yaa bir baz istasyonu bu kadar hassas ve dandik olabilir mi acaba?? Bu frekanslar evin duvarlarından geçemeyecek kadar aciz mi? Evin içinde sesli görüşme adeta sıfır. Karşı taraf sesimi kesik kesik alıyor ama salondan balkona çıkınca(bu mesafe en fazla 10 metre) şebeke birden ful oluyor ve ses kalitesi hat safaya çıkıyor.
Bu nasıl iş anlayamıyorum evde mi sorun var acaba? :D

phasan

phasan

Üye
neden boyle oluyorkı

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
neden boyle oluyorkı

Neden olacak ki baz istasyonu dandik olunca bir de sinyal sürekliliği olmayınca böyle hassas oluyor şebeke :sinir
Mesela tel ile görüşürken şebeke çubukları aynı tel şarj olurken ki gibi inip çıkıyor bir türlü istikrar sağlayamıyor :)

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Şuan İstanbuldayım gördüğüm kadarıyla İstanbulda sinyal devamlılığı Turkcell ile aynı seviyede yani mesaj gönderdikten sonra tekrar baza bağlanmıyor. Ama istikrar mahalesef ki halen yok yani burada demek istediğim arama yapmaya kalktım 2 kez çalmadı arkadaşın telefon çok sinir bozucuydu...

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Evet sinyal sürekliliği bir operatör için gerçekten çok önemli.
Böylelikle hem telin pil ömrü uzuyor hem de sizin ömrünüz :D

serinaga

serinaga

Üye
Al bizden de o kadar arkadaş, minik bir tepeyi geçerken kesiliveriyor hat konuşma esnasında. Hani kapsama alanına noldu, heryerde çekiyordu ??? Baz istasyonu değişince devamı yok.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Al bizden de o kadar arkadaş, minik bir tepeyi geçerken kesiliveriyor hat konuşma esnasında. Hani kapsama alanına noldu, heryerde çekiyordu ??? Baz istasyonu değişince devamı yok.

Aynen öyle :oke:
Bu Vodafone baz istasyonlarını nasıl kuruyor anlamış değilim, insan frekans gücüne bir sınır koyar ya kardeşim. En basitinden sabit bulunduğun konumda bile dikkat edersen telefon en az 3-4 baz istasyonu arasında gidip geliyor, şebekesinde bir istikrar sağlayamıyor bir türlü :o

phasan

phasan

Üye
bu baz ıstasyonları berbat vodafonun

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Şuan izmire döndüm ve yine Vodafone mesajlarda falan 2 sinyal üst üste gönderiyor :) manisa yoluna kadar her şey çok güzeldi :)

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Istikrar istiyoruz ey sayın baz istasyonları artık yalvaralım mı? :D

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Istikrar istiyoruz ey sayın baz istasyonları artık yalvaralım mı? :D

Evet dostum Bursa terminalde mola verdik ses kalitesi çok iyiydi. Ses anlaşılır ve yüksekti ses seviyesi. (Bahsettiğimiz sinyal üst üste gönderme sorunu yoktu) Ama şuan izmirdeyim ve yine eskisi gibi ses seviyesi düşük ve çift sinyal gönderiyor... Bir an düzelttiler herhalde diye yolda sevinmiştim :)

phasan

phasan

Üye
hıç duzelteceklerı yok bunları

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Evet dostum Bursa terminalde mola verdik ses kalitesi çok iyiydi. Ses anlaşılır ve yüksekti ses seviyesi. (Bahsettiğimiz sinyal üst üste gönderme sorunu yoktu) Ama şuan izmirdeyim ve yine eskisi gibi ses seviyesi düşük ve çift sinyal gönderiyor... Bir an düzelttiler herhalde diye yolda sevinmiştim :)

Ya dostum bu Vodafone şehir ayrımı falan yapmış olmasın mı? :D

----------Eklendi @ 16:17:28 ---------- Yazıldı @ 16:14:08 ----------

Dostum terminalde etrafa falan baktın mı hiç?
Büyük ihtimal konuştuğun yerde çatıda falan baz istasyonu vardır :D
Yani bence sen baz istasyonunun dibinde durmuş konuşmuş farkına varmamışsın :D
Vodafone için en iyi gününe denk gelmiş olabilirsin :)

phasan

phasan

Üye
ben hiç en ıyı gunune denk gelmedım

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye

Ya dostum bu Vodafone şehir ayrımı falan yapmış olmasın mı? :D

----------Eklendi @ 16:17:28 ---------- Yazıldı @ 16:14:08 ----------

Dostum terminalde etrafa falan baktın mı hiç?
Büyük ihtimal konuştuğun yerde çatıda falan baz istasyonu vardır :D
Yani bence sen baz istasyonunun dibinde durmuş konuşmuş farkına varmamışsın :D
Vodafone için en iyi gününe denk gelmiş olabilirsin :)

Olabilir tabiki :D Vodafone abonesi çok hızlı artmakta umarım şebeke kaldırabilir. Gerçi Turkcell 'e geçiş yapmak var kafamda Turkcell den bir kaç adım bekliyorum işte şuan sadece platonik :)

phasan

phasan

Üye
en ıyısı bence avea gençler ıçın en ıyısı avea

Üst Alt