Dilencinin üzerine kayıtlı apartman çıktı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dilencinin üzerine kayıtlı apartman çıktı!

Adana'dan Mersin'e geldiler, engelli numarası yapıp vatandaşları vicdanen sömürdüler. Mersin'de zabıtanın dilencilere yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyon, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Adana'dan trenle yola çıkıp kente gelen ve engelli numarası yaparak duygu sömürüsüyle dilencilik yaptıkları ileri sürülen şahıslar gözaltına alındı. Zanlılardan birinin üzerine 4 katlı bir apartmanın kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Mersin ilçe Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Adana'nın Kozan ilçesinden Mersin'e gelerek, Tozkoparan Semt Pazarı'nda dilencilik yaptığı ileri sürülen 2'si kadın toplam 3 kişi gözaltına alındı. Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen evli ve 5 çocuk babası Z.A. (37) ile kaynanası Z.A. (54) ve yanında kimlik kartı olmadığı için ismi öğrenilemeyen yaşlı bir kadın üzerinde yapılan üst aramalarında çıkan 84 TL'ye el konulduğu bildirildi.

Zabıta Müdürü Ergün Kayhan tarafından sorguya alınan şahısların açıklamaları dikkat çekti. Z.A., "Köyümüzün mesleği dilencilik. Köyde yaşayan ailelerin büyük bir çoğunluğu geçimini dilencilik yaparak sağlıyor. Biz, Adana'dan her gün Mersin'e gelerek, burada belirli bölgelerde dilencilik yapıyoruz. İnsanlar bizi engelli sanıyorlar ve acıyorlar. Onlardan aldığımız parayla da karnımızı doyurmaya çalışıyoruz" dedi. İş bulması halinde dilencilik yapmayacağını dile getiren Z.A., bu konuda yetkililerden kendisine yardımcı olmalarını istedi.

Yapılan sorgulamaların ardından Z.A. ve kaynanası Z.A.'ya 'Kabahatler Kanunu' kapsamında tutanak tutularak para cezası verilirken, ismi öğrenilemeyen yaşlı kadının üzerine ise 4 katlı bir evin kayıtlı olduğu tespit edildi. Bu durumu kabul etmeyen yaşlı kadının, hakkında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislere teslim edildiği bildirildi.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bunlar gibiler yüzünden gerçekten ihtiyacı olan kişilerede yardım edilmiyor ve hor görülüyor

ısland

Üye
kolaya alışmış iş olsa dahi çalışmaz

A1234567A

A1234567A

Üye
bu kadarda olmaz yani :off:

SucX

SucX

Üye
İnsanların duygularıyla oynamak ne kadar kolay geliyor onlara..Bu yüzden hiçbirine para vermiyorum şahsen..

Geçenlerde duyduğum bir olayı anlatayım;
Mahallemizde yaklaşık 3-4 senedir tanıdığım bir seyyar simitçi vardı ara sırada dilenirken görmüştüm. Simit arabası bile yoktu iki çivi çakılmış basit bir tahta parçasını başına tutturup satıyordu, senelerdir sürünüyor diye üzüldüğüm adamın meğerki 4 tane evi ve birde arabası varmış...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yuh 4 ev 1 araba mı ??? :hmmm

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
Burası Türkiye olmaması lazım ama oluyor :)

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
İnsanın dilenesi geliyor.....

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
İnsanların duygularıyla oynamak ne kadar kolay geliyor onlara..Bu yüzden hiçbirine para vermiyorum şahsen..

Geçenlerde duyduğum bir olayı anlatayım;
Mahallemizde yaklaşık 3-4 senedir tanıdığım bir seyyar simitçi vardı ara sırada dilenirken görmüştüm. Simit arabası bile yoktu iki çivi çakılmış basit bir tahta parçasını başına tutturup satıyordu, senelerdir sürünüyor diye üzüldüğüm adamın meğerki 4 tane evi ve birde arabası varmış...
Bizim burdakiler işi bulmuş.dilenmek için İstanbula gidiyorlar sonrada Topladıkları parayla ev yaptırıyorlar.Bizim mahallede birisi varmış öyle altı mağza üstü ev yaptırmış :D.Yardıma muhtaç insanlara güvenilir hayır kurumları vasıtasıyla yardım yapmak daha iyi sanırım

futbol123

futbol123

Üye
ne varsa dilencilerden çıkıyor

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bunun örnekleri çok..Kayseri'de de tanıdığım bir dilenci vardı..yaşlı bir ihtiyar amca..birkaç yıl önce yakalandığında bir sürü dairesi,arabası çıkmış..hepimiz şok olmuştuk..ondan sonra kimseye para veremez olduk..bunlar yüzünden gerçek yardıma muhtaçlar yardım alamıyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...