C6-01 mi İdeos x5 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Sana göre arap firmasıydı dimi huawei hmm evet belki ilk kurucusu falan öyledir ama o telefon tam bir çinli.
O telefonun özelliklerinden benimde haberim var ve o saydıgın artılara bende ideos hakkında artılar eklerim ama telefon kalitesiz.
Konusmak için daha erken 1'ay anca oldu çıkalı daha ne kullandın da yere düsürdün anladın kaltieyi.
Özelliklerini yazarken bile kafanı kurcalamalı niye ucuz bu telefon diye.
Ayrıca android bir telefon yazarken 800 mhz'yi rami falan yazma biz biliyoruz androidin çalısması içine neler gerekli.
Evet telefonun amoled olması fiayatını en az 150-200 lira üste çekecektir ve C6'da cbd ekran ile birlikte bu teknoloj.
Evet flash yok.Sen face'de okey dısında düzgünce kullanamazsın flash'ı..
Wifi hotspt falan hikaye bos is telefonda zaten wifi sorunu var.Wifi açıkken telefon kasıyormus diyorlar bundan tam haberim yok ama.
Ve usb on the go destekli kaç telefon var senin haberin yok..

exsen

exsen

Üye
Güzel kardeşim Anakart diyorum sana halen daha neyini koyacaklar anakart zaten İşlemci ekran vs bunların hepsini birbirine bağlayan ana etmendir. Daha ne olacak ? FOXCON diyorum sana ayrıca bu firma dünyanın en büyüğüdür.Kendisi üretip pazardaki diğer firmalarla boy ölçüşmek yerine o pazardaki firmalara üretici olarak konumlandırmıştır kendini.

Hala taa eskiden kalma bu telefon çin üretimi alınmaz...Ben böyle yorumlarla uzuuun zamandır karşılaşıyorum adam notebook almaya gelir ne malı bu bana japon göster deyip dururlar.Ürünün kamerası pek iyi değil.Doğrudur Wifi sorununu bende biliyorum lakin ilk cıktıgı zaman 5800 ın nasıl oldugunuda biliyoruz ;)

Ayrıca mod guncellemesi ile 2,3 android kuruldugunda sorunun ortadan kalktıgınıda soyleyenler war.O yuzden lütfen bazen bazı şeyleri arastırmadan konusup/yazmayalım.

Yahu :) aldıgınız butun urunler Çin üretimi daha halen neyin çininden japonundan ülkesinden bahsedıyorsunuz :) önemli olan üretim kalitesidir.Birçoğunuz biliyormuki gidip gördümüki Çindeki birçok fabrikanın Avrupadaki fabrıkaların bırcogundan daha teknolojik ve yeni üretim hatlarına sahip olduğunuz ? :)

Neyse insanların düşüncelerini değiştirmek dünyayı değiştirmekten daha zor o yüzden pek fazla birşey demeye gerek yok isteyen istediğini alsın kullansın.

• Beğen
Tepkiler: onurgunay35
orhanparlak

orhanparlak

Üye
El~PisToLeRo'nun uzerıne cok gıttık kendısı ne bılıyosa onu yapsın bız karısmayalım bız sadece uyrdık yoksa bıze ne sen bılırsın ne yapacagını :)

• Beğen
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ya bırak hocam ya huawei'nin geçmisini bile arastır gör fason mallar üretmekten bir sürü davaları var.
Sen kalkıp foxcon diyosun çok biseymis gibi.
Sanki foxcon çok farklı bir marka.

exsen

exsen

Üye
Neyse kardeşim sen en iyisini biliyorsun sana fazla diyecek birşey yok :)

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Sana göre arap firmasıydı dimi huawei hmm evet belki ilk kurucusu falan öyledir ama o telefon tam bir çinli.
O telefonun özelliklerinden benimde haberim var ve o saydıgın artılara bende ideos hakkında artılar eklerim ama telefon kalitesiz.
Konusmak için daha erken 1'ay anca oldu çıkalı daha ne kullandın da yere düsürdün anladın kaltieyi.
Özelliklerini yazarken bile kafanı kurcalamalı niye ucuz bu telefon diye.
Ayrıca android bir telefon yazarken 800 mhz'yi rami falan yazma biz biliyoruz androidin çalısması içine neler gerekli.
Evet telefonun amoled olması fiayatını en az 150-200 lira üste çekecektir ve C6'da cbd ekran ile birlikte bu teknoloj.
Evet flash yok.Sen face'de okey dısında düzgünce kullanamazsın flash'ı..
Wifi hotspt falan hikaye bos is telefonda zaten wifi sorunu var.Wifi açıkken telefon kasıyormus diyorlar bundan tam haberim yok ama.
Ve usb on the go destekli kaç telefon var senin haberin yok..

İsterse çinli değil güney koreli olsun veya jamaicalı olsun ben bana sundukları kaliteye bakarım kim üretiyosa üretsin.Ben bu telefonu kullanıyorumki kalitesi hakkında yorum yapıyorum en az 3 kere tahta zemine düştü hiç bişeye olmadı kaç kere halıya düşürdüm saymadım bile.Sen kullanmıyosun ama gelip kalitesiz diyosun.Bende c6-01 i çok kullanmadım o zaman bende kalitesiz diyeyim ona. 3 hafta oldu zaten telefonu alalı 1 geçsin bakalım görelim senin kalitesiz dediğin telefona nolucak patlıcakmı yoksa parçalancakmı :d: Flashı sadece facede okeyde kullanmıyorum her sitede işime yarıyor binbir türlü siteden video izledim kasma bile yapmadı kanaldnin sitesinden girip canlı tv izliyorum hiç kasmıyor.Ayrıca wifi sorunu falanda yok madem bilmiyosun wifi sorunu diye bişey atma ortaya sürekli wifiyle bağlanıyorum ne bağlanmama gibi bi durum oldu nede kasma.Wifiyi açtığım anda hemen modemi bulup bağlanıyor 10 sn ye sürmüyor.Sabaha kadar usb otg olsun benim işime yaramadıktan sonrat elefonda wifi hotspot da boş iş fln değil gayette güzel.Diyosunki kafanı kurcalamalı fiyat niye bu kadar ucuz peki senin kafanı kurcalamıyomu bu c6-01 neden 750 liradan 550 liraya düştü hemde daha yeni çıktı ? + telefon 5800 kadar kalın bütün markalar incecik telefonlar cepte kaybolan telefonlar yaparken nokia bu kadar kalın bi telefon çıkarıyo piyasaya çok saçma.Kaliteyi ben ilk kullandığımda dokunduğumda anladım zaten her yerindende belli oluyor ne kadar kaliteli olduğu.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bilyoruz arkadasım huawei'yide bilyoruz foxcon'uda biliyoruz benim önceden çalıstıgım bilgisayar sirketinde foxcon mallarının adı bile geçemezdi anakart için sen simdi kalkıp foxcon olmasını bir avantaj gibi anlatıyosun.
Mobile kartları geçtim.Foxcon dünya markası olsa MSİ Asus Gigabyte bunla uzay markası mı.
Foxcon ve huaweinin geçmislerinde bir sürü fason çakma malzeme üretimi vardır ve motorola gibi gerçek dünya devi ile bir sürü davaları vardır..

onurgunay35

onurgunay35

Üye
El~PisToLeRo'nun uzerıne cok gıttık kendısı ne bılıyosa onu yapsın bız karısmayalım bız sadece uyrdık yoksa bıze ne sen bılırsın ne yapacagını :)

Adam prof. :ehe

----------Eklendi @ 03:43:16 ---------- Yazıldı @ 03:42:18 ----------

Bilyoruz arkadasım huawei'yide bilyoruz foxcon'uda biliyoruz benim önceden çalıstıgım bilgisayar sirketinde foxcon mallarının adı bile geçemezdi anakart için sen simdi kalkıp foxcon olmasını bir avantaj gibi anlatıyosun.
Mobile kartları geçtim.Foxcon dünya markası olsa MSİ Asus Gigabyte bunla uzay markası mı.
Foxcon ve huaweinin geçmislerinde bir sürü fason çakma malzeme üretimi vardır ve motorola gibi gerçek dünya devi ile bir sürü davaları vardır..
Samsungunda iphoneyle davası var benzeyen telefon yaptığı için ne yani ne var bunda.Ayrıca o huaweinin derdi önemli olan bana sundukları cihaz banane huaweinin davasından

exsen

exsen

Üye
Zaten sorun burda Huawei yada foxconn şöyle konumlandırılabilir dunya piyasasında. Huawei kendini Telekominikasyon markası olarak kanıtlamış bir firmadır. Foxconn ise kendini mobil cihazlar ve PC (bunların içinde Notebook PDA ve Telefon olarak ve aynı zamanda bazı üst düzey sistemler için PC anakart ) için üretici konumundadır. Mesela DELL notebook ve pc lerinde genellikle FOXCONN anakart kullanır keza bazen HP de aynen öyle.Herfirma göz önünde bulunacak diye bir kaide yok.

Ayrıca markalar ve fırmalar var olup yok olabılırler.Zamanının en iyi anakartlarını üreten Abit fırması yada Epox firması gibi mesela. Yada şöyle diyeyim zamanında Samsung un turkıye piyasasında esamesi okunmazken nasıl nokia lar deli gibi satılıyorsa şu anda da Samsung telefonlar deli gibi satılmakta.

Sen davalardan dem vurmussun.Arkadasların dediği gibi elektronik markalarının ve adı duyulmus diger birçok marka zaten birbiriyle olan husumetleri mevcuttur ve davalık oldukları aşikardır.
Yahu motorolayla Cem uzan bile davalık oldu :D

Ayrıca duymadığınız ve belkide yabancı olacagınız birçok marka mevcut bizim turkıyemız dısında.NEC i doğru duzgun kımse bılmez notebook urettıgını zamanında Packard Bell in sahıbı oldugunu bilmez.Kyocera nın babalar gibi bir uzakdoğu markası oldugunu bılmez.Sharp ın telefonları oldugunu bılmez.Yahu bizim milletimiz Acer ın yerli firması oldugunu bile sanabılıyor.

Sizin fason dediğiniz olayları türkiyedeki arcelik beko vestel de yapıyor bilginize ;) lakin o fason dediğiniz olay farklı bir olay :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Hala foxcon diyosunuz ya :ehe
Konumu mu var foxconun orjinal çin malı üretmekten baska.
Baska telefonlarda da dava olayları var ama aynı ürünü kopyalamaktan degil.
Tasarımı ve bazı özelliklerden esinlenmekten.Yani dolayısıyla bufün piyasada gördügünüz çakma iphone'u yapan marka ne yapıyorsa oda onu yapmıs.
Yapmaya devam etmiyor belki ama malzemesi hep aynı.
Haa siz memnunuz falan demeyin telefon daha 1 aylik konusmak için çok erken.

exsen

exsen

Üye
Bizim milletimizde belkide hiçkimsede olmayan acayip bir marka fanatizmi mevcut bende bir elektronik marketing çalışanı oldugumdan dolayı bunun en büyük tanığıyım diyebilirim.

Ama şöylede bir güzellik mevcuttur.Bu sayede bu fanatizme sahip olmayanlar ve işini bilenler satılmadığı için fiyat indirimine giden güzelim alet edavatı uygun fiayata alabiliyor ;)

Elektronik bir alet alacaksanız sizin için hangi özellikleri önemli olduğuna karar verin , objektif yorumları okuyun ama OBJEKTİF olan yorumları , ve fiyat aralığınızı belirleyin.

Elektronik aletlerinde günümüzde çabuk tüketildiğinide unutmayın lütfen yani bir ürün alıpta bunu kaç sene kullanırım kaç sene gider gibi yorumlardada bulunmayın allah rızası için :)

----------Eklendi @ 04:16:22 ---------- Yazıldı @ 04:09:30 ----------

Yani ne diyeyim sana güzel kardeşim :) Bu konularla alakalı fazla bir bilgin olmadığı mevcut.Biraz araştırsaydın :)
Mesela araştırınca bazı bilgiler çıkıyor...

bu en basiti...ve haberi iyicene okursan senin telefonun markası olan Nokia ya da üretim yapan bir firma FOXCONN firması :) Başka birşey soylememe gerek varmi :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ben marka fanatizmi yapmam telefonda kaliteyi ararım ama bugün bir ne bileyim modem yada suan lazım olan bir ekran kartı alsam markaya takılmam sundugu özellikler benim için önemli ama gidipte körü körüne çin malı ve ederinden düsük degerli bir ekran kartı almam.
Herseyi iyidir fanı bozulur.Harika performanıs vardır kondansötör siser o olur bu olur falan.
Ben piyasayı arastırırımm ve o cihazın maliyetini az çok hesaplarım.Ve bana pahalı gelmesinden çok ucuz geldiginde almam o malı.
Çok güzel bir laf vardır zengin degilim ki ucuz alayım.Bu da o hesap.

Hayırlı forumlar herkese bu muhabbet uzar gider güle güle sorunsuz kullanın insallah cihazlarınızı
Hayırlı ramazanlar bu arada ezan okudu yazarken suyu içemedik bak saglık olsun
|-)

• Beğen
Tepkiler: exsen
exsen

exsen

Üye
Buda başka bir haber

Yeterlidir sanırım :)

He bu da Huawei için insanların yazdığı enrty ler bilgin olması için :)

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Ben marka fanatizmi yapmam telefonda kaliteyi ararım ama bugün bir ne bileyim modem yada suan lazım olan bir ekran kartı alsam markaya takılmam sundugu özellikler benim için önemli ama gidipte körü körüne çin malı ve ederinden düsük degerli bir ekran kartı almam.
Herseyi iyidir fanı bozulur.Harika performanıs vardır kondansötör siser o olur bu olur falan.
Ben piyasayı arastırırımm ve o cihazın maliyetini az çok hesaplarım.Ve bana pahalı gelmesinden çok ucuz geldiginde almam o malı.
Çok güzel bir laf vardır zengin degilim ki ucuz alayım.Bu da o hesap.

Hayırlı forumlar herkese bu muhabbet uzar gider güle güle sorunsuz kullanın insallah cihazlarınızı
Hayırlı ramazanlar bu arada ezan okudu yazarken suyu içemedik bak saglık olsun
|-)

Sanada hayırlı forumlar hayırlı ramazanlar inşallah sende güle güle sorunsuz kullanırsın.

exsen

exsen

Üye
Herkese hayırlı ramazanlar.
Yahu ne zamandır girmiyorum 5800 isimli kütüğü sattıgımdan buyana :)

Neyse bir sonraki tartışmaya kadar hoşçakalın arkadaşlar :)

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Herkese hayırlı ramazanlar.
Yahu ne zamandır girmiyorum 5800 isimli kütüğü sattıgımdan buyana :)

Neyse bir sonraki tartışmaya kadar hoşçakalın arkadaşlar :)

Hoşçakal :)

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Nokıa almak istiyormuş nolcak alıncaki diğer o androidli muhteşem telefonlar varken nokıanın güveniyle iş yapıyorsunuz:megafon:İdeos x5

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
:D c6-01 mi

tabiki ideos x5

6 yıllık nokia kullanım hayatım bu telefondan sonra android e dönüştü yok ben kullanmayı bilmem diyorsan o başka

nonamex

Üye
"5 yıl gibi kısa bir sürede sıfırdan gelip türk telekom, avea ve vodafone accountlarında en büyük pazar payına sahip olurken, turkcell accountda ericsson'un ardından ikinci sırada bulunmaktadır. globalde ise 2010 yılı verilerine göre, ericsson'un ardından dünyanın 2. büyük telekomünikasyon altyapı üreticisi konumundadır."

Çin çan çon'a bak be :)

(Huawei ile ilgili son ekşisözlük yazısından alıntı )

• Beğen
cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Galaxy ace vs. hiçbişey alma ideos x5 androidi c6-01 i ezer geçer
Arkadaşın dediği gibi AF yok sonra kameları ikisininde alt segmentte biraz fazla daha ses istiosan c6-01 ama bir tek ses için alıcaksan al