lisede yurtta kalmak doğrumu

Sponsorlu Bağlantılar

TheeBeLaa

TheeBeLaa

Üye
    Konu Sahibi
lisede yurtta kalmak doğrumu
arkadaşlar bende lisede yurtta kalmak istiyorum.biliyorum evi tutmaz ama evde misafir gürültüsü annem baba baskısı ayrıca benim iyi bir eğitim almak istemem den dolayı yurt düşünüyorum yurduna göre değişir elbette ama genel olarak soruyorum
evi tutmaz gibi deneme gibi yorumlar yapmayınız kendi seçimimi kendim yapabilirim diye düşünüyorum.sorularım
laptop a izin varmı
odalarda 2 veya 3 kişi olunuyormu
ders çalışmak için odada kendimize özel bir masa varmı
banyoyu istediğimiz zaman kullana bilirmiyiz
ütü vb. şeyleri kendimizmi yapıyoruz
yurdu nasıl kullanıyoruz yani sabah istediğimiz saatte kalkıp hazırlanıp okulumuza gidip 23.00 a kadar işlerimizi hallede biliyormuyuz küçük evcil hayvan serbestmi fotoraf makinesi telefon vb gibi şeyler dolapta güvende olurmu çalarlarsa çok üzülürüm:(
tv varmı varsa konsol bağlaya bilirmiyim
istediğim gibi yatıp oturup yellene bilirmiyim istediğimzamana kadar uymayıp drs çalışabilrmiyim
bide arakdaşımla aynı yurda yazılsak bizi aynı odaya alırlarmı
ben gideceğim liseyi seçip yurdu ona göre seçerve bakmaya giderim diy düşünüyorum adamada sorularımı iletirim
hep evde oturup pc başındayım annem babam vefaat etse halim kötü yurtta kalırsam biraz gelişirim ayrı eve çıkınca faydası olur kendi işimi kendim hallederim diye düşünüyorum

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Kalacağın yurda bağlı bunların hepsi.Eğer okulun yurdu yoksa pek şehir dışı düşünme derim.Liseden çok arkadaşım var şehir dışından gelipte özel yurtlarda kalıp her türlü yola giren.Yanlış anlama illaha sende öyle olucaksın diye bir kaide yok ama beşer şaşar.Özel yurt çok serbesttir,laptop vs.de yurt yönetimine bağlıdır.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
yahu senin annenle babana acıyorum.sırf annem ya da babam her an ölebilir diye yurtta kalmayı planlıyorsun :D yurtlar ev kadar rahat olmaz.herkesle birlikte yaşayacan,onlar senin malzemelerine el sürecekler,elbiselerin,eşyalaın kaybolacak vs.. sorunlar.evinde kalıp yakın bir liseyi tercih et.tamam bazen bende annemlerden sıkılıyorum ama hiçbir zamanda onlardan ayrı kalacagımı düşünmüyorum.birde sana birşey soracam,senin annen veya baban ölümcül bir hastalıga mı yakalandılar?ya da 70 civarı yaşları mı var?sürekli her açtıgın konuda ya annem babam ölürse diye korktugunu belirtiyorsun.korkma ölmezler.zamanla tek kalmaya da alışırsın.bu kadar gerilme az rahat ol.

TheeBeLaa

TheeBeLaa

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim haklısında bulunduğum yer sersreri ve kürt dolu hiç deyilse ile gitmek istiyorum cuamrtesi pazar eve gelirim

mangdaşire

mangdaşire

Üye
TheeBeLaa

TheeBeLaa

Üye
    Konu Sahibi
ya göl öğretmen lisesine giderim cumartesi pazar minibüsle evime gelirim ps2mle falan oynarım diye düşünüyorumda öğretrmen lisesinden çıkıp bilgisayar mühendisi olunurmu

----------Eklendi @ 21:12:46 ---------- Yazıldı @ 21:00:45 ----------

:( hocaların tipini görünce vaz geçtim kadronun topğtan yenilenmesi lazım hep böyle bıyıklı veya yaşlı kadro ama 4yıl daynırım

mangdaşire

mangdaşire

Üye
ya göl öğretmen lisesine giderim cumartesi pazar minibüsle evime gelirim ps2mle falan oynarım diye düşünüyorumda öğretrmen lisesinden çıkıp bilgisayar mühendisi olunurmu

----------Eklendi @ 21:12:46 ---------- Yazıldı @ 21:00:45 ----------

:( hocaların tipini görünce vaz geçtim kadronun topğtan yenilenmesi lazım hep böyle bıyıklı veya yaşlı kadro ama 4yıl daynırım
bilgisayar mühendisligi düşünüyorsan anadolu lisesi ya da fen lisesine girecen.eskiden olsa anadolu teknik liseside önerirdim ama meslek liseleri sürekli kan kaybediyor.askeri lise sınavlarına girmişmiydin? askeri liselerde çok güzeldir.hatta bana göre fen lisesinden bile iyi.en iyisi puanın tutuyorsa anadolu lisesi bak.

Sandrake

Sandrake

Üye
:hmmm Şahsen ben kalmam

enkazcı

Üye
bnde polatlı anadolu öretmen lisenine gitcem.yurtta kalmayı planlıyorum.laptop inş serbest olur ya :D

DPool

DPool

Üye
Bizim yurtta laptop a falan izin yok.Sabahın 6 sında 1 saat etüt var ki okul 9 da açılıyor.Hatta bi ara cep telefonunuda yasaklamışlardı ama sonra başa çıkamadıkları için tekrar serbest yaptılar.Şu an ordan kurtulmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum.:ehe

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Yurt öyle düşündüğün kadar güzel olmayacak şimdiden diyeyim :)

pelın_

Eger imkanın varsa ailenın yannda kal lısede yurt pek mantıklı gelmiyo bana ama zorunluysan bişey diyemem sadece dikkar et yeter

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
​Dikkat etmek yetmiyor.Ortam çok değiştiriyor insanı.BENCE
Eger imkanın varsa ailenın yannda kal lısede yurt pek mantıklı gelmiyo bana ama zorunluysan bişey diyemem sadece dikkar et yeter

pelın_

Bende biliyorum oyuzden dedim zaten

pelın_

:) tabikide haklısın valla ben dedım eger imkanın varsa git ailenn yannda hiç bulaşm ayurtta kalmaya

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Ya abla 1001 çeşit insan oluyor yurtlarda.Özel yurtlara gidiyosun serbesti çok serbest tutucusu tarikatla falan alakalı.Ailenin yanı en temizi.Veya Okul pansiyonu.
:) tabikide haklısın valla ben dedım eger imkanın varsa git ailenn yannda hiç bulaşm ayurtta kalmaya

'Patron

'Patron

Üye
ben 2-3 ay yurtta kalcam. sonra ordan arkadaş bulup eve çıkacam. benımkı universite

Kedi Yavrusu

Üye
bak her yurda göre değişir. gideceğin yerde kalanlara sormalısın. ama ben kendi yurdumu söyleyim:

laptop a izin varmı
evet var

odalarda 2 veya 3 kişi olunuyormu
normalde 4 kişilik ama 2 kişi kalınabiliyor. ben 2 kişi kalıyorum mesela. tek kalan da var.

ders çalışmak için odada kendimize özel bir masa varmı
yok ama etüt odasından masa getirebiliyorsun, yada etüt odasına gidip çalışıyorsun

banyoyu istediğimiz zaman kullana bilirmiyiz
hayır, sadece sabahları (salı, çarşamba ve cumartesi günleri tüm gün açık)

ütü vb. şeyleri kendimizmi yapıyoruz
hayır, kirli elbiselerini veriyorsun, yıkanıp ütüleniyor sen geri alıyorsun

yurdu nasıl kullanıyoruz yani sabah istediğimiz saatte kalkıp hazırlanıp okulumuza gidip 23.00 a kadar işlerimizi hallede biliyormuyuz küçük evcil hayvan serbestmi fotoraf makinesi telefon vb gibi şeyler dolapta güvende olurmu çalarlarsa çok üzülürüm
dolaplar anahtarlı zaten kilitlenebiliyor, evcil hayvan serbest ama kedi köpek değil, kuş balık gibi hayvanlar serbest. ve sabah okula gidersen gidersin gitmezsen yatarsın 6:00 ila 23:59 arası yurt tamamen açık

tv varmı varsa konsol bağlaya bilirmiyim
abartma bence. orası ne de olsa okulun yurdu, tv yok, en azından konsol için özel tv yok, kantinde falan var birkaç televizyon, o da film/dizi izlemek için

istediğim gibi yatıp oturup yellene bilirmiyim istediğim zamana kadar uymayıp drs çalışabilrmiyim
evet, tamamen serbest, tabii devamsızlığı da abartma bence

bide arakdaşımla aynı yurda yazılsak bizi aynı odaya alırlarmı
evet, odalarda isteğe göre kalınabiliyor

ben gideceğim liseyi seçip yurdu ona göre seçer ve bakmaya giderim diy düşünüyorum adamada sorularımı iletirim
kolay gelsin

hep evde oturup pc başındayım annem babam vefaat etse halim kötü yurtta kalırsam biraz gelişirim ayrı eve çıkınca faydası olur kendi işimi kendim hallederim diye düşünüyorum
yurtta kalınca zaten öyle pc başında oturup durmazsın ister istemez sosyalleşiyor insan, arkadaşlarla kendi aranızda çarşıya çıkabilir, piknik yapabilir, okul içi sinemaya vs. gidebilirsiniz.

ama bak tekrar diyorum her yurt böyle değildir evvela orda kalanlara danış sen

edit:
ben şimdi yurt falan dedim sen bunu harici yurt diye düşünme, okul pansiyonu burası.
zaten en temizi ya ailenin yanı ya okul pansiyonu. kameralar da var zaten koridorda, odana kimin girip çıktığı görülür hırsızlık olmaz.

pelın_

ne olursa olsun yurt tavsıye etmıyorum ama herkesın kendı fıkrı lısede ewe cık dıyemm ama ünide bıkac ay kalıp sonr akafa dengı bulup ewe cıkmak en mantıklısı