ultrayer6
Üye
Android'i zor günler bekliyor.
arkadaşlar bu konuyu forumda o kadar dile getirdim kimse takmadı. Windows phone liderliği ele geçirecek dedim ama ZORLA.
Mac karşısında pc ile
Play station karşısında xbox ile
Linux karşısında windows ile liderliği ele geçirdi.
Nokia'nın başına adamlarını geçirdi. Nokia'nın değerini düşürdü. Amacı satın almaktı. iOS geliştiricilerini windows phone'a geçirdi. En sonunda telefon piyasasını ele geçirecek.
Bunu size aylardır anlatmaya çalıştım, dinlemediniz.
Maalesef şimdilerde android ile ilgili son
derece can sıkıcı bir durum söz konusu;
öyle görünüyor ki google, geçen yıl
nortel'in sahip olduğu 4.000 civarında
patentin satış ihalesine katılmasına rağmen kazanamadı ve kablosuz iletişime ilişkin bir çok değerli patent başta apple ile microsoft olmak üzere google'ın rakiplerinin eline geçti. bunun sonucu olarak, önce microsoft, bu patentlere dayanarak üretici firmaları tehdit etmeye başladı ve htc ile bir anlaşma yaparak, üretilen her android cihaz için htc'den 5 usd almaya başladı. ancak bu da yetmedi, şimdi de samsung'u tehdit edip cihaz başına 15 usd para istiyor, samsung ise direniyor.
burada microsoft'un amacı, kendi windows phone'unun önünü açmak, bunu yaparken de cihaz üreticilerini bu lisans ücretlerini kullanarak korkutmaya ve onları android işletim sistemli cihazlar üretmekten kaçındırmaya çalışıyor. hemen ilave edelim ki, microsoft htc ile yaptığı anlaşma ile sadece lisans ücreti almak ile kalmıyor ayrıca htc'yi, yeni windows phone
cihazları üretmeye de mecbur ediyor.
yani havuç/sopa taktiği.
bu da yetmedi, apple da, samsung'u, iphone üretiminde kullandığı kendi patentlerini ihlal etmekle suçlayarak, samsung'a karşı global bir savaş başlattı. bugünlerde bu iki şirket birbirlerine karşı dünyanın çeşitli ülkelerinde dava - karşı davalar açıyorlar. samsung bu işte bir parça köşeye sıkışmış durumda.
kısacası android dünyasını sıkıntılı günler bekliyor malesef; konunun ayrıntılarına
http:// techcrunch.com/2011/07/09/vesper/
ve
http://paidcontent.org/...e-mobile- protection-racket/
adresindne ulaşmak mümkün.
Mac karşısında pc ile
Play station karşısında xbox ile
Linux karşısında windows ile liderliği ele geçirdi.
Nokia'nın başına adamlarını geçirdi. Nokia'nın değerini düşürdü. Amacı satın almaktı. iOS geliştiricilerini windows phone'a geçirdi. En sonunda telefon piyasasını ele geçirecek.
Bunu size aylardır anlatmaya çalıştım, dinlemediniz.
Maalesef şimdilerde android ile ilgili son
derece can sıkıcı bir durum söz konusu;
öyle görünüyor ki google, geçen yıl
nortel'in sahip olduğu 4.000 civarında
patentin satış ihalesine katılmasına rağmen kazanamadı ve kablosuz iletişime ilişkin bir çok değerli patent başta apple ile microsoft olmak üzere google'ın rakiplerinin eline geçti. bunun sonucu olarak, önce microsoft, bu patentlere dayanarak üretici firmaları tehdit etmeye başladı ve htc ile bir anlaşma yaparak, üretilen her android cihaz için htc'den 5 usd almaya başladı. ancak bu da yetmedi, şimdi de samsung'u tehdit edip cihaz başına 15 usd para istiyor, samsung ise direniyor.
burada microsoft'un amacı, kendi windows phone'unun önünü açmak, bunu yaparken de cihaz üreticilerini bu lisans ücretlerini kullanarak korkutmaya ve onları android işletim sistemli cihazlar üretmekten kaçındırmaya çalışıyor. hemen ilave edelim ki, microsoft htc ile yaptığı anlaşma ile sadece lisans ücreti almak ile kalmıyor ayrıca htc'yi, yeni windows phone
cihazları üretmeye de mecbur ediyor.
yani havuç/sopa taktiği.
bu da yetmedi, apple da, samsung'u, iphone üretiminde kullandığı kendi patentlerini ihlal etmekle suçlayarak, samsung'a karşı global bir savaş başlattı. bugünlerde bu iki şirket birbirlerine karşı dünyanın çeşitli ülkelerinde dava - karşı davalar açıyorlar. samsung bu işte bir parça köşeye sıkışmış durumda.
kısacası android dünyasını sıkıntılı günler bekliyor malesef; konunun ayrıntılarına
http:// techcrunch.com/2011/07/09/vesper/
ve
http://paidcontent.org/...e-mobile- protection-racket/
adresindne ulaşmak mümkün.

google, motorola ile bir birliktelik kurup tekrar şahlanabilir. çünkü motorola ilk telefon üreticilerinden ki bence bu alandaki birçok patent motoroladadır.xoom çok başarılı bir cihaz. ayrıca intel de yanlız kaldı nokia meegoyu terk edince.intel 2. darbeyide microsofttan yemişti. şu tablet pc işlemcilerinden dolayı. belki intel ede gel der google ki o zaman kimse tutamaz androidi.

.bence android cihazlar çıkmaya devam eder ama pazar payı düşecek.birde microsoft windows 7nin tablet versiyonunu yaptı.tablette windows 7 mi kullanırdın yoksa android mi dersen windows 7 derdim.çünkü windows yıllardır kullanılan bir işletim sistemi,android ise windowsa göre çok yeni.eger wp7 cep telefonlarına da düzgün ve çok uygulama çıkarsa android 2. sıraya düşer.neler olacagını zaman gösterecek...
Bu ihtimal çok düşük ama...)