Dilenciden şaşırtan savunma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
Dilenciden şaşırtan savunma
Gaziantep'te zabıta ekiplerinin operasonunda yakalanan bir kadın dilenci, "Yakalanmasaydım topladığım parayla Somali'ye yardım edecektim" deyince herkesi şaşırttı.
DİLENCİLERE KARŞI OPERASYON

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının manevi atmosferinden yararlanarak kendilerine rant sağlamaya çalışan kişilere yönelik çalışma başlattı. Zabıta ekipleri, halkın yoğun olduğu işlek cadde ve sokaklarda kendilerini mağdur süsü vererek para toplayan dilencilere yönelik operasyon düzenledi.
DİLENDİĞİ PARALARI SOMALİ'YE GÖNDERECEKMİŞ!

Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen operasyonda zabıta ekipleri cami ve çevrelerinde yakaladıkları dilencileri toplayarak minibüslerle Dilenci Toplama Merkezi'ne götürdü. Yakalanan dilenciler arasında bulunan 7 çocuk annesi, 51 yaşındaki Gülseren Öter söyledikleriyle zabıta ekiplerini bile şaşırttı. Toplayacağı paranın bir kısmını Somali'ye göndermek istediğini belirten Öter, "Elimde olsa Somali'deki fakirlere, çocuklara para gönderirdim. Eğer çok para toplasaydım ben de Somali'ye yardım yapardım. 20 TL kazansaydım, 10 TL'sini onlara gönderecektim. Allah onların yardımcısı olsun. Yine biz burada ekmek, aş bulup yiyoruz. Onlar bunu da bulamıyor" dedi.
Genellikle il dışından geldikleri belirlenen dilencilerin üzerinden bir miktar kağıt, çok miktarda da bozuk para çıktı. Dilencilerin topladıkları paralara el konuldu

• Beğen
Tepkiler: Necmati ve Mareşal

greenmile

greenmile

Üye
trajisini attım kenara komik :ehe

Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
bırakmıyolarki hayır hapsın :D

• Beğen
Tepkiler: greenmile
jeosalih

jeosalih

Üye
Bunlar gibiler yüzünden çok duyarsızlaşıyoruz. Kimin gerçekten ihtiyacı var, kim sadece bunu meslek olarak yapıyor ayırt edemiyoruzki. Sadaka vermek kadar güzel bir şey yok. Çünkü yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Kim bilir belki bizde dilenecek duruma düşeceğiz. Utanarak yanımızdan geçene avuç açacağız; ya önümüzden geçen bizi görmezden gelecek (sanki önünde biz yokmuşuz gibi) yada "Allah versin" diyecek. İnsanlık açısından çok utanç verici bir durum. Fakat nasıl ayırt edebilirizki?

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
kadın belki doğru söyledi

HaqperesT

HaqperesT

Üye
yoksullar orta yerde efendilerin göz ve vicdan zevkini bozmamalı...dır...
burası ulus devleti.. bu çağdışı dilencileri de kim soktu memlekete yahu

Necmati

Necmati

Üye
düşünceli adam yaaa

enginzz

enginzz

Üye
kadın ısı bılıor ya damardan gırıyor

owner26

owner26

Üye
Dilendiğini Somaliye gönder çaldığını Somaliye gönder hortumladığını Somaliye gönder

Gerçekten gönderecek olsa bile dinimizce haram olan parayla sevap işlemek kadar mantıksız birşey yok..

enginzz

enginzz

Üye
aynen işte milleti kandırmaktan baska bıse yaptıkları yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...