Arkadaşlar sonunda ben de
Gio'mu root ettim ve özgürler kervanına katıldım

en güzeli de artık android marketi SINIRSIIIZZZZZ kullanabiliyorum (market enabler uygulamasını kurmak gerekiyor)

Önceden görünmeyen birçok uygulama artık markette görünüyor ve hatta ücretli uygulamalar da görünüyor
Ayrıca cihazın orijinal romunda yüklü olan ve hiç kullanmadığım kullanmayı da düşünmediğim gereksiz uygulamaları titanium backup programı ile tamamen kaldırabiliyorum (tabi önce nolur nolmaz diye yedeğini alıyorum)

Sürekli kendi kendine güncellenip telefon hafızamın altını üstüne getiren google maps'i tamamen telefondan sildim ve onun yerine son versiyonunu sd karta kurdum ve böylece tel hafızasında ciddi yer kazandım..
tek tıkla yedek alıp tek tıkla geri yükleyebiliyorum.. cihaz üzerinde admin oldum yani, ne istersem yapabiliyorum
Android hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan arkadaşlar telefondan sistem dosyalarını silerek cihazı kullanılmaz hale getirebilirler, o nedenle yeni kullanıcıların biraz araştırma yapıp bilgilerini pekiştirdikten sonra root işine girişmeleri gerekir, aman dikkat
Rootlu cihazlara yükleyeceğiniz bazı uygulamalarla dns numaralarını bile deiştirebiliyorsunuz, süper bişey bu.. yaşasın özgürlük
Bundan sonraki aşamam ROM Manager'i yükleyip recovery flashlama, yeni ROM indirme, nandroid yedeği alma (komple sistem yedeği alma) gibi birçok zahmetli işlemi, tek bir grafik arayüzden zahmetsizce yapabilen bu uygulama sayesinde uçuşa geçmek

Ayrıca SetCPU for root users programıyla (aslında markette paralı bir uygulama olsa da, XDA Forumları kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor) işlemcinizi normalden yavaş çalıştırarak pil tasarrufu yapılabilir, ya da kernel’inizin desteklediği ölçüde overclock yaparak yüksek performans sağlanabilir.
ROOT işlemini nasıl yaptım ondan biraz bahsedeyim;
* Bu
update zip dosyasını indirin ve sd kartta ana dizine yapıştırın:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
* Sonra telefonu kapatın.
* Daha sonra orta tuş ve power tuşuna birlikte basarak cihazı recovery mod'da çalıştırın.
* Sonra ses kısma tuşu ile yukarı aşağı giderek
update from sdcard'ı seçin ve sonra da
update.zip'i seçiyorsunuz.
* Reboot seçerek cihazın yeniden başlamasını sağlıyorsunuz ve işte hepsi bu kadar.
Artık Gio'nuz root'lu

Menü'de superuser diye bir program kurulduğunu göreceksiniz.
ÖNEMLİ NOT: ARKADAŞLAR BU YOLLA ROOT İŞLEMİ GERİ ALINAMIYOR YANİ UNROOT YOK. UNROOT İÇİN CİHAZINIZA TEKRAR ROM YÜKLEMENİZ GEREKİR. BUNU YAPMAYA KARAR VERİRSENİZ TÜM SORUMLULUK SİZE AİTTİR. CİHAZINIZ GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKABİLİR. BU ANLATILAN SAMSUNG S5660 GALAXY GİO İÇİNDİR, DİĞER MODELLERDE ÇALIŞMAYABİLİR.
Yararlandığım kaynaklar:
Root Erişimi gerektiren Uygulamaları Çalıştırma
Bu yukarıda saydığım avantajar dışında, android market’te ya da çeşitli kaynaklarda bazı yararlı application’lar var ki, root erişimi olmadan işlevlerini yerine getiremiyorlar. Bu programlar root erişimi gerektiği zaman sistemden bu izni izniyorlar ve bu izni onaylayıp onayalamadığınızı sormak için karşınıza bir “superuser request (superuser isteği)” penceresi çıkıyor, eğer onaylarsanız o uygulama artık superuser olarak yani root haklarıyla gereken işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bunun için çıkan pencereden "allow" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.