8Mbps İnternet Hızıyla 10Mbps'den Fazla Hız Elde Ettim

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
8Mbps İnternet Hızıyla 10Mbps'den Fazla Hız Elde Ettim
Tahminimce bu olay 8mbps hız kullanan herkeste var. Saniyede 1 MB/s hızını geçmek çok güzel bir duygu katıyor :)

Normalde benim ulaşabileceğim max. hız 800Kb/s bile olmaması gerekirken ben 1000Mb/s'yi geçtim. Bu ilk değil, bundan tam 6 ay önce iş yerindeki aynı hızdaki internetle bu hıza ulaşabiliyordum. Yaptığım ekstra bir ayar vs. yok.

Tahminimce TTnet bize biraz avantaj sağlıyor ki TTneti bırakmayalım.

• Beğen
Tepkiler: SHS

ahmetyavuz

ahmetyavuz

Üye
Torrent indirirken bu olay olması doğaldır.. Çünkü, diğer insanlar seed yaptıkça senin dowload hızın artar..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Torrent indirirken bu olay olması doğaldır.. Çünkü, diğer insanlar seed yaptıkça senin dowload hızın artar..

Torrent değil internet download manager hatta firefox ve internet explorerın kendi indirmelerini kullanarak bu hızı elde edebiliyorum. Tabi indirme yaptığım siteninde bu hıza izin vermesi gerekiyor.

Ayrıca sen doğal karşılamışsın. Acaba 8MB pakedini kullandığım için mi yoksa torrent indirdiğim için mi?

yakup_281

yakup_281

Üye
Torrent değil internet download manager hatta firefox ve internet explorerın kendi indirmelerini kullanarak bu hızı elde edebiliyorum. Tabi indirme yaptığım siteninde bu hıza izin vermesi gerekiyor.

Ayrıca sen doğal karşılamışsın. Acaba 8MB pakedini kullandığım için mi yoksa torrent indirdiğim için mi?

bu hızı Ağrı da mı elde ettin?

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
bi netim olsun da varsın 8 mb olsun :)

TheCower

TheCower

Üye
Ya 1megabit hız saniyede 120kb küsürlu bisiydi. O elde ettiğin hız normal yani.

TheCower

TheCower

Üye
Heh işte 128kb =1 mb hız

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu piksel olayını açıklığa kavuşturalım.

1Mbps demek (saniyelik hızı) 1 MB'ın 1/8'i demektir. Yani 1024/8=128Kb. Bu da demek oluyor ki 1Mbps hız internet pakedi kullanan kişi en fazla 128Kb/s ile indirme yapabilir.

8Mbps demek 8 MB'ın 1/8'i demektir. Yani 8192/8=1024Kb. Bu da demek oluyor ki 1Mbps hız internet pakedi kullanan kişi en fazla 1024Kb/s ile indirme yapabilir.

Peki ben nasıl 1200Kb/s ile indirme yapabiliyorum? Sadece 1200 ile değil bazen 1400-1500 leride gördüğüm oluyor. TTnet bize avantaj mı sağlıyor anlamadım gitti.

murat2414

Üye
valla banada oluyor normel indirme hatta rapidden 1.3le nidirdiğim oluyor aynı zamanda diğer pcde internetten tv seryetiliyor

u_cosar

u_cosar

Üye
oda hızmı :D bak bu resim gerçektir be bizzat ben çektim :D saniyedeki indirme hızına bak :D

(Not: Resim Üzerinde herhangi bir oynama yapılmamıştır.) :D

• Beğen
Tepkiler: SHS
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
oda hızmı :D bak bu resim gerçektir be bizzat ben çektim :D saniyedeki indirme hızına bak :D

Bu durum sistemin bir süre hesapmala yapmamasından kaynaklanıyor. Şöyle ki; indirme hızı misal 800Kb/s olarak 3-4 sn boyunca gösteriyor. Ardından birden bire indirme hızında patlama olmuş gibi görünüyor. Yani hesaplayıcı 3-4 sn yi 1 sn gibi hesaplıyor kendine gelince. Bu da 3-4 sn veya daha ne kadar takılmışsa hepsini toplu halde gösteriyor. Normalde bu hız mümkün değil. Zaten 1.1 MB ile indirme yapabiliyorsam, normalde 1.0 ile indirme yapabilmem gerekiyordu.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
idm bazan atıyor

Karanlık97

Karanlık97

Üye

Bu durum sistemin bir süre hesapmala yapmamasından kaynaklanıyor. Şöyle ki; indirme hızı misal 800Kb/s olarak 3-4 sn boyunca gösteriyor. Ardından birden bire indirme hızında patlama olmuş gibi görünüyor. Yani hesaplayıcı 3-4 sn yi 1 sn gibi hesaplıyor kendine gelince. Bu da 3-4 sn veya daha ne kadar takılmışsa hepsini toplu halde gösteriyor. Normalde bu hız mümkün değil. Zaten 1.1 MB ile indirme yapabiliyorsam, normalde 1.0 ile indirme yapabilmem gerekiyordu.

Demek istediğini anladım ama genellikle ilk saniyelerde olur.Adam %4.49'a gelmiş, yani ilk saniyeleri çoktan geçmiş.

Bu arada;

u_cosar : Kullandığın sağlayıcı, ödediğin para ve aldığın tarife nedir?

Rambo_FT : Kullandığın sağlayıcı, ödediğin para ve aldığın tarife nedir?

Söyleyebilir misiniz?

Rambo_FT, TTNET, ... , 10Mbps demişti... Diğer bilgileride tamamlayabilir misiniz?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Farketmez, ilk saniyelerde olmasa bile sonradan da takılmalar olabilir. Gerçek indirme hızı için takılmadan 10 sn takip edilmelidir. Yine de arkadaş uçmuş :ehe

Bu arada tarifemin 8MB olduğunu yazmıştım 10MB değil.

The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
A.b.d bı saglayıcı sanıye de 1gb dowloand hzı saglarken bız 1mb hesabı yapıyoz. Acayıp gerı kalmısız

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
A.b.d bı saglayıcı sanıye de 1gb dowloand hzı saglarken bız 1mb hesabı yapıyoz. Acayıp gerı kalmısız

Herşeyide Amerika ile kıyaslamayın. Böyle üyelere kalsa, cennette sonsuz hayat varken biz hâlâ dünyada 60-70 yılın hesabını yapıyoruz.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
ya adamlar cepnet hızına razı 1 mbs bulunmaz hint kumaşı

Üst Alt