valla ben bunu her seferinde kendime soruyorum ben bu telefonu uzaydan falanmı aldım diye.ben bugüne kadar 4-5 dakika süren bi yüklemeyle karşılaşmadm ve donma takılma vs. bişiler saçmalamışsın alakasız buldum bence kararsızlığa sürüklenen sen olabilirsin çünkü ne sallayacağını şaşırıyorsun...
Telefona pek uygulama yüklediğiniz yok sanırım o yüzden karşılaşmamanız normaldir. SPB Shell'in yüklemesi Symbian'da dakikalar sürerken, Androidde 10 saniye en basitinden.

Donma ve takılmalar yüzünden kaç kişi telefonunu sattı yahu, atmayın o kadar. Bir klasöre 10 saniyede giremiyor telefon, aynı sayıda uygulama Android telefonumda kurulu hiç zorlanma bile yok.
Bu lafı yakın bi süre sonra yalayıp yutmaya hazırmısın dostum 
Susma hakkını kullan bence ve sadece izle
N8'in grafik islemcisinide biraz arastır bakalım nedir ne degildir. 
Android kullanan firmaların hepsi fazla donanım koyup fiyatı düsük tutmak zorunda.Samsung çok mu enayi 800 Mhz koyup 500 liraya satıyor Gio'yu.Ki N8-C7 680 Mhz ile 900-1000 lira iken...
Klasik anlayış, biz buna 1000 lira verdik bu iyidir, yok öyle bir şey işte.

Nokia kazıkladı diyoruz biz kısaca.
Ayrıca sanki herşey GPU'dan ibaret, Telefonumda ki GPU sizin çok sevdiğiniz N9'un GPU'suyla aynı. Zayıf bir GPU olarak kabul edilmesine rağmen oyunlarda aldığım performans N8'dekine göre gayet iyi.
Ayrıca tarayıcıda işlemci performansı daha önemli 1 ghz , 680 mhz hiç şansınız yok

Gidip X7 videoları izleyin anlarsınız
Başka tarayıcılara da bakalım Opera Mobile Symbian'da zar zor çalışırken Android'de uçuyor. Symbian'ın hiç şansı yok. (Anna'nın tarayıcısını gördükten sonra Opera Mobile'e devam edeceğiniz aklıma geldi de

)