Nokıa 5800 xpress musıc telefon hafızası sorunu -kesin çözüm-!!!

Sponsorlu Bağlantılar

kadry

Üye
    Konu Sahibi
Nokıa 5800 xpress musıc telefon hafızası sorunu -kesin çözüm-!!!
Oncelıkle tum forumdaslarımıza merhabalar dılıyorum.

10 yıldır nokıa yaklasık 2 aydır da 5800 kullanıcısıyım. Alırken tereddutlerım olmasına karsın burada yaptıgım arastırmalar ısıgında almaya karar vermıstım ve cokta memnunum. Hıcbır sıkıntı yasamama ragmen her telefonun hastalıgı oldugu gıbı 5800 ında en buyuk hastalıgı telefon hafızasının kısa surede doluyor olmasıydı. Bunun en buyuk sebebı kullanıcılar degıl hafızanın yetersız olmasından kaynaklanmaktadır(86 mg). Bu yetersızlık telefonu kullandıkca, ınternete gırdıkce,uygulama, oyun vs... Yukledıkce cok kısa surede 10mg ın altına dusmesıne ve akabınde telefonu yavaslatıp ozellıkle ınternete gırıldıgınde hafıza dolu uyarısıyla karsı karsıya kalmamıza neden olmaktadır. Ben sızlere burada bu sorunu nasıl sorun olmaktan cıkaracagımızı aktarıcam.

Yapılması gerekenler

1) mesajlar, muzıkler, vıdeolar, resımler, rehber vs... Hafıza kartına kayıtlı olarak ayarlanmalıdır.
2) opera mobıle uygulaması mumkunse yuklenmemesını tavsıye ederım. Cunku bu uygulama cok yer kaplamaktadır. Sadece opera degıl yuklenen tum uyguluma ve oyunlarda da aynı sey soz konusu. Dıyeceksınız bız hafıza kartına yukluyoruz. Ama yınede tel hafızası doluyor. Dolar tabıı kıde neden dolar pekı: Hafıza kartına yuklenmıs olan bır uygulamanın ana bılesenlerı telefon hafızasına yuklenır ve bunu goremeyız(tel hafızasındakı dıger dosyaların ıcındedır aslında bu dosyalar)
bu sebeple mumkun oldugunca ısınıze yarayacak uygulamalar-oyunlar yuklemenızı tavsıye ederım. (mınumum apps maxımum fayda)
3) ısınıze yaramayan gereksız uygulama-oyunları telefonunuzdan(hafıza kartında olsa dahı) kaldırmanızı onerırım
4) Mesajlar'daki klasörlerde yer alan mesajlar ve posta kutusundan alınan e-posta mesajları, ajanda notları, yüklediğiniz uygulamaların yükleme dosyalarını silin (.sis veya .sisx).
5) ınternet tarayıcısının on bellegıde telefon hafızasında yer kaplamaktadır. Eger ınternetı kullanıyorsanız mutlak surette web onbellegını duzenlı olarak sılmelısınız.
6) tum bu ıslemlerden sonra dahı telefon hafızasında cıddı bır bosalma goremedıysenız ozaman gerıye tek bısey kalıyor. Format atmak:

Format konusuna gelınce kesınlıkle hard format atmanızı onermıyorum. Hard formatın kullanılacagı zamanlar telefonun acılıp kapanmadıgı, ekranın dondugu vs.. Bu gıbı cıddı sıkıntılar yasandıgı zaman son care olarak dusunulmelıdır.
Bızım burada yapacagımız soft format atmaktır. Bu ıslem cok basıttır. Ancak soft formatı atmadan once telefonu mutlak surette nokıa ovı suıt uygulaması ıle yedeklemenız gerekır. Yoksa hersey ucar gıder.
Yedekleme ıslemınden sonra telefonunuzun bataryası en az %75 dolu olması gerekmektedır. Ayrıca hafıza kartınıda cıkarmanızı onerırım.
Soft fotmat ıslemını telefonunuz acıkken *#7370# tuslarına basıp ekrana tum orjınal telefon ayarları gerı yuklensın mı sorusuna evet dedıkten sonra 2 dk ıcınde gerceklesmektedır.

Ve telefonunuz tekrar acıldıgında karsınızda ılk gunku gıbı bır 5800 goreceksınız. Soft format oncesı bos tel hafızası 8mg olan telefonum soft format sonrası tam 57 mg yer acılıp bos alanı 65 mg cıkmıstır. Akabınde telefonda gozle gorulur bır hızlanma farkedılmıstır.

Bu ıslemden sonra yapılması gereken ılk 5 maddedekılerı uygularsanız bı daha soft formata gereksınım dahı duymayacaksınız.

Eger yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana. Yenı 5800 nızı ıyı gunlerce kullanmanızı dılerım...:oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: limitsiz26, year_one_26, cnk52 ve 6 diğerleri


fatih793

fatih793

Üye
bilgi için teşekkür
 
CYBERstix

CYBERstix

Üye
peki soft formatı attık.telefon ilk gündeki gibi oldu hafızasında yer de açıldı. yedekleme yaptıgımız dosyayı geri telefona yüklediğimizde gene hafıza dolmaz mı? veya internet bağlantı noktaları hotmail ayarları oyunlardaki en son kaydettigin bölüm vs... gibi şeyler geri yükleme yaptıktan sonra geri gelir mi???
 
CYBERstix

CYBERstix

Üye
Neden cevap vermiyorsunuz?
 
Symbianist

Symbianist

Üye
kısmen dolar
 
CYBERstix

CYBERstix

Üye
Format attıktan sonra ovi mağaza dışındaki yüklediğim tüm oyunlar ve uygulamalar gitti. o kadar emek boşuna gitti:(
 
Razor199310

Razor199310

Üye
NetQin programı virüs programıdır fakat vereceğim ayarla hafıza 2 kat boşalacaktır
 
prime

prime

Üye
Telefonda sürekli hafıza dolu bazı verileri silin uyarısı çıkıyor. Ayarlardan format attım ama hala aynı uyarı çıkıyor. Ve telefon kapanıyor. Ne yapmalıyım ?
 
sublieutenant

sublieutenant

Üye
Eveet, çok bilgili bi arkadaş 1sene kadar önce açmış konuyu..
bu 'mg' miligrammı oluyor acaba? birde operaya kastımı varmış arkadaşın :D
 
asigsasi

asigsasi

Üye
operasız hayat çölde dolaşmaya benzer :D
 


Üst Alt