Telefonun Bataryasını İlk Defa Şarj Etme

Sponsorlu Bağlantılar

chakal58

chakal58

Üye
    Konu Sahibi
Telefonun Bataryasını İlk Defa Şarj Etme
Nokia'ya bu konu hakkında da soru sordum ve 12 saat civarı şarj etmenin - ilk başta - çok iyi olacağını söyledi.

Pek çok arkadaş bataryanın ömrü konusunda sıkıntı yaşıyor. Yeni telefon alacaklara bir öneri olsun. :)

meg1ddo

meg1ddo

Üye
bildiğim kadarıyla son yıllarda çıkan akıllı telefonlarda şarj tamamlandıktan sonra elektrik akımı kesiliyor, yani ister 12 saat ister 100 saat şarjda kalsın farkeden bi durum yok ...

valent

valent

Üye
bildiğim kadarıyla son yıllarda çıkan akıllı telefonlarda şarj tamamlandıktan sonra elektrik akımı kesiliyor, yani ister 12 saat ister 100 saat şarjda kalsın farkeden bi durum yok ...
Tamamen katılıyorum yeni nesil telefonlarda şarj dolduktan sonra akımı kesiyor şarj cihazını tekrar çıkarıp sokuncaya kadar şarj almıyor şarj eksilse bile almıyor.

chakal58

chakal58

Üye
    Konu Sahibi
Ben de böyle biliyordum ama bana böyle dendi.

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
daha önce kullanılan nikel pillerde o sorun vardı bataryanın şok olmadan batarya kendine gelmiyordu lityum lion olan pillerde böyle birşey yok ki zaten sizin dediğiniz gibi yeni teknolojide batarya dolduğunda akım kesiliyor tamamen telefoncuların ezberi neymiş 12 saat şarj edin zaten yeni alan bir kişi eve gelene kadar o kutuyla çatlıyor ki birde 12 şarj olmasını bekleyecek :d:

chakal58

chakal58

Üye
    Konu Sahibi
daha önce kullanılan nikel pillerde o sorun vardı bataryanın şok olmadan batarya kendine gelmiyordu lityum lion olan pillerde böyle birşey yok ki zaten sizin dediğiniz gibi yeni teknolojide batarya dolduğunda akım kesiliyor tamamen telefoncuların ezberi neymiş 12 saat şarj edin zaten yeni alan bir kişi eve gelene kadar o kutuyla çatlıyor ki birde 12 şarj olmasını bekleyecek :d:
Sen de haklısın, beklenmiyor :)

deadlydesire

deadlydesire

Üye
lityum iyon pilleri ilk şarjı diye bişey yoktur arkadaşlar telefon dolduktan sonra elektrik akımı otomatik kesilir...nikel pillere göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür ancak kullanılsada kullanılmasada her yıl kapasitesinde %20 oranında azalma olur...pil tam boşalmadan ve ya herhangi bir anda şarj etmek ömrünü kısaltmaz...uzun süre kullanılmadığı takdirde %40ı dolu olarak bırakılması yarar sağlayacaktır ;)...

• Beğen
Tepkiler: atakan25
SilentOne

SilentOne

Üye
2saat fulle tmmdır

Jerkez38

Jerkez38

Üye
kardeş bunlar akıllı telefon eski telefonlar gibi değiller haliyle bataryalarıda farklı bunların. sarja tak şarj doldu dediği gibi çıakrıp kullanabiirsin. bunu birebir yetkili servisle konuştum oda aynısını söyledi. 12 saat falan fasa fiso artık bu telefonlarda. zaten sarj dolduğu gibi kendi kesiyor elektiriği boşuna beklemiş oluyosun

chakal58

chakal58

Üye
    Konu Sahibi
NokiaHelps adlı Nokia Care'in resmi Twitter hesabına sordum ve onların cevabını aynen yazdım. Karar sizin...

Ama siz de haklısınız, saçma geliyor.

technoshark

technoshark

Üye
şarj olayını bitirdikten sonra şarjda kalmasında sorun yok ... çünkü sürekli olarak pili aktif ediyor.. normalde 8 saat durması iyi ama yinede sana kalmış ancak kullanmadan telefonunu 8 saat (:

spartuas

spartuas

Üye
O yöntem eskide kaldı mesela 5800 da 12 saat kalması gerekiyordu.Bu telefonlar akıllı oldugu için birde li-on piller sayesinde akımı keser. kestikden sonra tak.şarj olur gibi yapar ama 1 bölüm doldukdan sonra akımı tekrar keser.

• Beğen
Tepkiler: n000k

aristotheles

Üye
Şehir efsanesi, cihaz şarjı kesiyor.Şarj olurken ısınan pil sonra buz gibi oluyor. Şarj almıyor yani.Ayrıca eskiden hafıza etkisi oluyordu ama lityum pillerde o da yok.

chakal58

chakal58

Üye
    Konu Sahibi
Wikipedia'dan ufak bir araştırma yaptım ve şu sonuçlara ulaştım:

- Lityum-ion bataryalar soğukta muhafaza edilmeli, hatta buzdolaplarında.

- Sıcak ortamlara karşı hassastırlar ve bu gibi durumlarda daha hızlı tükenirler.

- Ne kadar hızlı azaldığı bataryanın şarj seviyesine de bağlıdır. %100 dolu durumdayken en hızlı azalma miktarı görülür. Tamamen boşaltılması da hiç kullanılmayıp kendi kendine boşalması da bataryayı öldürür. En ideali %40 civarı şarj seviyesi ile tutulmasıdır.

- Eğer 100 defa tam boşaltılıp tekrar doldurulursa bataryanın ömrü bir iki senede sona erer. Bu da günümüz dizüstü bilgisayarları ve cep telefonları için pek de güzel bir durum olmayacaktır.

Üst Alt