Sonunda Gio'mu root' ladım :)

Sponsorlu Bağlantılar

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Sonunda Gio'mu root' ladım :)
Arkadaşlar sonunda ben de Gio'mu root ettim ve özgürler kervanına katıldım :) en güzeli de artık android marketi SINIRSIIIZZZZZ kullanabiliyorum (market enabler uygulamasını kurmak gerekiyor) :) Önceden görünmeyen birçok uygulama artık markette görünüyor ve hatta ücretli uygulamalar da görünüyor ;)

Ayrıca cihazın orijinal romunda yüklü olan ve hiç kullanmadığım kullanmayı da düşünmediğim gereksiz uygulamaları titanium backup programı ile tamamen kaldırabiliyorum (tabi önce nolur nolmaz diye yedeğini alıyorum) :) Sürekli kendi kendine güncellenip telefon hafızamın altını üstüne getiren google maps'i tamamen telefondan sildim ve onun yerine son versiyonunu sd karta kurdum ve böylece tel hafızasında ciddi yer kazandım..

tek tıkla yedek alıp tek tıkla geri yükleyebiliyorum.. cihaz üzerinde admin oldum yani, ne istersem yapabiliyorum :)
Android hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan arkadaşlar telefondan sistem dosyalarını silerek cihazı kullanılmaz hale getirebilirler, o nedenle yeni kullanıcıların biraz araştırma yapıp bilgilerini pekiştirdikten sonra root işine girişmeleri gerekir, aman dikkat ;)
Rootlu cihazlara yükleyeceğiniz bazı uygulamalarla dns numaralarını bile deiştirebiliyorsunuz, süper bişey bu.. yaşasın özgürlük :oke:

Bundan sonraki aşamam ROM Manager'i yükleyip recovery flashlama, yeni ROM indirme, nandroid yedeği alma (komple sistem yedeği alma) gibi birçok zahmetli işlemi, tek bir grafik arayüzden zahmetsizce yapabilen bu uygulama sayesinde uçuşa geçmek :) Ayrıca SetCPU for root users programıyla (aslında markette paralı bir uygulama olsa da, XDA Forumları kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor) işlemcinizi normalden yavaş çalıştırarak pil tasarrufu yapılabilir, ya da kernel’inizin desteklediği ölçüde overclock yaparak yüksek performans sağlanabilir.

ROOT işlemini nasıl yaptım ondan biraz bahsedeyim;
* Bu update zip dosyasını indirin ve sd kartta ana dizine yapıştırın:
* Sonra telefonu kapatın.
* Daha sonra orta tuş ve power tuşuna birlikte basarak cihazı recovery mod'da çalıştırın.
* Sonra ses kısma tuşu ile yukarı aşağı giderek update from sdcard'ı seçin ve sonra da update.zip'i seçiyorsunuz.
* Reboot seçerek cihazın yeniden başlamasını sağlıyorsunuz ve işte hepsi bu kadar.
Artık Gio'nuz root'lu :) :oke: Menü'de superuser diye bir program kurulduğunu göreceksiniz.

ÖNEMLİ NOT: ARKADAŞLAR BU YOLLA ROOT İŞLEMİ GERİ ALINAMIYOR YANİ UNROOT YOK. UNROOT İÇİN CİHAZINIZA TEKRAR ROM YÜKLEMENİZ GEREKİR. BUNU YAPMAYA KARAR VERİRSENİZ TÜM SORUMLULUK SİZE AİTTİR. CİHAZINIZ GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKABİLİR. BU ANLATILAN SAMSUNG S5660 GALAXY GİO İÇİNDİR, DİĞER MODELLERDE ÇALIŞMAYABİLİR.

Yararlandığım kaynaklar:

Root Erişimi gerektiren Uygulamaları Çalıştırma
Bu yukarıda saydığım avantajar dışında, android market’te ya da çeşitli kaynaklarda bazı yararlı application’lar var ki, root erişimi olmadan işlevlerini yerine getiremiyorlar. Bu programlar root erişimi gerektiği zaman sistemden bu izni izniyorlar ve bu izni onaylayıp onayalamadığınızı sormak için karşınıza bir “superuser request (superuser isteği)” penceresi çıkıyor, eğer onaylarsanız o uygulama artık superuser olarak yani root haklarıyla gereken işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bunun için çıkan pencereden "allow" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

61semih

61semih

Üye
ee şimdi telefonun bozulursa ceptenmı yaptıracaksın tamiri.yanı telefon acılamıyacak durum gelırse bu rıske degermi?

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
40 TL'ye hallediyolar dostum piyasada, bu riske girmeğe değer :oke:
1998'den beri cep telefonu kullanıcısıyım, daha hiç telefon bozmadım ;)
Telefon hangi durumlarda açılmaz? Ya sistem dosyalarından birine zarar verirsen ya da haricen başka bir rom yüklerken hata yaparsan.. bunun dışında koolay kolay bişey olmuyor..
Ayrıca 1500 TL'lik bir cihazdan değil, altı üstü 500 TL'lik bir cihazdan sözediyoruz (h)

endiay

Üye
ben root yaptım fakat telefon açıldığında superuser programını açıyorum ve bana superuser request isteği gelmiyor ekranda sadece appls - log - setting görünüyor internete de bağlıyım ve başka birşey yapamıyorum...

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
ben root yaptım fakat telefon açıldığında superuser programını açıyorum ve bana superuser request isteği gelmiyor ekranda sadece appls - log - setting görünüyor internete de bağlıyım ve başka birşey yapamıyorum...
hangi telefonu kullanıon konu açtım yardımcı olabir bidaha yüklemeyi dene download aborted yazarsa yüklenmemiştir http://www.maxicep.com/android-gene...ingerbread-root-anlamayanlar-icin-537193.html ve superuser uygulaması izin istemez market access ve root explorer gibi programlarda ister

----------Eklendi @ 01:05:00 ---------- Yazıldı @ 01:03:41 ----------

berk benim yöntem upload edilmiş dosyadan kaynaklanıyodu sen direk yüklemişsin YAPPIŞTIRRRRR

• Beğen
Tepkiler: xinsurer

endiay

Üye
gio kullanıyorum android sürüm 2.3.3 gingerbread.xxkpm kernel sürümde 2.6.35.7-perf-cl455447 root@dell90#1 yazıyor..root olduğunu nasıl anlarım tam olarak telefonda çok büyük bir değişiklik yok sadece superuser kuruldu onuda kullanamıyorum.

Yigit315

Yigit315

Üye
Abi ben anlamadım?Şimdi sen ne gibi artılar kazandın root yapınca?yani sadece bu anlattıkların içinmi root yaptın?Bilgi almak için soruyorumda.

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
root yönetici yetkisidir bu yöntrem ile sistem uygulamalarını silebilir bazı uygulamalar root ile çalışır örnek"root explorer,link 2sd,market access,homerun batlle" garantideen çıkarır ama işinize yarar

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ben bu konuyu 2.3.3 yüklemeden önce açmıştım, versiyon yükledikten sonra root yapmadım yani şu anda rootlu değil cihazım, ama yapacağım yine..
Superuser programı durup dururken request istemez, yeni uygulama yüklediğimde request istiyordu bende, bu durumda ben de super user ile kullanmak istediğim uygulamaları kaldırıp yeniden yüklemiştim.. belki başka bir çözümü de vardır ama ben böyle halletmiştim..

----------Eklendi @ 10:12:42 ---------- Yazıldı @ 10:10:06 ----------

Cihazlarını Root eden arkadaşlar "titanium backup" uygulamasının pro versiyonunu cihazınıza yükleyin ve neler yapabileceğinizi görün derim ben :) blackmart alpha'dan ücretsiz yükleyebilirsiniz..

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
berk senin zip dosyan farklı benimki için modifiye gerekiyo

----------Eklendi @ 12:43:40 ---------- Yazıldı @ 11:30:13 ----------

arkadşlar bu yöntem galaxy gio,fit ve proda işe yarar telefonu farklı olanlar benim konuya yönelsin

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
berk senin zip dosyan farklı benimki için modifiye gerekiyo

----------Eklendi @ 12:43:40 ---------- Yazıldı @ 11:30:13 ----------

arkadşlar bu yöntem galaxy gio,fit ve proda işe yarar telefonu farklı olanlar benim konuya yönelsin

Doğru söylüyosun.. bunu konunun ilk mesajında belirtmiştim zaten.

----------Eklendi @ 12:58:47 ---------- Yazıldı @ 12:57:06 ----------

Superuser Request ile alakalı olarak;
Root Erişimi gerektiren Uygulamaları Çalıştırma
Bu yukarıda saydığım avantajar dışında, android market’te ya da çeşitli kaynaklarda bazı yararlı application’lar var ki, root erişimi olmadan işlevlerini yerine getiremiyorlar. Bu programlar root erişimi gerektiği zaman sistemden bu izni izniyorlar ve bu izni onaylayıp onayalamadığınızı sormak için karşınıza bir “superuser request (superuser isteği)” penceresi çıkıyor, eğer onaylarsanız o uygulama artık superuser olarak yani root haklarıyla gereken işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bunun için çıkan pencereden "allow" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

mumtu

Üye
hocam ılla versıyonu gıngerbread a yukseltmemız mı gerekıyor . yoksa 2,2 froyoda yapsak da olur mu ?

PriZm

PriZm

Üye
peki bu android market enableri yükleyince paralı uyugulamalar ücretsizmi oluyor? yoksa sadece açılıyorlarmı?

YARATIK35

YARATIK35

Üye
tamam da garantı bazuyor muş

zenozz

Üye
arkadaşlar rootsuz bu telefon çalışmazmı.yani özelliklerini kullanamazmıyım root hakkında biraz bilgi istiyorum şartmıdımıdr bn galxy gio almayı düşünüomda yardım ederseniz sevinirim

FlyPgs21

FlyPgs21

Üye
Bu programlar root erişimi gerektiği zaman sistemden bu izni izniyorlar ve bu izni onaylayıp onayalamadığınızı sormak için karşınıza bir “superuser request (superuser isteği)” penceresi çıkıyor, eğer onaylarsanız o uygulama artık superuser olarak yani root haklarıyla gereken işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bunun için çıkan pencereden "allow" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
iyi günler ben superone click il telefonumu rottladım yani sanırım (lg optimus 2x) superuser uygulaması geldi. cpu master titanium blackup gibi programlar yüklediğimde izin istiyor ama dediğin gibi pencere falan çıkmıyor öylece kalıyor. yardımcı olabilir misiniz

Lambritsche

Lambritsche

Üye
bende galaxy ace var bu konudaki gibi root yapsam uyarmi acaba???

vecking

Üye
dediğiniz gibi yaptım herşeyi superuser iconu da geldi ama dosyaları sd karta taşıma seçeneği aktif olmadı??????????????

Takipçi Satın Al

Üst Alt