MeeGo vs. iOS Hangisini kullanırsınız?

Sponsorlu Bağlantılar

MeeGo mu iOS mu

• MeeGo

Kullanılan: 51 63.8%
  • iOS

Kullanılan: 29 36.3%

• Kullanılan toplam oy
    80
pRime.

pRime.

Üye
Hehe Eminim, Bir tane düzgün yazılmamış oyun yüzünden Android kötü oldu :ehe:kop::kop::kop: Bir ara 680 mhz işlemcili Symbian'ıda Androidden iyi yapmıştınız siz onu da hatırlıyorum :ehe 680 + 300(gpu) = 980 mhz android'e yetiştik diye :ehe:kop::kop: Angry Birds'te bile tekliyor Symbian, Androidde yağ gibi kayarken...

İşte burda güzel salladın angry birds asıl symbianda yağ gibi be! Donanımı en düzgün kullanan oyunlardan biri! Spam mesajcı seni!

----------Eklendi @ 01:11:55 ---------- Yazıldı @ 01:09:01 ----------

apple'in hapishanesinde çile çekmektense meego'da özgürlüğü tadarim

Doğru dedin.

nonamex

Üye

İşte burda güzel salladın angry birds asıl symbianda yağ gibi be! Donanımı en düzgün kullanan oyunlardan biri! Spam mesajcı seni!

----------Eklendi @ 01:11:55 ---------- Yazıldı @ 01:09:01 ----------

Doğru dedin.

Hatırladığım kadarıyla Seasons'ta bazı bölümlerde aşırı kasma vardı. Bir de Angry Birds Rio 2. bölümde öyle kasan bölümler.
Oyun tümden düzgün çalışmıyor demiyorum, bazı bölümlerde kasma oluyor diyorum. Ve şu an kullandığım Androidde kasma 0, daha denk gelmedim. Yağ gibi kayıyor mübarek :ehe

ben symbian ı savunmuyorum sadece senin düştüğün şu duruma gülüyorum :kop::kop: gerçekler ağır gelince koşup androide sarılıyorsun ya başka birşey demiyorum.zaten bir tek tarayıcısı var başka hiç bir işe yaramıyor bi ton uygulama var diyorsunuz kaç tanesi doğru düzgün işe yarıyor?n8 in kamerası bile yeter ki anna ile 30 fps ve daha hızlı bir tarayıcı bizleri bekliyor.neyse ben sizi meego gelince görecem.o zaman da meego diye sayıklarsınız :d::d::box:box

Anna gelsin Belle gelsin nataşa gelsin, Androidin tarayıcısıyla yarışamaz. Bit ton uygulama ve oyun var hepsi de işe yarıyor. Kullanmayan bilmez tabi telefonuna en basitinden winamp yüklemeyi :ehe

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Hatırladığım kadarıyla Seasons'ta bazı bölümlerde aşırı kasma vardı. Bir de Angry Birds Rio 2. bölümde öyle kasan bölümler.
Oyun tümden düzgün çalışmıyor demiyorum, bazı bölümlerde kasma oluyor diyorum. Ve şu an kullandığım Androidde kasma 0, daha denk gelmedim. Yağ gibi kayıyor mübarek :ehe

Anna gelsin Belle gelsin nataşa gelsin, Androidin tarayıcısıyla yarışamaz. Bit ton uygulama ve oyun var hepsi de işe yarıyor. Kullanmayan bilmez tabi telefonuna en basitinden winamp yüklemeyi :ehe

geçeceksin bunları.bi ton uygulama diye zırvalama kardeşimde motorola xoom tablet var çocuk diyo ki abi diyo bi sürü saçma sapan şey var diyo adam akıllı oyunlar fazla ama yazdıkları kadar değil diyor.o kadar yalvardım alma diye aslında e7 de kararlıydı ama ne yaparsın.yani bana burda kullanmayan bilmez ayağı yapma boşuna kullanmadığım cihaz hakkında yorum yapmam!belle de gelir nataşa da gelir tanya da gelir nataşayla tanyayı iki yanıma alırım n8'ime bellemi kurarım gelsin hayat bildiği gibi sende 3-5 kıytırık uygulamaya bi de ne idüğü belirsiz bir arayüz ile 400 mhz i sömüren sistemlere para ver dur..:box:box :pro:

nonamex

Üye
geçeceksin bunları.bi ton uygulama diye zırvalama kardeşimde motorola xoom tablet var çocuk diyo ki abi diyo bi sürü saçma sapan şey var diyo adam akıllı oyunlar fazla ama yazdıkları kadar değil diyor.o kadar yalvardım alma diye aslında e7 de kararlıydı ama ne yaparsın.yani bana burda kullanmayan bilmez ayağı yapma boşuna kullanmadığım cihaz hakkında yorum yapmam!belle de gelir nataşa da gelir tanya da gelir nataşayla tanyayı iki yanıma alırım n8'ime bellemi kurarım gelsin hayat bildiği gibi sende 3-5 kıytırık uygulamaya bi de ne idüğü belirsiz bir arayüz ile 400 mhz i sömüren sistemlere para ver dur..:box:box :pro:

Klavyeyi açınca ne yapacağını şaşıran bir telefon E7 iyiki para vermemiş :ehe Arayüzü 400 mhz işlemci götürüyor dediğin sistem, Symbian'dan kaç kat daha iyi acaba :ehe Symbian'da 4-5 dakika süren program ve oyun yüklemeleri burda 10-15 saniyeyi geçmiyor en basitinden, donmalar takılmalar yok, işletim sistemi kararsızlığa sürüklenip insanı çileden çıkarmıyor :evet:

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Klavyeyi açınca ne yapacağını şaşıran bir telefon E7 iyiki para vermemiş :ehe Arayüzü 400 mhz işlemci götürüyor dediğin sistem, Symbian'dan kaç kat daha iyi acaba :ehe Symbian'da 4-5 dakika süren program ve oyun yüklemeleri burda 10-15 saniyeyi geçmiyor en basitinden, donmalar takılmalar yok, işletim sistemi kararsızlığa sürüklenip insanı çileden çıkarmıyor :evet:

valla ben bunu her seferinde kendime soruyorum ben bu telefonu uzaydan falanmı aldım diye.ben bugüne kadar 4-5 dakika süren bi yüklemeyle karşılaşmadm ve donma takılma vs. bişiler saçmalamışsın alakasız buldum bence kararsızlığa sürüklenen sen olabilirsin çünkü ne sallayacağını şaşırıyorsun...:bigstar: :pro:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Androidin tarayıcısıyla yarışamaz

Bu lafı yakın bi süre sonra yalayıp yutmaya hazırmısın dostum :op:
Susma hakkını kullan bence ve sadece izle:icelim:
N8'in grafik islemcisinide biraz arastır bakalım nedir ne degildir. :lamer:
Android kullanan firmaların hepsi fazla donanım koyup fiyatı düsük tutmak zorunda.Samsung çok mu enayi 800 Mhz koyup 500 liraya satıyor Gio'yu.Ki N8-C7 680 Mhz ile 900-1000 lira iken...

nonamex

Üye
valla ben bunu her seferinde kendime soruyorum ben bu telefonu uzaydan falanmı aldım diye.ben bugüne kadar 4-5 dakika süren bi yüklemeyle karşılaşmadm ve donma takılma vs. bişiler saçmalamışsın alakasız buldum bence kararsızlığa sürüklenen sen olabilirsin çünkü ne sallayacağını şaşırıyorsun...:bigstar: :pro:

Telefona pek uygulama yüklediğiniz yok sanırım o yüzden karşılaşmamanız normaldir. SPB Shell'in yüklemesi Symbian'da dakikalar sürerken, Androidde 10 saniye en basitinden. :ehe Donma ve takılmalar yüzünden kaç kişi telefonunu sattı yahu, atmayın o kadar. Bir klasöre 10 saniyede giremiyor telefon, aynı sayıda uygulama Android telefonumda kurulu hiç zorlanma bile yok.

Bu lafı yakın bi süre sonra yalayıp yutmaya hazırmısın dostum :op:
Susma hakkını kullan bence ve sadece izle:icelim:
N8'in grafik islemcisinide biraz arastır bakalım nedir ne degildir. :lamer:
Android kullanan firmaların hepsi fazla donanım koyup fiyatı düsük tutmak zorunda.Samsung çok mu enayi 800 Mhz koyup 500 liraya satıyor Gio'yu.Ki N8-C7 680 Mhz ile 900-1000 lira iken...

Klasik anlayış, biz buna 1000 lira verdik bu iyidir, yok öyle bir şey işte. :ehe Nokia kazıkladı diyoruz biz kısaca.

Ayrıca sanki herşey GPU'dan ibaret, Telefonumda ki GPU sizin çok sevdiğiniz N9'un GPU'suyla aynı. Zayıf bir GPU olarak kabul edilmesine rağmen oyunlarda aldığım performans N8'dekine göre gayet iyi.

Ayrıca tarayıcıda işlemci performansı daha önemli 1 ghz , 680 mhz hiç şansınız yok :ehe Gidip X7 videoları izleyin anlarsınız

Başka tarayıcılara da bakalım Opera Mobile Symbian'da zar zor çalışırken Android'de uçuyor. Symbian'ın hiç şansı yok. (Anna'nın tarayıcısını gördükten sonra Opera Mobile'e devam edeceğiniz aklıma geldi de :ehe)

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
sen kendini kazık yiyen grubuna sokabilirsin o zaman bizim öyle bir derdimiz yok.qt ile alakalı bir çok uğraşım var ve spb shell den daha ağır uygulamalar kuruyorum kaldırıyorum hemde defalarca ama sen nasıl bir hayal gücüne sahipsen olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeyi çok güzel bir şekilde başarıyorsun bir klasöre 10 saniye de giremiyor demişsin bak sana YEMİN ediyorum ben bugüne kadar max 5 sn. bekledim o da telefonu ilk açtığım zaman uygulamalar klasörüne girince uygulamaların sembollerini ve isimlerini ram e yazmasından kaynaklı.hala 1 ghz diyor 600 mhz arkadaşım senin o her fırsatta koşup koşup sarıldığın android in 400 mhz çalıyor.ha şunuda söyleyeyim anna gelince bu dediklerini bir daha denemeye çalış bakalım olacakmı?belle yi zaten hesaba katmıyorum... :pro:

nonamex

Üye
sen kendini kazık yiyen grubuna sokabilirsin o zaman bizim öyle bir derdimiz yok.qt ile alakalı bir çok uğraşım var ve spb shell den daha ağır uygulamalar kuruyorum kaldırıyorum hemde defalarca ama sen nasıl bir hayal gücüne sahipsen olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeyi çok güzel bir şekilde başarıyorsun bir klasöre 10 saniye de giremiyor demişsin bak sana YEMİN ediyorum ben bugüne kadar max 5 sn. bekledim o da telefonu ilk açtığım zaman uygulamalar klasörüne girince uygulamaların sembollerini ve isimlerini ram e yazmasından kaynaklı.hala 1 ghz diyor 600 mhz arkadaşım senin o her fırsatta koşup koşup sarıldığın android in 400 mhz çalıyor.ha şunuda söyleyeyim anna gelince bu dediklerini bir daha denemeye çalış bakalım olacakmı?belle yi zaten hesaba katmıyorum... :pro:

400 mhz çaldığı halde Symbiandan 3 kat hızlı çalışıyor diyorum bende :ehe Kağnı hızıyla çalışan Nokia'lara o kadar alışmışsınız ki telefon hızlı geliyor sanırım size :hmmm

----------Eklendi @ 02:08:16 ---------- Yazıldı @ 02:05:26 ----------

Bunu izleyin bakalım, diyecek bir şey bırakmıyor sanırım daha fazla :ehe

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
:kop::kop::kop::kop::d::d::d:daha doğru düzgün multitasking yapamıyo symbiandan 3 kat hızlı diyor:kop::kop::kop::kop::d::d::d:sana sadece şu konuda hak veririm:Uİ(User İnterface) ile gpu ve cpu nun kullanımı verimli değil ki bunu ANNA ile düzeltmişler o yüzden androidi hiç bir şekilde hesaba katmıyorum.herşey cpu değil bunu anlamamakta çok ısrar ediyorsun ama ben yine de bunu görev bilip senin gibi bi 100 kişiye daha anlatırım merak etme.Anna ile gelecek olan 707 mhz cabası ve de gpu kullanımı daha verimli hale gelmiş.kağnı hızı diye belirtmişsin ben nokianın hiçbir telefonunda hız sorunu yaşamadım aksine samsung almakla o kağnı hızına eriştim...:pro:

----------Eklendi @ 02:13:56 ---------- Yazıldı @ 02:12:10 ----------

400 mhz çaldığı halde Symbiandan 3 kat hızlı çalışıyor diyorum bende :ehe Kağnı hızıyla çalışan Nokia'lara o kadar alışmışsınız ki telefon hızlı geliyor sanırım size :hmmm

----------Eklendi @ 02:08:16 ---------- Yazıldı @ 02:05:26 ----------

Bunu izleyin bakalım, diyecek bir şey bırakmıyor sanırım daha fazla :ehe

valla diyeceğim tek bir şey var benim bildiğim htc mobil telefon üretiyordu ne zaman kamyon sektörüne el attı.ha bu arada tarayıcı versiyonu kaç n8 in ?

Uruloki

Uruloki

Üye
beyler bu tartışma uzar gider bu adam symbiana saldırmaya devam eder burda ios mu meego mu diye tartışıyoruz şuan ios un güzel özelliklerinide kötü özelliklerini gördüğüm için yine meego diyorum ayrıca html5test.com u yenilemişler şuan birinci MeeGo 1.2 diye yazmışlar güzel olmuş bu arada android in lafı bişe yok orada

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
arkadaşlar sallayıp duruyorlar ama gerçekler ağır geliyor...

enolaguy

Üye
N900 donanim olarak bile iphone ile kiyaslanamaz aslinda da neyse.....kizilotesi,klavye,fm verici,hafiza karti,carl zeiss cift flash kamera, vs

Yahu arkadaşlar siz kafayımı yediniz anlamak güç ? Neyi abartmışım ? evet ios donanım olarak n900 karşısında neredeyse koskoca bir sıfırdır hatta sefilliktir ama bu sizin donanım denen şeyin ne olduğunu zannediyor olmanıza bağlı, o da yarı konu...

Nedir donanım öğrenin bari

mesela kızılötesi bir donanımdır ama ekran parlaklığı bir donanım değildir veya cpu hızı bir donanım değildir ama fm verici bir donanımdır hafıza kartı yuvasına sahip olmak bir donanımdır ama iphone oyunlarına sahip olmak bir donanım değildir...

Ben ne demişim n900 ün donanımı iphone a basar demişim... siz ne cevap vermişsiniz arkadaş uçtu demişsiniz... Kim uçtu artık bilmem ama sizin yerde olmadığınız bir gerçek :)

----------Eklendi @ 03:56:38 ---------- Yazıldı @ 03:43:12 ----------

ios un meego ile nesini kıyaslıyorsunuz anlamıyorum göz görüyor zaten... ios sadece oyun oynamak içindir birde internete girersin müzik dinlersin fotoğraf çekersin o kadar...Ama kız arkadaşının çektiğin fotoğrafını bluetooth ile bile ona yollayamazsın çektiğin fotoğrafın kaydedileceği yeri seçemezsin fotoğrafa istediğin adı bile veremezsin dosya açıp ismini değiştiremezsin internette download yaparken download u alta indirip başka siteyi açamazsın açarsan download un durur (aslında en ilkel symbianda bile var olan gerçek anlamlı multitasking te aslında ios ta yoktur sadece alta atar ama orada çalıştırmaya devam edemez ama hala iphone da gerçek anlamda multitasking var diye sallamaya devam ederler) internetinde flash yoktur olacağı da yoktur (çünkü adobe ile takışmış kara listeye alınmış durumdadır) var olan müzik parçasına isim bile veremezsiniz var olan pdf leri istediğiniz yere kaydedemezsiniz ama hala maemo meego kıyası yaparsınız bilin ki meego da maemo da ios a on basar symbian da ios a işletim sisteminden yeteneklidir ama ağır kalır o kadar. Bari biraz mantıklı olun da program desteğimiz var meego ya bin basar falan diyin anlayalım...Yoksa sistem olarak ios nereye meego veya maemo nereye güldürmeyin adamı ya :)

• Beğen
Tepkiler: pRime.

Üst Alt