lg optimus black n9 karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

anti-apple

Üye
    Konu Sahibi
lg optimus black n9 karşılaştırma

LG Optimus Black

Nokia N9

Genel Özellikler
Ağırlık109 Gr135 Gr
Genişlik64 mm61.2 mm
Yükseklik122 mm116.5 mm
Kalınlık9.2 mm12.1 mm
Şebeke frekansıGSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900GSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900
Titreşim
Handsfree
Bluetooth
Sesle arama
Ses kaydı
Pil TipiLi-IonLi-Ion
Bekleme süresi300 saat380 saat
Konuşma süresi3 saat11 saat
Sar 1.160 W/Kg
3G
Wireless LAN
HSDPA
RenklerSiyahSiyah, Turkuaz, Kırmızı
Uçuş modu
Bluetooth versiyon2.12.1
Wireless versiyon802.11 b/g802.11 a/b/g/n
USB Desteği
GPS
NFC
PDA Donanım Özellikleri
İşlemciCortex-A8 TI OMAP 3630TI OMAP 3630 ARM Cortex A8
İşlemci hızı1 GHz1 GHz
RAM512 MB1 GB
ROM512 MB
Ekran KartıPowerVR SGX530 GPUPowerVR SGX530 GPU
Ekran Özellikleri
Renkli Ekran
Renk Sayısı1677721616777216
Ekran Boyutları4.0 inç3.9 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px480 x 854 px
Dokunmatik ekran
Ekstra ekran özellikleriHarekete duyarlı ekran NOVA ekranHarekete duyarlı AMOLED Çizilmeye, parmak izine ve parlamaya karşı dayanıklı Corning Gorilla cam ekran
Kapasitif Ekran
Multi-Touch
Hafıza Özellikleri
Telefon Hafızası2 GB16 GB / 64 GB
Harici Hafıza Yuvası
Harici Hafıza Kartı Boyutu4 GB
Harici Hafıza Kartı TipimicroSD (TransFlash)
Maksimum Hafıza Kartı Boyutu32 GB
Internet Özellikleri
Wap
Wap versiyonu WAP 2.0
Gprs
Gprs slot4+1/3+24+1/3+2
Gprs class1032
Hcsdcd
XHTML Tarayıcı
HTML tarayıcı
E-posta okuyucu
Edge
Ekstra internet özellikleriRss okuyucu Adobe Flash Lite desteği Css, Javascript destekli gelişmiş web taracıyısı E-posta eklentileri için dosya gösterici Facebook, YouTube, Twitter, GTalk, MSNRss okuyucu Adobe Flash Lite desteği Css, Javascript destekli gelişmiş web taracıyısı E-posta eklentileri için dosya gösterici Facebook, YouTube, Twitter, GTalk, MSN, Skype
Anında mesajlaşma
Push Mail
Wi-Fi Hotspot
Multimedya Özellikleri
Polifonik melodiler
Mms
Ekran koruyucu
Java desteği
Mp3 çalar
Dahili kamera
Video Çekebilme
Video Oynatabilme
Oynatabildiği dosyalarMP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, DivX, MPEG4, AMR, 3GPMP3, AAC, AAC+, WAV, WMA, WMV, FLAC, MP4, AMR, 3GP
2. Dahili Kamera
Görüntülü telefon görüşmesi
Eksta multimedya özellikleriEvrensel kulaklık çıkışı (3,5 mm) Video zil sesleri Harekete duyarlı resim ve video izleyebilme, internette gezinme Ters çevirince sessize alma özelliğiEvrensel kulaklık çıkışı (3,5 mm) Harekete duyarlı resim ve video izleme, internette gezinme Dolby Mobile ve Dolby Digital desteği Tam dolu batarya ile 50 saat müzik dinleyebilme veya 4.5 saat video izleme
TV Çıkışı
DLNA
Kamera Özellikleri
Çözünürlük5 MP8 MP
Dijital Zoom4X4X
Flaş
2. Kamera özellikler2 MP0.3 MP
Ekstra kamera özellikleriOtomatik netleme, Self timer Makro modu, Gece çekim modu, Sıralı çekim, Görüntü efektleri Yer Etiketleme: Yer bilgilerinin görüntülere otomatik olarak eklenmesiOtomatik netleme, Self timer, Çift LED Flaş Carl Zeiss mercek, Kırmızı göz düzeltme Makro modu, Gece çekim modu, Sıralı çekim, Görüntü efektleri Yer Etiketleme: Yer bilgilerinin görüntülere otomatik olarak eklenmesi Yüz tanıma teknolojisi Dokunarak odaklama ve pozlama Düşük ışık koşullarında daha iyi ve daha hızlı fotoğraflar için geniş lens açıklığı F2.2 Hareket bulanıklığı azaltma
Video kayıt formatı3GP, MP43GP, MP4
HD Video KayıtVar (720p)Var (720p)
Yazılım Özellikleri
Kullanıcı profilleri
Hesap makinesi
Takvim
Senkronizasyon
Oyunlar Need for Speed Shift, Galaxy on Fire 2, Real Golf, Angry Birds Magic
İşletim sistemiGoogle AndroidMeeGo
İşletim Sistemi versiyon2.2 (Froyo)1.2 (Harmattan)
Tema desteği
Java Oyunlar
Ekstra UygulamalarResim ve Video düzenleme programı Dosya yöneticisi Kronometre, Zaman Sayacı, Dünya Saatleri Not defteri, Birim çevirici, İş listesi Ofis dosyaları için görüntüleme yazılımı PDF okuyucu Google Maps, Dijital pusulaOfis uygulamaları PDF okuyucu Resim ve Video düzenleme programı Dosya yöneticisi 3 boyutlu oyunlar ActiveSync desteği Şarj cihazını prizden çekin uyarısı Kronometre, Zaman Sayacı, Dünya Saatleri Not defteri, Birim çevirici, İş listesi Ovi Maps, Ovi Drive, Dijital pusula Accuweather, AP News, Swype, Track and Protect
Aksesuarlar
Şarj Aleti
Data Kablosu
Stereo Kulaklık

okuyan kisi kör diilse cevabı anlamıştır .hala lg dıyen varsa gıtsın alsın..

nalcam22

nalcam22

Üye
arada pek bi fark yok dostum

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2149105 ve Masha
umut681

umut681

Üye
lg elime aldım çok hafif ve ince.ama sağlam değil 900 liralık telefona insan gorilla glass koyardı.ayrıca ekranıda övüldüğü kadar güzel değil.hd film izledim oyun oynadım şahsen telefonumun ekranını hiçbirine değişmem.

mamilim90

mamilim90

Üye
Ainen Fazla Bi fark yok Ama Şimdi Nokia n9 un megosu var nasıl bi işletm sistemi olcak piyasaya Çıktımı görlcek Lg baya iyimiş ha fiyata göre

nalcam22

nalcam22

Üye
meego iyi ama intel meegoya desteği kesti nokıanın bu işlerde ne olduğu ortada oda çöp oldu meegoda çöküyo

----------Eklendi @ 21:12:07 ---------- Yazıldı @ 21:06:57 ----------

intel desteği kemsmedi diyolar . Buda ekleme

anti-apple

Üye
    Konu Sahibi
arada pek bi fark yok dostum

nokia meego 1.2harmattan intel tabanli ve bu intele cok fayda sagliyor.su an en iyi isletim sistemi tartismasiz meego.sirf nokia n9 meego icin nokia intelle beraber calisip ozel oyunlar ve keyifli yuzlerce uygulamalar gelistirmistir.ekran hafif kavisli ve corning gorilla camla noktalanmis.sadece meego bakimindan bile nokia kazaniyor.diger ozellikler onemsiz ama sonucta onlarida unutmamak lazim.lgnin dahili hafizasi yok denilebilecek kadar az .n9da ise 16ve64 gb secenekleri var.lg ram 512 mb ,n9ise 1gb.kamera ozelliklerinde ise lg 5 mp,n9ise 8mp ve bulanikligi azaltan,karanlikta iyi sekilde foto cekebilen ve yuz tanima gibi ozelliklere sahip.pc'nizde microsoft office programlariniza sunumlariniza kolayca n9da erisebilirsiniz.ayrica mukemmel bir sekilde gelistirilen bir ozellik var ki telefonun kullanimini 100de 100e kadar kolaylastiriyor.swipe denilen surukleme ozelligi bilindigi gibi n9da ana ekrana donme arama yapma ve ya aramayi sonlandirma tuslari yok.telefon ses ve kilit tuslari haric tamamen dokunmatik.herhangi bir uygulamadan kolayca ekranin her tarafindan gecis yapiliyor.tek kelimeyle saheser...

nalcam22

nalcam22

Üye
tabiki fark olucak ikiside 900 tlmi ne kadar un okadar ekmek

• Beğen
Tepkiler: bu_rakrak

anti-apple

Üye
    Konu Sahibi
meego iyi ama intel meegoya desteği kesti nokıanın bu işlerde ne olduğu ortada oda çöp oldu meegoda çöküyo

----------Eklendi @ 21:12:07 ---------- Yazıldı @ 21:06:57 ----------

intel desteği kemsmedi diyolar . Buda ekleme

evo 3d-bb9800ve iphone 4um var.bir ara nokia n8 ve e7de vardi begenmedim sattim. 2 ay sureyle galaxy s2 kullandim fena degil..samsung lgden daha iyi htcnin yeni modelleride samsungdan daha iyi,.çok çeşit tel kullandım ama htc evo 3d olayı aşmış ve nokia N9 ise evo 3dyi ikiye katlar .hani dediler ya nokia öldü diye satisa sunuldugunda gorecegiz. ve bilginiz olsun nokia ne kadar ilk ve son meego sistemli tel nokia N9 olacak desede (tabi bu nokia 500-600-700-701i saymıyorum çünkü N9daki özellikler bu tellerde yok)satışlarıve talepleri görünce sürümü yükseltip yeni meego lu akıllı telefonlar çıkarmaya devam edecektir.Symbian Değilki Yeni Nesil İşlemci MeeGo İntel altyapısı ile geliştirildi şuan dünya'nın en iyi sistemleri arasında başı alıyor ..İntel'in mevcut projelerinde meego'nun payı büyük o yüzden imkansız gibi birsey destegin kesilmesi.Bende telasa kapılmıstım ama sonra pek inandırıcı gelmedi o haber.ve ayrica samsung ilerleyen modellerinde meegoya geciyor.en iyi isletim sistemi meego .sadece nokia N9icin 100lerce ozel hd oyun gelistirildi.spidermanden sims'e need for speede kadar bunlar daha dandikleri.yuzlerce ozel uygulamalar yaratildi.ve ayrica nfc teknlojiside barindiriyor...gelecegin sostemi meego olacak cokme die bisey yok.

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
nokia meego 1.2harmattan intel tabanli ve bu intele cok fayda sagliyor.su an en iyi isletim sistemi tartismasiz meego.sirf nokia n9 meego icin nokia intelle beraber calisip ozel oyunlar ve keyifli yuzlerce uygulamalar gelistirmistir.ekran hafif kavisli ve corning gorilla camla noktalanmis.sadece meego bakimindan bile nokia kazaniyor.diger ozellikler onemsiz ama sonucta onlarida unutmamak lazim.lgnin dahili hafizasi yok denilebilecek kadar az .n9da ise 16ve64 gb secenekleri var.lg ram 512 mb ,n9ise 1gb.kamera ozelliklerinde ise lg 5 mp,n9ise 8mp ve bulanikligi azaltan,karanlikta iyi sekilde foto cekebilen ve yuz tanima gibi ozelliklere sahip.pc'nizde microsoft office programlariniza sunumlariniza kolayca n9da erisebilirsiniz.ayrica mukemmel bir sekilde gelistirilen bir ozellik var ki telefonun kullanimini 100de 100e kadar kolaylastiriyor.swipe denilen surukleme ozelligi bilindigi gibi n9da ana ekrana donme arama yapma ve ya aramayi sonlandirma tuslari yok.telefon ses ve kilit tuslari haric tamamen dokunmatik.herhangi bir uygulamadan kolayca ekranin her tarafindan gecis yapiliyor.tek kelimeyle saheser...

Onlar için bunların degeri yok.Hersey islemcinin ghz'inde bitiyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
ya lg ye tercih edilir mi nokia kullandığı mazemeler yeter ki nalcam ile uğraşmayın meego bölümünde gerekli cevapları verdim sesi soluğu çıkmıyor bir kaç ay önce samsung un meego ya adım atıcağını da söyledim şimdi çıkıyor merak etmeyin çok görmek istediğiniz firmada meego da siz merak etmeyin ve asla intel desteği kesmez planları var meego ile ilgili

anti-apple

Üye
    Konu Sahibi
ya lg ye tercih edilir mi nokia kullandığı mazemeler yeter ki nalcam ile uğraşmayın meego bölümünde gerekli cevapları verdim sesi soluğu çıkmıyor bir kaç ay önce samsung un meego ya adım atıcağını da söyledim şimdi çıkıyor merak etmeyin çok görmek istediğiniz firmada meego da siz merak etmeyin ve asla intel desteği kesmez planları var meego ile ilgili

dostum dilimde tuy bitiyo tamamiyle katiliyorum sana helal :yuru

Lenneth

Üye
"Fazla abartılan" LG Optimus Black 800-900 lira arasında bir fiyatla satılıyor. O fiyat aralığında Optimus Black'den daha iyi bir seçim yok.

N9 ise 1500 liradan piyasaya girecek. O kadar para verecek olsam çift çekirdekli bir cihazı tercih ederim, Galaxy S2 gibi flash video oynatırken zoom yaptığınızda bile en ufak bir takılma bile olmayan telefon almak var, flash bile desteklemeyen ölü bir işletim sistemiyle doğan N9 var..

• Beğen
Tepkiler: fireman87
61semih

61semih

Üye
bu ıkı telefonu karsılastıracaksak gs2 ile de n9 u karsılastırın ozaman,aradakı fıyat farkını goz edeceksek yani.. ki yinede kafa kafaya gidiyor

anılbaran

anılbaran

Üye
n9 her turlu :oke:

Uruloki

Uruloki

Üye
he bu arada bazı arkadaşların yazdıklarınada gülmek istiyorum çok sevdiğiniz samsung google a pek güvenmiyor ve zorla MeeGo ya geçmek istiyor hahahahaha

anti-apple

Üye
    Konu Sahibi
"Fazla abartılan" LG Optimus Black 800-900 lira arasında bir fiyatla satılıyor. O fiyat aralığında Optimus Black'den daha iyi bir seçim yok.

N9 ise 1500 liradan piyasaya girecek. O kadar para verecek olsam çift çekirdekli bir cihazı tercih ederim, Galaxy S2 gibi flash video oynatırken zoom yaptığınızda bile en ufak bir takılma bile olmayan telefon almak var, flash bile desteklemeyen ölü bir işletim sistemiyle doğan N9 var..

"samsung yeni modellerinde google'i birakip "olu isletim sistemi"meegoyla anlasarak meego tabanli cikaricak.sen en iyisi samsung ceosunu ara ve asla meegoya gecmemesini sole .saf adam yanlis yere yatirim yapmasin dimi ;)

Lenneth

Üye
"samsung yeni modellerinde google'i birakip "olu isletim sistemi"meegoyla anlasarak meego tabanli cikaricak.sen en iyisi samsung ceosunu ara ve asla meegoya gecmemesini sole .saf adam yanlis yere yatirim yapmasin dimi ;)

Samsung Nokia'nın hayrı için MeeGo'ya geçmiyor herhalde.. MeeGo kaliteli bir sistem ama şimdilik ölü gibi duruyor. Nokia MeeGo'dan desteğini çekmiş durumda, Samsung'un yapacağı bir MeeGo cihazdan hayır gelir ancak şu durumda.

Samsung Bada'yıda , Android'ide, Windows Phone'uda destekliyor, hiçbir firma tek bir sisteme bağlı kalmak istemez alternatifler yaratmak ister.

anti-apple

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Nokia'nın hayrı için MeeGo'ya geçmiyor herhalde.. MeeGo kaliteli bir sistem ama şimdilik ölü gibi duruyor. Nokia MeeGo'dan desteğini çekmiş durumda, Samsung'un yapacağı bir MeeGo cihazdan hayır gelir ancak şu durumda.

Samsung Bada'yıda , Android'ide, Windows Phone'uda destekliyor, hiçbir firma tek bir sisteme bağlı kalmak istemez alternatifler yaratmak ister.

yaa arkadaslar ne nokianin meegodan kopmuslugu var nede intel destegini geri cekmis durumda bu haberler yalan lutfen iyi arastirin.bada zaten basit bi sistem , windows phone desen sadece alternatif olarak kullaniliyor bu pazarda soz sahibi olacak kadar guclu degil ve olamayacak bu gidisle .android var bitek yalniz htc son modelleriyle androidi cok daha iyi kullaniyor.meego amaci tum telefonlari emri altina almak bu tabikide imkansiz cok buyuk bir pazar var ama islemciler arasinda en ust sirada meego geiyor.

fireman87

fireman87

Üye
Saçma bir yazı olmuş, arasındaki fiyat farkına bakın birde ? optimus black 900 lira civarı N9 fiyatı tam olarak belli değil bile.. Bu karşılaştırma gereksiz ve saçma olmuş :oke:

• Beğen
Tepkiler: 61semih

Üst Alt