c7 Artık Nüfus Cüzlanı Olabilirmi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
qsaw

qsaw

Üye
    Konu Sahibi
c7 Artık Nüfus Cüzlanı Olabilirmi?
Bildiginiz Gibi Yakında Çıkacak olan simkart gibi nüfus cüzdanını NFC sistemi ile telefonumuza tanıtabilir miyiz?Biliyorum Sadece c7 olan bir özellik değil NFC ama bende olan telefon bu ve NFC nin çok iyi oturmadığını biliyorum ama ben yinede merak ettim.

----------Eklendi @ 16:41:00 ---------- Yazıldı @ 16:39:24 ----------

Birde Başlık Nasıl Değiştiriliyor Değiştiremedim :D

* KaF KeF *

* KaF KeF *

Üye
güzel bişey olur tabiki...polis çevirdiğinde havan olur :D

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
Öyle birşey olması için telefonunun sim kartınında NFC özellikli kimlik kartını destekliyor olması gerekiyor. Ayrıca bizim ülkemizde şimdilik elektronik kimlik adı altında bir çalışma yok..

qsaw

qsaw

Üye
    Konu Sahibi
haberlerde gördüm ama internette bulamadım :hmmm

cargo3230

cargo3230

Üye
zaten n8 de nfc yokmuş gıcık oldum gerçi ne işe yaradığını bilmiyom ama olsun genede gıcık oldum....:off::vur:off:

qsaw

qsaw

Üye
    Konu Sahibi
zaten n8 de nfc yokmuş gıcık oldum gerçi ne işe yaradığını bilmiyom ama olsun genede gıcık oldum....:off::vur:off:
NFC (Near Field Communication) yakın alanda radyo frekansıyla iletişim kurmaya yarar

----------Eklendi @ 19:22:20 ---------- Yazıldı @ 19:20:51 ----------

Mesela kredi kartı

u_cosar

u_cosar

Üye
Belki yakında olabilir

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
turkcelin destekli sim kartları var.. konuştum suan sadece kredi kartında kullanılıyo ve bi kaç sene sonra bu kart gibide kullanılıcak bununda bi çaresine bakarlar bence olur...

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Kimliğin fotoğrafını çek arkalı önlü gerekince galeriden açarsın :P :D

• Beğen
Tepkiler: Cane® ve CanKartaL
Symbianist

Symbianist

Üye
Bildiginiz Gibi Yakında Çıkacak olan simkart gibi nüfus cüzdanını NFC sistemi ile telefonumuza tanıtabilir miyiz?Biliyorum Sadece c7 olan bir özellik değil NFC ama bende olan telefon bu ve NFC nin çok iyi oturmadığını biliyorum ama ben yinede merak ettim.

----------Eklendi @ 16:41:00 ---------- Yazıldı @ 16:39:24 ----------

Birde Başlık Nasıl Değiştiriliyor Değiştiremedim :D

mesaj düzenleme panelini aç ordan gelişmişi seç başlık değiştirilebilir o zaman

cardanadam

cardanadam

Üye
Öyle birşey olması için telefonunun sim kartınında NFC özellikli kimlik kartını destekliyor olması gerekiyor. Ayrıca bizim ülkemizde şimdilik elektronik kimlik adı altında bir çalışma yok..

nfc destekli kimlik kartı yok ama pek yakında çipli kimlikler çıkacak ve 2 senedir boluda kulanılıyor belki nfc destekli olanıda yaparlar

Symbianist

Symbianist

Üye
Sen de sağol

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
güzel bişey olur tabiki...polis çevirdiğinde havan olur :D

Evet Güzel Olurdu C7 liler NFC nizi açıp okutup geçin der , NFC özelliği olmayanlar nüfus kağıtları çıkarın bakacağım gibi :alkis

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Nfc güzel bir kimlik ve kredi kartı uygulaması olabilir belki ama elektonik ortam sonuçta ve sahtekarlığa çok müsait bu yüzden erteleniyor sanırım

serkanbb06

serkanbb06

Üye
Arkadaşlar NFC var iyi hoş güzel iki üç kart tutuyoruz görüyor ama tanımıyor Etiket bos hatası vs veriyor ve kredi kartını nasıl ekleyeceğimizide gösteren hiçbir yol yok buna dair bir program dahi yok :/

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Arkadaşlar NFC var iyi hoş güzel iki üç kart tutuyoruz görüyor ama tanımıyor Etiket bos hatası vs veriyor ve kredi kartını nasıl ekleyeceğimizide gösteren hiçbir yol yok buna dair bir program dahi yok :/

NFC ve barkod u karıştırmıyorsun değil mi arkadaşım?

serkanbb06

serkanbb06

Üye
NFC ve barkod u karıştırmıyorsun değil mi arkadaşım?

:) Tabi ki hayır misal yapıkredi play kartı telefonun sağ üst arka tarafına yaklastırıyorsun tepki vermiyor ama bolunun otobüs kartına falan tepki veriyor etiket yok vs diyor.Ben telefona kredi kartını nasıl tanımlayacağım?

qsaw

qsaw

Üye
    Konu Sahibi
:) Tabi ki hayır misal yapıkredi play kartı telefonun sağ üst arka tarafına yaklastırıyorsun tepki vermiyor ama bolunun otobüs kartına falan tepki veriyor etiket yok vs diyor.Ben telefona kredi kartını nasıl tanımlayacağım?
ben daha hiç kullanmadım ama daha gelişim aşamasında belki belleden sonra hataları düzeltirler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt