Android'i zor günler bekliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ultrayer6

ultrayer6

Üye
    Konu Sahibi
Android'i zor günler bekliyor.
arkadaşlar bu konuyu forumda o kadar dile getirdim kimse takmadı. Windows phone liderliği ele geçirecek dedim ama ZORLA.

Mac karşısında pc ile
Play station karşısında xbox ile
Linux karşısında windows ile liderliği ele geçirdi.

Nokia'nın başına adamlarını geçirdi. Nokia'nın değerini düşürdü. Amacı satın almaktı. iOS geliştiricilerini windows phone'a geçirdi. En sonunda telefon piyasasını ele geçirecek.

Bunu size aylardır anlatmaya çalıştım, dinlemediniz.

Maalesef şimdilerde android ile ilgili son
derece can sıkıcı bir durum söz konusu;
öyle görünüyor ki google, geçen yıl
nortel'in sahip olduğu 4.000 civarında
patentin satış ihalesine katılmasına rağmen kazanamadı ve kablosuz iletişime ilişkin bir çok değerli patent başta apple ile microsoft olmak üzere google'ın rakiplerinin eline geçti. bunun sonucu olarak, önce microsoft, bu patentlere dayanarak üretici firmaları tehdit etmeye başladı ve htc ile bir anlaşma yaparak, üretilen her android cihaz için htc'den 5 usd almaya başladı. ancak bu da yetmedi, şimdi de samsung'u tehdit edip cihaz başına 15 usd para istiyor, samsung ise direniyor.

burada microsoft'un amacı, kendi windows phone'unun önünü açmak, bunu yaparken de cihaz üreticilerini bu lisans ücretlerini kullanarak korkutmaya ve onları android işletim sistemli cihazlar üretmekten kaçındırmaya çalışıyor. hemen ilave edelim ki, microsoft htc ile yaptığı anlaşma ile sadece lisans ücreti almak ile kalmıyor ayrıca htc'yi, yeni windows phone
cihazları üretmeye de mecbur ediyor.
yani havuç/sopa taktiği.

bu da yetmedi, apple da, samsung'u, iphone üretiminde kullandığı kendi patentlerini ihlal etmekle suçlayarak, samsung'a karşı global bir savaş başlattı. bugünlerde bu iki şirket birbirlerine karşı dünyanın çeşitli ülkelerinde dava - karşı davalar açıyorlar. samsung bu işte bir parça köşeye sıkışmış durumda.

kısacası android dünyasını sıkıntılı günler bekliyor malesef; konunun ayrıntılarına

http:// techcrunch.com/2011/07/09/vesper/

ve

http://paidcontent.org/...e-mobile- protection-racket/

adresindne ulaşmak mümkün.

xserhatx

xserhatx

Üye
Abi ben anlamadımda anlıycağım şekilde anlatırmısın :D

----------Eklendi @ 11:42:32 ---------- Yazıldı @ 11:35:48 ----------

yani ne gibi sıkıntılı günler olumsuz ne olacak ?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
android cihazlar çıktı,çıktıgı gibi de geri tepti sanırım.linux,windows karşısında ezilmeye mahkum...

khytr89

khytr89

Üye
kısacası samsung zor durumda ve batacak :ehe google, motorola ile bir birliktelik kurup tekrar şahlanabilir. çünkü motorola ilk telefon üreticilerinden ki bence bu alandaki birçok patent motoroladadır.xoom çok başarılı bir cihaz. ayrıca intel de yanlız kaldı nokia meegoyu terk edince.intel 2. darbeyide microsofttan yemişti. şu tablet pc işlemcilerinden dolayı. belki intel ede gel der google ki o zaman kimse tutamaz androidi.

Sarangni

Sarangni

Üye
Google bildiğim kadarıyla Android yazılımı için şirkettlerden cüzzi bir miktar alıyor. Microsoft lisanlar için bu kadar çok dayatmada bulunabilecek mi? Üreticiler Google bile cüzzi miktalar verirken Microsofta para vermeye pek yanaşacaklarını sanmıyorum. Bu lisansları kullanmak zorunlumudur. Benim bildiğim Google bununda bir yolunu bulur.:D

WeiLSiDe

WeiLSiDe

Üye
Görünen köy uzakta değildir :sopa:

Masha

Masha

Üye
android i zor değil güzel günler bekler ;)

sangreal_1905

Üye
merak etmeyın androşdın onu acık bısey olmaz wp7 nın yakalaması ıcn 40 fırın ekmek yemesı lazım korkacak bısı androıd lınux tabanlı acık kaynak kodlu ve gelıstırılebılır bır sıstem ve arkasında google gıbı bır dunya devı varken sırtı kolay kolay yere gelmez:oke:

ultrayer6

ultrayer6

Üye
    Konu Sahibi
Google bildiğim kadarıyla Android yazılımı için şirkettlerden cüzzi bir miktar alıyor. Microsoft lisanlar için bu kadar çok dayatmada bulunabilecek mi? Üreticiler Google bile cüzzi miktalar verirken Microsofta para vermeye pek yanaşacaklarını sanmıyorum. Bu lisansları kullanmak zorunlumudur. Benim bildiğim Google bununda bir yolunu bulur.:D

Oku bi yazıyı oku.
Anlaşma yapıldı, ücret ödeniyor diyorum. Kaynak da gösteriyorum. Sen daha ne diyorsun?

----------Eklendi @ 12:00:02 ---------- Yazıldı @ 11:59:38 ----------

android i zor değil güzel günler bekler ;)

Arkadaş hiç okumamış yazıyı.

xserhatx

xserhatx

Üye
Ya samsung fln demişsiniz ben lg optimus p350 alcam :D

mangdaşire

mangdaşire

Üye
merak etmeyın androşdın onu acık bısey olmaz wp7 nın yakalaması ıcn 40 fırın ekmek yemesı lazım korkacak bısı androıd lınux tabanlı acık kaynak kodlu ve gelıstırılebılır bır sıstem ve arkasında google gıbı bır dunya devı varken sırtı kolay kolay yere gelmez:oke:
ama microsoft ve nokia da dünya devi :hmmm.bence android cihazlar çıkmaya devam eder ama pazar payı düşecek.birde microsoft windows 7nin tablet versiyonunu yaptı.tablette windows 7 mi kullanırdın yoksa android mi dersen windows 7 derdim.çünkü windows yıllardır kullanılan bir işletim sistemi,android ise windowsa göre çok yeni.eger wp7 cep telefonlarına da düzgün ve çok uygulama çıkarsa android 2. sıraya düşer.neler olacagını zaman gösterecek...

kol@j

kol@j

Üye
bunlar yamalarla birbirlerini destekleyen işletim sistemi de geliştirebilirler.

yani bir nesil sonra çıkacak versiyonlarla...

android, symbian, bada OS (iphone kendini dışarda tutabilir.)
bunlar uygulamalarının herbirini birbirlerinde çalışabilir hale getirmenin bir yoluna bakarlar bence...

Uruloki

Uruloki

Üye
işte bu gibi durumlarda linux u tercih etmemim nedeni bu birşey mi oluyor adamlar açık kaynak hacı mesela şuan mac os un kullandığı arayüz kde e ye ait dava ile çalındı ama kde daha iyisini yaptı her türlü daha güçlü oluyor linux sistemler bu gibi durumlarda ve şöylede bir durum var mesela android ilk amerikada hızla yükselmişti ama şimdi amerikada satışlar düşmeye başlamış onun yerine wp7 li sistemler artıyormuş hakketen artkk her yanımızı sarıyor microsoft mesela facebook da küçük bir hisse sahibidir kendisi sosyal ağlardada etrafımızda yine pc deseniz dünyanın %96sı microsoft yazılımı kullanıyor bakalım hayırlısı ben hep linux a devam dicem sonuçta virüsmüş çökmeymiş yok bilgiler çalınmışmış yok öyle işler

gowlet

gowlet

Üye
Android gibi temiz ve rahat bir işletim sistemi niçin bitsin ki? Bence geleceği parlak bir OS.

Del Rey

Del Rey

Üye
Microsoft ile Nokia el ele verdi en azından. Allah korusun, Apple ile Microsoft el ele verseydi ne olurdu... :bilmm Bu ihtimal çok düşük ama...)

----------Eklendi @ 13:00:32 ---------- Yazıldı @ 12:59:26 ----------

bunlar yamalarla birbirlerini destekleyen işletim sistemi de geliştirebilirler.

yani bir nesil sonra çıkacak versiyonlarla...

android, symbian, bada OS (iphone kendini dışarda tutabilir.)
bunlar uygulamalarının herbirini birbirlerinde çalışabilir hale getirmenin bir yoluna bakarlar bence...

Microsoft zaten Symbian için Silverlight ve Net60 platformunu uyarladı. Artık VB ile 5800 uygulamaları yapılabiliyor. Henüz çok yeni ama.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
    Konu Sahibi
Android gibi temiz ve rahat bir işletim sistemi niçin bitsin ki? Bence geleceği parlak bir OS.

Niçin bitsin mi? Allah aşkına yazıyı okumadan yorum yapmayın.

Yazılım olarak güzel zaten, zorla bitiriliyor.

berkcombil

Üye
Telefon kullanıcısı ne ister?Hız,görsellik ve uygulama bolluğu değil mi?Bunları veren kim?Android değil mi?Ayrıca açık kaynak kodlu.Bu demektir ki patent olayı yüzünden google yeni Android sürümlerinde rakiplerine oranla sistem açısından geri görünebilir ama senin benim gibi geliştiriciler patenli teknolojileri Androidlerine bir güzel monte ederler ve sorun falan da olmaz.Açık kaynak kodlu,değiştirilmeye açık işte:ehe

Sarangni

Sarangni

Üye
Oku bi yazıyı oku.
Anlaşma yapıldı, ücret ödeniyor diyorum. Kaynak da gösteriyorum. Sen daha ne diyorsun?

Hangi kaynak ya hu? Verdiğiniz URL'ler açılmıyor zaten. Bir ikincisi bu siteler ne kadar güvenilir. Resmi bir açıklama var mı ki ortada? Üç, beş dolar ücret talep edip androidin önünümü kapayacaklar bu biraz zor işte. Android OS kullanan şirketlerin kazandıkları paralar ortada gerekiyorsa istenilen paraları verip paşa paşa alırlar ve bu fiyatıda cihazlardan tolare ederek yollarına devam ederler. Androide bir şey olacağını sanmıyorum. Olsa hoş arkasından başka bir şey gelir mutlaka.:ehe

blacktalon

blacktalon

Üye
bende şuan nokıa var sybiandan çok bi fayda görmedim 5 yıl önceydi faydaları şuan microsoftmuş falanmış sallayın microsoftun bi yerleri tutuşmuştur hem windows için tel değil pc daha mantıklı laptopta win7 var zaten ne gerek var telde win7

nexpow

nexpow

Üye
bence konuyu açan adam hakklı cünkü nokiayı nasıl diz cöktürdüler gördük önce deger kaybettirdiler sonra ele gecirdiler bundada nokia ceosunun faydası cok oldu o adam pisligin teki android kullanan markalara cok pis dalıyolar htc ve samsung buna örnek resmen kullanmıcan demeye getiriyolar patent davaları cok pis telefon başına 15 dolar cok büyük bir para ama belli olmaz çünkü karşılarındada google var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt