MeeGo vs. iOS Hangisini kullanırsınız?

Sponsorlu Bağlantılar

MeeGo mu iOS mu

• MeeGo

Kullanılan: 51 63.8%
  • iOS

Kullanılan: 29 36.3%

• Kullanılan toplam oy
    80
Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
@nonamex

Hiç yoktan Android gibi sürekli yamalanmıyor. 1 kere çıkınca adam gibi çıkıyor ve genelde yepyeni özellikler geliyor. Hız iyileştirilmeleriyle geliyor ;)
Androidde ise sadece hatalar giderildi...

EDIT: Uruloki'nin belirttiği gibi MeeGo farklı çünkü arkasında bşka dünya devleri var :)

• Beğen
Tepkiler: pRime.

nonamex

Üye
@nonamex

Hiç yoktan Android gibi sürekli yamalanmıyor. 1 kere çıkınca adam gibi çıkıyor ve genelde yepyeni özellikler geliyor. Hız iyileştirilmeleriyle geliyor ;)
Androidde ise sadece hatalar giderildi...

EDIT: Uruloki'nin belirttiği gibi MeeGo farklı çünkü arkasında bşka dünya devleri var :)

Nokia daha kullanmayacağını açıkladı zaten, bir tane telefonla kalacak o kadar.

Sahipleri de o kadar laf ettikleri Android'i kuracaklar. Sonu böyle olacak :ehe

mert_1047

mert_1047

Üye
Nokia daha kullanmayacağını açıkladı zaten, bir tane telefonla kalacak o kadar.

Sahipleri de o kadar laf ettikleri Android'i kuracaklar. Sonu böyle olacak :ehe

Android deyip duruyorsunuz bi yığın eksiği var ne kadarından haberdarsınız nokianın sırf bi cihazı için çıkmış olan maemo5 te o kadar eksik yok yani ne sistem bu mu yok adhoc desteklemiyor yok çift çekirdek cihazlar tek çekirdeğin oyununu açamıyor bi romda açılan oyun öbüründe açılmıyor aynı model 4 cihaza 4 farklı güncelleme geliyor daha bunlar başlangıç android sorunlarında. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur n900 kullanıyorum çokta memnunum n9 zaten diğer adıyla maemo6 adı ile de anılan meegoyu kullanacak bence androidden kat be kat iyi bi işletim sistemi ne yapıyorlar bilmiyorumki bu android cihaz alanlara muskamı yapıyorlar hipnotize mi ediyorlar yani kaç kez söylememiz gerekiyor beğenmiyorsanız tartışma merkezi değil burası yazmazsınız olur biter illaki androidin eksiklerini mi söylettireceksiniz

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
ufff ben sana şimdi intelin gizli planlarını anlatsam onuda anlamazsın boşver diyorum biraz ipucu veriyim anlayan olur windows 8-arm-SoC ilişkisi şuan intel SoC geliştiriyor

• Beğen
Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
@nonamex

Link at bakalım Nokia Resmi sitesinden ? Atabilir misin ? Hayır. Ayrıca Nokia bıraksa bile bir sürü Linux Geliştiricisi var. Neden Meego içinde yazılım geliştirmesinler :)

Tabi ki kuracağız Android'i siz para verip kullanıyorsunuz, biz ise bedava kullanacağız niye kurmayalım :ehe Hem de sizin telefonlardan daha stabil kullancağız :kop:

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
voldemort süpersin dostum

• Beğen
Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
@Uruloki

Herzaman :D

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
ama senin sayende saruman abinin(ki ismi alp sanırsam) birde emrenin sayesinde kopuyorum ya

• Beğen

nonamex

Üye
@nonamex

Link at bakalım Nokia Resmi sitesinden ? Atabilir misin ? Hayır. Ayrıca Nokia bıraksa bile bir sürü Linux Geliştiricisi var. Neden Meego içinde yazılım geliştirmesinler :)

Tabi ki kuracağız Android'i siz para verip kullanıyorsunuz, biz ise bedava kullanacağız niye kurmayalım :ehe Hem de sizin telefonlardan daha stabil kullancağız :kop:

Adam röportajında söylemiş. WP7 kullanacak Nokia. Bedava kullanacakmış, bizim işletim sistemimiz çöp oldu başka işletim sistemi kurduk demiyorda adama bak :ehe:ehe:kop::kop:

mangdaşire

mangdaşire

Üye
meego kullanırdım.

mert_1047

mert_1047

Üye
Sıkı kısıtlayıcı şeylere gelemem ios tam kapitalist bi sistem herşeyi parayla satıyorlar diğer cihazlardaki temel özellikler parayla bakalım 5 te neyi satmayı hedefleyecek apple?. bide şu aralar dikkatimi çekti avea 5 çıkası oldu kalkmış 4 ü getirmiş bide reklama dikkat edersek en sonunda diyorki "iphone unuz yoksa iphoneunuz yoktur" aslında orada şuna getirmeye çalışıyor iphoneunuz yoksa sizde yoksunuz ama dili varmıyor eee niye müşteri velinimet:)

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
emre yanlışo olmuş o komünist olmuyacak kapitalist olacak

• Beğen
Tepkiler: pRime. ve suat1111
mert_1047

mert_1047

Üye
evet yanlış oldu ama kısmi bir komünistlikde var dikkat edersek yenisi çıkıyor gene aynı fiyata ipad1 ve 2 yi bu duruma örnek verebiliriz yanılmıyorsam

• Beğen
suat1111

suat1111

Üye
ipohone mi alsam

moondial

Üye
mert konuşman şuna kayıyor yav. Benim de bir iphonum olsa, ben de kullansam. Anne babaa benim neden bir iphonum yok.

• Beğen
Tepkiler: suat1111
Uruloki

Uruloki

Üye
yok yine veremezsin anca kısıtlama olayına dem vurursun ama o da öyle değil

• Beğen
Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Adam röportajında söylemiş. WP7 kullanacak Nokia. Bedava kullanacakmış, bizim işletim sistemimiz çöp oldu başka işletim sistemi kurduk demiyorda adama bak :ehe:ehe:kop::kop:

Yaa ne demezsin :d:

Aranel Surion' Alıntı:
WM sistemlerin geliştirilmesine Nokia kesinlikle karışmıyor ve o projelerde bir rolü yok, dolayısıyla WM kullanmaya kalksa a) kapalı kaynak bariyerinden dolayı istediği gibi yerleştiremez b) lisans ücreti ödemek zorunda c) Microsoft'a mahkum. Yani büyük bir kayıp olurdu Nokia açısından, üstelik Symbian'ın yeni sürümleri ve MeeGo yoldayken Nokia'nın alternatif bir sistem ihtiyacı yok ki. Son kullanıcıya sunulacak cihazlara dual-boot da yapmaz Nokia, çünkü kullanıcıların %99'u dual-boot ile ilgilenmiyor, tek bir sisteme alışkınlar. WM veya Android kullanması çok çok uzak bir ihtimal Nokia için, Apple'ın Mac bilgisayarlarda Windows kullanması gibi bir şey. Üstelik Nokia zaten FSF ve bir çok şirketle MeeGo üzerine anlaşmalı, gidip bir de Microsoft ile WM üzerine anlaşamaz, ikisi zıt kutuplar, ayrıca teknik sıkıntılar da var tabii. (WM ve Android Qt desteklemiyor, Ovi'yi desteklemiyor, Nokia'nın sürücülerini desteklemiyor.. Kısaca Nokia ile alakalı hiç bir şeyi desteklemiyor)
O haberleri biliyorum, kaynağı Engadget (daha sonra kendileri bir yalanlama yayınladılar), Nokia'dan kimsenin sözüne falan dayanmıyor, sırf söylenti yaratıp ortalığı bulandırmak amaçlı ve tek dayanakları Nokia'nın yeni CEO'sunun eski Microsoft VP'si olması, ki bu da mantıksız çünkü eskiden Microsoft'ta çalışıyordu, şimdi Nokia'da çalışıyor, CEO şirketin sahibi değil ki, şirket CEO'nun sahibi.
Bence yakın gelecekte herhangi bir Nokia cihazda WM, Android, iOS, WebOS vs. beklemeyin
Uzunca bir açıklaması:

Kalın ile yazılmış yere dikkat et. Yani CEO kafasına göre hareket edemez.

Ayrıca ben senden resmi bir açıklama istedim. CEO'nun söyledikleri resmi bir açıklama değil yönetim kurulunun toplanıp sözcünün açıklama yapması gerekir ki sen her ikisini aynı kefeye koyarak bir hata yaptın.:ehe
Bu arada tüm yazıyı okursan daha iyi aydınlanırsın bu konuda :)

Bu da konu linki...

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
moondial onu nasıl çıkarttın ordan helal olsun sana

moondial

Üye
Ne bilim ya, şuuraltında öyle bi durum varmış gibi geldi ya.

Üst Alt