24 yıllık filme 15 ay reklam arası :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
24 yıllık filme 15 ay reklam arası :)
Merhaba,
İşte o an geldi, 24 yıl devam eden filme 15 ay reklam arası verme zamanı geldi...
Daha öncede kısa bir süreliğine aranızdan ayrılmıştım ama bu biraz daha uzun olacak.
Hayatımda planladığım süreci Rabbim'e şükürler olsun ki birer birer gerçekleştiriyorum, işte o sürecin bir parçası olan askerlik de başlamak üzere.

Nasip olursa Cuma günü saat 18:00 da yola çıkıyorum. Ankara'da ufak bir turun ardından teslim olacağım. Acemilik 70 günden oluşuyor. 70 Gün Ankarada olacağım.

Umarım sorunsuz bir sürecin ardından tekrardan aranıza dönerim.
Yaklaşık 2 yıldır aranızdayım, eskilerden çok fazla kimse kalmasa da , hepinizle az çok vakit geçirdim. Kimler geldi, geçti buralardan. Ey gidi günler.

Anlamadan bilmeden (ve yahut bilerek) herhangi birinizin kalbini kırdı isem, özür dilerim.
Benden yana hepinize hakkım helal olsun. Sizde hakkınızı helal edin. Fani Dünya "Gidip de gelmemek var, gelip de görmemek var."

Daha önce dediğim gibi son güne kadar ayrılmayı düşünmüyorum, o kadar kolay kurtulamazsınız benden. Nasip olursa Cuma yola çıkarken vasiyetimdir rütbemi Ata alsın (çok sever kendisi :) )

Şafak saymayı düşünmüyorum, benim yerime bir sayfa hazırladım o sayacak :ehe

• Beğen
Tepkiler: 'Şeref', Mehmet ve Reşwan

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Dostum allah'a emanetsin sağlıcakla gider gelirsin inşallah. Benden yana helal olsun pek muhabbetimiz olmadı ama nasipse döndüğünde olur, bilirsinki geçmez diyenler oldu ama bak tekrar döndüler bude geçer inşallah. İşin rast gelsin yolun açık olsun :sarıl:

Ozan

Ozan

Admin
Hayırlı teskereler, allah kolaylık versin sağ salim dönmen dilegiyle.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Allah yar ve yardımcın olsun başkan hayırlı teskereler:)

minoo

minoo

Üye
Hayırlı teskereler gıcık Osman :D
Dikkat et kendine oralarda. Hadi yine iyisin ama çenemden 70 gün de olsa kurtuldun :ehe

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dostum allah'a emanetsin sağlıcakla gider gelirsin inşallah. Benden yana helal olsun pek muhabbetimiz olmadı ama nasipse döndüğünde olur, bilirsinki geçmez diyenler oldu ama bak tekrar döndüler bude geçer inşallah. İşin rast gelsin yolun açık olsun :sarıl:

Saoğ, dönüşte muhabbetimiz olur merak etme. O zaman kafam rahat olacak.

Hayırlı teskereler, allah kolaylık versin sağ salim dönmen dilegiyle.
Sağol Ozan, İnşallah dönüşte tekrardan görüşeceğiz.
Allah yar ve yardımcın olsun başkan hayırlı teskereler:)

Sağol değerli kardeşim, maxi sana emanet, sen büyüklerisin :oke:

Hayırlı teskereler gıcık Osman :D
Dikkat et kendine oralarda. Hadi yine iyisin ama çenemden 70 gün de olsa kurtuldun :ehe

Dikkat ederimde atladığın bir yer var, senden 70 gün değil tam tamamına 460 gün kurtuluyorum :ehe

Şakalar bir yana Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: minoo
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Yolun Açık Olsun Oflu Sağ salim git sağ salim Dön Hayırlı Tezkereler

'Şeref'

Emekli Yönetici
Yolun açık olsun, sağ salim bitirip dönmen dileğiyle, hayırı teskereler..

( Şafak sayfasıda iyiymiş :D )

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Biter mi beee :D

Sağ salim dönmen dileğiyle dostum.
Müthiş bir tecrübe olacak sana.
Kolay gelsin.

haltie

haltie

Üye
Şimdiden hayırlı tezkereler Recep.

Bu konuyu okursan sana yardımcı olacak şeyler söyleyeceğim.

Öncelikle her erkeğin yaşaması gereken bir tecrübe.Para vererek yapılamayacak şeyler.

İlk gittiğinde tamamen farklı birazda olumsuz diyecebileceğimiz duygular yaşayacaksın.Sanki zamanda yolculuk yapmış bir 30 40 yıl geriye gitmiş gibi bir ortam karşılayacak seni.Ailenle ve sevdiklerinle ilk telefon konuşmanda nutkun tutulacak ve konuşmakta zorlanacaksın.En üzücü tarafı buydu.:(Ağlamadım ama ağlayanlar olmuştu.

Kapıdan girdikten sonra usta askerlerin sana tip tip gibi bakmalarıda gayet normal.ilk gün giyindirme merkezi aşı kayıt işlemleri vs ile zaman geçirip yüksek ihtimalle geç yatıp erkenden kalkacaksın.

Daha sonra eğitimler başlayacak.Askerlikle ilgili 70 günlük eğitim sürecine gireceksin.Acemilik askerliğin en güzel zamanlarındandır.Bol bol uyursun.Akşam 9dan sabah 5e kadar.Her yere uygun adım ve bölük halinde gideceksiniz.Banyo ve kantin dahil.

Ustalık ise standart bir durum değil.Herkes büyük ihtimalle farklı şeyler yaşar.Telsizci olursan gececi olmaya bak.Ben itfaiye telsiz gececisiydim.Gece sabaha kadar bekler ''uyur'' :ehe sabah tekrardan yatıp öğlen 2de uyanırdık:ehe Hafta sonu ise 8e kadar boştuk.Nöbet yok:ehe gece silah nöbetim yoktu sadece hafta içi ara sıra 2-4 nöbeti tutardım sayılı oda.(Odamda çay elektirikli soba müzik tv telefon dahili-cep:ehe gece kumanyamız vardı.:ehe Muharebeden arkadaşlar daha sıkı koşullar altında olur ''kumanyaları olmaz:ehe'' ama yine rahat ederler diğer askerlere göre.Neden sıkıntıları olur bulundukları binada hafta içi hafta sonu gece gündüz her zaman rütbeliler olur.Albay-yarbay teğmen-üsteğmen başçavuş-astsubay şeklinde.

Öncelikle şanslısın büyük ihtimalle muhabereci olacaksın.Muhabere ne yapar telsiz telefon iletişim haberleşme şipşak ve matbaa işlerini yapar.Bir memur edasıyla çalışırsın ama şu olur bir galaksi eşliğinde:)Ama kendini şartlandırma bakarsın eğitim çavuşu olursun.İnşallah olmazsın tabi:ehe

Askerliğin bana hiç bir zararı olmadı.Sivil hayatta kolay kolay yaşayamacağım şeyler yaşadım.İnsan askerden sonra her şeyin değerini daha iyi biliyor.Sabırlı oluyor.

Şimdi gelelim tavsiyelere ve yararlı bilgilere.

Şu söylenir ,askerlik mantığın bittiği yerdir ,beynini nizamiyede bırak ,bu havada askere mi gidilir vs tarzı cümleleri kafandan at.Oraya gittiğinde sana gerçekten çok mantıksız gelen şeyler olacak ama hepsinin birer mantığı ve yararı var.Sadece işini yap komutanlarını dinle ve yaptığının bir vatan görevi olduğu bilinciyle yap.Bu mıntıkada olsa temizlikte olsa farketmez.orada her görev vatan için yapılır.Herkes çatışmaya gidemiyor savaşamıyor.

Yanında götürmen gerekenler:

-Yasak ama soğuk algınlığı için antibiyotik boğaz pastili ve vitamin al kesin al bunları inanılmaz ihtiyaç duyacaksın özellikle bu mevsimde.
-Alabildiğin kadar telefon kartı içeriden almak zor oluyor.
-Ayakların benim gibi hassas ise silikon taban al botlarda rahat edersin soğuktanda korur.Botunuda iki yada bir numara büyük al.'medikalcilerde olur ya da büyük eczanelerde'
-Boyundan cüzdan almışsındır ama hatırlatmakta fayda var.:ehe
-İğne iplik
-içlik boyunluk eldiven bere.
-Eşofman takımına gerek yok içerden veriliyor ama gece yatmak için kalın kıyafetler alabilirsin.
-Fazla kıyafet götürme.Bizde kocaman valizlerle gelenler vardı:ehe
-Para alma yanına fazla hesabında kalsın bizde para geçmiyordu mesela.Eğitim alanlarındaki otomatik kahve makinelerinde bile pos var.:)
-Sigara içiyorsan bolca al.
-Ayakkabı boyası büyük boy al.Küçük paket stiller iki kerede biter:ehe gerçi o da veriliyordu:hmmm
-Bolca çorap al.Hatta nizamiye çevresinde dükkanlar olur bu tarz malzeme satan onlardan al çok ucuz ve işe yarar oluyorlar.
-Ben kullanmadım ama pudrada alabilirsin.Ben ayaklarımı her gece yıkardım o yüzden mantar vs alerjik bir durum olmadı.

Zaten diğerlerini biliyorsun herkes söyler onları traş malzemesi iç çamaşarı vs.Gerçekten işine yarayacaktır bunlar.

Mangalar olur ne en önde ol nede en arkasında ortalara sıvış:ehe

Komutanlarını kesinlikle dinle.Verilen her emri yerine getirmeye çalış.

Son kez tekrarlıyayım kardeşim moralini bozma sayılı gün geçmeye mahkumdur.Ama ne kadar takılırsan o kadar zor geçer.Şafak sayma.

En önemlisi inançlı biri olduğunu biliyorum Allah'a sığın sabır çek ve şunu hayal et:askerlik bitmiş ve evine dönmek için otobüse biniyorsun ailene kavuşuyorsun,bunun hayali bile çok güzel.Bana bunu yaşamak nasip oldu inşallah sende yaşayacaksın.Başlamak bitirmek kadar önemli ve gereklidir.Kendine dikkat et.Geçen şafak ömürden geçer yarını düşünüp anı yaşamak güzeldir.Tekrardan hayırlı tezkereler.

• Beğen
Tepkiler: Şehriyar
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Poşete bak ya, büyümüş dede olmuş da askerlikten bahsediyor :ehe
Ben senin gibi 3 tane eskittim :ehe

haltie

haltie

Üye
Hep bunu istemişimdir:biggrin:

İşin şakası tabi.Maksat yardımcı olmak.Bugün askerlik muhabbeti geçmişti.Değişik bir tecrübe insan hayatında gomtanım.:ehe

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Biter mi beee :D

Sağ salim dönmen dileğiyle dostum.
Müthiş bir tecrübe olacak sana.
Kolay gelsin.

Sağol Ata , tecrübemi olacak, yoksa başka bişey mi onu bilemem. :)

Yolun açık olsun, sağ salim bitirip dönmen dileğiyle, hayırı teskereler..

( Şafak sayfasıda iyiymiş :D )
Soğol Kardeşim
Şafak saymaktan iyidir.

Senle geldiğinde görüşcez Oflu :D

Gelince sen buralarda olmazsın, bu dırdırla seni o zamana kadar saklamazlar.
Şaka şaka, gelince görüşürüz tabi, bir asker şakası da yaparım bunu unutma :ehe

Şimdiden hayırlı tezkereler Recep.

Bu konuyu okursan sana yardımcı olacak şeyler söyleyeceğim.

Öncelikle her erkeğin yaşaması gereken bir tecrübe.Para vererek yapılamayacak şeyler.

İlk gittiğinde tamamen farklı birazda olumsuz diyecebileceğimiz duygular yaşayacaksın.Sanki zamanda yolculuk yapmış bir 30 40 yıl geriye gitmiş gibi bir ortam karşılayacak seni.Ailenle ve sevdiklerinle ilk telefon konuşmanda nutkun tutulacak ve konuşmakta zorlanacaksın.En üzücü tarafı buydu.:(Ağlamadım ama ağlayanlar olmuştu.

Kapıdan girdikten sonra usta askerlerin sana tip tip gibi bakmalarıda gayet normal.ilk gün giyindirme merkezi aşı kayıt işlemleri vs ile zaman geçirip yüksek ihtimalle geç yatıp erkenden kalkacaksın.

Daha sonra eğitimler başlayacak.Askerlikle ilgili 70 günlük eğitim sürecine gireceksin.Acemilik askerliğin en güzel zamanlarındandır.Bol bol uyursun.Akşam 9dan sabah 5e kadar.Her yere uygun adım ve bölük halinde gideceksiniz.Banyo ve kantin dahil.

Ustalık ise standart bir durum değil.Herkes büyük ihtimalle farklı şeyler yaşar.Telsizci olursan gececi olmaya bak.Ben itfaiye telsiz gececisiydim.Gece sabaha kadar bekler ''uyur'' :ehe sabah tekrardan yatıp öğlen 2de uyanırdık:ehe Hafta sonu ise 8e kadar boştuk.Nöbet yok:ehe gece silah nöbetim yoktu sadece hafta içi ara sıra 2-4 nöbeti tutardım sayılı oda.(Odamda çay elektirikli soba müzik tv telefon dahili-cep:ehe gece kumanyamız vardı.:ehe Muharebeden arkadaşlar daha sıkı koşullar altında olur ''kumanyaları olmaz:ehe'' ama yine rahat ederler diğer askerlere göre.Neden sıkıntıları olur bulundukları binada hafta içi hafta sonu gece gündüz her zaman rütbeliler olur.Albay-yarbay teğmen-üsteğmen başçavuş-astsubay şeklinde.

Öncelikle şanslısın büyük ihtimalle muhabereci olacaksın.Muhabere ne yapar telsiz telefon iletişim haberleşme şipşak ve matbaa işlerini yapar.Bir memur edasıyla çalışırsın ama şu olur bir galaksi eşliğinde:)Ama kendini şartlandırma bakarsın eğitim çavuşu olursun.İnşallah olmazsın tabi:ehe

Askerliğin bana hiç bir zararı olmadı.Sivil hayatta kolay kolay yaşayamacağım şeyler yaşadım.İnsan askerden sonra her şeyin değerini daha iyi biliyor.Sabırlı oluyor.

Şimdi gelelim tavsiyelere ve yararlı bilgilere.

Şu söylenir ,askerlik mantığın bittiği yerdir ,beynini nizamiyede bırak ,bu havada askere mi gidilir vs tarzı cümleleri kafandan at.Oraya gittiğinde sana gerçekten çok mantıksız gelen şeyler olacak ama hepsinin birer mantığı ve yararı var.Sadece işini yap komutanlarını dinle ve yaptığının bir vatan görevi olduğu bilinciyle yap.Bu mıntıkada olsa temizlikte olsa farketmez.orada her görev vatan için yapılır.Herkes çatışmaya gidemiyor savaşamıyor.

Yanında götürmen gerekenler:

-Yasak ama soğuk algınlığı için antibiyotik boğaz pastili ve vitamin al kesin al bunları inanılmaz ihtiyaç duyacaksın özellikle bu mevsimde.
-Alabildiğin kadar telefon kartı içeriden almak zor oluyor.
-Ayakların benim gibi hassas ise silikon taban al botlarda rahat edersin soğuktanda korur.Botunuda iki yada bir numara büyük al.'medikalcilerde olur ya da büyük eczanelerde'
-Boyundan cüzdan almışsındır ama hatırlatmakta fayda var.:ehe
-İğne iplik
-içlik boyunluk eldiven bere.
-Eşofman takımına gerek yok içerden veriliyor ama gece yatmak için kalın kıyafetler alabilirsin.
-Fazla kıyafet götürme.Bizde kocaman valizlerle gelenler vardı:ehe
-Para alma yanına fazla hesabında kalsın bizde para geçmiyordu mesela.Eğitim alanlarındaki otomatik kahve makinelerinde bile pos var.:)
-Sigara içiyorsan bolca al.
-Ayakkabı boyası büyük boy al.Küçük paket stiller iki kerede biter:ehe gerçi o da veriliyordu:hmmm
-Bolca çorap al.Hatta nizamiye çevresinde dükkanlar olur bu tarz malzeme satan onlardan al çok ucuz ve işe yarar oluyorlar.
-Ben kullanmadım ama pudrada alabilirsin.Ben ayaklarımı her gece yıkardım o yüzden mantar vs alerjik bir durum olmadı.

Zaten diğerlerini biliyorsun herkes söyler onları traş malzemesi iç çamaşarı vs.Gerçekten işine yarayacaktır bunlar.

Mangalar olur ne en önde ol nede en arkasında ortalara sıvış:ehe

Komutanlarını kesinlikle dinle.Verilen her emri yerine getirmeye çalış.

Son kez tekrarlıyayım kardeşim moralini bozma sayılı gün geçmeye mahkumdur.Ama ne kadar takılırsan o kadar zor geçer.Şafak sayma.

En önemlisi inançlı biri olduğunu biliyorum Allah'a sığın sabır çek ve şunu hayal et:askerlik bitmiş ve evine dönmek için otobüse biniyorsun ailene kavuşuyorsun,bunun hayali bile çok güzel.Bana bunu yaşamak nasip oldu inşallah sende yaşayacaksın.Başlamak bitirmek kadar önemli ve gereklidir.Kendine dikkat et.Geçen şafak ömürden geçer yarını düşünüp anı yaşamak güzeldir.Tekrardan hayırlı tezkereler.

Sağol Halit kardeşim,
Bilgiler iyi, zaten araştırmalarımda çoğunu öğrendim, o birlikte askerlik yapmış bir arkadaşım vardı, orası hakkında tüm bilgileri öğrendim.
Yanımda sadece traş takımı götüreceğim. onun haricinde pek bişey almayı düşünmüyorum, bavul taşımayı zaten sevmem, uğraşamam, olmadı içerden alırız.
Para konusu ise şimdilik 2000Tl yi Halk ve İş bankasına böldüm yanımada 250-300TL gibi bir miktar alacağım. PTT den hesap açtıramadım, geç kaldım malesef. Olsun bakalım usta da açarız.

Az çok bilgilere ulaştık. Hani heyecan gibi bir sıkıntım yok. İnanın en çok korktuğum şu iğne meselesi, alerji midir nedir, iğne vurulunca gözlerim kararıyor dengemi kaybediyorum :ehe . Orada da öyle olursa çürüğe ayırmazlar inşallah :ehe

----------Eklendi @ 12:15:11 ---------- Yazıldı @ 12:12:06 ----------

Bir ara iğne olmuştum, sonrasında lokantaya gittim, yemek geldi ve bişeyler olmaya başladı , ondan sonra kendime geldiğimde kafamda garson ve lokantanın yarısı bana bakıyor :ehe

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kardeşim , yolun bahtın açık olsun . Hakkını helal et .
Bir ihtiyacın olduğun an ( maddi - manevi hiç çekinme) bizler buralardayız . Hayırlı teskereler olsun ...
:sarıl:

• Beğen
Tepkiler: Mehmet
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kardeşim , yolun bahtın açık olsun . Hakkını helal et .
Bir ihtiyacın olduğun an ( maddi - manevi hiç çekinme) bizler buralardayız . Hayırlı teskereler olsun ...
:sarıl:

Sağol Ali , hakkımı herkese helal etmiştim ;) .

Teskereyi alayım boy boy afiş yapıp sokaklara asacağım :ehe

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Hayırlı tezkereler abim.. Özendim şimdi yaşım gelsede bende gitsem :eller:

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şehriyar

Şehriyar

Üye
niçin yırtmak isteyeyim yahu.. Benim işim zor olmaz ya sağlıkçı olacağım için görev yerim hastaneler olacak büyük ihtimalle :ehe
zaten acemi birliği de samsuna çıkacak kesin olarak.. gidenlere sorduğumda herkes rahattı diyor bi korkum yok yani..
Aslında hiçbir korkum yok doğuda çıksa batıda çıksa heryere giderim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt