PKK'ya uyuşturucu darbesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
uraki

uraki

Üye
    Konu Sahibi
PKK'ya uyuşturucu darbesi
[h=2]Terör örgütü operasyonunda 4 bin 253 kilogram eroin, 22 bin 878 kilogram esrar ve iki uyuşturucu imalathanesi ortaya çıktı[/h]





'nın önemli gelir kaynaklarından olduğu belirtilen uyuşturucu ticaretine, polisin son yıllarda düzenlediği başarılı operasyonlarla büyük darbe vurulduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden, AA muhabirine yapılan açıklamaya göre, yakın zamana kadar nün uyuşturucudan finansman sağladığı genel olarak bilinirken, bu konuda önemli deliller ortaya çıkarılamamıştı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, bu eksikliğin giderilmesi için 2003 yılından bu yana terör örgütlerinin uyuşturucudan finansmanını yakın takibe aldı.

Farklı suç örgütlerinin ve bireysel uyuşturucu kaçakçılarının /KCK ile bağlantıları konusunda önemli delillere ulaşılırken, özellikle yakalanan mensupları ve uyuşturucu kaçakçılarının ifadeleri, terör örgütleri ile bağlantılı tutanakları ile örgüte ait sığınak ve hücre evlerinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve belgelerdeki para kayıtları, nün uyuşturucudan finansman sağladığını açıkça ortaya koyuyor.

KOM Daire Başkanlığı tarafından yapılan analizlerde, /KCK nün sadece uyuşturucu kaçakçılığı ile değil uyuşturucu ticaretinin tüm aşamalarında rol oynadığı tespit edildi.

/KCK'nın uyuşturucu kaçakçılarından komisyon aldığı, uyuşturucu kaçakçılığını koordine ettiği, Avrupa'da uyuşturucu dağıtımında etkin olduğu ve uyuşturucudan elde ettiği geliri akladığı belirlendi.

Türk güvenlik güçlerinin, 1984 yılından 2011 yılının Aralık ayına kadar narkoterörizm kapsamında yürütülen 365 operasyonda, 842 kişi yakalanırken, bu operasyonların 60'ında /KCK hücre evleri ve sığınaklarında yüksek miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda, 4 bin 253 kilogram eroin, 22 bin 878 kilogram esrar, 4 bin 305 kilogram bazmorfin, 8 kilogram afyon sakızı, 710 kilogram kokain, 337 bin 412 adet sentetik uyuşturucu, 26 bin 190 litre asetik anhidrit yakalanırken, 2 adet de uyuşturucu imalathane ortaya çıkarıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, ayrıca 'nın Doğu ve Güneydoğu sınırından yurda yasa dışı yollardan getirilen eşyalardan da yüzde 7-10 oranında pay aldığına dair bilgiye ulaşılırken, bu bilginin teyide muhtaç olduğu belirtiliyor.


- 'nın uyuşturucu faaliyeti tez konusu oldu-


'nın gelir temin etmek amacıyla yürüttüğü uyuşturucu kaçakçılığı faaliyeti, bilimsel araştırmalarla da gözler önüne seriliyor.

ne yönelik düzenlenen birçok operasyonda görev alan emniyet görevlilerinden Taner Aydın'ın Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde hazırladığı yüksek lisans tezinde, 'nın uyuşturucu faaliyetleriyle ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Araştırma kapsamında, hem ülkemizde hem de yurtdışında gerçekleştirilen operasyonlar ve bunun paralelinde ulusal ve uluslar arası seviyede hazırlanan raporlar, bildiriler, tutanaklar ve basın açıklamalarından derlenen bilgilere göre, 'nın faaliyet alanları ilk yıllarda İran-Irak ve Suriye sınırları ile Ermenistan sınırının dağlık kesimlerinde yoğunlaşırken, , ayakta kalabilmek için bir taraftan da Afganistan, Pakistan veya Lübnan'dan gelen uyuşturucunun uzun yıllar boyunca düzenli ve sistemli bir şekilde Avrupa'ya sevkini yaptı.

1980 ve 1990'lı yıllarda, Lübnan Bekaa vadisinde ve Kuzey Irak topraklarında yuvalanan , bu yörelerde kenevir ve afyon ekimi ve laboratuvar kurarak esrar ve eroin üretimi de yaptı.

nün Lübnan'dan sadece eğitim olarak değil ekonomik amaçlı da istifade ettiği belirtilirken, bu ülkede o dönemde 'nın yıllık ürettiği eroin miktarının 60 ton civarında olduğu, şimdiye kadar elde edilen birçok belge ve raporlarla gün yüzüne çıkarıldı.

INTERPOL ve diğer uluslar arası kuruluşların raporlarında da PKK'nın Bekaa Vadisi'ndeki uyuşturucu faaliyetiyle ilgili bilgiye yer vermesinin ardından Lübnan ve Suriye hükümetleri bu yasa dışı ürünleri güç kullanarak birlikte yok etme kararı aldı. 1991 yılında uyuşturucu ürünlerinin yüzde 80'i yok edildi, 1993'e gelindiğinde de kenevir ve afyon ekili arazi miktarı 300 hektarın altına düştü. 1994 yılında ise Avrupa komisyonu tarafından yapılan denetimlerde bölgede hiçbir ürün bulunamadığı kaydediliyor.

Lübnan'daki uyuşturucu madde üretiminin ortadan kaldırılması amacıyla harcanan yoğun çaba sonrasında terör örgütü, 1994 yılından sonra uyuşturucu üretim çalışmalarını, aynı bölgede otoriteden yoksun bir başka alan olan Kuzey Irak ve İran'a kaydırdığı, Kuzey Irak'ta yaşanan kontrolsüz ortamda, kendine rahat faaliyet ve yerleşim imkanı bulduğu ifade ediliyor.
Yapılan tahkikatlarda, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde de kenevir ekimini kontrol altında bulundurduğu, hatta bizzat organize ettiği belirlenirken, örgütün çiftçilere, yandaşlarına ve kendisine sempati besleyen bölge halkına kenevir ektirdiği, üretilen esrardan komisyon aldığı ve bunların ötesinde bölge ülkelerinin gerektiği gibi kontrol edemediği veya etmek istemediği dağlık kesimlerde büyük miktarlarda kenevir ekerek esrar ürettiği tespit edilen hususlar arasında bulunuyor. Ortaya çıkarılan sığınaklarda, hücre evlerinde ve arazide ele geçirilen onlarca ton esrar da bunu doğruluyor.


''Uyuşturucu parasıyla hawk füzesi''


Örgütün uyuşturucu madde üretimi ve kaçakçılığını elinde bulundurduğuna dair bazı olay ve ifade örneklerinin de yer aldığı tezde, Polis Şefi A.'nın, ''1985-1986 senelerinde, Öcalan ve arkadaşları Bekaa vadisindeki çiftçilerle anlaşarak arazilerini kiraladılar. 60 tona yakın eroin aldılar (elde ettiler/ürettiler). Bu eroinin ilk güzergahı Türkiye değildi. 60 ton eroini gemi ile Akdeniz'den İspanya'ya ulaştırdılar. Oradan şarap tankerleriyle Avrupa'ya çıkardılar. İtalya'da, Almanya'da PKK mensupları yakalandı. Ama hiçbirini Türkiye'ye iade etmek istemediler. 1987'de de çıktı, Abdullah Öcalan dedi ki, 'Ben Hawk füzesi alacağım.' Hiç kimse de çıkıp, 'Hangi parayla alacaksın' demedi. İşte o uyuşturucunun parasıyla aldılar.''' şeklindeki ifadeleri dikkat çekiyor.

Tezde, Hollanda polisi tarafından açıklanan ve terör örgütü PKK'nın 2003-2004 yıllarındaki uyuşturucu faaliyetleriyle ilgili bir rapora da yer veriliyor. Buna göre, terör ve mafya örgütünün Avrupa'da cirit attığı net bir şekilde anlaşılıyor. Raporda, terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticareti, silah ve insan kaçakçılığı, çocuk kaçırma, haraç alma, kara para aklama ve mali yolsuzluk gibi organize suç eylemleriyle tıpkı uluslararası terörizmde olduğu gibi Avrupa'nın organize suç örgütleri arasında da lider konumda olduğu bilgisi yer alıyor.

Hollanda ve buradan diğer Avrupa ülkelerine taşınan eroin kaçakçılığında, terör örgütü mafyasının büyük rol oynadığı ve aynı zamanda Hollanda'yı öteki Avrupa ülkeleri için geçiş ülkesi olarak kullandığı ifade ediliyor. Raporda, Hollanda'da terör örgütü mafyasının karıştığı uyuşturucu kaçakçılığı kapsamında, toplam 400 kilogram eroin yakalandığı, olaylarla ilgili yakalanan çok sayıda teröristin yargılanarak ağır hapisle cezalandırıldığı belirtiliyor.

Kaynak :


 


anılbaran

anılbaran

Üye
ohh beter olsunlar.
 
uraki

uraki

Üye
    Konu Sahibi
Size katılıyorum Yarbayım beter olsunlar.
 
spy ghost

spy ghost

Üye
bi rahatlık geldi şu haberi görünce
 
uraki

uraki

Üye
    Konu Sahibi
Ben ilk okuyunca çok sevinmiştm.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt